IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

Неговите интереси са интересите на държавните чиновници и бюрократи. Ender е един от тях ,, така че е нормално да защитава своето съсловие от държавни служители на държавна хранилка. Нищо че той е психиатър, част от това съсловие е. За наше успокоение държавните чиновници ще са от първите на които ще им бъде заявено, че е .... желателно и препоръчително ..... да се ваксинират ....
    Не знаех, щом е така предполагам, че ще започне да се осъзнава чак когато от бюджета започнат по-сериозно да буксуват със заплати, бонуси и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Твоите интереси не съвпадат с общите. Интересите на уплашеното ви малцинство ще са хипотетично защитени, когато се ваксинирате само вие. Социумът се разпада заради жалките ви опити да налагате мнение и можете да си позволите тази идиотщина, защото големите господари имат интерес от това.
      Неговите интереси са интересите на държавните чиновници и бюрократи. Ender е един от тях ,, така че е нормално да защитава своето съсловие от държавни служители на държавна хранилка. Нищо че той е психиатър, част от това съсловие е. За наше успокоение държавните чиновници ще са от първите на които ще им бъде заявено, че е .... желателно и препоръчително ..... да се ваксинират ....
      Last edited by X_Y; 10.12.2020, 10:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
        Ти разсъждаваш от своята позиция и призоваваш за разпадане на социума - процес, който вече е в ход, благодарение на шайка маргинали. В същото време, обвиняваш мен, че налагам моите интереси, които пък съвпадат с общите. На един от двама ни формалната логика не е силна страна.
        Що се отнася до заплащането на ваксината... ми мога да те уверя, че ще си я платя сам - с моите данъци, а не с твоите.

П.С. И си ме разбрал много погрешно, ако смяташ че настоявам да живея в едно общество с теб. Щом не те кефи... ми намери си подходящо или хвани гората. Няма нужда да рушиш моето.

П.П.С. @Безумен, с удоволствие бих водил дискусия с нормални и адекватни събеседници, но ти не спадаш към нито една от двете групи.
        Твоите интереси не съвпадат с общите. Интересите на уплашеното ви малцинство ще са хипотетично защитени, когато се ваксинирате само вие. Социумът се разпада заради жалките ви опити да налагате мнение и можете да си позволите тази идиотщина, защото големите господари имат интерес от това.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Съберете се двамата - с Боко - и вдигайте гълъбите, за да си създадете така бленуваното "общество".

Няма да ви бъде трудно - точно с частния самолет... И си псувайте на воля, как СТЕ прецакали едни там...
          Гоуемо ваображение извади
          Не е препоръка

Коментар

Ти разсъждаваш от своята позиция и призоваваш за разпадане на социума - процес, който вече е в ход, благодарение на шайка маргинали. В същото време, обвиняваш мен, че налагам моите интереси, които пък съвпадат с общите. На един от двама ни формалната логика не е силна страна.
            Що се отнася до заплащането на ваксината... ми мога да те уверя, че ще си я платя сам - с моите данъци, а не с твоите.

П.С. И си ме разбрал много погрешно, ако смяташ че настоявам да живея в едно общество с теб. Щом не те кефи... ми намери си подходящо или хвани гората. Няма нужда да рушиш моето.

Съберете се двамата - с Боко - и вдигайте гълъбите, за да си създадете така бленуваното "общество".

Няма да ви бъде трудно - точно с частния самолет... И си псувайте на воля, как СТЕ прецакали едни там...

Коментар

Няма да ми навреди да се разпадне социум, в който съжителствам с милиони такива като теб.

Обаче на мен му звучи, че ти сега налагаш своите интереси над общите. И затова мисля, че трябва да си платиш сам ваксината, а не с моите данъци.

П.П.С. @Безумен, с удоволствие бих водил дискусия с нормални и адекватни събеседници, но ти не спадаш към нито една от двете групи.
              Last edited by Ender; 10.12.2020, 04:11.

