IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

https://www.dw.com/bg/%D0%B1%D0%B0%D...%BD/a-57799199

Тук си проличава ефектът от ваксините", казва Доминик Щилфрид, шеф на Института на германските обществено-правни здравни каси пред "Ханделсблат".
    Особено впечатляващи са данните от Франция и Великобритания, които също доказват този факт. В края на ноември миналата година Обединеното кралство имаше 15% смъртност от Ковид-19, а междувременно тя е спаднала на 2,84%.
    Във Франция рекордно високата смъртност от Ковид-19 през април 2020 (близо 24%) спадна през януари тази година до 2,4%, а на 4 юни - дори до 1,91%.

Тук трябва да се отчита че първият щам в Европа от април 2020 е бил изключително смъртоносен. Както и че населението в Европа е също по застаряло от много други места по света. Така че тогава високата смъртност си била съвсем реална.

Интересно е че новите щамове възникват в страни с доста младо население, явно в Европа нямал време да мутира в началото или ги е тръшвал всички масово или направо ги мори . При държави със значително по - младо население явно успява да циркулира добре мутира в посока като отслабва със времето , но увеличава своята заразност .
    Last edited by Майстора233; 27.07.2021, 22:20.

Коментар

Тук си проличава ефектът от ваксините", казва Доминик Щилфрид, шеф на Института на германските обществено-правни здравни каси пред "Ханделсблат".
      Особено впечатляващи са данните от Франция и Великобритания, които също доказват този факт. В края на ноември миналата година Обединеното кралство имаше 15% смъртност от Ковид-19, а междувременно тя е спаднала на 2,84%.
      Във Франция рекордно високата смъртност от Ковид-19 през април 2020 (близо 24%) спадна през януари тази година до 2,4%, а на 4 юни - дори до 1,91%.
      Това са измислени числа. И аз не знам защо ги дават. При смъртност над 2% единственото решение би било буквално да заключват хората в апартаментите им. Това което правиха в Ухан защото смятаха тогава смъртността на 4%

Коментар

Май бъркаш обща смъртност със смъртност от заразените.
        Не, идеята е че имаш поне 40% асимптомни, отделно имаш голям процент които го карат много леко и не се тестват. Всичко това сваля значително реалната спрямо откритата смъртност. От тук и голямата разлика в смъртността между държави които тестват много спрямо държави които тестват малко. CDC работи с 0.5% като приближение за средна смъртност. За хора под 30 години здрави и в добра форма, т.е ако не са пълни ковид не е по опасен от грип, за тези под 20 е дори много по безопасен, пак ако са здрави и слаби. След това започва много бързо да нараства опасността като при хора над 75 си става като руска рулетка. 0.5% не е никак малко. Ако човек е пълен или има заболявания опасността за него е в пъти по висока.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Ти сериозно ли това прави смъртност като от бубонна чума
          Да сериозен съм ! Според мен смъртноста при нелекуван ковид(реален)не е малка, но "ваксините" не са решение.

Коментар

Това число +- 0.5 пункта използват за моделиране на пандемията. Реално голяма част от случаите не са открити.

При 5% смъртност ноември и април в София буквално щеше да има трупове по улиците.

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

От този брой - “195,725,739 ковислучая на планетата'' спокойно може да се извадят поне 80% фалшиви положителни .До края на 2020г по инструкции на СЗО циклите на ПСР тестовете бяха 35+ генериращи над 90%фалшиви случаи .
              https://off-guardian.org/2020/12/18/...lse-positives/
              Ти сериозно ли това прави смъртност като от бубонна чума

Коментар

Това число +- 0.5 пункта използват за моделиране на пандемията. Реално голяма част от случаите не са открити.

