IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Бе ти им тури една добра държавна политика и гледай дали няма да се дигне. После тури им добри условия за живот и много гурбетчии веднага се връщат.

Мързи ме да гелдам сега западни статистики за раждаемост, но някои държави не са ептен зле.

Една Испания, понеже привлича поради уреденост - 2003 г. бяха 46 милиона, сега 2022 гонят 50 милиона.

Верно имат колонии - ние пък имаме гурбетчии, макета, украинци, руснаци.

Ти си уреди държавата. Население ще се намери.

Но това дългосрочни комплексни мерки.

Първо ни трябват политици с държавническо мислене, а не това, което имаме в момента. Алчни тъпи еднодневки.

Сори, че стана дълго.
    Коефициентът на плодовитост в Испания е 1,29.В България 1,59 и то при данни отпреди преброяването. На практика е около 1,75.
    Така че както виждаш в"уредената"Испания раждаемостта е по-ниска и от България.
    Иначе привличат емигранти-от Магреба и черна Африка. Хайде няма нужда от такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

В развитите икономически държави да не би раждаемостта да е по-висока?Не е до държавна политика, а до манталитет. Ето и в тоя форум, където всички са инвеститори(с изключение на мен)дали средно всички имат над 2 деца. А някои явно са милионери.
      Ти като си образована и преуспяла жена(казвам го без ирония)колко деца имаш ?
      Бе ти им тури една добра държавна политика и гледай дали няма да се дигне. После тури им добри условия за живот и много гурбетчии веднага се връщат.

Мързи ме да гледам сега западни статистики за раждаемост, но някои държави не са ептен зле.

Една Испания, понеже привлича поради уреденост - 2003 г. бяха 46 милиона, сега 2022 гонят 50 милиона.

Верно имат колонии - ние пък имаме гурбетчии, макета, украинци, руснаци.

Ти си уреди държавата. Население ще се намери.

Но това изиска системни дългосрочни комплексни мерки. Изисква поне 30 годишен план, да план, който дисциплинирано да се следва. То и една нива първо я ореш, после я сееш и чак след година я жънеш.

Първо ни трябват политици с държавническо мислене, а не това, което имаме в момента. Алчни тъпи еднодневки.

Сори, че стана дълго.
      Last edited by Arana; 21.10.2022, 18:41.

Коментар

Има и още един фактор: подобряването на медицината.

Имам привилегията да помня две прабаби и един прадядо.

Прабаба ми от аграрната линия - 7 раждания, 4 умират. Оцеляват 3.

От тези 3 едната е баба ми - 3 раждания, 1 умира, оцеляват 2.

И така следва едно раждане - едно оцеляло.

Достатъчно е просто да се раждат по две, за да се съхрани горе долу динамиката на населението.

Това става с целенасочени политики и националноотговорни политици + действаща икономика.

Какво имаме сега - ами май даже парламента буксува.

Те не мислят до два дни напрад те мислят как да разделят порциите. Що - щото няма и гласоподаватели.

Т.е. хората първо трябва да се научат да ходят МАСОВО да гласуват. После да подбират партии и годни политици.

Дълъг път имаме.
        В развитите икономически държави да не би раждаемостта да е по-висока?Не е до държавна политика, а до манталитет. Ето и в тоя форум, където всички са инвеститори(с изключение на мен)дали средно всички имат над 2 деца. А някои явно са милионери.
        Ти като си образована и преуспяла жена(казвам го без ирония)колко деца имаш ?

Коментар

Българското демографско чудо през 20-и век се е изразявало в това,че коефициентът на раждаемост (различен е от коефициентът на плодовитост)от 40 през 1920г пада на 20 през 1940г.Т.е на 1000 души население са се раждали 40 деца през 1920г и 20 деца през 1940г.За 20 години нашите баби(за по-старите потребители на форума като мен и теб)и прабабите на останалите са раждали два пъти по-малко. И причината е най-вероятно ,че тогава масово са навлезли презервативите в България.
          Има и още един фактор: подобряването на медицината.

Имам привилегията да помня две прабаби и един прадядо.

Прабаба ми от аграрната линия - 7 раждания, 4 умират. Оцеляват 3.

От тези 3 едната е баба ми - 3 раждания, 1 умира, оцеляват 2.

И така следва едно раждане - едно оцеляло.

Достатъчно е просто да се раждат по две, за да се съхрани горе долу динамиката на населението.

Това става с целенасочени политики и националноотговорни политици + действаща икономика.

