Първоначално изпратено от representjah
Аз пък не виждам абсолютно никаква логическа причина мъж и жена да живеят заедно в днешните времена. Няма никаква полза за мъжа. Моля ако някой не е съгласен, нека сподели една причина, извън това да имате деца заедно. И отново - това е от полза за детето, за жената, но за мъжа - нищо. Той ще трябва да работи на две работи, да се прибере вечер, детето да реве, мъжът ще е вечно недоспал, жената ще мрънка... да не продължавам, чувам го всеки ден от хората около мен. Детето пораства, научено е че светът се върти около него и никога не е чувало думата НЕ в живота си. Ти ще продължаваш да бъдеш банкомат, детето ще ти обяснява колко смотани разбирания за света имаш, че си стар и нищо не разбирашш..... и аз съм бил дете, знам какъв всезнайко съм бил. Дрисльо, както обичаше да казва баща ми. Поне едно време ядяхме шамари и понаучавахме нещо.
Абе жените са като кучетата, както си ги научите. Колкото повече компромиси правиш с един човек, толкова повече сте с грешните хора за връзка. Затова постоянно казвам - опит, опит, опит. Трябва да спиш с много жени, да излизаш на много срещи, да са те преебавали много пъти за да започнеш да разбираш как работят и че не са кой знае каква мистерия и тайна. И след това ти стават безинтересни. В момента в който започнеш да я възприемаш и третираш като 6 годишно момиченце, всичко си идва на мястото. Последователност задължително е: ----> несериозна връзка ---> сериозна връзка ----> живеене заедно ----> брак ----> дете. Не може да си сериозен с жена която не познаваш. Необходима са поне 2 години за да я опознаеш, да я видиш как реагира в трудни ситуаци, нейните base level емоции, булшит, сексуален нагон и т.н. И отделно твоята глава да се изчисти и да не си залят от всичките хормони които пречат да мислиш с главата си. Как пък всеки който се развежда се развежда с кучка... никой не си признава ожених се за кучка. Винаги се женят за страхотна жена, но изведнъж стават еди-какви-си. Ми те винаги са били такива, но като няма кой да ти удари два шамара (мъжете в семейството), да те изгони от вкъщи, като те лиши от наследството ти ако не му се довериш. После ходи се жени гол и бос... Мъжът трябва да се научи да отсява плявата от житото. Да, има невероятни жени, но те са не повече от 2-3% от годната за жени популация (18-25 год) и голяма част са във сериозни отношения, защото и те ценят истински мъже, а не се еб*т с всеки срещнат, могат да контролират емоциите си. Всичко над 30 не си заслужава освен несериозни връзки, не виждам причина да се обвързвам с жена, която след 5 години ще ѝ спре цикъла. Пък и времената са такива каквито са, да си 200 килограма жена, и с форма на квадрат е повод за гордост.... Хубаво едно време имаше социални норми и на сама жена с дете се е гледало като на прокажена, днес - повод за гордост.
Но да обобщя - докато една жена не ми предложи остарели неща като вярност, служба за моя интерес, добри обноски, спестовност, то никога няма да получи нещо толкова остаряло от моя страна - предложение за брак. Дотогава само мога да се наслаждавам на новите поколения жени които възпитавате. Не се справяте добре, определено.
Коментар