IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ооо не, ти си по революциите... Аз се опитвам не да победя системата, а да оцелея въпреки нея. И това при повърхностните ми познанич клонящи направо към нула в тази област.
    Например ако си изгледал видеото което е около час / изгледа ли го ?/ според него има вероятност ваксинираните не просто да ускорят мутациите на вируса / нещо което твърди и нашият професор ваксинаджия / , а и тези ваксинирани да пострадат дори повече при бъдещите мутации от неваксинираните защото цялата им имунна армия е хвърлена да гони изчезнал враг и няма кой да се бие с новият....
    Та нещата не са толкова прости и е възможно проблемите ни тепърва да започват.... Дано не е така.

ПП Трима човека в семейството от днес сме с дращене в гърлото ...Може да е от времето или е дошъл и нашият ред въпреки цялото пазене.... Ще разберем скоро....
    Така е съгласен съм с професора ,дори не знаех че по време на пандемия не се ваксинира но да не забравяме че в учебниците по вирусология материята е пробвана с хилядолетия пандемии и зарази.
    https://www.dnes.bg/stranata/2021/03...pochina.483483
    От Астрата мрат като мухи иначе...
    Има си и други настинки и аз днес мисля че съм с температура но може би съм настинал вчера като се смени времето ...

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

И така да е какво ?
      Ще тръгнеш срещу системата ли ?
      Нямаме шанс ,освен това вече е късно защото ваксинацията е в ход и вируса си мутира на воля ...каквото било..било ...
      Ооо не, ти си по революциите... Аз се опитвам не да победя системата, а да оцелея въпреки нея. И това при повърхностните ми познанич клонящи направо към нула в тази област.
      Например ако си изгледал видеото което е около час / изгледа ли го ?/ според него има вероятност ваксинираните не просто да ускорят мутациите на вируса / нещо което твърди и нашият професор ваксинаджия / , а и тези ваксинирани да пострадат дори повече при бъдещите мутации от неваксинираните защото цялата им имунна армия е хвърлена да гони изчезнал враг и няма кой да се бие с новият....
      Та нещата не са толкова прости и е възможно проблемите ни тепърва да започват.... Дано не е така.

ПП Трима човека в семейството от днес сме с дращене в гърлото ...Може да е от времето или е дошъл и нашият ред въпреки цялото пазене.... Ще разберем скоро....

Коментар

Страхотно попадение, обяснява 95% от резервите ми по темата.... Препоръчвам на всеки да го изгледа.... като се има предвид, че не е от теоретик конспиратор, а от бивш кадър на Били....
        Мангуров за това ли каза, че понякога ваксинираните в последвствие боледуват по тежко... Дано не е така!

Коментар

Страхотно попадение, обяснява 95% от резервите ми по темата.... Препоръчвам на всеки да го изгледа.... като се има предвид, че не е от теоретик конспиратор, а от бивш кадър на Били....
          И така да е какво ?
          Ще тръгнеш срещу системата ли ?
          Нямаме шанс ,освен това вече е късно защото ваксинацията е в ход и вируса си мутира на воля ...каквото било..било ...

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
            Интересно дали има нещо вярно в теорията на този експерт по разработка на ваксини. Ако е така- нищо добро не ни чака

"Водещият белгийски експерт Dr Geert Vanden Bossche алармира с писмо до СЗО и поредица от интервюта че масовата ваксинация по време на пандемия с ваксини които не спират трансмисията ще доведе до повече вреди отколкото ползи на глобално ниво.
            Той не отрича че тези ваксини са добро постижение на науката ,но са неправилното оръжие за точно тази война. Всички ваксини които имаме в момента биха били добро оръжие за профилактика ,но не и за борба с пандемия когато цялата популация е изложена на активно разпространение на вируса Sars Cov 2. Според него когато имаме активно разпространяващ се вирус от една страна и ваксинация чиито дизайн е най -вече да спира по-тежкото протичане на болестта но не и да спира инфектирането ние създаваме идеални условия вируса да се променя така че да избягва разпознаването и неутрализирането от имунната система. В имунологията се наблюдава феномен при който ако позволиш на вирус да се репликира докато няма оптимален имунен отговор той се адаптира така че да заобиколи специфичните имунни клетки, особено ако е вирус склонен към по-бързи мутации.(Immune escape).Опасността е в това че така се провокират варианти на вируса които са по-силно заразни и по- бързо разпространяващи се сред по-младото население. От друга страна това по-бързо разпространение и по- голяма заболеваемост сред групи които досега са карали безсимптомно болестта ще даде на вируса възможност да създаде варианти които да преодоляват специфичния имунитет който е създаден от ваксината. В тази ситуация политиката на изолация и масова ваксинация ще доведе до по-силно заразни и по-тежко протичащи варианти на вируса. Dr Geert Vanden Bossche обяснява и за специфичен механизъм при който може да наблюдаваме едно отклонение в работата на имунната система при ваксинираните а именно вродената имунна система която е неспецифична и реагира на първа линия при нови видове и щамове на корона вирус ,да бъде блокирана от клетки на адаптивната имунна система които са в по-големи количества след ваксина но не са адекватни и не неутрализират новите варианти на вируса."
            https://www.youtube.com/watch?v=YtHfI00D_s4

