IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Конспирации

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
    При скорост = на светлинната, времето за материалния обект е спряло, масата на обекта започва да клони към + безкрайност, а ускорението започва да клони към 0-ла.
    При скорост > от светлинната времето би станало отрицателна величина, което дори теоретично е невъзможно.
    Какво ще се случи в капсула движеща се със скорост == на светлинната, в тази капсула има запалена свещ, над свеща е поставена метална чинийка с малко ледено кубче?
    Last edited by alex1001111; 06.07.2020, 02:46.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

      ХА ... ай стига ве .... глей ти.... ракията ли ми е силна или ...........


      че кога съм ви посещавал тука съм регнат от 5 дена май вече станаха ??

      .........................................

      Цяла тема си отворил за конспирации/те/ - и от тая част на поста ти не се разбира: вярваш ли-, или - не вярваш в тях /в конспирациите/...

      Ако решим, че конспирациите са плод на болното ни въображение /което винаги трябва да има някакъв стимул, за да работи, особено в случаите, когато не е затормозено с нови впечатления!/, то - аз /конспиративно/ - бих заложил на тезата, че много от любителите на конспиративни теории са и... колекционери на скъп порцелан.../Rosenthal, Meissen, Hutschenreuter/

      Не зная дали мнението ми е достатъчно конспиративно..., а връзката е едва доловима /от въображението/...

      .......................................

      Иначе: условията за живот на планетата Земя и извежданите постулати на битието от хилядолетия, валидни при Земни условия - нямат приложение във Вселената. В тоя смисъл, да се говори за извънземни посещения - не ми звучи реалистично - поне, не повече от наличието на разум /някъде/ във Вселената, който дори не можем да идентифицираме по някакъв начин, но не само поради огромните разстояния - и това: нито като проявление /на разума/, нито - като вариант на материята при земни условия...

      Все пак - като при специфична обществена група - не отричам факта, че въображението на човека трябва да работи /не винаги това има пряка връзка с порцелана, нито пък - с времето на регистрация някъде, в публичното пространство/...

      Коментар


      • Прочее, не помня Айнщайн да се фиксирал отгоре ОТНОСИТЕЛНАТА СКОРОСТ на обекти в инерциална система. Т.е., два обекта, движейки се насрещно-паралелно, дори доста преди светлинна скорост, може да развият свръхсветлинна ...един спрямо друг. Вярно, доплеровото изместване, къде точно ще скочи, бедна ни е фантазиата, обаче, което може -може.
        И още нещо: това, с „разпъванет и свиването на тъканта на пространството”... един „къс” и един „дълъг” метър, си е все един метър. И тъмна енергия едва ли има: Живеейки в центъра на черна дупка, ние виждаме, как нарадтващата маса, поражда пространство НАВЪТРЕ. Тъй че, не Вселената се разширява, ами се множат метрите.
        ​​​​​

        Коментар


        • Ето два клипа на руски език, които обясняват защо отдалечените от нас галактики се отдалечават със скорост, по-голяма от скороста на светлината във вакум.



          Last edited by Mateev; 06.07.2020, 05:45.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
            При скорост = на светлинната, времето за материалния обект е спряло, масата на обекта започва да клони към + безкрайност, а ускорението започва да клони към 0-ла.
            При скорост > от светлинната времето би станало отрицателна величина, което дори теоретично е невъзможно.....
            Последните разбирания на физиците са малко по-различни от това, което твърдиш. Има начин материални тела да се движат по-бързо от скороста на светлината, но това не нарушава Теорията на относителноста.

            Айнщайн е казал, че скороста на светлината във вакум е границата на всички скорости, но е пропуснал да уточни, че тези скрости се измерват спрямо тъканта на пространството. Да, ама ако тази тъкан се разтяга като мрежа от ластик, то тогава спрямо нея няма да се надвишава скороста на светлината, но за страничен наблюдател ще се надвишава.