Коментар

Въпрос на приемане и спазване на общоприети норми и правила, в полза на обществения интерес. Противното би довело до разпадане на социума. Много по-удобно е да следваме собствените си възгледи и разбирания, но те са милиарди, а нормите, колкото и да ни убиват понякога, са универсални. Дори маймуните се съобразяват с правилата на общноста, пък хомото-сапиенс не ще... В този смисъл, не виждам причина тези, които поставят собствения си интерес над общия, да не си заплащат за това. Не искаш да си част от общността и да споделяш отговорностите ѝ, ми няма проблем - не можеш да ползваш и привилегиите ѝ. Возиш си се на частния самолет, живееш си на собствения остров, лекуваш си се в собствената болница и т.н. - никой няма да ти търси сметка. Но ако искаш да ползваш обществена услуга, логично е да си част от обществото.

КОГА си ги приел тия "ОБЩОПРИЕТИ" норми и правила, ве "психо"?

Нещо ПАК не си разбрал! И нас се опитваш да манипулираш!

Да не би да отнасяш ЕДНИ норми и правила - от десетилетия - към ДРУГИ, които такива като теб ни притискат, да "изпипаме набързо" и да отнесем механично към ония - приетите отдавна?

Зная, че в портфейла си винаги носиш снимката на "вожда" - Боко!

Не можеш да наложиш механично това "ТВОЕ правило" на всички! НЕ може да казваш на хората, че това е в полза на обществения интерес!

Разбира се, че НЕ можеш да приложиш една ваксина към всички, без да се съобразиш с индивидуалното здравословно състояние, с възрастта на хората, с.....

КОЙ си ти, за да лишаваш горните от техните законни права и да ги принуждаваш с мотива, че това бил общественият интерес!

Хората, които СТЕ на власт (и вече се оср...ахте) - нямате морално право да НИ обяснявате що е то обществен интерес!

КОЙ ми говори за обществен интерес? Тоя ли - който месеци наред отсъстваше от работното си място, на което трябваше да се мотивират медици и да се укрепва здравна система?

Или за обществен интерес ще ми говори мърльо с каруцарски жаргон и циничен език!

................

Но никой не ти пречи да носиш снимката му в портфейла си, като част от "обществения интерес" и в името на социума, щом това те успокоява (и ти носи пачката в края на месеца).

Коментар

Въпрос на приемане и спазване на общоприети норми и правила, в полза на обществения интерес. Противното би довело до разпадане на социума. Много по-удобно е да следваме собствените си възгледи и разбирания, но те са милиарди, а нормите, колкото и да ни убиват понякога, са универсални. Дори маймуните се съобразяват с правилата на общноста, пък хомото-сапиенс не ще... В този смисъл, не виждам причина тези, които поставят собствения си интерес над общия, да не си заплащат за това. Не искаш да си част от общността и да споделяш отговорностите ѝ, ми няма проблем - не можеш да ползваш и привилегиите ѝ. Возиш си се на частния самолет, живееш си на собствения остров, лекуваш си се в собствената болница и т.н. - никой няма да ти търси сметка. Но ако искаш да ползваш обществена услуга, логично е да си част от обществото.
                  Тези мерки са ни подкарали наистина да станем като маймуни накрая, добре усещаш нещата и продължавай все така да следваш маймунското поведение.
                  "Нормите, колкото и да ни убиват понякога" - ще умрем, но няма да се разболеем! Тази ваксина ли се дефинира като "универсална норма"? Избягал си от здравия разум. Няма да ми навреди да се разпадне социум, в който съжителствам с милиони такива като теб.
                  Вече ми се привижда и Великият Инквизитор, но с лице на орангутан.
                  Обаче на мен му звучи, че ти сега налагаш своите интереси над общите. И затова мисля, че трябва да си платиш сам ваксината, а не с моите данъци. Загрижен си за здравната система, но се съмнявам някога да си говорил по подобен назидателно-поучителен маниер на пушачите, алкохолиците, чревоугодниците и мързеливците, които са хилядократно по-тежки за нея от това преходно сезонно вирусче, което черпи сили от хорските страхове и управленската неадекватност.
                  Last edited by perin; 10.12.2020, 03:19.

Коментар

• Да напомня некои факти.

Ваксината срещу еболата, много по-опасна болест от сегашния PR-грип, е излязла това лято, то ест 5 години след началото на разработката.

ПиАр теста показва наличие на една малка част от РНК на вируса САРС-Ков-19.
                    НЕ показва наличие на цяла РНК. НЕ показва наличие на цял вирус. НЕ показва наличие на жив вирус. НЕ показва наличие на болест.

