Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Иначе коли втора употреба бол. Особенно ако са на повече години, може да се оттървеш с по-малко от 10 000 лв. Препоръчвам ти Audi A6 Quatro. Може и A4, но при тях почти няма такива с Quatro. А Quatro-то според мене е задължително, защото в България често вали много сняг и ако си с Quatro, няма да ти пука. Всички зимата ринат сняг, буксуват и т.н., а ти влизаш в колата, палиш, измъкваш се от пряспата с кеф и започваш да си свиркаш, гледайки другите как се мъчат.

А защо точно Audi?
Ами аз през живота си съм имал много коли от различни марки, и когато попаднах на първото Audi, от тогава си купувам само Audi и само Quatro. Тези коли просто не се чупят, а двигателя им издържа по половин милион километра и нагоре. Говоря за бензинов двигател, с дизел недей да се прекарваш. Към днешна дата имам 5 Audi-та и най-старото е едно A6 сив металик на 18 години. Няма грам ръжда, няма грам повреда. Хвърлил съм го на работниците да го ползват, и въпреки че я експлоатират зверски, колата си остава безпроблемна кола.

Точно с това Audi преди много много години имах една интересна случка. Карам по магистралата за София и се натъквам на опашка от коли може би с дължина 1 километър. Някъде в далечината се виждат спрели 2 камиона един до друг, и зад тях опашка от стотици коли. Пътя беше добре изчистен от снега, но на страничната аварийна лента имаше сняг поне 40 сантиметра. Свечерява се, вън кучи студ, и аз не съм сигурен бензина ми ще изкара ли цялата нощ да се топлим. Докато се помайвам зад мене също се наредиха стотици коли. И тогава взех решение да се пробвам на страничната лента. Ако нещо загребях отпреде прекалено много сняг, щях да се върна на заден. Ами набутах се в лентата и започнах да се движа в нея. Колата си вървеше без проблеми, дори се отпуснах да карам с над 30 km/h. Зад мене смачкан сняг, защото явно колата го натиска надолу, и в него два коловоза от гумите ми.
В цялата опашка пред и зад мене сигурно имаше коли от всички марки и модели, но си натискаха гъза и чакаха. Имаше и джипове. Аз обаче газя смело в сняг до колене и след мене гледам в огледалото една по една колите се престрашаваха и тръгваха по вече направената пъртина. И така се източи цялата опашка. Та те това е Audi A6 Quatro.
Имах и друг интересен случай. Пътувам нагоре по пътя през шипченския проход и на едно уширение гледам 10-15 коли са спрели и хората се опитват да бутат една или друга. Отдолу полиран лед - хората се плъзгат и падат. Аз започнах с Audi-то бавно да се движа между колите с идеята да ги заобиколя всичките и да си продължа. Да, ама на едно място се наложи да спра, защото нямаше как да се промъкна. И си викам - повече няма тръгване. Предната кола, която беше запушила напреко пътя, я бутаха 5-6 човека и я избутаха настрани, а аз трябваше да се махна, за да се освободи целия път. Пробвах се и ооо кеф - Audi-то лека полека тръгна. Леко подхлъзване, но въпреки това колата уверено набираше скорост. Това по баир нагоре, заледен та чак полиран. Та те това е Audi A6 Quatro.
Коментар