IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Не мисля, че имаш основания, за да твърдиш.кой-как възприемал и вярвал (на автора!) на дадено литературно (художествено) произведение.

Нещо повече, ако самият ти определяш едно произведение като литературно (или художествено), друг човек има пълното право да възприеме един труд като реферативен журнал, трети - като монография, четвърти - да го тълкува като роман...

Всяка възраст и натрупаните опит и знания до достигане на тая възраст - ни мотивират да допълваме и усъвършенстваме това, което сме на тоя етап от битието, като е същото време си даваме сметка, че продължаваме да възприема някаква наша (субективна) истина за света, която в никакъв случай не може да бъде истина за света на друг човек.

Да говориш на друг човек, че "другаде е извора" - означава, че възприемаш прекалено сериозно "истината" на някоя (философска) школа, а този факт, дам по себе си говори, че отричаш истината (също толкова обективна!) на друга школа...

Освен това, някой да ми казва, къде (точно!) е истината - това е много наглИЧКО., най-малкото, защото реално никой не познава никого, нито някой познава средата, в която някой се е развивал, нито знаем на какъв етап в познанието е някой друг, в същото време, познанието е безгранично, с ние през живота си де докосваме до нищожна частица от него, така че - да претендираме, че познаваме нечия истина (и да я сочим някому назидателно) - извинявам се, но това не съвпада с моята истина.

В живота си имаме много учители и "учители", но това не пречи на всеки от нас да възприема СВОЯТА истина, да я допълва и усъвършенства. В същото време всеки от нас "чисти" непотребното, което сме "прихванали" от неподходящия "учител", за да намерим следващия неподходящ, който да допълни нашите незначителни познания, за да продължи последователността в хаоса на нашето "развитие" (мотивацията ни) в съществуването ни в този нищожен интервал от време, даден ни в Пространството и Времето.

Давайки си сметка, че сме абсолютно нищожни във хаоса - доста трябва да сме нафукани, за да можем да кажем на друг човек, че за него истината е там и само там! Няма такова нещо! В тоя смисъл - следващият "учител" ще му даде част от знанията, маниерите си, отношението към неговата истина, предадени му от друг "учител"- кибик (най-общо казано)...

В тоя смисъл - живеем за мига и се лутаме в система от философски "знания" и обобщения, създавани от хора, самоопределили се и повярвали (си), че могат да бъдат и, че са водачи. Същите те, могат да ни помагат, а дали наистина ни помагат - всеки да преценява и да подлага на съмнение, без да се води по това, че някой му е посочил - накъде (къде) е неговата "истина"...

Нечия философия ни е "харесала". И какво от това? Животът ни щеше да бъде този, дори без тази философия.

"Ама, без (точно!) тази философия животът не би могъл да съществува! "

Хайде, холан! Със- или без тази философия - светът съществува и това ще бъде, докато престане да съществува. (изключително сложно за разбиране от някои)
    Не бе мой , не си ме схванал . Книжките на Кастанеда са литературно произведение , кой как ги възприема си е негов бизнес . Може да ги възприема и като лекции по висша математика ,cool ! Не казвам къде е извора , аз незная , според мен е извън всички извори дето ни се натрапват, посочват, дават и прочие .Изпадал ли си в ситуации в които автоматично ти се задействат инстинктите на бейсик ниво и не можеш да милсиш ? Кви извори ,кви пет лева , умът е продукт и средство за контрол . Толкоз в 4 сутринта след тежко пиене !
    ПП Според мен ,светът не съществува !

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Много буквално възприемаш и вярваш на художественото литературно произведение , та това да не ти е физика за първи курс ?! Кастанеда е пич ама другаде и извора .

Не мисля, че имаш основания, за да твърдиш.кой-как възприемал и вярвал (на автора!) на дадено литературно (художествено) произведение.

Нещо повече, ако самият ти определяш едно произведение като литературно (или художествено), друг човек има пълното право да възприеме един труд като реферативен журнал, трети - като монография, четвърти - да го тълкува като роман...

Всяка възраст и натрупаните опит и знания до достигане на тая възраст - ни мотивират да допълваме и усъвършенстваме това, което сме на тоя етап от битието, като е същото време си даваме сметка, че продължаваме да възприема някаква наша (субективна) истина за света, която в никакъв случай не може да бъде истина за света на друг човек.

Да говориш на друг човек, че "другаде е извора" - означава, че възприемаш прекалено сериозно "истината" на някоя (философска) школа, а този факт, дам по себе си говори, че отричаш истината (също толкова обективна!) на друга школа...

Освен това, някой да ми казва, къде (точно!) е истината - това е много наглИЧКО., най-малкото, защото реално никой не познава никого, нито някой познава средата, в която някой се е развивал, нито знаем на какъв етап в познанието е някой друг, в същото време, познанието е безгранично, с ние през живота си де докосваме до нищожна частица от него, така че - да претендираме, че познаваме нечия истина (и да я сочим някому назидателно) - извинявам се, но това не съвпада с моята истина.