Антигенните тестове показват реакция на имунната система срещу какъвто и да е коронавирус, той не е един, не е само ковид. Показва реакция на присъстващ в момента в тялото или на присъствал една две седмици преди това.

Тестът на информацията в Т-клетките показва, че някога в близко или далечно минало имунната система е имала вземане даване с ковид вируса. Без значение дали си бил болен или не, без значение какво са показвали горните два теста.

Коментар

Разбирам, да имаш ваксина не е медицински въпрос, а е въпрос на етика и благоприличие, както преди време говореха и за маската.
                      Навлизаме в новата религия и новите нравствени порядки, докъде ли ще ни отведе тази пътека?
                      Предвиждам такова възможно развитие.

Тъй като прозрачно се внушава единодействие на маските и ваксинацията за спиране на разпространението на пандемията, следващия ход медико-фашистките власти ще бъде да разреши на ваксинираните да не носят маски.

Обаче... по външен вид можеш да разпознаеш кой носи маска, но не можеш да разбереш кой е ваксиниран.

Следователно ще бъде наложен документ за ваксинация, с който можеш да ходиш навсякъде, но без който не можеш да ходиш навсякъде.
                      Най-вероятно във вид на карта като личната.

И, накрая, за улеснение, в това цифровизирано съвремие, нали уж сме в 21 век вече... това електронно удостоверение ще може да се чете отдалече.
                      Например на входа на мола, ако не си ваксиниран, светва червена лампа, писва сирена, изскача охраната и те изритва навън. И така навсякъде.

Но нека ви кажа още веднъж.

Пандемия няма. Тя се определя по бройката болни, а не по броя носители на вирус. Колко болни от ковид на 100 000 имаме? Именно болни?

Маските не спират разпостранението на респираторни вируси.

Дистанция от два метра не спира разпостранението на ковид вируса.

Каквото и да се прави, ковида ще мине през всички както е с грипа.

Няма нужда от ваксина, освен може би за по-застрашената част от населението, които не са много. Най-малко 40 % от хората у нас, ако се вярва на ПиАр тестването, вече са "ваксинирани" по естествен път. А сигурно са много повече, както се казва в едно сравнително изследване на Т-клетките, антителата и ПиАр теста, направено в шведския Каролинска.
                      А ваксинирането на по-застрашената част от населението, възрастни с по-слабо здраве, може да е еднакво опасно с реално заразяване.

Коментар

Разбирам, да имаш ваксина не е медицински въпрос, а е въпрос на етика и благоприличие, както преди време говореха и за маската.
                        Навлизаме в новата религия и новите нравствени порядки, докъде ли ще ни отведе тази пътека?

Коментар

Безумен, доброволно ли си обуваш панталони, като излизаш на улицата?
                          Защо не роптаеш, че подобно изискване ти накърнява правото на свободно придвижване?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

те безумията от 2001 почнаха с 2-те кули - не от властелина . И досега само ограничения, от пролетта изнагляха грубо. Вчера четох за опитите да направят и преди страхова пандемия с ебола, свински грип за да премахнат всички права на гражданите които УЖ в конституциите даже ги пише
                            На Земята винаги ще съществуват сили, които ще се опитват да поробят хората. Независимо дали говорим за Рим, империите след това или това от ДНЕС! Дори и човечеството да оцелее сега, след време ако се пътува из звездите и има извънземна човешка цивилизация, сценария пак ще е идентичен на днешния, желание за поробване! Като в Star Wars!
                            Просто такава е играта!
                            Въпросът е на лично осъзнаване, а не толкова на това, как тези процеси да бъдат прекратени веднъж и за винаги, защото очевидно това няма как да се случи!

Коментар

Защо не роптаеш, че подобно изискване ти накърнява правото на свободно придвижване?

Неграмотността ти е показателна!

Не мисля, че всички "психолози" не могат да прочетат един ник! Факт е, че ти самият - не можеш!

Връзкарче си билО от време оно ...

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                                И веднага ще опонират: тя е "доброволна"!

Щом ограничава (потенциално) възможността за свободно придвижване - тя НЕ е доброволна!

Коментар

Working...
                                X