IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Панелките бяха по 200-250 USD за кв.мЗа онези заплати от по 100-150 долара си беше скъпо.Кредити нямаше>пъви се отвориха на ипотеки за покупка на жилище БАКБ.Тогава тя беше американска собственост,Даже мисля беше държавна.Ама лихвите бяха по 15-20%.Това някъде 98-99 година.Който е взел тогава е ударил бинго,защото цените бяха символични.Зора е бил в началото.Слд няколко години кредитирането се отпуши лихвите паднаха ,а имотите след 2003 почнаха да растат.Един приятел купи гарониерка на бул.Мадрид до канала за 12300 долара с кредит на 17% лихва.Всички му се смяха ,ама той се оказа тарикат.След 2-3 години се рефинансира на 9%
    Всяко време си има своите предизвикателства и възможности. Явно приятелят ти е работил допълнително и е бил с висока финансова култура.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

А как вървяха апартаментите през 90-те години?

Знам, че се купуваха чрез обяви във вестника и чрез АНИ. Струва ми се, че за работещи хора не е било трудно да се купи някоя гарсионера и да се следи пазара. Отново хората не мислеха като днес в онези времена.
      Панелките бяха по 200-250 USD за кв.мЗа онези заплати от по 100-150 долара си беше скъпо.Кредити нямаше>пъви се отвориха на ипотеки за покупка на жилище БАКБ.Тогава тя беше американска собственост,Даже мисля беше държавна.Ама лихвите бяха по 15-20%.Това някъде 98-99 година.Който е взел тогава е ударил бинго,защото цените бяха символични.Зора е бил в началото.Слд няколко години кредитирането се отпуши лихвите паднаха ,а имотите след 2003 почнаха да растат.Един приятел купи гарониерка на бул.Мадрид до канала за 12300 долара с кредит на 17% лихва.Всички му се смяха ,ама той се оказа тарикат.След 2-3 години се рефинансира на 9%

Коментар

Дори и със 120 лв. заплата пак не беше проблем да се плати.Всички работеха и можеха да теглят кредит от ДСК на 2% лихва.Апартментите бяха евтини ама нямаше за всички.Малък си и не го помниш онова време.Дефицит както всичко през соца.Спомням си че само цигарите не бяха дефицит,ама вносните бяха много скъпи а българските некачествени.Не всеки можеше да се уреди с апртмент.На моите родители им бяха дали гарсониера а ние сме 3 деца.Пет души на 40кв.м.Ама баща ми беше инициативен и се включи в ЖСК.Сами си го строиха членовете на ЖСТ-то.От ЖСК-то се сдобихме с Апартамент 96кв.м. без терасите +голям гараж+мазе.Три стаи и ограмна кухня около 18 кв.мЕстествено гарсониерта я продаде ,защото през соца не можеше да имаш повече от 1 жилище и то до 120кв.м.
        А как вървяха апартаментите през 90-те години?

Знам, че се купуваха чрез обяви във вестника и чрез АНИ. Струва ми се, че за работещи хора не е било трудно да се купи някоя гарсионера и да се следи пазара. Отново хората не мислеха като днес в онези времена.

Коментар

Дори и със 120 лв. заплата пак не беше проблем да се плати.Всички работеха и можеха да теглят кредит от ДСК на 2% лихва.Апартментите бяха евтини ама нямаше за всички.Малък си и не го помниш онова време.Дефицит както всичко през соца.Спомням си че само цигарите не бяха дефицит,ама вносните бяха много скъпи а българските некачествени.Не всеки можеше да се уреди с апртмент.На моите родители им бяха дали гарсониера а ние сме 3 деца.Пет души на 40кв.м.Ама баща ми беше инициативен и се включи в ЖСК.Сами си го строиха членовете на ЖСТ-то.От ЖСК-то се сдобихме с Апартамент 96кв.м. без терасите +голям гараж+мазе.Три стаи и ограмна кухня около 18 кв.мЕстествено гарсониерта я продаде ,защото през соца не можеше да имаш повече от 1 жилище и то до 120кв.м.
          +1

Помня времената точно преди промените, както е във филмите "Адио, Рио", "Да обичаш на инат" и "Васко да Гама от село Рупча".
          Last edited by Evgo; 06.03.2025, 17:06.

