Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
А как вървяха апартаментите през 90-те години?
Знам, че се купуваха чрез обяви във вестника и чрез АНИ. Струва ми се, че за работещи хора не е било трудно да се купи някоя гарсионера и да се следи пазара. Отново хората не мислеха като днес в онези времена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Дори и със 120 лв. заплата пак не беше проблем да се плати.Всички работеха и можеха да теглят кредит от ДСК на 2% лихва.Апартментите бяха евтини ама нямаше за всички.Малък си и не го помниш онова време.Дефицит както всичко през соца.Спомням си че само цигарите не бяха дефицит,ама вносните бяха много скъпи а българските некачествени.Не всеки можеше да се уреди с апртмент.На моите родители им бяха дали гарсониера а ние сме 3 деца.Пет души на 40кв.м.Ама баща ми беше инициативен и се включи в ЖСК.Сами си го строиха членовете на ЖСТ-то.От ЖСК-то се сдобихме с Апартамент 96кв.м. без терасите +голям гараж+мазе.Три стаи и ограмна кухня около 18 кв.мЕстествено гарсониерта я продаде ,защото през соца не можеше да имаш повече от 1 жилище и то до 120кв.м.
Знам, че се купуваха чрез обяви във вестника и чрез АНИ. Струва ми се, че за работещи хора не е било трудно да се купи някоя гарсионера и да се следи пазара. Отново хората не мислеха като днес в онези времена.
Коментар
-
Дори и със 120 лв. заплата пак не беше проблем да се плати.Всички работеха и можеха да теглят кредит от ДСК на 2% лихва.Апартментите бяха евтини ама нямаше за всички.Малък си и не го помниш онова време.Дефицит както всичко през соца.Спомням си че само цигарите не бяха дефицит,ама вносните бяха много скъпи а българските некачествени.Не всеки можеше да се уреди с апртмент.На моите родители им бяха дали гарсониера а ние сме 3 деца.Пет души на 40кв.м.Ама баща ми беше инициативен и се включи в ЖСК.Сами си го строиха членовете на ЖСТ-то.От ЖСК-то се сдобихме с Апартамент 96кв.м. без терасите +голям гараж+мазе.Три стаи и ограмна кухня около 18 кв.мЕстествено гарсониерта я продаде ,защото през соца не можеше да имаш повече от 1 жилище и то до 120кв.м.
Помня времената точно преди промените, както е във филмите "Адио, Рио", "Да обичаш на инат" и "Васко да Гама от село Рупча".Last edited by Evgo; 06.03.2025, 17:06.
Коментар
-
Така беше, по 15 лв на месец.
Имай предвид, че много хора вземаха по 120 лв заплата преди 1990 г. В края на 80-те баща ми е вземал по 800 лв на месец в периода 1988 -1991 г. и е могъл да реши въпроса бързо и лесно.
- 1 like
Коментар
-
Нещо се подиграваш на счетитата ли?
Не всички счетита са наследници на бивши собственици на много недвижими имоти, а и в това няма нищо лошо!
По-важно е, че не сте обременени до степен - да наричате СВОИТЕ БЛАГОДЕТЕЛИ "дърти и мръсници"...
Моите уважения към ония, които почитат своите предци!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ти си силистренски селянин брат, няма какво да се лъжем,
Може да съм "селянин", но съм постигнал повече от гражданина финансист Евго.
Що ли се мъча да ти помагам, айде у лево дето ти е мястотоLast edited by polax; 06.03.2025, 16:18.
- 4 Харесвания
Коментар
-
1/4 е 3750 лв.За 22 години.Няма и 15 лева на месец.То си е подарък.Имаше и инициативни ама не са били от по-равните.
Имай предвид, че много хора вземаха по 120 лв заплата преди 1990 г. В края на 80-те баща ми е вземал по 800 лв на месец в периода 1988 -1991 г. и е могъл да реши въпроса бързо и лесно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Кого се опитваш да заблуди, себе си ли?
Та ти говориш/пишеш за мъже повече от жените в компанията.
Коментар
-
Струваше 15 000 лв преди 1990 г. и ние бяхме платили 1/4 от него под формата на наеми.
Няма значение.
....
Договорът за наем няма нищо общо с договора за покупко-продажба на недвижим имот.
Твоето "тълкуване" е на ниво - детска градина (нивото на мама)... Смяташ ли, че твоите наематели.в момента, в който ти плащат месечните си наеми.- погасяват и някаква хипотетична сума, за да придобият след време собствеността върху "твоя" апартамент?
Коментар
-
Правят те. Особено от модерния тип мъже.
Нали ви казах, че нямам опит с това.
Коментар
-
Правят те. Особено от модерния тип мъже.
Та ти говориш/пишеш за мъже повече от жените в компанията.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Струваше 15 000 лв преди 1990 г. и ние бяхме платили 1/4 от него под формата на наеми.
Няма значение.
През 1968 г., когато им е даван, е изпуснат момента, да платят няколко хиляди лева и да го купят на изплащане. По онова време хората са били неинициативни и не са ламтяли като сега.
През 80-те години 3-ма работещи щяха да го изплатят и да забравят за случая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Ако те влече трябва пред себе си да го признаеш. Щото аз не съм чул някой семеен познат да прави такива неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Ако сам си внушаваш лично твой принос в "покупката" на жилище -, имай предвид, че хората тук НЕ са канарчета.
Направи си елементарна сметка - с твоите "доходи" - за колко време би могъл да си купиш апартамент в София!
Дори не си споменавал за кредит за купуване на жилище..., а водиш спор, че си купил апартамент с плащане - кеш!
Баси - "играча" си..., ако не знаехме, че разчиташ на "заплатата" на счети.., а в София (знаем!) хората са отдавна на фотосинтеза.. ., дори "финансистите"... с маркови боксерки...
Колебая се, предвид двете противоположни тези - кой точно трябва да отиде на лекар...
Няма да са "дъртия и неговата мръсница", нали?
Коментар
Коментар