Първоначално изпратено от grisow
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Така де, това не са фактите ,сам признаваш,че никой незнае . Или пък твърдиш ,че идва потопа и ще се мре ?!
Направих го за да могат повече хора да знаят че вируса наистина е коварен и убива бързо ,без да има каквито и да било индикации ,за да реагираш навреме ,не подбира и няма критерии за това кои хора поразаява фатално .
Подчертавам че аз много пъти съм писал че мерките не са необходими или че вируса не е опасен ,толкова колкото го представят .Трябва наистина да си тъп за да мислиш че след ато на теб нищо ти няма ,и си незасегнат си някакво недостижимо изключение .В този ред на мисли ,за себе си също мога да кажа че постъпих като глупав човек и без да мисля за каквито и да било последствия ,подцених това което се случва около нас .
Ако ти мислиш като мен до вчера ,ок твой избор ,аз ти желая това което се случи на мен да не се случва на теб и близките ти за да не го осъзнаеш по болезнения и дори смъртоносен начин
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Виж сега какви са фактите вече никой не може да каже,знаеш ли защо ?
Защото освен другите вируси с които можеш да се объркаш за Ковид,самия Ковид има безброй мутации и през теб може да е минала една,две един Господ знае ,но в един момент да настъпиш дървото ,а разликите с обикновенните грипове и този е ,че този е много по коварен и непридвидим ,най важното .Това е .
Коментар
-
https://www.dnes.bg/eu/2021/03/23/de...inaciia.484265
Астрата си сее смърт и тя
Десет случая на тромбоза в Дания след ваксинация
140 хил. души са ваксинирани с препарата на "АстраЗенека"
Обно
Прочети още на: https://www.dnes.bg/eu/2021/03/23/de...inaciia.484265
становени 10 случая на тромбоза след ваксинация с препарата на "АстраЗенека" в Дания. Това се казва в специално изявление на Датската агенция по лекарствата.
От агенцията уточняват, че все още не е установено да има пряка връзка между ваксината и тромбите. Над 140 хиляди души в Дания вече са ваксинирани с този препарат.
"Датската агенция по лекарствата разглежда 10 случая на поява на тромби след ваксинация", се казва в изявлението. "На този етап не може да се каже дали те имат пряка връзка с ваксината, тъй като проверката продължава".
Според данните, една жена на 60 години е починала след ваксинация, но медицинска й картина показва, че е имала и други усложнения. Жената е имала ниски тромбоцити, големи кръвни съсираци, тесни кръвоносни съдове и кръвоизливи. Засега не може да се каже дали смъртта е свързана с ваксинирането и препарата.
Норвегия също съобщава за случаи на тромбоза след ваксинация. Регистрирани са три такива при мединиски персонал от университетската болница в Осло, като появата на кръвни съсиреци е причинена от свръх реакция на имунната система.
Коментар
-
Това са фактите в този случай, по принцип това не са фактите !
Защото освен другите вируси с които можеш да се объркаш за Ковид,самия Ковид има безброй мутации и през теб може да е минала една,две един Господ знае ,но в един момент да настъпиш дървото ,а разликите с обикновенните грипове и този е ,че този е много по коварен и непридвидим ,най важното .Това е .
Коментар
-
В момента върлува грип (а както казват специалистите, той е една идея по-опасен от ковидището), така че се пазете. Тестовете са пунта мара. Какво засичат, само те си знаят.
Да споделя моя опит. Преди години прекарах свински грип. На прахчета и чайчета. Бях като пребит. Никога не се бях чувствал така. (По принцип пия лекарства в краен случай. Прахчетата на мен ми помагат винаги като усетя през зимата накъде духа вятъра.) Прекарах и ковида пак на прахчета и чайчета и общо взето като лек сезонен грип, плюс досадните липса на обоняние и другите там.
Сега споделям за ваксините от мои познати и близки. Зет ми си сложи Пфайзер преди два дни - досега адско главоболие и висока температура. Не ми е изглеждал никога кекав, работяга е, енергичен, ама на - ваксината не му понася. Дано отшумят тия симптоми бързо. Друг познат жена му с Астра от вчера - висока температура и втрисане, цяла нощ жената е на "тръни". Имам и друга информация за поставили си ваксини през общи познати, ама като не ги познавам лично хората, би се получило все едно ЕЖК.
В моето семейство сме си били ваксини за други неща, такова нещо не е имало. Малките с една лепенка за охлаждане и всичко е било ОК. Та хич тия ковид-ваксини не са като другите. (Лични наблюдения - не ангажирам никой с тях.)
Цяла година хората не обменяха бацилите си един-друг и сега ще страдаме и от най леката настинка.
- 3 Харесвания
Коментар
-
баща ми като е пил оспамокь и какво ли не ...в момента е с тръбата в гърлото ,в безсъзнание .......коварното е че тази мутация е такава .че те лъже и се чувстваш що годе добре но в същото време вируса вече ти яде от белия дроб и като се усетиш вече е късно и те слагат на маска
кавръче,
то проблемът на короната е , че няма еднозначно лечение, което да е доказано. ако имаше нямаше да я има тази криза
лекарите напрактика лекуват или се опитват да овладеят пневмонията и температурата, която причинява.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Самата корона не е настинка но не е и сблъсък с товарния влак, дори по-скоро е ташак работа.
НО (голямо но), ако не сте готови да се заразите, по-добре не го правете.
Ако го отричате и проповядвате Мангъра , Чорбанов и др подобни, и смятате да го карате на крак с чайче и витамини, не го хващайте.
Ако вярвате, че при първи симптоми с два антибиотика в болницата бързо и без последствия ще се оправите, по добре се пазете да не ви пипне.
