Първоначално изпратено от mia11
Разгледай мнение
Виж сега, Мия - постът е кукичка за мен, а не точно за теб... Иначе - вероятно щеше да получиш отговор...

....................................
Виждам, че си добро момиче, което търси истината. Ще разчитам на твоите усещания, ако греша, когато правя някои допускания от страна на дамите... Нали знаеш, че и най-добрият психолог /мъж/ - не може да бъде наясно с усещанията на една дама - затова ще разчитам на теб, ако в нещо греша...

Значи, нека с теб изиграем тук етюд: аз ще разказвам, а ти /ако не си съгласна с моите преценки на усещанията на една дама - ще можеш да ме поправяш...

Етюдът... Ние с теб сме много добри приятели, които се харесват - почти гаджета... Ти - нормално е да си имаш приятелски кръг, както и аз - свой... Всеки член на съответния кръг от приятели - по принцип би се радвал на една новозапочнала връзка, доколкото това са искрени, обвързани приятели - и по принцип в нашите приятелски кръгове - няма гаджета, които да имат лични симпатии към самите нас...
Професиите на нашите приятели са различни... Нека приемем /съвсем случайно!/, че един от твоите приятели е - да кажем - психолог... Той, разбира се - се радва за твоят избор - най-после си се спряла на нещо, което ти харесва /като мъж/ - и това е поради - именно - твоята чисто женска интуиция! Психологът - твой приятел - усеща, че няма компетенциите да се меси в женската природа и в женското мислене...
Обачееее....
Нещо се оказва, че същият твой приятел /психолог/ - регистрира някакви "отклонения" и здрав разнобой - най-общо в моите разбирания..., пристрастия..., виждания! Опссс! Веднага му светва лампичката!
- Коя лампичка? - питаш ме ти, Мия...
Как да ти кажа, красавице!

Разбира се - женската природа няма начин да му бъде в кръвта! Женските усещания са едно друго разбиране за това, как се развива животът!
- Тоест, какво искаш да ми кажеш до тук? - отново питаш, за да ме провериш ти, Мия...

Искам да ти кажа, че ти усещаш нещата, различно от който и да е добър психолог /мъж/! На всичко отгоре - твоят приятел почва да ти говори за някакви мои несъответствия, които не му се нравят... Ти - разбира се - си изненадана /вътрешните ти усещания за мен не се покриват с неговите!/...
Изненадата ти прераства в недоумение, защото знаеш, че МАЙ това не е ревност, ама - какво е тогава! И - някак почваш да му опонираш, ама - плахо... Не си способна да се противопоставиш на тоя "корифей" в психологията!

..................................
Абе - вижда той, че ще се погубиш с тия твои "усещания"..., на които той няма никакво /мъжко!/ доверие... и твоят приятел почва да прави всичко възможно, за да ме дискредитира пред теб! Всичко, което ти дойде наум /дърт, чичак, сприхав, импулсивен.../
Но ти не вярваш! Убедена си в твоите усещания, Мия! Твърдо момиче си ти - отстояваш твоите виждания!

И, този твой приятел - решава да ти докаже, че съм сприхав, като ме провокира - за да видиш ти, че аз съм точно този - гадният и скандалджията, като пуска във форума линк /насочен към мен/ - за да скоча срещу него, а той отново накрая да триумфира пред теб, Мия - че постоянно го обиждам и не съм адекватен за теб...
Такива неща - с провокациите във форума...
....................................
Ама не е само тоя! Имаш /хипотетично/ и един друг приятел - още по-кух!...
- Защо? - питаш ме ти, Мия - Аз си го имам за добро момче, въпреки някои отклонения...
Е, да де, ама виж му сега пък на тоя акъла - нали хипотетично са приятели от твоя кръг - решили двамата, че "потъваш" - и тоя вторият - решил да ме провокира...
- Как точно те провокира? - питаш ме ти, Мия...
Една позната ме кани на Рожден ден... И този твой приятел - почва да ми говори - как съм искал да спя у тях, фантазии от 1001 нощ... И накрая се стига до там в провокацията - да твърди, че съм предал всички и че - видиш ли - от 40 години не съм правил... секс...

Тоя наистина е изтрещял! Кажи ми, Мия - как човек да не определи подобни бръщолевения като провокативни?
Аз отивам на Рожден ден с емоциите си на приятно изненадан от поканата човек, който и ще бъде доволен от начина, по който ще приемат подаръците му! Ще се завъртят готини разговори, различни от скучните лафове на колегите...
А тоя ми казва: "Ама ти няма да правиш секс!" И после - вечният проблем на мъжете - ЗАТАПВАЩИЯТ: "Откога не си правил секс!" Отчет искамЕ! Кои сте вие, на които трябва да се отчитам, бе смотльо!
Кой изобщо е казал, че искам да правя секс? Отивам на Рожден ден! ТолкоЗ!
Та, нямат хората понятие, що е то емоционалната страна на въпроса на приятелството! Не знаят - що е то емоция, Мия!
Те - не знаят - що е то емоция, но и другите свои приятели - предпазват от тия лоши хора, които отказват да говорят за секс!!!

Дълго стана, но ти ще ме разбереш, Мия! Приятелството е /за съжаление/ с пари..., или поне - ако споделяш нашите "ценности"!
Хубава вечер, Мия!

Коментар