Първоначално изпратено от R1a1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли отклонения в радиационния фон?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеиначе, вярвай ми, на електрон, алфа частица, неутрон и т.н., им е дълбоко безразлично, как ги наричаме ние. ТЕ, даже, нямат понятие, че нас ни има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Може да се окаже, че земната наука все още е много далеч от истината.
Може да се окаже, че цялата вселена е нещо като компютърно-генерирана симулация и хората живеят във виртуален свят като Матрицата.
Десетилетия наред учените си блъскат главите върху абсурдния парадокс, защо елементарните частици се държат като вълни, когато никой не ги наблюдава, и защо започват да се държат като частици в момента, в който някой започне да ги гледа. И отговор за сега няма никакъв.
Реални доказателства, че цялата Вселена може да е просто виртуална реалност:
Last edited by Pyramid; 05.06.2020, 04:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеДесетилетия наред учените си блъскат главите върху абсурдния парадокс, защо елементарните частици се държат като вълни, когато никой не ги наблюдава, и защо започват да се държат като частици в момента, в който някой започне да ги гледа. И отговор за сега няма никакъв.
Досега науката е стигнала до такова обяснение, в което може и да няма противоречие, между прочим. А може и да има.
Самото действие "наблюдение" на вълната/частицата предполага фиксиране по време и пространство (иначе какво си наблюдил?) и поради това излиза частица. Наблюденията на последствията на взаимодействие на вълната/частицата с околността, обаче, говорят И за вълнови свойства.
Last edited by X_Y; 28.05.2020, 10:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Не ме обучавай, ако обичаш. Неутриното е частица. а не лъчи.
Може да се окаже, че цялата вселена е нещо като компютърно-генерирана симулация и хората живеят във виртуален свят като Матрицата.
Десетилетия наред учените си блъскат главите върху абсурдния парадокс, защо елементарните частици се държат като вълни, когато никой не ги наблюдава, и защо започват да се държат като частици в момента, в който някой започне да ги гледа. И отговор за сега няма никакъв.
Реални доказателства, че цялата Вселена може да е просто виртуална реалност:
Last edited by Frosty; 22.05.2020, 15:32.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ама продължаваш да спамиш в темата. Казах ти - или в ЛС или в нова отделна тема, защото това, което мога да кажа за фалшификацията на пчелния мед, е много дълго и ще отнеме стотици постинги.
В конкретния случай аз не знам какъв е този мед. По принцип аз не продавам биологичен мед, защото пчелините ми не са биологични. Синът ми обаче има биологични пчелини, както и има фирма за изкупуване както на мед, така и на пчелни пити. Понеже живее отделно с жена си, срещаме се рядко и аз почти нямам информация какво произвежда и къде продава.
Иначе ако наистина искаш качествен мед, намери си пчелар и си купувай от неговия мед, който той си го е запазил за себе си. Може и по магазините да има качествен мед, но как аз мога да го гарантирам, без да го изследвам?
Мога обаче да те успокоя - мед се фалшифицира лесно, но не е възможно да се фалшифицира така, щото това да не бъде открито посредством изследвания. И ако БАБХ си вършеха сериозно работата, не би трябвало в магазинната мрежа да има фалшив мед. Само че има едно АКО, което както знаеш, че разваля всичко .......
Сега модераторите ще изтрият този постинг и писането ми ще отиде по дяволите, защото си нагъл и не ме слушаш - спамиш във всяка една тема, вместо да създадеш нова такава или да пишеш в ЛС.
Пък никой не е искал стотици постинги относно фалшификацията на меда, ами простичко „да” или „не”.
Да не искаш да кажеш, че някой е фалшифицирал (ако правилно съм разбрал) ... твой етикет?
- Егати лошите хора.
Прочее, който и да каже, че произвежда „истински мед”, лъже.
(Освен, ако не е ... ПЧЕЛА.)Last edited by Pyramid; 22.05.2020, 15:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
Никакво заяждане, бе човек... Питам съвсем като потребител. В тези времена на всякакви ментета, човек не е сигурен кое от какво е направено... та просто искам да си купувам нещо, което да знам че е качествено. Ето такъв си купих:
https://biohealthy.bg/bio-honey-био-липов-мед-350-г
Ако теб те притеснява нещо друго, кажи... На буркана има изпринтен LOT, може да го напиша или снимка. Ама въпроса е принципен, не на конкретен буркан.
