Първоначално изпратено от BobyB
Разгледай мнение
Сега ако кажеш, че на СЗО не може да се вярва може да се съглася, че делтата е по-опасна :-)))
Прибрах се наскоро от Гърция и се наложи да си правя бърз тест, за да не седя карантина , а РЗИ-то ми каза, че антителата ми не важели защото не било ясно кога съм преболедувал щом нямам положителен тест....всички били имали антитела :-) Сега да се смея ли или да плача - начи ИМАМ антитела МНОГО и следователно е слабо вероятно да се разболея, но за РЗИ е по-важно кога съм бил болен и да е доказано :-)))) Не задълбавах в спорове щото 100 лева нема да ме съборят , но е ГНИЛО !!!
От друга страна един от първите далечен познат който имах болен от вируса, разбрах, че в момента го е ПОВТОРИЛО.....с домашен тест....Около година време... Кара го леко, по-леко от първият път , но факт е че не се е разминал вероятно с делтата...Не че 1 случай е статистика, но е повод за замисляне.... Например антителата като изчезнат и се разчита на клетъчният имунитет , явно човек се разболява защото делтата е бързак....вероятно ще е по-леко в повечето случаи, но това дава и отговор защо Израел започнаха с 3-тата доза и защо ваксинираните пълнят болниците навсякъде по света.... Явно ще трябва доза на всеки 6 месеца особено ако се появят по-агресивни щамове....лошо.. Чака ни интересно бъдеще... дали да не стягам наследствените къщи по пущинаците.....
Клетъчният имунитет доколко ли го бива.... то зависи и от вируса де...схемата може да е като в уестърните кой пръв ще извади пищова :-)
Коментар