Първоначално изпратено от hazard
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеДа обясня все пак смисълът на метафората "не сме в една лодка"...
В "нашето" общество ОТДАВНА не сме в една лодка!
Пример: кауза пердутта е тази, в която се появяват бели лястовицИ. "Обществото" ще гледа с интерес как някой "зоолог" подготвя за препариране уловената от него бяла лястовица, за да остане за "бъдещите поколения", вместо да потърси вариантите да отгледа лястовицата.
За да обясня една метафора си послужих с друга нямам шанс да бъда разбран.
В това е трагедията на "нашето" общество.
Няма как да бъдем в една лодка с "вас", защото НЕ работим в една посока за "младите". Ангажираността ни стига до там: да се питаме какво ще ги правим - младите, които "не знаят"...
Всичко почва от семейството и от възпитанието в него. После идва едно "общество", в което всеки тегли чергата към себе си...и трето: какво ЩЕ направите "вие" (от другата лодка), когато си дадете сметката, че съм прав, ли? Разбира се, че ще кажете: "Ми аз тия неща си ги зная много отдавна!"
Изводът се налага от само себе си: няма сила на този свят, която да ни събуди от безразличието и летаргията (кой - както ги разбира)...
- 1 like
Коментар
-
Да обясня все пак смисълът на метафората "не сме в една лодка"...
В "нашето" общество ОТДАВНА не сме в една лодка!
Пример: кауза пердутта е тази, в която се появяват бели лястовицИ. "Обществото" ще гледа с интерес как някой "зоолог" подготвя за препариране уловената от него бяла лястовица, за да остане за "бъдещите поколения", вместо да потърси вариантите да отгледа лястовицата.
За да обясня една метафора си послужих с друга нямам шанс да бъда разбран.
В това е трагедията на "нашето" общество.
Няма как да бъдем в една лодка с "вас", защото НЕ работим в една посока за "младите". Ангажираността ни стига до там: да се питаме какво ще ги правим - младите, които "не знаят"...
Всичко почва от семейството и от възпитанието в него. После идва едно "общество", в което всеки тегли чергата към себе си...и трето: какво ЩЕ направите "вие" (от другата лодка), когато си дадете сметката, че съм прав, ли? Разбира се, че ще кажете: "Ми аз тия неща си ги зная много отдавна!"
Изводът се налага от само себе си: няма сила на този свят, която да ни събуди от безразличието и летаргията (кой - както ги разбира)...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
“Вие” ? Всички сме в една лодка. Включая твоето и моето потомство. Уви.
Ние (възрастните) - нашите сме ги изучили, оженили и те са реализирани.
Извод: ние не сме във вашата лодка.
Това не е някакво перчене и подценяване на събитията. Някакъв факт : на нас (от моето поколение) - не не е необходима например гувернантка, докато вие (от вашето поколение) - може да си търсите например дойка...
Коментар
-
Имаше и някакъв по-нов сериал по темата west world май беше ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Какво ще ги правите, ли?
Очевидно ще се разраства бизнеса на гувернантките и на частните учители/ки (ваксинирани за едни и неваксинирани - за други)..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Е те тез трудове са вече факти .... по интересна е темата ,че едни "био"роботи са решили че са хора....Азимов например .Био е моя добавка,отговаряща на моментния ми мироглед .
Коментар
-
1984 или 1Q84 и двата романа са страхотни.
Био е моя добавка,отговаряща на моментния ми мироглед .
Коментар
-
Според мен ,базовия доход ще е действителност след някое и друго време . Базов доход и елекронни пари, а мръднеш накриво и системата те изплюва. Ще е страшен купон ..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Е не така де...Нали тва беше връхтъ цивилизационния избор...Пътят истината и Животът.Моралният фалит на Запада е факт в момента вървим и към финансовия.
https://inews.bg/България-е-първа-по..._i.258181.html
- 1 like
Коментар
-
Много сериозно се замислям тези дни какво ще ги правим тези тонове млади и неграмотни индивиди. Базов доход? Метачи? Повечето не могат и името да си напишат без вмъкнати шестици, четворки и всякакви маймуници. Оттам до масова улична престъпност в стил щатите имаме една крачка.
И е така масово в Европа.
- 1 like
Коментар
-
Много сериозно се замислям тези дни какво ще ги правим тези тонове млади и неграмотни индивиди. Базов доход? Метачи? Повечето не могат и името да си напишат без вмъкнати шестици, четворки и всякакви маймуници. Оттам до масова улична престъпност в стил щатите имаме една крачка.
Какво ще ги правите, ли?
Очевидно ще се разраства бизнеса на гувернантките и на частните учители/ки (ваксинирани за едни и неваксинирани - за други)..
Коментар
-
Коментар
-
То всички четЪт и виждат кой е обиден ,кой пет приказки на кръст не може да върже,щото няма материал на вториА етаж и кой е неосъзнат пее...с. Вие с мишока се привличате гледам леко еднотипни сте,вземете да се вземете и де се успокоите .
Коментар
Коментар