            Последните разбирания на физиците са точно такива. Вселената винаги си е била безкрайна, дори и микросекунди след големия взрив, само където тъканта на пространството е била много свита. От тогава обаче до ден днешен тази тъкан непрекъснато се разширява, което е довело до следното:

            1. Имаме граница на видимата вселена, която е с радиус 13.8 милиарда години от нас. Това е изминалото време от големия взрив.

            2. Имаме граница на вселената, която някога ще видим. Тази граница е с радиус доколкото си спомням около 46.5 милиарда години. Досега не сме видели нищо по-далечно от 13.8 милиарда години просто защото фотоните все още не са стигнали до нас, но спокойно - те се движат, и в следващите 30 милиарда години ще ги видим.

            3 Всичко над 46.5 милиарда години никога няма да го видим, защото тези галактики се движат спрямо нас със скорост, по-голяма от скороста на светлината. Всъщност сумарното натрупване на разтягането на тъканта на пространството създава тази граница от 46.5 милиарда години, зад която галактиките се отдалечават със свръхсветлинна скорост спрямо нас..

            4. Освен равномерното разширяване на тъканта на пространството имаме и разширяване, предизвикано от масата на тъмната материя. Това всъщност е и причината да се появят две разширения, сумата от които вече създава ускоряващо се разширение..

            5. Иначе самата вселена си е безкрайна, и ако по някакъв начин скочим в друга точка на стотици милиарди години, пак ще видим същото, описано в горните 4 точки.

            6. Колкото до извънземните цивилизации - биха могли да се движат със скорост, по-голяма от скороста на светлината, ако използват една от двете теоретично възможни технологии:
            а) червееви дупки, които представляват мост между две точки, отдалечени на милиарди светлинни години една от друга. Обяснението е ако една мравка се движи по лист хартия, и ние го сгънем този лист и допрем далечните му краища, мравката ще може лесно да прескочи до отсрещната страна.
            б) Уорп технологията. Става въпрос за гравитационно огъване на пространството пред кораба в едната посока и зад кораба в другата посока. Така кораба непрекъснато ще пада в гравитационната яма, и понеже това пак е форма на огъване/разтягане на пространството, пак попадаме в хипотезата за свръхсветлинна скорост спрямо страничен наблюдател, и субсветлинна спрямо тъканта на пространството.

            Колкото до Айнщайн - неговата теория е предпоследната. Всъщност всяка една теория е предпоследна и се счита за вярна докато не се открие следващата, още по-добра. Тоест Нютонавата механика е вярна, но само при ниски скорости. Айнщайновата теория е по-добра от тази на Нютон, защото отчита и скороста на светлината. Може обаче да се открие още по-добра теория, която например отчита и другите измерения, а следващата да отчита например и паралелните вселени и т.н и т.н.

            И не се знае от тези нови теории какво зайче ще изскочи по отношение на скороста на придвижване в пространството. Колкото до самите извънземни - ако те имат хиляди години време на живот, 100-200 години транспорт до земята са едно нищо за тях, а в този обсег има доста на брой други слънчеви системи.

            В заключение аз смятам, че присъствието на земята на представители на други извънземни или земни цивилизации си е съвсем резонно и логично. Самите ние ще направим същото, когато създадем по-високоскоростни космически кораби.
            Last edited by Mateev; 05.07.2020, 23:45.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

              Напротив, земната цивилизация вече е достатъчно напреднала. Нашата наука/математика подробно е изучила и описала природните закони, които важат в материалната вселена. Един от тези закони е, че скоростта на светлината е гранична скорост и никога не може да бъде надхвърлена от материално тяло. Дори не съществува теоретична възможност материален предмет да се ускори до скорост по-голяма от светлинната, защото с приближаването до границата от 300 000 км/с се наблюдава няколко изключително интересни парадокси - времето за обекта почва да се забавя, масата на обекта започва да се увеличава, ускорението на обекта започва да намалява.
              Нашата земна цивилизация е стигнала точно до под кривата круша.След примерно един милион години нашето време ще се учи в историята като такова от преди първобитния строй....въпреки претенциите да сме открили нещо

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                Тя теорията за произхода на видовете си е вярна за всички видове животни, с изключение на Homo Sapiens. Тоест еволюцията и естествения подбор са си верни, но нещата се случват много много бавно. При хората обаче някой периодично ни е модифицирал гените и така поне 5-6 пъти в нашата история сме имали огромен и необясним скок най-вече в интелектуален аспект.