Та това просто нещо питам - Меда чист мед ли е, без да сте добавяли нещо друго в него?
В конкретния случай аз не знам какъв е този мед. По принцип аз не продавам биологичен мед, защото пчелините ми не са биологични. Синът ми обаче има биологични пчелини, както и има фирма за изкупуване както на мед, така и на пчелни пити. Понеже живее отделно с жена си, срещаме се рядко и аз почти нямам информация какво произвежда и къде продава.
Иначе ако наистина искаш качествен мед, намери си пчелар и си купувай от неговия мед, който той си го е запазил за себе си. Може и по магазините да има качествен мед, но как аз мога да го гарантирам, без да го изследвам?
Мога обаче да те успокоя - мед се фалшифицира лесно, но не е възможно да се фалшифицира така, щото това да не бъде открито посредством изследвания. И ако БАБХ си вършеха сериозно работата, не би трябвало в магазинната мрежа да има фалшив мед. Само че има едно АКО, което както знаеш, че разваля всичко .......
Сега модераторите ще изтрият този постинг и писането ми ще отиде по дяволите, защото си нагъл и не ме слушаш - спамиш във всяка една тема, вместо да създадеш нова такава или да пишеш в ЛС.Last edited by Mateev; 22.05.2020, 14:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Не ме обучавай, ако обичаш. Неутриното е частица. а не лъчи. ......
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...B7%D1%8A%D0%BCLast edited by Mateev; 22.05.2020, 14:34.
Коментар
-
Благодаря за линка - тъкмо си търсех да си купя по-качествен уред.
Колкото до меда - престани да се заяждаш и да спамиш всяка една тема. Аз не съм пророк да те знам къде какво си купил. Ако искаш информация, направи снимки на буркана и на етикета в едър план и ми ги прати на ЛС. Няма смисъл да занимаваме хората във всички теми с твоя мед, освен ако не искаш нещо да злобееш, но тогава ще се намесят модераторите.
https://biohealthy.bg/bio-honey-био-липов-мед-350-г
Ако теб те притеснява нещо друго, кажи... На буркана има изпринтен LOT, може да го напиша или снимка. Ама въпроса е принципен, не на конкретен буркан.
Та това просто нещо питам - Меда чист мед ли е, без да сте добавяли нещо друго в него?Last edited by d333; 22.05.2020, 14:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
с чувствителност на слон ще мериш пърхане на пеперуда
Подценяваш луминисцентната лампа
и площта на фотосоларните паркове
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеМатеев, казвам ти, купи си един по-качествен уред и спри да се филмираш сега. Проверяваш с него дали също има тези "пикове", показвани от първия уред и после мислиш пак откъде са и защо, евентуално.
Ей ти един:
https://www.pce-instruments.com/engl...kat&_listpos=1
И ОТНОВО да те питам... видях и си купих един био пчелен мед, твое производство. Заставаш ли с името си, че е чист пчелен мед без никакви други добавки, за да знам дали да си купувам такъв или да търся друг?
Алфа и Бета "лъчите" не са вълни, а всъщност поток от частици, затова не са при вълните. Успокой се малко, не е конспирация. : )
Колкото до меда - престани да се заяждаш и да спамиш всяка една тема. Аз не съм пророк да те знам къде какво си купил. Ако искаш информация, направи снимки на буркана и на етикета в едър план и ми ги прати на ЛС. Няма смисъл да занимаваме хората във всички теми с твоя мед, освен ако не искаш нещо да злобееш, но тогава ще се намесят модераторите.Last edited by Mateev; 22.05.2020, 14:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеНе правят само йони, с фотосолари се занимаваш, нощните им "електрически свойства" мисля ще са ти интересни, но при микро и нано амперните генерации.
Друго - луминисцентна лампа - връзваш я вместо в мрежата на мегаомметър и те ти те гайгеров брояч за йонизиращите преминаващи през стъкло,остава да го калибрираш
и да почерпишНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Забелязваш ли, че двете картинки се различават в областа с ренгеновите лъчи. На твоята картинка те са намъкнати между UV и Гама лъчите. Между другото в нито една картинка не показват Алфа и Бета лъчите, въпреки че и те си имат своято място на тази скала.
Както например сме решили да наричаме електромагнитното лъчение с дължина на вълната 600 нм "червено".
- 1 like
Коментар
Коментар