IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Как да не е имало? Смъртността рязко намалява с въвеждането на всеобщото здравеопазване. Да не са дошли от Свети Дух?
    Това са различни неща.Истината е,че многолюдните български семейства до 20-е години на миналия век се дължат ЕДИНСТВЕНО на това,че не е имало методи за предпазване от забременяване и възможност за аборти.Иначе в България си е характерен двудетният модел за семейство и през комунизма си беше точно така.Даже сега има повече семейства с три и повече деца,изключвам естествено циганите.

Коментар

• Тая тема станала много ретро вре хора ?!

То едни спомени, сълци, сополи, пъчене ....

Животът ви мина у форУма, осъзнайте се !

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

Ходи на фитнес, поддържа форма. Не влачи мадами, една и съща си е от 10 години, дори са сгодени.
        да не е приятел на евго у фейса
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

В началото на милениума Владо Бойлера (лека му пръст) казвал на студентите:

"Опошле народа!".

А друга възрастна преподавателка казвала на селските момчета: "Първо се научи да говориш и тогава идвай на изпит!" или

"Колега, така адвокат не се става, следващият път!". И го къса.
          феноменална памет
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Е, милиарди е силно пресилено, но много неща ще те учудят сериозно.
            Ами то и аз съм един емигрант, но адресната ми регистрация си остава валидна и даже чат пат ходя на избори. Кой ме обхваща мен и като какъв? Колко много, обаче, има като мен.

Коментар

Говорим за невероятни числа. Разбира се, че ще има много хора, но чак пък милиарди, едва ли. Масово ходят напред назад и не знаеш тук ли е, там ли е. Какви са тия набори, бе?
              Е, милиарди е силно пресилено, но много неща ще те учудят сериозно.

Коментар

То и турците имат регистри, ама не ни дават достъп до тях. Руснаците са ги откраднали след руско-турската. После откраднаха и тези от третата българска държава. Сега не си знаем историята. Чувал съм за дедо ми, ама кой е, що е - знаят само в Кремъл и Истанбул.
                Прибави към това гърците през възраждането и фалшивите интерпретации на разни чешки и австроунгарски “историци” и картинката лъсва.

Тепърва ще излиза истината из тези архиви. Тя рано или късно излиза.

Коментар

Ти се бъзикаш, но тук случайно по мрежите си намерих доста съученици. Около мен масово емигрираха наборите 67,68,69 - половината ми клас не но 1/3 е навън. С Факултета е подобна ситуацията.

Цели села са изнесени в Гърция и Испания. Никой научно не е проследил тези процеси, а е добре да се знае кой кога и защо заминава.

Испанците по време на завладяването на Америка правят специални регистри, брат, говоря ти за XVIти век - “регистрите на индиите” и се знае до ден днешен кой кога и защо заминава. Наскоро на една сватба в Северна Испания попадам на някакъв американец в нашето хотелче, който по тези регистри си проследи четири века родословие.

Ние само вдигаме рамене.
                  То и турците имат регистри, ама не ни дават достъп до тях. Руснаците са ги откраднали след руско-турската. После откраднаха и тези от третата българска държава. Сега не си знаем историята. Чувал съм за дедо ми, ама кой е, що е - знаят само в Кремъл и Истанбул.

Коментар

Ти се бъзикаш, но тук случайно по мрежите си намерих доста съученици. Около мен масово емигрираха наборите 67,68,69 - половината ми клас не но 1/3 е навън. С Факултета е подобна ситуацията.
                    Говорим за невероятни числа. Разбира се, че ще има много хора, но чак пък милиарди, едва ли. Масово ходят напред назад и не знаеш тук ли е, там ли е. Какви са тия набори, бе?

Коментар

Не, не, абсурдно е. Лошото е, че няма статистика за това нещо - никой не знае кой къде е отишъл. Ей така, паднаха оградите и хората хукнаха безстопанствени. Началото на 90-те е погубило много народ, защото стресът е бил голям. Тия, които са оцелели, по-късно са развили тежки патологии заради него и са си отишли. Няма как 33% да хукнат в емиграция, такава емиграция граничи с великото преселение. Ирландците в големия глад не са избягали толкоз много. Тук - гаражче, мазенце, кисело зеле, откраднеш от комшията ток - преживявало се е някак.

Цели села са изнесени в Гърция и Испания. Никой научно не е проследил тези процеси, а е добре да се знае кой кога и защо заминава.

Испанците по време на завладяването на Америка правят специални регистри, брат, говоря ти за XV-XVIти век - “регистрите на индиите” и се знае до ден днешен кой кога и защо заминава. Наскоро на една сватба в Северна Испания попадам на някакъв американец в нашето хотелче, който по тези регистри си проследи четири века родословие.

Ние само вдигаме рамене. Това ако го хване някой антрополог си е златна мина за докторат. После отношенията диаспора-метрополия са супер важни.