                Това не може да се случи с естествен подбор, не и за 10-20 хиляди години, които са максимум 500-1000 поколения. Прекалено са малко на брой от еволюционна гледна точка. Освен това трябва да се знае, че естествения подбор е подбирал здрави и яки, а не умни мъже. Същото важи и за жените - естествения подбор е подбирал такива с големи цици, а не такива, каквито са днешните жени.

                Следователно интелекта ни (пък и други параметри) многократно са били модифицирани и изкуствено развивани от някой, който все още не го знаем каква роля играе и къде се намира. Този някой и до ден днешен продължава да ни се меси и да ни направлява развитието в желаната от него посока.
                За да е вярна еволюционната теория би трябвало да се потвърди детерминизма като присъща характеристика на световността, на битието, на просъществуването. А засега това не е станало. И едва ли е възможно.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                  Сигурен ли си че разполагаш само с това тяло с което си на земята...Ами ако имаш и друго или други???!!!!!И сигурен ли си че сетивата са само тия с които сме на земята????!!!!Аз не съм...Така като нищо може да се окаже че можем да пътуваме до всяка точка на Вселената....Ние като открития за светът в който живеем дори още не сме проходили не сме проговорили детската ясла още е мираж някъде в далечината...Има ли прераждане и в какъв свят евентуално ще се преродим???Умираме ли наистина след така наречената смърт????Все въпроси на които скоро едва ли ще имаме отговор????
                  Пич не се опитвай ... няма смисъл и няма да те разбере ... иначе си прав за всяка една твоя дума

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                    При скорост = на светлинната, времето за материалния обект е спряло, масата на обекта започва да клони към + безкрайност, а ускорението започва да клони към 0-ла.
                    При скорост > от светлинната времето би станало отрицателна величина, което дори теоретично е невъзможно.

                    И така от научните достиженията на всички наши гении и брилянтни умове става ясно, че Вселената в която живеем така е устроена и с такива закони, че междузвездните пътешествия за материални тела са невъзможни.
                    И така стигаме до заключението, че дори да съществуват извънземни цивилизации, те не могат да достигнат до нашата Земя, независимо колко развити са технически. Ние сме осъдени вечно да си останем в околностите на нашата планета, а извънземните са осъдени завинаги да си останат на тяхната.

                    Но въпреки това много хора съобщават за странни светлини, които направо демонстрират интелигентно поведение, като на "живи същества". Щом тези "обекти" няма как да са извънземни от други планети, тогава какво са??
                    Отговорът на този въпрос мен живо ме интересува.
                    Сигурен ли си че разполагаш само с това тяло с което си на земята...Ами ако имаш и друго или други???!!!!!И сигурен ли си че сетивата са само тия с които сме на земята????!!!!Аз не съм...Така като нищо може да се окаже че можем да пътуваме до всяка точка на Вселената....Ние като открития за светът в който живеем дори още не сме проходили не сме проговорили детската ясла още е мираж някъде в далечината...Има ли прераждане и в какъв свят евентуално ще се преродим???Умираме ли наистина след така наречената смърт????Все въпроси на които скоро едва ли ще имаме отговор????

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                      По-скоро ... отговорите са в епоса за Гилгамеш, на който се базира голяма част от стария завет. Там си пише и за “ония двамата” дето още не са се разбрали .

                      Радвам се, че пак ни посещаваш.
                      ХА ... ай стига ве .... глей ти.... ракията ли ми е силна или наистина чета това ?? не само че тука и жени имало но и жена да даде почти най -точния отговор, бравос дай си бележника слагам ти оценка Много добър 5 щото отговора не е съвсем пълен .... ся много отдавна съм чел епоса на Гилгамеш но имам ясния спомен че там не се говори за "двамата" а само за баща им демек за баш Шефа почти съм сигурен в това ... но си много много близо до нещата бравос
                      че кога съвм ви посещавал тука съм регнат от 5 дена май вече станаха ??

