IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Тука има нещо гнило. За каква свръхреакция говориш?
    Ако имаш много антитела, те просто ще схрускат ваксината за нула време, като унищожат всички РНК частици в нея.
    Би ли обяснил как точно антителата разпознават РНК фрагментите в наночастиците и ги унищожават преди да проникнат в клетките?

Коментар

А да си политически трол по-добре ли е?

Да ви напомня ли как се насирахте да критикувате ГЕРБ за начините му на управление на коронавирус кризата?
      Сега вече вашите са на власт, и те продължават да управляват кризата по същия начин, но вие сте си глътнали езика иси мълчите.

ИЗВОД:
      Всичките ви оплювки по времето на ГЕРБ са били ПЛАТЕН ТРОЛИНГ, нямащ нищо общо с реалноста. Просто са ви казвали какви простотии да приказвате, и са ви плащали за това. Именно поради тази причина ще те замоля да си мълчиш, защото задникът ви е насран и мирише отдалече.
      След такава тирада, болшевиките нервно пушат зад ъгъла от завист.
      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Мерси за линка. Но решението ми не е продиктувано от самотворчество. То е само опит да намери обяснение на препоръките на специалистите.
        В проспекта на ваксината е абсурд да напишат подобно нещо / половината пазар им заминава/.
        Ето например тук:
        https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie...ylgari-6126716

В препоръката си доц. Ковачева обръща внимание и на факта, че сериозно се нарушават правата

и на други десетки хиляди граждани, при които болестта е протекла безсимптомно, но е доказана с антитела и имат изграден имунитет срещу заразата. Те обаче също не попадат по никакъв начин в приетите общи условия за издаването на сертификат. Освен това, тези хора не могат да бъдат и ваксинирани, тъй като лекуващите им лекари посочват наличието на висок титър на антитела срещу SARS-CoV-2 като противопоказание за поставяне на ваксина.

За себе си колебанията относно ваксинацията приключиха с естествената такава. Сега остава само възмущението от непризнаването административно на най-добрата защита която имам... И съответно несправедливата дискриминация при пресичане на граници, фериботи самолети и т.н.....
        мани вече хората се борят да имат безполезен сертификат, вместо срещу медицинския ФАШИЗЪМ и очоизваден пример за ДИСКРИМИНАЦИЯ.
        Ако имаш 3 цици или 2 уя сал тогаз мое да пътуваш !?!!?
        Матейко вземАл и от ваксини да разбира, че и акъл да дава .
        Няма ли да ни псуваш преболедувалите че те заразяваме?
        Last edited by bota156; 03.07.2021, 22:10.
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Тука има нещо гнило. За каква свръхреакция говориш? Ако имаш много антитела, те просто ще схрускат ваксината за нула време, като унищожат всички РНК частици в нея. Ще се получи ефекта, че са ти били инжекция на вятъра. В никакъв случай обаче няма да се случи някакъв проблем от така наречената свръхреакция, което според мене е измишльотина на някой некомпетентен.

Гледай какво пише в проспекта на ваксината. Там е истината. Той е писан от експертите, създали самата ваксина. Ако имаше дори и минимален шанс да се случи това, което си го мислиш, то щеше да е описано в проспекта и щеше да има изрична препоръка на всеки един ваксиниран първо да му се правят антигенни тестове.

Да, ама такова нещо няма. Няма дори и помен, че наличието на антитела би могло да е някаква заплаха.

Според мене вземаш решението си на базата на грешни предположения.

Още веднъж - прочети проспекта на ваксината, с която мислиш да се имунизираш. Ето линк за ваксината на Пфайзер, която е най-добрата от всички:
          https://bntnews.bg/f/news/o/1088/c89...ca680aaca3.pdf
          Мерси за линка. Но решението ми не е продиктувано от самотворчество. То е само опит да намери обяснение на препоръките на специалистите.
          В проспекта на ваксината е абсурд да напишат подобно нещо / половината пазар им заминава/.
          Ето например тук:
          https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie...ylgari-6126716

В препоръката си доц. Ковачева обръща внимание и на факта, че сериозно се нарушават правата

и на други десетки хиляди граждани, при които болестта е протекла безсимптомно, но е доказана с антитела и имат изграден имунитет срещу заразата. Те обаче също не попадат по никакъв начин в приетите общи условия за издаването на сертификат. Освен това, тези хора не могат да бъдат и ваксинирани, тъй като лекуващите им лекари посочват наличието на висок титър на антитела срещу SARS-CoV-2 като противопоказание за поставяне на ваксина.

За себе си колебанията относно ваксинацията приключиха с естествената такава. Сега остава само възмущението от непризнаването административно на най-добрата защита която имам... И съответно несправедливата дискриминация при пресичане на граници, фериботи самолети и т.н.....

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение

Да паднеш на нивото на ниско тарифен трол.
            Това е резил за цял живот !
            Въобще не ме интересува да ли е вярно или не е.
            А да си политически трол по-добре ли е?

