Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеСмъртността от тази ваксина е доста стряскаща, защото от всички 38 000 участника половината са получили плацебо. Така, че не са умрели 2ма на 38 000, а са умрели 2ма на 19 000!
Това ще рече, че принципно от избираните здрави тестъри, ние имаме шокиращата смъртност от под 1:9 500.
Ще дойде така, че смъртността от ваксината ще доближи смъртността от самия вирус, при хора без тежки хронични заболявания!
4ма с лицева парализа, често оставаща за цял живот като заболяване е това, нищо, че пишат, че уж отшумявала....
И всичко това преди да се видят дълготрайните странични ефекти....
Е*ати и ваксината майна!
п.п.
То това даже не звучи и сериозно, да искаш да си я поставиш, звучи като някаква шега, с оглед на резултатите!
Прочетох и инфото за част от реално възможните нежелани реакции и странични ефекти от експерта на FDA.
Мисля, че правителството/та - налагат геноцид над гласоподавателите си (за тях - най-обикновен електорат)!
С какво обяснявам геноцидът? С евентуалните ограничения и рестрикции по отношение на неваксинираните.
Фактът на "доброволната" и "безплатна" ваксина е част от рекламната кампания, за да бъде дадено началото на подобен геноцид.
Геноцид е самото прилагане на определена субстанция - към всички хора, без да се вземат под внимание - нито общо състояние, нито съпътстващи заболявания, нито хронични такива, нито възраст....!
И веднага ще опонират: тя е "доброволна"!
Щом ограничава (потенциално) възможността за свободно придвижване - тя НЕ е доброволна!
........................
Очевидно е : ще се намери изход от ситуацията.
На първо време - правителството ще си ходи! (дори уж да липсва връзка с темата)...
На личностно ниво нещата са по-леки за решаване. Иначе - във всички възрастови групи има "доброволци" И - независимо от тяхната обремененост и медицински проблеми - за които не се знае как биха влияли върху страничните ефекти... (сериозен момент!)
А там, където се регистрират летални случаи - тях ще ги "отчитат" в рамките на "допустимото" и "нормалното" (МатеевЦИ, които скоро ваксина НЯМА да си поставят, но сериозно ЩЕ призовават другите да се ваксинират!)
Това ще бъде част от "цената" на т.нар. "свободно придвижване"...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНа този етап няма да се ваксинирам.
Ако въведат рестрикции, които спъват деловата ми активност ще обмисля, с отвращение, подобна възможност.
На второ място, смяташ, че някой може да те принуди през закон? Кое за теб е достатъчно крайно, за да не може да го преглътнеш?
Ако някой гласува закон, че трябва да духаш на заместник кмета веднъж в седмицата, това по-малко или повече крайно е спрямо това, някой да има възможност да се разпореди с биологичното ти здраве въпреки волята ти? Ако допуснеш горното, какво би спряло, някой да измисли правило, че твое дете или внучка трябва да обслужи сексуално, някой управленец или който и да е?
Ако си готова да приемеш един безумен закон или наредба, какво пречи след това да се роди още по-безумен такъв?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнениеНещо не се вързва.
Тази есен ваксини по аптеките нямаше.Бяха рано-рано изкупени.
Толкова глупави ли са хората?
Ако по телевизията ти рекламират азбестово яке, като такова, което топли и на всичкото отгоре не може да се запали, ти ако не знаеш какво е азбест и няма кой да ти каже, ще си мислиш, че това е най-готиното нещо на света и ще си първи на опашката да си го купиш!
Едно време смес от радий и цинк е служила за луменсцентиране на часовниците, като радият е бил радиоактивен. Работниците, които са произвеждали тези часовници се разболяват и умират, както и част от притежателите на самите часовници? За времето си това осветяване на часовниците е било "научно-технически" прогрес! Хората просто са вЕрвали У науката и технологичния напредък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Преди много години от моята работа някакъв здравен фонд раздаде безплатни противогрипни ваксини.И аз глупака реших да я сложа на щерката...Цяла зима детето беше със сополи и кашляше,От тогава за ваксина не искам да чувам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнениеСъгласен съм, така е.