                      абе знаех си аз че най-голямата световна конспирация по света е световния заговор на жените,, глей как са се наговорили всички жени още от времето на Ева да ни управляват и манипулират

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

                        Пич вместо да закачам жената и да си играем с нея на легни и разтвори крака ся ще ме караш да пиша тука 10 страници да ти обяснявам елементарни неща То и Матеев може да ти даде отговорите , , а сигурно и други хора....

                        Законите на физиката са това, което ние мислим, че са законите на физиката Да, те са валидни за нашия свят кубче и само за него се отнасят
                        А доколко Айнщайн е гений е доста спорно вече в наши дни.... Все още го спасява еврейския му произход, ако схващаш кво искам да ти намекна .... Ти като негов фен някога замислял ли си се през 1921 год защо не получава Нобелова награда за неговата Теория на относителността, а я получава за .... концепцията си за фотоелектричния ефект ???
                        Ситуацията изисква да подскажа, че може да грешиш в мнението за Айнщайн. Мога да напиша защо, ако те интересува

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                          Станала е грешка - не на Хор, а на Тот. Колкото до ибиса - там тия от Орион да разкажат.
                          Така е - Тот е.
                          Въпросът е защо е с глава на ибис?
                          И този отговор мисля, че не може да бъде намерен в Уики или изобщо в нета.
                          p.s.
                          Всички подкупи и рушвети да снимам из част от храмовете и гробниците ми костваха сумарно над 400$.
                          Стандартните фото-билети не дават достъп до най-интересните места. Отделно педалите не дават да
                          се снима със статив и съм се преструвал, че е бастун и така съм ходел - куцукайки. Балшой театър!
                          От всички набелязани реликви (около 20, вкл. и тези в Судан) ми останаха да обиколя само още две.
                          И следващия път ще е с директен полето до Луксор. В него район остана още малко за изръшкване.
                          Живот и здраве...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                            Станала е грешка - не на Хор, а на Тот. Колкото до ибиса - там тия от Орион да разкажат.
                            Всички пътища към Орион водят ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

                              Опааа .... тъй тъй тъй .... ся Карл Попър го остави да си умува ..... тъййй ... Хор значи .... хм ... хм .... а зад Хор кой се е скрил ????
                              Бог ?? Какво е Бог ?? Кво ли питам сякаш някой досега е отговорил на тоя въпрос ....
                              И тъй кат стана дума за Всемогъщия ся кат картоиграч да ти пусна едно жокерче, а .... отваряш оная дебелата книга Библията де ... и четеш книга първа Битие от Стария завет и прочиташ бавно и задълбочено с научен подход глави 1, 2 , 3 и 4. Само тия 4 глави .... После започваш да си задаваш на трезва глава въпроса : Защо на Началника, както му вика баце Бойко, има 3 (три) различни обръщения - Бог, Господ и Господ Бог ??????? Кат готин пич ти пускам втори жокер - това не е грешка в превода на Библията през вековете ....... ай мисли ..... аз отивам да е@а
                              По-скоро ... отговорите са в епоса за Гилгамеш, на който се базира голяма част от стария завет. Там си пише и за “ония двамата” дето още не са се разбрали .

                              Радвам се, че пак ни посещаваш.
                              Last edited by Selena; 05.07.2020, 21:19.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                                Ама само как сте ги омазали тука: Хермес, Хор...
                                Момчета, какво пиете, че и аз да си взема 1 такова?
                                p.s.
                                Ако питащия "кой стои зад ника на Хермес" има предвид кой е египетския му първообраз...
                                ... знае ли защо въпросното египетско божество се изобразява с глава на ибис?
                                Точно на ибис, а не на някое друго животно!
                                Станала е грешка - не на Хор, а на Тот. Колкото до ибиса - там тия от Орион да разкажат.

                                Коментар

                                Working...
                                X