Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Ходи на фитнес, поддържа форма. Не влачи мадами, една и съща си е от 10 години, дори са сгодени.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
В началото на милениума Владо Бойлера (лека му пръст) казвал на студентите:
"Опошле народа!".
А друга възрастна преподавателка казвала на селските момчета: "Първо се научи да говориш и тогава идвай на изпит!" или
"Колега, така адвокат не се става, следващият път!". И го къса.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Е, милиарди е силно пресилено, но много неща ще те учудят сериозно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Говорим за невероятни числа. Разбира се, че ще има много хора, но чак пък милиарди, едва ли. Масово ходят напред назад и не знаеш тук ли е, там ли е. Какви са тия набори, бе?
Коментар
-
То и турците имат регистри, ама не ни дават достъп до тях. Руснаците са ги откраднали след руско-турската. После откраднаха и тези от третата българска държава. Сега не си знаем историята. Чувал съм за дедо ми, ама кой е, що е - знаят само в Кремъл и Истанбул.
Тепърва ще излиза истината из тези архиви. Тя рано или късно излиза.
Коментар
-
Ти се бъзикаш, но тук случайно по мрежите си намерих доста съученици. Около мен масово емигрираха наборите 67,68,69 - половината ми клас не но 1/3 е навън. С Факултета е подобна ситуацията.
Цели села са изнесени в Гърция и Испания. Никой научно не е проследил тези процеси, а е добре да се знае кой кога и защо заминава.
Испанците по време на завладяването на Америка правят специални регистри, брат, говоря ти за XVIти век - “регистрите на индиите” и се знае до ден днешен кой кога и защо заминава. Наскоро на една сватба в Северна Испания попадам на някакъв американец в нашето хотелче, който по тези регистри си проследи четири века родословие.
Ние само вдигаме рамене.
Коментар
-
Ти се бъзикаш, но тук случайно по мрежите си намерих доста съученици. Около мен масово емигрираха наборите 67,68,69 - половината ми клас не но 1/3 е навън. С Факултета е подобна ситуацията.
- 1 like
Коментар
-
Не, не, абсурдно е. Лошото е, че няма статистика за това нещо - никой не знае кой къде е отишъл. Ей така, паднаха оградите и хората хукнаха безстопанствени. Началото на 90-те е погубило много народ, защото стресът е бил голям. Тия, които са оцелели, по-късно са развили тежки патологии заради него и са си отишли. Няма как 33% да хукнат в емиграция, такава емиграция граничи с великото преселение. Ирландците в големия глад не са избягали толкоз много. Тук - гаражче, мазенце, кисело зеле, откраднеш от комшията ток - преживявало се е някак.
Цели села са изнесени в Гърция и Испания. Никой научно не е проследил тези процеси, а е добре да се знае кой кога и защо заминава.
Испанците по време на завладяването на Америка правят специални регистри, брат, говоря ти за XV-XVIти век - “регистрите на индиите” и се знае до ден днешен кой кога и защо заминава. Наскоро на една сватба в Северна Испания попадам на някакъв американец в нашето хотелче, който по тези регистри си проследи четири века родословие.
Ние само вдигаме рамене. Това ако го хване някой антрополог си е златна мина за докторат. После отношенията диаспора-метрополия са супер важни.
Дано доживея да узреем до този момент и да има политики за тези процеси.Last edited by Selena2024; 10.01.2025, 22:36.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Бейби бум,ама не и в България. От момента ,в който българките са можели да контролират забременяванията си раждаемостта рязко спада.От коефициент на раждаемост 40 през 1920 г до 20 през 1940г.Сега е около 9,ама това се дължи на факта,че населението е много застаряло и все по-малко са потенциалните родилки.
Населението се е увеличило,щото е нараснала продължителността на живота и затворените граници.Не случайно Япония и Южна Корея са с ниска раждаемост от много години пък населението не намалява. Това е така,щото се е увеличила продължителността на живота.
Коментар
-
Ти не мислиш ама сложи Европа, САЩ и Канада плюс Австралия и горе долу излиза бройката.
Отделно много народ измря и за жалост в голяма мизерия. Сега, гледам е живнала раждаемостта, което е добър знак.
- 1 like
Коментар
-
Раждаемостта е била на границата на възпроизводството, имало е бейби бум след войната както навсякъде, макар че ние не сме участвали осезаемо в нея. Но в началото на века сме били 4 милиона, за да стигнем в края на 80-те девет милиона. Емиграцията е не повече от неколкостотин милиона, няма милиард. Милиардите са за оправдание на демографската катастрофа, в която се намираме сега. По време на комунизма е имало усещане за безметежност и стабилност, осигурявани от пропагандата, пък и от условията донякъде, макар и изглеждащи днес по-смешни или по-примитивни. Днес витае призрака на Свети Незадоволений, който опразва главите ни и смачква душите ни.
Населението се е увеличило,щото е нараснала продължителността на живота и затворените граници.Не случайно Япония и Южна Корея са с ниска раждаемост от много години пък населението не намалява. Това е така,щото се е увеличила продължителността на живота.Last edited by mirodes; 10.01.2025, 18:45.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Не повече от 1.5 милиона са емигрантите.Половината цигани и турци. Доста се преувеличават нещата.
Колкото до раждаемостта тя си зависи и от манталитета. И по времето на комунизма не беше много висока.Аз съм учил в няколко училища и някъде нямах съученици с повече от две деца в семейството.
- 1 like
Коментар
-
Не мисля, че има три милиона емиграция. Къде е тази мощна диаспора, ако имаме толкоз много емигрирали? Просто хората измряха, раждаемостта спадна рязко и един куп хора се изнесоха, но не и три милиона. Но има и друго - охолството води до демографски срив, защото човек започва да си се занимава предимно със себе си и така се самоизключва от еволюционната верига. Такива опити са правени с мишки и резултатът е катастрофален. Оказва се, че при по-неблагоприятни битови и житейски условия интензитетът на човешката енергия е далеч по голям. Както при костната система - ако не ги натоварваш костите непрекъснато, започваш да губиш костна маса.
Отделно много народ измря и за жалост в голяма мизерия. Сега, гледам е живнала раждаемостта, което е добър знак.Last edited by Selena2024; 10.01.2025, 18:31.
- 1 like
Коментар
Коментар