В живота си имаме много учители и "учители", но това не пречи на всеки от нас да възприема СВОЯТА истина, да я допълва и усъвършенства. В същото време всеки от нас "чисти" непотребното, което сме "прихванали" от неподходящия "учител", за да намерим следващия неподходящ, който да допълни нашите незначителни познания, за да продължи последователността в хаоса на нашето "развитие" (мотивацията ни) в съществуването ни в този нищожен интервал от време, даден ни в Пространството и Времето.

Давайки си сметка, че сме абсолютно нищожни във хаоса - доста трябва да сме нафукани, за да можем да кажем на друг човек, че за него истината е там и само там! Няма такова нещо! В тоя смисъл - следващият "учител" ще му даде част от знанията, маниерите си, отношението към неговата истина, предадени му от друг "учител"- кибик (най-общо казано)...

В тоя смисъл - живеем за мига и се лутаме в система от философски "знания" и обобщения, създавани от хора, самоопределили се и повярвали (си), че могат да бъдат и, че са водачи. Същите те, могат да ни помагат, а дали наистина ни помагат - всеки да преценява и да подлага на съмнение, без да се води по това, че някой му е посочил - накъде (къде) е неговата "истина"...

Нечия философия ни е "харесала". И какво от това? Животът ни щеше да бъде този, дори без тази философия.

"Ама, без (точно!) тази философия животът не би могъл да съществува! "

​​​​​​​Хайде, холан! Със- или без тази философия - светът съществува и това ще бъде, докато престане да съществува. (изключително сложно за разбиране от някои)

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

Първото го разбрах веднага, за руслото не се притеснявай, не съм кандидат за участие в руслото ви с Пачангич.
        За второто...моя грешка/лапсус. Нагуал е повече водач, отколкото гуру. Но очаквах, че и ти си ги чела.
        Водачът може да е всичко , когато ученикът е готов тогава и учителя ще се появи .

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

Във книгите му....чел съм ги всичките. Нещо повече, ако не те води нагуал(учител)....надежда всяка тука оставете. Директно в общото цяло...
          Много буквално възприемаш и вярваш на художественото литературно произведение , та това да не ти е физика за първи курс ?! Кастанеда е пич ама другаде и извора .

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ние се самообучаваме в един много ограничен интервал, защото самообучаването е в контекста на Разумната Вселена, а не на нас. Защото ако кривнем да се самообучаваме в грозна посока, просто ще престанем да съществуваме, тъй като има по-висш порядък от този, който ние бихме могли да постигнем поради нашето самообучаване. В същия този ограничен интервал е и нашият Избор. Има тонове книги, изписани за Избора - имаме ли го или не. Да, имаме го, но той е толкоз ограничен, че задоволява само нашите примитивни представи за осъществяването му - какво да ядеш, какво да пиеш, да обрулиш ли съседката, да напсуваш ли шефа. В един по-висш порядък нашият Избор е обречен да бъде детерминиран.
            Самообучението е заложено в кода а разумната вселена е средата ."Свободата" е извън това ."О господарю на моето его , ти не съществуваш , ти си чиста илюзия" !

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

А мене нищо не ме интересува. Просто изместваш дискусията от руслото, което изначално коментирахме с Пачангата.

Дали има “гуру” не е толкова важно, ако не си увоил самото познание.
              Първото го разбрах веднага, за руслото не се притеснявай, не съм кандидат за участие в руслото ви с Пачангич.
              За второто...моя грешка/лапсус. Нагуал е повече водач, отколкото гуру. Но очаквах, че и ти си ги чела.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ей тука малко пояснения ако може
                Ако кажа, че съм бил труден за рисуване ще излъжа, но някъде между тая фаза и тази на веселия мечок, готов да тропне едно хоро. Все пак трябваше да "догонвам" стейта на женското съсловие.

Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не съм против, само трябва да решим с източна мистика ли ще се занимаваме или с обикновени пиянски изпълнения.
                Все си мисля, че едното е следствие на другото.

Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Случайно викаш са седнали до теб и са вдигали чаши за наздравица. И то няма нужда да си имате приказка преди това, просто са те видели с жена ,харесали са те и са решили да действат.Естествено жените никога директно няма да ти го кажат,но дават знаци.Класика в жанра.И точно на лов са излезли,ама за обвързани мъже,а не за самотни, които в техните очи са лузъри.

Мире, винаги ме е кефило как във всяка ситуация виждаш възможност. Бая класики съм изгледал, ама тая с "лова на обвързаните мъже" съм я пропуснал някъде Единствения вариант да я докажем е да намерим някой необвързан и да му наемем жена, според американските стандарти и после да следим резултата. Евгича мисля, че е идеалния човек за експеримента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

хаха
                  Ако хиените са бохеми, такъв ще да съм.

ратко, ние нали щяхме уж организация да прайм? Виж хората, къде оглеждаха музеите още не са изтрезнели, никви ги няма...аз кво се хваля с някви кръчми.
                  не съм против, само трябва да решим с източна мистика ли ще се занимаваме или с обикновени пиянски изпълнения.
                  препоръка е

Коментар

+++
                    И аз така мисля, че е било. Преди да се преместят не ги бяха налазили, така че по-скоро наистина са търсили компания. Лошото е, че с такива маневри привличат интереса на свободните мъже, мислейки си, че са излезли на лов. Е виж, Мирето как веднага сложи статистиката на масата.