Ако имате пълно довери на щаба, Бойко или докторите, че ще ви опраявт и спасят ,стойте далече от вируса.
Ако се уповавате на Бог и вярата, пак стойте на далеч от това.
Ако сте почти умрели от шубе по ковида, по добре се ваксинирайте.
Ако смятате, че ваксините са леко съмнителни и могат да ви навредят в близък или дългосрочен план, не се ваксинирайте.
Ако сте по възрастен или с кофти заболяване по-добре се скътайте докът отмине тая работа.
Ако сте здрави и млади и не ви пука, щъкайте си, но се наблюдавайте и вземете мерки своевременно при определени симптоми.
Всяко неглижиране или параноичен страх от зараза са абсолютно не състоятелни.
Общо взето всичко си е във ваши ръце, във вашата начетеност, във вашите си критични разбирания за проблема и най-вече в собствената ви имунна система.
Пазете се, бъдете разумни, не мислете, че на някой (Щаб, ББ, Мангър, доктори и др многознайковци) му пука за вас.
Горното ги пиша на база над 50 човека лични познати, които го изкараха, и двама в болни в момента.
Слава на съдбата, умрели няма.
- 1 like
Коментар
-
Лекарското съсловие се превърна в още по-гадна секта от полицаите-съдиите-прокурорите... съгласни за 3 сребърника да продадат себе си, човешкото достойнство, ... - само и само да се чувстват управляващи.
Левче, не сте управлящи. Вас управляват... но кво да се прави... свинята е свиня, човекът е човек. Нямате шанс да сте човеци.
- 1 like
Коментар
-
Виж сега ,точно това обясних че въпросния Ковид с първите симптоми е абсолютно замаскиран под маската на обикновен грип.Първия път когато разговях с баща ми коментирахме че той препочита Фервекса , аз за мен по оптималния вариянт беше Тайлол хот ,общи приказки и нищо сериозно ,после мина около седмица ,когато пак го чух вече беше първи ден в болницата в Карлово ,след 3 дни го преметсиха в интензивното в Пловдив .
Това са фактите .
Коментар
-
Има доста народ с ниска темп за няколко дни и после отшумяване на симптомите, не доста а болшинството от тези със симптоми. Болшинството от всички принципно са без или с много леки симптоми . Така чета а доколко и кое е вярно евентуално времето ще покаже . Но създадената масова психоза,че като имаш темп можеш да умреш вече е налице . Последиците за псиологическото здраве което всъщност е водещо ,ще бъдат катастрофални.
Това са фактите .
Коментар
-
Преди няколко дни имах висока температура около 38 ,направих бърз тест,отрицателен и я свалих за 16 часа с прахчета тайлол хот .
Важно е да знаеш че разликите с другите грипове е че при Ковида има една много ниска температура която само по себе си не ти и пречи много ,но е показателна че вуруса малко,бавно и постепенно си проправя път към белия ти дроб и ако не се усетиш до седмица вече те захапва яко и в този момент вече е късно ,това установих по историята с баща ми ,тотал след първите симптоми ,след 20 дни ,в момента е интубиран и шансовете му са почти никакви да живее ,засега ,чудо е нужно ...
Коментар
-
в момента болниците са пълни и легла почти няма ...молете се на не ви захапе новия щам ...молете се ...това което видях че се случи с баща ми е като филм за ебола ,не преувеличавам нито най-малко става една седмица от както е интубиран ,от последния ни разговор който беше за това какво ще правим кати излезе 8 дни по -късно вече е вкаран в безсъзнание заради интубацията .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Започна от съботата / по-предната/ с гърло при трима в семейството едновременно / аз, тя и дете/ без температура, после се появи кашлица за кратко, имаше леко разстройство / временно/. Имахме всички болки в ставите/ мускулите и втрисане чат пат като да ти е студено...Сатурацията на двама ни беше гранична / около 95/... Аз и детето се пооправихме малко / аз кашлям само/, , но тя от срядата вдигна температура 37-37.5 и в четвъртък направи бърз тест отрицателен. Стягат я гърдите с болка и няма сили за нищо , няма въздух разправя.
В събота направи ПСР щото нещата вървяха на влошаване , междувременно джж пито и каза че със сигурност по симптоми било корона ,Тестовете отрицателни можело да бъдат грешни. Тя пи Азакс /самоназначен/ и витамини, цинк и т.н. и гърлото и се оправи, но температурата седи около 37.5 вече седмица и днес направи снимка и кръвни изследвания ...пак самоназначени. Кръвните са ок и няма данни за пневмония / има там един показател за нея - знам щото съм боледувал от нея преди няколко години/ . На обяд намерихме от 5-ти опит един пулмолог в Белодробната болница на Гешов който преглежда некоронувани / добре е болниците да са ти близо това във връзка с имотите :-)/. Видя снимката и каза без съмнение бронхит и няма нищо общо с измененията при Короната....
От лаборантките по тестовете / много точни жени/ дочула че било ПЪЛНО в момента с болни от други вируси. И при нас се оказа така... Сега се затваряме за 2 седмици докато се изчисти този бронхит, че ако лепнем и корона по същото време няма да е добре....
Важно е да знаеш че разликите с другите грипове е че при Ковида има една много ниска температура която само по себе си не ти и пречи много ,но е показателна че вуруса малко,бавно и постепенно си проправя път към белия ти дроб и ако не се усетиш до седмица вече те захапва яко и в този момент вече е късно ,това установих по историята с баща ми ,тотал след първите симптоми ,след 20 дни ,в момента е интубиран и шансовете му са почти никакви да живее ,засега ,чудо е нужно ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
баш си е за самолечение
ако бяхте издумкали по един антибиотик (примерно аугментин) от 3-4 ден нататък може би щеше да се размине бронхита.
Коментар
Коментар