Да ви напомня ли как се насирахте да критикувате ГЕРБ за начините му на управление на коронавирус кризата?
            Сега вече вашите са на власт, и те продължават да управляват кризата по същия начин, но вие сте си глътнали езика иси мълчите.

ИЗВОД:
            Всичките ви оплювки по времето на ГЕРБ са били ПЛАТЕН ТРОЛИНГ, нямащ нищо общо с реалноста. Просто са ви казвали какви простотии да приказвате, и са ви плащали за това. Именно поради тази причина ще те замоля да си мълчиш, защото задникът ви е насран и мирише отдалече.
            Last edited by Mateev; 03.07.2021, 21:16.

Коментар

Да не би това да е Мангъров, заради който умряха над 10 000 човека?
              Да паднеш на нивото на ниско тарифен трол.
              Това е резил за цял живот !
              Въобще не ме интересува да ли е вярно или не е.
              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Получава се свръхреакция на имунната система, така ми обясни. Става въпрос за ваксинация след преболедуване с антитела на макс...., а не за ваксинация на неболедували. Затова и онзи ден питах знаеш ли дали си преболедувал безсимптомно или не....
                Всъщност на мен не ми препоръча / аз нямам автоимунен проблем/, а на близки хора с автоимунно заболяване лекуващият лекар директно забрани... Заболяването го имат 1-2% от хората по света... относително масово.....
                Има материали по темата и в пресата от лекари....
                Но и без тях всеки човек може да се досети след като имаш антитела на макс какво ще се случи като накараш организма да произведе още в топ стрес ситуация заблуждавайки го, че не се е справил с проблема. Без да съм лекар предполагам че това е причината болни хора от кавото и да било да не се ваксинират с каквото и да е / не само за Ковид/

На Мангъров не съм му фен хич написах го вече..., но в статията съм съгласен с него на 90% този път....

ПП Тестовете за антитела сега / 2 месеца по-късно/ и симптомите по времето на боледуването...
                Тука има нещо гнило. За каква свръхреакция говориш? Ако имаш много антитела, те просто ще схрускат ваксината за нула време, като унищожат всички РНК частици в нея. Ще се получи ефекта, че са ти били инжекция на вятъра. В никакъв случай обаче няма да се случи някакъв проблем от така наречената свръхреакция, което според мене е измишльотина на някой некомпетентен.

Гледай какво пише в проспекта на ваксината. Там е истината. Той е писан от експертите, създали самата ваксина. Ако имаше дори и минимален шанс да се случи това, което си го мислиш, то щеше да е описано в проспекта и щеше да има изрична препоръка на всеки един ваксиниран първо да му се правят антигенни тестове.

Да, ама такова нещо няма. Няма дори и помен, че наличието на антитела би могло да е някаква заплаха.

Според мене вземаш решението си на базата на грешни предположения.

Още веднъж - прочети проспекта на ваксината, с която мислиш да се имунизираш. Ето линк за ваксината на Пфайзер, която е най-добрата от всички:
                https://bntnews.bg/f/news/o/1088/c89...ca680aaca3.pdf
                Last edited by Mateev; 03.07.2021, 20:57.

Коментар

Получава се свръхреакция на имунната система, така ми обясни. Става въпрос за ваксинация след преболедуване с антитела на макс...., а не за ваксинация на неболедували. Затова и онзи ден питах знаеш ли дали си преболедувал безсимптомно или не....
                  Всъщност на мен не ми препоръча / аз нямам автоимунен проблем/, а на близки хора с автоимунно заболяване лекуващият лекар директно забрани...
                  Но и без тях всеки човек може да се досети след като имаш антитела на макс какво е се случи като накараш организма да произведе още в топ стрес ситуация заблуждавайки го, че не се е справил с проблема. Без да съм лекар предполагам че това е причината болни хора от кавото и да било да не се ваксинират с каквото и да е / не само за Ковид/
                  Леля ми така се наигра. Сега вече 2-ри път си прави антитела и все са и в пъти над нормата и втора файзер няма. Аз ще се правя евентуално септември антитела. Ако съм над нормата ваксина 10000% йок. Сега си гледам статистики на ваксинираните как ги мори поредния ИЗМИСЛЕН щам - па то все един и същ грип

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Прав си, но ако превенцията им пада на 50%, както се твърди, то чисто математически разпределението и върху двете групи става равномерно.
                    Тя и гола вода пази 50%. Па ракията поне 51%, а кисело зели

Коментар

Нещо не ми стана ясно. Ваксината не е противопоказна за никого, дори и за онкоболните или за много възрастните хора. Също така вероятноста човек да умре от ваксината е 10 000 пъти по-малка от вероятноста да умре от коронавирус.

Каква е тази екзотична болест, щото лекаря да ти забрани да се ваксинираш?
                      Всъщност на мен не ми препоръча / аз нямам автоимунен проблем/, а на близки хора с автоимунно заболяване лекуващият лекар директно забрани... Заболяването го имат 1-2% от хората по света... относително масово.....
                      Но и без тях всеки човек може да се досети след като имаш антитела на макс какво ще се случи като накараш организма да произведе още в топ стрес ситуация заблуждавайки го, че не се е справил с проблема. Без да съм лекар предполагам че това е причината болни хора от кавото и да било да не се ваксинират с каквото и да е / не само за Ковид/

На Мангъров не съм му фен хич написах го вече..., но в статията съм съгласен с него на 90% този път....