При 5% смъртност ноември и април в София буквално щеше да има трупове по улиците.
                Май бъркаш обща смъртност със смъртност от заразените.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop

За 19 месеца - 195,725,739 ковислучая на планетата. От близо осем милиарда население. И изведнъж, внезапно - "за две-три години всеки ще се зарази" - искаше да кажеш - за 20-30 години буквално половината население може да преболедува?
                  От този брой - “195,725,739 ковислучая на планетата'' спокойно може да се извадят поне 80% фалшиви положителни .До края на 2020г по инструкции на СЗО циклите на ПСР тестовете бяха 35+ генериращи над 90%фалшиви случаи .
                  https://off-guardian.org/2020/12/18/...lse-positives/

Коментар

• Закона на Мърфи, или по-скоро статистика, закона на големите числа. Ако нещо може да се случи при достатъчно време то винаги се случва. Така е и със прекарването на Ковид. Всеки ще го прекара, въпроса не е дали, а кога.
                    Ако имаш ваксина може и да не го усетиш. Ако нямаш, божа работа дали си от тези 5 на хиляда които ще умрат. Но ми е интересно защо не гледате и проблемите след ковид. Има си маса странични ефекти прекатването, болести на сърцето и белите дробове…
                    Затова просто се чудя на хората страхуващи се от една игла, защо предпочитат да изкарат ковид, а не да се ваксинират….
                    Може би по-скоро искат да оставят решението на съдбата, а се страхуват да вземат решение за себе си?

Коментар

Никъде не съм виждал 0.5% процент смъртност от ковид, средното е около 3-4%, което за средна възраст лесно може да стане и 5%. Всеки от нас вече познава връстници и дори по-млади от 40, починали от ковид, това как щеше да е възможно при 0.5% риск за средната възраст??

Коментар

• Да, смъртността на човечеството като цяло е някъде там. В Африка и Индия голяма част от населението е под 30 години. Но ако не си 50 килограмов 20 годишен индиец или негър това не много успокоително

Коментар

5/1000 е риска за смърт. Мисля че и това число съм писал. Иначе ако се изчисляват и другите рискове, което е доста по неточно, риска от интубация е към 1/100 риска от хоспитализация към 3/100 рискът от други усложнения като миокардити, бъбречни усложнения, инсулти и така нататък, реално не може още да се изчисли но е поне колкото за хоспитализация. За дълъг ковид вече си идва над 20%.

И всичко това срещу риск от ваксини по нисък от шанса човек да се удави в басейн. Но басейните са супер, а ваксините са ужасно рискови
                          Никъде не съм виждал 0.5% процент смъртност от ковид, средното е около 3-4%, което за средна възраст лесно може да стане и 5%. Всеки от нас вече познава връстници и дори по-млади от 40, починали от ковид, това как щеше да е възможно при 0.5% риск за средната възраст??

Коментар

• Пак се увлякох в спор, няма смисъл за никого.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop

За 19 месеца - 195,725,739 ковислучая на планетата. От близо осем милиарда население. И изведнъж, внезапно - "за две-три години всеки ще се зарази" - искаше да кажеш - за 20-30 години буквално половината население може да преболедува?
                              Това са открити случаи. Ако вярваш на това число трябва да приемаш и 3 и нещо % смъртност. Най вероятно случай те са поне 10 пъти повече, може 20

Коментар

Объркал си малко порядъка - риск 3/1000000 за ваксини и риск 5/100 от ковид за средна възраст. Не знам, 5% риск на мен ми се струва чудовищно голям, отделно риска от дълъг ковид или последствия след месеци в кръвоносната система.
                                5/1000 е риска за смърт. Мисля че и това число съм писал. Иначе ако се изчисляват и другите рискове, което е доста по неточно, риска от интубация е към 1/100 риска от хоспитализация към 3/100 рискът от други усложнения като миокардити, бъбречни усложнения, инсулти и така нататък, реално не може още да се изчисли но е поне колкото за хоспитализация. За дълъг ковид вече си идва над 20%.

И всичко това срещу риск от ваксини по нисък от шанса човек да се удави в басейн. Но басейните са супер, а ваксините са ужасно рискови

Коментар

Working...
                                X