Коментар

Така беше, по 15 лв на месец.

Имай предвид, че много хора вземаха по 120 лв заплата преди 1990 г. В края на 80-те баща ми е вземал по 800 лв на месец в периода 1988 -1991 г. и е могъл да реши въпроса бързо и лесно.

Коментар

Нещо се подиграваш на счетитата ли?

Не всички счетита са наследници на бивши собственици на много недвижими имоти, а и в това няма нищо лошо!

По-важно е, че не сте обременени до степен - да наричате СВОИТЕ БЛАГОДЕТЕЛИ "дърти и мръсници"...

Моите уважения към ония, които почитат своите предци!

Коментар

Ти си силистренски селянин брат, няма какво да се лъжем,
                Не ме братосвай, а се виж къв си. 50 годишен инфантил, мамино синче на което като му кажеш истината почва да обижда.
                Може да съм "селянин", но съм постигнал повече от гражданина финансист Евго.
                Що ли се мъча да ти помагам, айде у лево дето ти е мястото
                Last edited by polax; 06.03.2025, 16:18.

Коментар

1/4 е 3750 лв.За 22 години.Няма и 15 лева на месец.То си е подарък.Имаше и инициативни ама не са били от по-равните.
                  Така беше, по 15 лв на месец.

Имай предвид, че много хора вземаха по 120 лв заплата преди 1990 г. В края на 80-те баща ми е вземал по 800 лв на месец в периода 1988 -1991 г. и е могъл да реши въпроса бързо и лесно.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Кого се опитваш да заблуди, себе си ли?

Та ти говориш/пишеш за мъже повече от жените в компанията.
                    Ти си силистренски селянин брат, няма какво да се лъжем,

Коментар

Струваше 15 000 лв преди 1990 г. и ние бяхме платили 1/4 от него под формата на наеми.

Няма значение.

....
                      Това, че някой (като Евго) САМОСТОЯТЕЛНО е решил "да плаща" чужда собственост под формата на наеми - няма абсолютно никакво правно основание.

Договорът за наем няма нищо общо с договора за покупко-продажба на недвижим имот.

Твоето "тълкуване" е на ниво - детска градина (нивото на мама)... Смяташ ли, че твоите наематели.в момента, в който ти плащат месечните си наеми.- погасяват и някаква хипотетична сума, за да придобият след време собствеността върху "твоя" апартамент?

Коментар

Правят те. Особено от модерния тип мъже.

Нали ви казах, че нямам опит с това.
                        Откъде имаш тая информация?

Коментар

Кого се опитваш да заблуди, себе си ли?

Та ти говориш/пишеш за мъже повече от жените в компанията.

Коментар

Струваше 15 000 лв преди 1990 г. и ние бяхме платили 1/4 от него под формата на наеми.

Няма значение.

През 1968 г., когато им е даван, е изпуснат момента, да платят няколко хиляди лева и да го купят на изплащане. По онова време хората са били неинициативни и не са ламтяли като сега.

През 80-те години 3-ма работещи щяха да го изплатят и да забравят за случая.
                            1/4 е 3750 лв.За 22 години.Няма и 15 лева на месец.То си е подарък.Имаше и инициативни ама не са били от по-равните.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Ако те влече трябва пред себе си да го признаеш. Щото аз не съм чул някой семеен познат да прави такива неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Ако сам си внушаваш лично твой принос в "покупката" на жилище -, имай предвид, че хората тук НЕ са канарчета.

Направи си елементарна сметка - с твоите "доходи" - за колко време би могъл да си купиш апартамент в София!

Дори не си споменавал за кредит за купуване на жилище..., а водиш спор, че си купил апартамент с плащане - кеш!

Баси - "играча" си..., ако не знаехме, че разчиташ на "заплатата" на счети.., а в София (знаем!) хората са отдавна на фотосинтеза.. ., дори "финансистите"... с маркови боксерки...

Колебая се, предвид двете противоположни тези - кой точно трябва да отиде на лекар...

Няма да са "дъртия и неговата мръсница", нали?
                                Нещо се подиграваш на счетитата ли?

Коментар

Working...
                                X