IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Ама русалката е водно същество с рибя опашка, а самодивата не.
    да си призная и аз първо за русалки си помислих след русалските гробища
    но няма как да са погребвани в балкана

после, като ти ги сложи на едно място, се сетих, че съм чел славянски приказки
    нямам абсолютно никакви претенции, че разбирам от материята
    просто се опитвам да си запълня познанията
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

в случая с гробищата, май не идва от русалките
      иначе самодиви и русалки са добре застъпени в славянския фолклор
      Ама русалката е водно същество с рибя опашка, а самодивата не.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
        няма по жалка картинка мъж да се хвали колко му е голям МАЛКИЯ
        Кой това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Все се каня да те питам нещо по вещерска линия да ми го потвърдиш. Русалката е за реките, а сирената за моретата. Не са едно и също митично същество нали?

в случая с гробищата, май не идва от русалките
          иначе самодиви и русалки са добре застъпени в славянския фолклор
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Не, не е обран бостан. Не съм чувала това злато и скъпоценности да са намерени.

Русалските гробища са сакрално място. Билките, които растат на поляната се използват за различни отвари и мехлеми. Аз, поради мързел, никога не съм посрещала там Еньовден. Трябва да се прежаля някоя година.
            Според една от легендите тук се намират гробовете на няколко тамплиера, които са намерили тук смъртта си като са се прибирали от Светите земи. Но на камъните няма малтийски кръст.
            Другият вариант, на който съм по-склонна да вярвам, е че тук са погребвани русалиите. Това общност от мъже, които са практикували езически обичаи и по тази причина не са можели да бъдат погребани в осветено място.
            Тези мъже са танцували ритуални танци за здраве и благополучие. Били са млади, високи, с бял тен на кожата и задължително със светли очи. След навършването на определена възраст са излизали от група, но винаги са носели последствията от принадлежността си към нея. Според мен, те са аналог на баячките при жените.
            Наздраве!
            Все се каня да те питам нещо по вещерска линия да ми го потвърдиш. Русалката е за реките, а сирената за моретата. Не са едно и също митично същество нали?

Коментар

Не, само на тези, които са родени в родата. Затова смятам, да заведа кльощавия на русалските гробища.
              Наздраве!
              ти какво почуства там?
              препоръка е

Коментар

само мъжете родени в рода
                или и тия доведени от жените?
                Не, само на тези, които са родени в родата. Затова смятам, да заведа кльощавия на русалските гробища.
                Наздраве!
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

tnm - коя от 2-те достолепни дами? В кармазъ или убитото бежово
                  bota, това е белодробна болница.
                  Мечо

Коментар

Не знам подробности. Как и защо въобще е влязъл в тази пещера така не се разбрало. Всъщност, мъжете от родата попадат от време на време в някакви невероятни ситуации.
                    Наздраве!
                    само мъжете родени в рода
                    или и тия доведени от жените?
                    препоръка е

Коментар

и просто така си стояли в пещерата до пътя!?
                      Не знам подробности. Как и защо въобще е влязъл в тази пещера така не се разбрало. Всъщност, мъжете от родата попадат от време на време в някакви невероятни ситуации.
                      Наздраве!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Ами точно де-страхът,че може да бъде жестоко наказан плюс моралната вина за убийството на хора ,може да доведе човек до лудост.
                        наказатения кодекс ли ти беше най-интересен
                        препоръка е

Коментар

Не, човек е намерил точно пещера със злато. Вътре е имало е каляска, ракли и натрупани на земята чували. Върху тях е била сложена парцалена кукла с дълги коси. Той е преместил куклата и е взел златото. Мислел е на другия ден да се върне с братята и чичовците си. Но на сутринта вече е говорил несвързано.
                          Както ти казах, за представителите на родата е недопустимо да вземат нещо чуждо. Такова отношение към околните ни се налага още от най-ранна възраст.
                          Наздраве!
                          и просто така си стояли в пещерата до пътя!?
                          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Ами точно де-страхът,че може да бъде жестоко наказан плюс моралната вина за убийството на хора ,може да доведе човек до лудост.
                            Не, човек е намерил точно пещера със злато. Вътре е имало е каляска, ракли и натрупани на земята чували. Върху тях е била сложена парцалена кукла с дълги коси. Той е преместил куклата и е взел златото. Мислел е на другия ден да се върне с братята и чичовците си. Но на сутринта вече е говорил несвързано.
                            Както ти казах, за представителите на родата е недопустимо да вземат нещо чуждо. Такова отношение към околните ни се налага още от най-ранна възраст.
                            Наздраве!
                            Мечо

Коментар

Е, да де! И единият от корабите им е заседнал на сушата в гората.

Наздраве!
                              tnm - коя от 2-те достолепни дами? В кармазъ или убитото бежово
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

Исторически факт е, че дервенджиите са пирати. Това и Миро ще ти го каже!

Наздраве!
                                Е, да де! И единият от корабите им е заседнал на сушата в гората.

Наздраве!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X