Коментар

• Израел за 15.03 - 2000 заболели/20 умряли при 500 К ваксинирани и супер медицински грижи.

Палестина за 15.03 - няма данни за заболели и умряли при липса на ваксинация. Медицинските грижи са лукс....( ако някой намери данни да пише...)

пп Далеч съм от мисълта, че хората не трябва да се ваксинират...Всеки сам си решава...
              Само казвам, че аз и семейството ми на този етап няма да се ваксинираме !

Коментар

https://www.dw.com/bg/%D0%B2-%D0%B8%...%B9/a-56572334
                В Израел: 523 000 имунизирани, нито един смъртен случай

В Израел ваксината на BioNTech/Pfizer показва какво може. Мащабен анализ сочи: тя почти изцяло предотвратява тежките случаи на Ковид-19, а смъртни случаи няма.
                Намери от къде да провериш.. ей нищо не става от вас. Управляват ви като кукли на конци.

Коментар

Това е много странно наистина.
                  Всеки който е преценил, че ваксината е по-слаборискова от вируса / а то е така за мнозинството хора/ може да се ваксинира и да бъде спокоен.
                  За обаче 10-20% от хората ваксината е възможно да бъде по-рискова от вируса. Може и да не е и да е безопасна и за тях, но трябват години да се ДОКАЖАТ тези неща. Защо тези хора са принуждавани да се ваксинират чрез косвени заплахи и отнемания на права ? Защо се принуждават да са тестови мишки и да поемат сами риска и последствията от зараза с вируса а не представляват риск за ваксинираните ?
                  Към всичко това се добавя законовата липса на отговорност със съгласието !?!?! Двойният стандарт за починали от вируса и хората с краткосрочни проблеми след ваксинация. Принудата да се ваксинираш чрез ограничения. Всичко това поне за мен вдъхва недоверие.
                  Иначе решения има всякакви - например ще се ваксинирам веднага ако има финансова отговорност ако се гътна до 5-10 години от ваксинацията / не съм на 80/ или развия тумори или автоимунно заболяване.... Многооооцифрена компенсация за семейството ми в този случай съпоставима на пропуснатите доходи до края на живота ми.
                  А мнооогоцифрена компенсация ако те гътне Ковида ще искаш ли и от кой?

Коментар

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021...home_mainStory
                    Коронавирусът в България: В София вероятно ще се затворят молове, ресторанти и градини

Молове, ресторанти, детски градини, училища, фитнеси в София и София област вероятно ще бъдат затворени, каза днес директорът на РЗИ-София Данчо Пенчев, след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ананиев, кметът Йорданка Фандъкова и директорите на столични болници. Ще се спре и провеждането на културни мероприятия.

Решението предстои да се вземе по-късно днес от софийския щаб за контрол на пандемията. По-рано днес стана известно, че с 20% трябва се увеличават леглата за пациенти с COVID-19 в столичните лечебни заведения. Всички нови са заради нарасналия брой новозаравени в столицата. Двуседмична заболяемост вече е над 500 на 100 хил. души. За последното денонощие новозаразените в София са 1116.
                    Нали ти е ясно, че това не решава проблема.

