Първоначално изпратено от Arana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеаааа, като видя молещи се ръчички, знаменца и други емотиконки в текста, губя тотално интерес
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Извинявай, ако съм те засегнал, не е умишлено.
По форумите масово хейтят и си избиват комплексите.
Но могат да се научат общи неща в темите. Базови знания.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Да си спомним за тази велика жена:
Един голям приятел на България ни напусна, седмица преди да навърши 96 години. Вдъхновена и възторжена радетелка за България - Мерсия Макдермот.
Светла й памет!
Хвала, дълбок поклон и вечна да е паметта ни за нея, за нейните дела и обичта й към България!
Мерсия Макдермот е британска историчка и писателка, чуждестранен член на Българската академия на науките от 1987 година и доктор хонорис кауза на Софийския университет от 2007 година.
Нейната преподавателска и научна работа е тясно свързана с България, където е живяла 27 години.
Мерсия Макдермот е известна като най-добрия чуждестранен биограф на Васил Левски. Тя прекарва над четвърт век от живота си в България, което ѝ помага да научи езика и да опознае миналото и обичаите на българския народ. Плод на интереса ѝ към българското минало са биографиите на бележити българи, които издава на английски език. Най-известни са трудовете ѝ за живота на Апостола на свободата Васил Левски и за революционера Гоце Делчев. Биографията на Левски Мерсия Макдермот посвещава на българския народ с думите: "На българския народ, който ми даде повече, отколкото мога да му се отблагодаря".
През 1963 – 1964 г. и от 1973 до 1979 г. преподава в Английската гимназия в София. След това води курс по „Националноосвободителното движение в Македония“ в Историческия факултет на Софийския университет до 1989 г.
Дълги години писателката е председателка на Англо-българското дружество със седалище в Лондон.
Тя е почетен гражданин на Карлово и Благоевград.
Носител на високи държавни отличия на България – Ордена на розата, ордена „Кирил и Методий“ и ордена „Мадарски конник“.
.........
Ражда се в семейството на хирурга от Кралския военноморски флот Джефри Палмър Адсхед и учителката Олив Мей Орме. През 1948 г. завършва руска филология в Оксфордския университет. През лятото на 1947 г. с група английски студенти отива на бригада в бивша Югославия, където за първи път установява контакти с българи, включително с поета Павел Матев.
През 1948 г. участва в международната младежка бригада на язовир „Георги Димитров“ (днес „Копринка“). Там се запознава с Джеймс Макдермот, за когото се венчава веднага след прибирането им в Англия. През 1952 г. се ражда дъщеря им Александра. Александра Макдермот е доктор по химия и преподавател по физико-химия в САЩ.
...........
През 1962 г. Марсия Макдермот пише първата книга на английски по обща история на България, която обхваща събитията в периода 1392 – 1885 година.
Втората ѝ и най-известна книга, свързана с България, е за Левски, „Апостолът на свободата“, посветена „на българския народ, който ми даде повече, отколкото мога да му се отблагодаря“, преведена на български от Иван Градинаров през 1970 г. и преиздавана неколкократно.
Следва трудът ѝ за Яне Сандански, „За свобода и съвършенство“, Наука и Изкуство, 1987 – преведен от Веселин Измирлиев.
В края на XX век Мерсия Макдермот издава „Български народни обичаи“, в която обяснява популярно религиозни, семейно-битови, трудови и други празници и ритуали, включително народни музикални инструменти, вярвания, суеверия и прочее.
.................
Светъл път на душата й в Царството Небесно!
- 6 Харесвания
Коментар
-
Според мен дрес-кодът не е задължителен за всички професии. В Съдебната зала, в Парламента, в Държавните институции - има смисъл хората да са облечени с официални дрехи, но това е доста широко понятие.