На това и разчитам.
Противогрипна ваксина есента не намерих. Нямаше.
Разчитам на изолация и ограничаване на контактите.
Вече съм пенсионер и мога да си го позволя.
"Саомокарантинирал" съм се в едно селце в централния Балкан
в наследствена къща и тук смятам да презимувам.
Напролет ще видим, какво ще бъде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
..Явно маските и изолацията дават много добър резултат
На това и разчитам.
Противогрипна ваксина есента не намерих. Нямаше.
Разчитам на изолация и ограничаване на контактите.
Вече съм пенсионер и мога да си го позволя.
"Саомокарантинирал" съм се в едно селце в централния Балкан
в наследствена къща и тук смятам да презимувам.
Напролет ще видим, какво ще бъде?Last edited by марин; 09.12.2020, 18:25.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
Ще ти отговоря по следния начин:
До 2005 г. пътувах до работа с градски транспорт /трамвай или тролей/ и всяка година прекарвах
по 2-3 грипа. Понякога - тежко.
От същата година започнах да пътувам с автомобил и да се ваксинирам всяка есен.
Просто имахме лекар във фирмата и ни ваксинираха безплатно.
Оттогава гриповете престанаха.
Трудно ми е да преценя, кое от двете е доминатния фактор.
Разчитам и на двете.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
Ще ти отговоря по следния начин:
До 2005 г. пътувах до работа с градски транспорт /трамвай или тролей/ и всяка година прекарвах
Разчитам и на двете.
Ако написаното от теб е вярно, би следвало, че ти 15 годни по ред винаги си уцелвал и печелил, въпреки че шанса винаги е бил много против теб! Излиза, че си доста голям късметлия!
2. Ако приемем обаче,че ти по някаква причина си "суха клечка" и човек, който е податлив на подобни заразявания или тежкото им прекарване, трябва много добре да обмислиш и това, че ако подобен човек си постави ваксината, потенциалните странични ефекти или пълно заразяване от самата ваксина, са много по-вероятни от това, човек, който е неподатлив на подобни неща да си постави такава. Искам да кажа, че в идеята си да редуцираш риска от потенциално заразяване с вирус във външна среда, ти увеличаваш неимоверно много риска за себе си от самопредизвикани здравословни проблеми!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Как може да твърдиш, че ще се ваксинираш, при положение, че имаш "неясни" моменти?
Звучи ми като, като: Ще тръгна с колата на някъде, но не ми е ясно дали тя има спирачки, бензин и светлини, но определено съм решил да тръгна! Къде е логиката? Няма логика?
Чувал ли си за понятието "Информиран избор"? Не оставам с усещането, че правиш такъв!
На колко години си, пич? Имаш ли хронични? Просто ми е интересно наистина, какво те движи в това ти желание? От чисто любопитство!
Разчитам и на двете.Last edited by марин; 09.12.2020, 17:36.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Как може да твърдиш, че ще се ваксинираш, при положение, че имаш "неясни" моменти?
Звучи ми като, като: Ще тръгна с колата на някъде, но не ми е ясно дали тя има спирачки, бензин и светлини, но определено съм решил да тръгна! Къде е логиката? Няма логика?
Чувал ли си за понятието "Информиран избор"? Не оставам с усещането, че правиш такъв!
На колко години си, пич? Имаш ли хронични? Просто ми е интересно наистина, какво те движи в това ти желание? От чисто любопитство!
За момента нямам намерение да се ваксинирам, нито семейството ми.Last edited by realista; 09.12.2020, 17:26.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Човек живее средно 25 000 дена. Това означава, че ако изберем някаква група от 25 000 човека, средно по един на ден ще умира и без ваксина. За периода на теста, който предполагам че е 1 месец, е нормално да умрат 30 човека. Това че са умрели само 6 е цяло чудо.
- 1 like
Коментар
Коментар