Коментар

• https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021...home_mainStory
                      Коронавирусът в България: В София вероятно ще се затворят молове, ресторанти и градини

Молове, ресторанти, детски градини, училища, фитнеси в София и София област вероятно ще бъдат затворени, каза днес директорът на РЗИ-София Данчо Пенчев, след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ананиев, кметът Йорданка Фандъкова и директорите на столични болници. Ще се спре и провеждането на културни мероприятия.

Решението предстои да се вземе по-късно днес от софийския щаб за контрол на пандемията. По-рано днес стана известно, че с 20% трябва се увеличават леглата за пациенти с COVID-19 в столичните лечебни заведения. Всички нови са заради нарасналия брой новозаравени в столицата. Двуседмична заболяемост вече е над 500 на 100 хил. души. За последното денонощие новозаразените в София са 1116.

Коментар

• Интересно дали има нещо вярно в теорията на този експерт по разработка на ваксини. Ако е така- нищо добро не ни чака

"Водещият белгийски експерт Dr Geert Vanden Bossche алармира с писмо до СЗО и поредица от интервюта че масовата ваксинация по време на пандемия с ваксини които не спират трансмисията ще доведе до повече вреди отколкото ползи на глобално ниво.
                        Той не отрича че тези ваксини са добро постижение на науката ,но са неправилното оръжие за точно тази война. Всички ваксини които имаме в момента биха били добро оръжие за профилактика ,но не и за борба с пандемия когато цялата популация е изложена на активно разпространение на вируса Sars Cov 2. Според него когато имаме активно разпространяващ се вирус от една страна и ваксинация чиито дизайн е най -вече да спира по-тежкото протичане на болестта но не и да спира инфектирането ние създаваме идеални условия вируса да се променя така че да избягва разпознаването и неутрализирането от имунната система. В имунологията се наблюдава феномен при който ако позволиш на вирус да се репликира докато няма оптимален имунен отговор той се адаптира така че да заобиколи специфичните имунни клетки, особено ако е вирус склонен към по-бързи мутации.(Immune escape).Опасността е в това че така се провокират варианти на вируса които са по-силно заразни и по- бързо разпространяващи се сред по-младото население. От друга страна това по-бързо разпространение и по- голяма заболеваемост сред групи които досега са карали безсимптомно болестта ще даде на вируса възможност да създаде варианти които да преодоляват специфичния имунитет който е създаден от ваксината. В тази ситуация политиката на изолация и масова ваксинация ще доведе до по-силно заразни и по-тежко протичащи варианти на вируса. Dr Geert Vanden Bossche обяснява и за специфичен механизъм при който може да наблюдаваме едно отклонение в работата на имунната система при ваксинираните а именно вродената имунна система която е неспецифична и реагира на първа линия при нови видове и щамове на корона вирус ,да бъде блокирана от клетки на адаптивната имунна система които са в по-големи количества след ваксина но не са адекватни и не неутрализират новите варианти на вируса."
                        https://www.youtube.com/watch?v=YtHfI00D_s4

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Питай израелците.. с пфайзер същата работа.. търси си инфо няма да ти пусна линк.. че наготово всеки може
                          https://www.dw.com/bg/%D0%B2-%D0%B8%...%B9/a-56572334
                          В Израел: 523 000 имунизирани, нито един смъртен случай

В Израел ваксината на BioNTech/Pfizer показва какво може. Мащабен анализ сочи: тя почти изцяло предотвратява тежките случаи на Ковид-19, а смъртни случаи няма.

Коментар

Изтеглихме късата клечка с Астра Зенека ,така стоят нещата ...
                            Питай израелците.. с пфайзер същата работа.. търси си инфо няма да ти пусна линк.. че наготово всеки може

Коментар

• Изтеглихме късата клечка с Астра Зенека ,така стоят нещата ...

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Я виж ти?!Не знаех ,че има школи,в които се учи,как правилно да се умира!!!Преподавателите в тия школи имат опит в умирането ли,щото са умирали по няколко пъти вече?!Така ли да то разбирам?!

ПП Мисля си ,че основният проблем на човека от съвременното модерно общество, е наличието на прекалено много свободно време.....
                                Не точно, пилеят си времето в глупости, ако не знаеш в този свят се плаща с време... в каквото го вложиш това и ще получиш.. ако искаш да си тъпак гледаш телевизия.. ако искаш мускули тренираш, ако .. четеш и т.н... а за школите не е как си го представяш

Коментар

Working...
                                X