А Мире, аз съм с приятелка до мен. Не сме имали приказка преди това, не смятам, че са имали някакъв сексуален интерес. Знам, че принципно обвързаните мъже са по-атрактивни за жените, но в моя случай съм далеч от тази мисъл. Бъзиках се, че жените обичат пияници, понеже им върви приказката и могат да си общуват свободно и да се забавляват. Така и стана. Просто половинката като всяка една жена, обича да прави от мухата слон и да казва, че "усещала" тея работи. Аз единственото което усетих е, че се приведох в приличен вид, след стабилното пиене
                    Случайно викаш са седнали до теб и са вдигали чаши за наздравица. И то няма нужда да си имате приказка преди това, просто са те видели с жена ,харесали са те и са решили да действат.Естествено жените никога директно няма да ти го кажат,но дават знаци.Класика в жанра.И точно на лов са излезли,ама за обвързани мъже,а не за самотни, които в техните очи са лузъри.

Коментар

+++
                      И аз така мисля, че е било. Преди да се преместят не ги бяха налазили, така че по-скоро наистина са търсили компания. Лошото е, че с такива маневри привличат интереса на свободните мъже, мислейки си, че са излезли на лов. Е виж, Мирето как веднага сложи статистиката на масата.

А Мире, аз съм с приятелка до мен. Не сме имали приказка преди това, не смятам, че са имали някакъв сексуален интерес. Знам, че принципно обвързаните мъже са по-атрактивни за жените, но в моя случай съм далеч от тази мисъл. Бъзиках се, че жените обичат пияници, понеже им върви приказката и могат да си общуват свободно и да се забавляват. Така и стана. Просто половинката като всяка една жена, обича да прави от мухата слон и да казва, че "усещала" тея работи. Аз единственото което усетих е, че се приведох в приличен вид, след стабилното пиене​​​​​​​
                      ей тука малко пояснения ако може
                      препоръка е

Коментар

мечето е хиен.
                        хаха
                        Ако хиените са бохеми, такъв ще да съм.

ратко, ние нали щяхме уж организация да прайм? Виж хората, къде оглеждаха музеите още не са изтрезнели, никви ги няма...аз кво се хваля с някви кръчми.

Коментар

сигурно си им се видял най-забавен на масата
                          или си искали да потърсят спасениe от хиените- авери
                          но си мисля, че жените не се натискат, когато не си сам.
                          не и толкова директно.
                          +++

Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Точно факта,че си бил с жена ги е привлякъл към теб.Жените играят на сигурно и харесват мъже,които друга жена е одобрила. Шансовете да забиеш някоя случайна мадама ако си с друга жена нарастват многократно. Аз миналото лято си бях чукнал среща с една украинка от Тиндър.Да ама на живо изобщо не ми хареса,ама така и така бях излязал я водих на пиано бар.И там една ми хвърляше погледи,та я поканих на един блус и естествено веднага ме попита каква е жената с мен .Обясних й ситуацията, след това закарах украинката до тях и се върнах в бара при тая.Ако бях сам сигурно нямаше да ми обърне никакво внимание. Даже четох, че в САЩ имало агенции, които предлагали жени,които да придружават мъжете по дискотеки и нощни клубове, за да са по-атрактивни за други жени.
                          А Мире, аз съм с приятелка до мен. Не сме имали приказка преди това, не смятам, че са имали някакъв сексуален интерес. Знам, че принципно обвързаните мъже са по-атрактивни за жените, но в моя случай съм далеч от тази мисъл. Бъзиках се, че жените обичат пияници, понеже им върви приказката и могат да си общуват свободно и да се забавляват. Така и стана. Просто половинката като всяка една жена, обича да прави от мухата слон и да казва, че "усещала" тея работи. Аз единственото което усетих е, че се приведох в приличен вид, след стабилното пиене​​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Учи се, Ратко.Знанието е в основата на успеха.
                            мечето е хиен.
                            препоръка е

Коментар

да му се невИди!
                              и аз съм си мислел, че мога да изказвам мнение в тая тема
                              Учи се, Ратко.Знанието е в основата на успеха.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Точно факта,че си бил с жена ги е привлякъл към теб.Жените играят на сигурно и харесват мъже,които друга жена е одобрила. Шансовете да забиеш някоя случайна мадама ако си с друга жена нарастват многократно. Аз миналото лято си бях чукнал среща с една украинка от Тиндър.Да ама на живо изобщо не ми хареса,ама така и така бях излязал я водих на пиано бар.И там една ми хвърляше погледи,та я поканих на един блус и естествено веднага ме попита каква е жената с мен .Обясних й ситуацията, след това закарах украинката до тях и се върнах в бара при тая.Ако бях сам сигурно нямаше да ми обърне никакво внимание. Даже четох, че в САЩ имало агенции, които предлагали жени,които да придружават мъжете по дискотеки и нощни клубове, за да са по-атрактивни за други жени.
                                да му се невИди!
                                и аз съм си мислел, че мога да изказвам мнение в тая тема
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X