Дано доживея да узреем до този момент и да има политики за тези процеси.
                      Last edited by Selena2024; 10.01.2025, 22:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Бейби бум,ама не и в България. От момента ,в който българките са можели да контролират забременяванията си раждаемостта рязко спада.От коефициент на раждаемост 40 през 1920 г до 20 през 1940г.Сега е около 9,ама това се дължи на факта,че населението е много застаряло и все по-малко са потенциалните родилки.
                        Населението се е увеличило,щото е нараснала продължителността на живота и затворените граници.Не случайно Япония и Южна Корея са с ниска раждаемост от много години пък населението не намалява. Това е така,щото се е увеличила продължителността на живота.
                        Как да не е имало? Смъртността рязко намалява с въвеждането на всеобщото здравеопазване. Да не са дошли от Свети Дух?

Коментар

Ти не мислиш ама сложи Европа, САЩ и Канада плюс Австралия и горе долу излиза бройката.

Отделно много народ измря и за жалост в голяма мизерия. Сега, гледам е живнала раждаемостта, което е добър знак.
                          Не, не, абсурдно е. Лошото е, че няма статистика за това нещо - никой не знае кой къде е отишъл. Ей така, паднаха оградите и хората хукнаха безстопанствени. Началото на 90-те е погубило много народ, защото стресът е бил голям. Тия, които са оцелели, по-късно са развили тежки патологии заради него и са си отишли. Няма как 33% да хукнат в емиграция, такава емиграция граничи с великото преселение. Ирландците в големия глад не са избягали толкоз много. Тук - гаражче, мазенце, кисело зеле, откраднеш от комшията ток - преживявало се е някак.

Коментар

Раждаемостта е била на границата на възпроизводството, имало е бейби бум след войната както навсякъде, макар че ние не сме участвали осезаемо в нея. Но в началото на века сме били 4 милиона, за да стигнем в края на 80-те девет милиона. Емиграцията е не повече от неколкостотин милиона, няма милиард. Милиардите са за оправдание на демографската катастрофа, в която се намираме сега. По време на комунизма е имало усещане за безметежност и стабилност, осигурявани от пропагандата, пък и от условията донякъде, макар и изглеждащи днес по-смешни или по-примитивни. Днес витае призрака на Свети Незадоволений, който опразва главите ни и смачква душите ни.
                            Бейби бум,ама не и в България. От момента ,в който българките са можели да контролират забременяванията си раждаемостта рязко спада.От коефициент на раждаемост 40 през 1920 г до 20 през 1940г.Сега е около 9,ама това се дължи на факта,че населението е много застаряло и все по-малко са потенциалните родилки.
                            Населението се е увеличило,щото е нараснала продължителността на живота и затворените граници.Не случайно Япония и Южна Корея са с ниска раждаемост от много години пък населението не намалява. Това е така,щото се е увеличила продължителността на живота.
                            Last edited by mirodes; 10.01.2025, 18:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не повече от 1.5 милиона са емигрантите.Половината цигани и турци. Доста се преувеличават нещата.
                              Колкото до раждаемостта тя си зависи и от манталитета. И по времето на комунизма не беше много висока.Аз съм учил в няколко училища и някъде нямах съученици с повече от две деца в семейството.
                              Раждаемостта е била на границата на възпроизводството, имало е бейби бум след войната както навсякъде, макар че ние не сме участвали осезаемо в нея. Но в началото на века сме били 4 милиона, за да стигнем в края на 80-те девет милиона. Емиграцията е не повече от неколкостотин милиона, няма милиард. Милиардите са за оправдание на демографската катастрофа, в която се намираме сега. По време на комунизма е имало усещане за безметежност и стабилност, осигурявани от пропагандата, пък и от условията донякъде, макар и изглеждащи днес по-смешни или по-примитивни. Днес витае призрака на Свети Незадоволений, който опразва главите ни и смачква душите ни.

Коментар

Не мисля, че има три милиона емиграция. Къде е тази мощна диаспора, ако имаме толкоз много емигрирали? Просто хората измряха, раждаемостта спадна рязко и един куп хора се изнесоха, но не и три милиона. Но има и друго - охолството води до демографски срив, защото човек започва да си се занимава предимно със себе си и така се самоизключва от еволюционната верига. Такива опити са правени с мишки и резултатът е катастрофален. Оказва се, че при по-неблагоприятни битови и житейски условия интензитетът на човешката енергия е далеч по голям. Както при костната система - ако не ги натоварваш костите непрекъснато, започваш да губиш костна маса.
                                Ти не мислиш ама сложи Европа, САЩ и Канада плюс Австралия и горе долу излиза бройката. Отделно турците.

Отделно много народ измря и за жалост в голяма мизерия. Сега, гледам е живнала раждаемостта, което е добър знак.
                                Last edited by Selena2024; 10.01.2025, 18:31.

Коментар

Working...
                                X