Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Само да споделя личен опит от 35 години съвместен живот с жена ми. Женени сме на 05.05.85г. и наскоро направихме 35 години. Аз я предупредих за датата и тя остана безкрайно учудена, че съм се сетил. Всъщност сети се компютъра ми, но както и да е.
Едно време когато се оженихме, имахме един период от време, в който тя се опитваше да вземе надмощие над мене. Аз не и се давах и така си живеехме с много скандали година-две. Стигна се дотам, че един прекрасен ден я натоварих на Москвича заедно със сина ми, който беше почти бебе, и я закарах в Благоевград на нейните родители. Изоставих я там и така се разделихме уж завинаги.
Мина се обаче година и половина и нещо все ме човъркаше - дето се казва, няма човек с кого да се скарам. Предполагам нещо подобно е било и при нея. И в един прекрасен момент и звъннах по телефона, да я поканя да изкараме заедно едно море хей така за разнообразие. Тя пък взе, че се съгласи, и така се събрахме отново. И така от тогава до ден днешен.
Вече не се опитваше да ме командва, и мисля че това беше тайната на безпроблемния ни семеен живот. Имаше още две малки тайни - едната е, че аз се научих да игнорирам всичко, което тя ми мърмореше. Просто влизаше през едното ухо и излизаше през другото. Един вид непрекъснато я отсвирвах, каквото и да ми приказваше, но тя свикна с това и така имаше мир и спокойствие.
Втората тайна се нарича ВСИЧКО ПО ДВЕ - две отделни спални, две отделни легла, две отделни бани, два отделни хладилника, два отделни телевизора, две отделни леки коли - въобще всичко по две, каквото и да е то. Иначе не че тя не се присламчва до моя хладилник и аз до нейния, но важното е хладилниците да са два и всеки да си ги пълни както си иска. Колите са две и тя въобще не си кара нейната. Присламчва се в моята кола и иска да я возя, но нейната си я има хей-така за самочувствие.
Иначе моята кола (те всъщност са няколко) съм ги избирал по конски сили, а нейната - по цвета на тогавашната рокля и обувки. И най-важната екстра, която тя изрично провери, беше да има огледалце с подсветка на двата сенника.
Та вижте колко малко е необходимо, за да има пълноценно човешко щастие. Много е важно също така мъжа да не забравя рождения ден на жена си и осми март, и да я изненадва с цвете и целувка, от което тя си умира от кеф. Също е важно когато тя си купи някакъв нов парцал, да я похвали колко добре и стои и как я прави по-млада и по-красива. Тя знае, че я лъжа, но въпреки това се кефи на комплиментите.
Коментар