ПП Тестовете за антитела сега / 2 месеца по-късно/ и симптомите по времето на боледуването...
                      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.07.2021, 20:15.

Коментар

Не става лекар ми забрани. С това ниво на антителата било ного опасно....
                        Та предпочитам да съм жив страхливец от мъртъв безумец / смелчак/...:-)
                        Нещо не ми стана ясно. Ваксината не е противопоказна за никого, дори и за онкоболните или за много възрастните хора. Също така вероятноста човек да умре от ваксината е 10 000 пъти по-малка от вероятноста да умре от коронавирус.

Каква е тази екзотична болест, щото лекаря да ти забрани да се ваксинираш?

Казваш, че си преболедувал от короната, но тестовете ти са били отрицателни. Тогава откъде си сигурен, че си преболедувал точно от коронавируса? Някоя врачка ли ти каза?
                        Last edited by Mateev; 03.07.2021, 20:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение

Стига рИва. Отивай да се ваксинираш. Не бъди страхливец.
                          Не става лекар ми забрани. С това ниво на антителата било ного опасно....
                          Та предпочитам да съм жив страхливец от мъртъв безумец / смелчак/...:-)

Коментар

Не му бях фен в началото поради някои ''особени'' думи и препоръки , обаче сега съм в същата ситуация като него - с антитела и със сигурност несравнимо по-качествен имунитет от която и да е ваксина дори и при бъдещи щамове / повторението на преболедували са единични случайности за разлика от ваксините и делта например, където вируса си прави парти с ваксинираните/ , а според администрацията аз съм опасността / пародия или корупция на макс/ само защото тестовете са куци и не ме изкараха положителен 2 пъти като бях болен...В същото положение са над милион други Българи...., а държавата си прави оглушки.... НАГЛОСТ безкрай....

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-...olet-v-glavata

С поста си не отричам ваксините като средство за който е преценил , че има нужда , а обръщам внимание на огромна несправедливост за която всеки мълчи , а в същото време се повтаря ваксинирай се ваксинирай се ваксинирай се... Е как да го направя дори и да искам като е противопоказно при наскоро преболедували извън това че няма нужда....ама риска си е за мен ...информирано.... Може да има след няколко години като тогавашните щамове са дотолкова различни, че имунната система да не ги разпознава....,
                            С тази неадекватна политика човек как да не се мисли разни конспиративни теории... освен ако не е корупция и некадърност....
                            Стига рИва. Отивай да се ваксинираш. Не бъди страхливец.
                            г-жа Фирдевс.2015г.

Коментар

Не му бях фен в началото поради някои ''особени'' думи и препоръки , обаче сега съм в същата ситуация като него - с антитела и със сигурност несравнимо по-качествен имунитет от която и да е ваксина дори и при бъдещи щамове / повторението на преболедували са единични случайности за разлика от ваксините и делта например, където вируса си прави парти с ваксинираните/ , а според администрацията аз съм опасността / пародия или корупция на макс/ само защото тестовете са куци и не ме изкараха положителен 2 пъти като бях болен...В същото положение са над милион други Българи...., а държавата си прави оглушки.... НАГЛОСТ безкрай....

С поста си не отричам ваксините като средство за който е преценил , че има нужда , а обръщам внимание на огромна несправедливост за която всеки мълчи , а в същото време се повтаря ваксинирай се ваксинирай се ваксинирай се... Е как да го направя дори и да искам като е противопоказно при наскоро преболедували извън това че няма нужда....ама риска си е за мен ...информирано.... Може да има след няколко години като тогавашните щамове са дотолкова различни, че имунната система да не ги разпознава....,
                              С тази неадекватна политика човек как да не се мисли разни конспиративни теории... освен ако не е корупция и некадърност....
                              За съжаление навсякъде е така, където са замесени хора, в случая това е пред очите ни, тъпи прости малоумни, във всяка сфера хаус до безкрай .. на черното казват бяло на бялото черно...едно говорят друго става.. много обичат добро да ни правят, за наша сметка естествено.. с тоя добитък нищо добро не ни чака

Коментар

• Не му бях фен в началото поради някои ''особени'' думи и препоръки , обаче сега съм в същата ситуация като него - с антитела и със сигурност несравнимо по-качествен имунитет от която и да е ваксина дори и при бъдещи щамове / повторението на преболедували са единични случайности за разлика от ваксините и делта например, където вируса си прави парти с ваксинираните/ , а според администрацията аз съм опасността / пародия или корупция на макс/ само защото тестовете са куци и не ме изкараха положителен 2 пъти като бях болен...В същото положение са над милион други Българи...., а държавата си прави оглушки.... НАГЛОСТ безкрай....

Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.07.2021, 16:10.

Коментар

Working...
                                X