Преди време имах едно съдебно дело. Чакаме съдията. Разбира се, той е имал (служебен) ангажимент, поради което закъсня... Когато се появи, беше доста млад и тихата му беше малко над ... белите маратонки, които привличаха погледа с искрящото бяло на фона на черната тога...
Ако Евго - като млад счетоводител е бил задължен да бъде в костюм, това е поради изискването на шефа на счетоводната фирма, вероятно, заради срещите с шефове на фирми и еднолични търговци, които са разчитали на счетоводните услуги.
Не мога да си представя как може мъж да се чувства удобно в костюм, ако това не е общоприет вариант за обличане. Може би на театър, опера, концерт - мъжът да бъде в костюм или смокинг, а дамата може да е облечена всякак (разбира се туниката около талията отпада)...
Удобството при избора на дрехи е основно изискване в съвременните модни тенденции. Дори Евго има за себе си усещането, че е съвременен млад мъж.
Съвременен, млад и мъж...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение
Сега се сещам, на първата ми работа като юрисконсулт имаше офис дрескод и трябваше да ходя с костюм и вратовръзка. Заплата ми беше 900лв нето, а трябваше да ходя с костюм, всеедно въртим ебати бизнеса. Беше супер неудобно лятото. Винаги си носех дезодорант в чантата. Дори и в офиса да беше с климатици, все се налагаше по средата на деня да идеш някъде на 35 градуса навън и беше ужасно.
На сегашната ми работа, ако нямам някави срещи или ходене до съда, мога и с къси гащи да ида. Е, не хавайки, де.
Имам хубав гардероб, който поддържам актуален,Така ми харесва.
Значи си юрист. Браво, аз много ценя и се разбирам с юристи.
Като започва човек кариерата си, винаги е с малка заплата, освен ако някой не те е уредил на сладка работа.
Коментар
-
Ти нали си шеф, не ходиш ли на работа с костюм?препоръка е
Коментар
-
Ти нали си шеф, не ходиш ли на работа с костюм?. Дори и в офиса да беше с климатици, все се налагаше по средата на деня да идеш някъде на 35 градуса навън и беше ужасно.
На сегашната ми работа, ако нямам някави срещи или ходене до съда, мога и с къси гащи да ида. Е, не хавайки, де.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
начи видя ли некой с кУстУм
или е сектант или охранка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕе, тая тема я бях забравил... бях му дал домашно на Евго, гледай мина 1/2 година, забравих да го изпитам!
ти си от центъра за граЦка мобилностпрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнениеЕвгич, не можеш ли поне да разсмееш една жена....загубен си. Костюма го гледат само на влизане...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение
Евгич, не можеш ли поне да разсмееш една жена....загубен си. Костюма го гледат само на влизане...
или е сектант или охранкапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз си давам оценка:
Не търся голяма мадама, нито силиконка, нито кифла. Търся приемлива жена, от която да имам деца. Преди няколко часа в супера имаше семейство - майка с 2 деца и дебелак. Мъжът беше доста пълен, с лоша физика, към 50 г. И си викам, щом той е успял, трябва и аз да успея. Децата не бяха големи.
Освен това, миналата година след морето, бях изпечен, късно подстриган и костюмиран. И една колежка ми направи комплимент, че изглеждам страхотно. Така че положението не е толкова зле.
Иначе си прав, че атлетичните спортисти и фитнес треньори се харчат по-лесно.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Чиче, аз ти казвам , че други си правят гаргара с теб за да си повдигнат ниското самочуствие, ти ме плашиш с господ. Нямаш елементарни социални умения човече и влизаш в колфликт даже с хора които са добронамерени към теб. Никой не ти е виновен че не можеш да си намериш гадже. проблема си е в теб. Поне приятели имаш ли ? Ма не темерути като теб а семейни хора с които като излезнеш на вечеря ? Щото и такива ако нямаш , няма какво да ревеш тук.
По форумите масово хейтят и си избиват комплексите.
Но могат да се научат общи неща в темите. Базови знания.
Коментар
Коментар