Какво имаме сега - ами май даже парламент нямаме. Оня ден ги гледах как се излагат като кифладжии вкупом.

Те не мислят дори два дни напред те мислят как да разделят порциите. Що - щото няма и гласоподаватели.

Т.е. хората първо трябва да се научат да ходят МАСОВО да гласуват. После да подбират партии и годни политици.

Дълъг път имаме да извървим.

Виж Англия. Лиз се оказа калпава - за 45 дни я издухаха. Ние тези ги търпим последните 20-30 години.

Ма не можели били да се договорят и да се справят. Следващите да заповядат, доде дойде нещо читаво.

Всеки един от нас и дивидуално и общо - иначе няма как нещо да се промени.
          Last edited by Arana; 21.10.2022, 18:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Според мен българските мъже ползват кондоми масово от 90-те години насам. Преди това само някои и по-рядко.
            Не е така,защото аз като бях ученик в три различни училища от 1982г до 1994г никъде нямах съученик от семейство с повече от две деца. Много голяма рядкост бяха многодетните семейства. Даже сега има повече. Естествено имам предвид сред българите.

Коментар

Зависи дали ще им осигуриш образование. Особено на жените. Това ти е факторът. И контрацепция.
              да, пропуснах. висше образование за всички, без възможност всички да работят като менижъри.
              препоръка е

Коментар

Българското демографско чудо през 20-и век се е изразявало в това,че коефициентът на раждаемост (различен е от коефициентът на плодовитост)от 40 през 1920г пада на 20 през 1940г.Т.е на 1000 души население са се раждали 40 деца през 1920г и 20 деца през 1940г.За 20 години нашите баби(за по-старите потребители на форума като мен и теб)и прабабите на останалите са раждали два пъти по-малко. И причината е най-вероятно ,че тогава масово са навлезли презервативите в България.
                Според мен българските мъже ползват кондоми масово от 90-те години насам. Преди това само някои и по-рядко.

Коментар

Зависи дали ще им осигуриш образование. Особено на жените. Това ти е факторът. И контрацепция.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

вие сте някаква специална селекция

какво ще стане ако на всички в нигерия осигурят работа, храна, жилища, телефони и постоянен достъп до интернет?
                    дали ще се вдигне раждаемостта или ще падне?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Нашите предци са имали повече деца, заради високата детска смъртност - раждаш с надеждата, че все някое ще оцелее. А ако оцелеят повече - дал Бог добро.
                      Макар че, не навсякъде са се зачевали много деца. Моята баба има един брат, а дядо ми - брат и сестра. При прабабата и прадядо ми положението е същото. На повече деца са се радвали в селските райони, защото в определен момент те са ставали работна ръка.
                      И къде ти е гаранцията сега,че ще оцелеят децата?Едни съседи имаха едно дете,умря при катастрофа и сега нямат деца, а вече са и на години и надали ще имат други деца. Дори и при напредналата медицина пак няма гаранция.Все пак става въпрос за живи същества.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

какво ще стане ако на всички в нигерия осигурят работа, храна, жилища, телефони и постоянен достъп до интернет?
                        Има една държава с висок стандарт на живот, в която живеят образовани и умни хора и въпреки това средно жените имат коефициент на плодовитост 3.В България е наполовина .Държавата е Израел. Евреи съществуват от поне 3500 години и ще съществуват дълго след като българите ще са само част от историята. Не случайно и евреите са сред най-успелите народи на света, да не кажа и най-успелият.Освен ум имат и мъдрост.А българите изчезват с най-бързи темпове в света.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Нашите предци са имали повече деца, заради високата детска смъртност - раждаш с надеждата, че все някое ще оцелее. А ако оцелеят повече - дал Бог добро.
                          Макар че, не навсякъде са се зачевали много деца. Моята баба има един брат, а дядо ми - брат и сестра. При прабабата и прадядо ми положението е същото. На повече деца са се радвали в селските райони, защото в определен момент те са ставали работна ръка.

препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                            Корупцията е само щрих от цялостната картинка по отношение спазването на законодателството, а ти се хващаш за нея като сламка. Защо мислиш има фирми, които ни заобикалят и избягват да отварят офиси тук - именно защото знаят колко лесно могат да им отнемат бизнеса и нищо не могат да направят!

Спомена, че си построил къща на 3 етажа - за теб и всяко от децата, ако не греша! Нали така? Е - ако ги изучиш в чужбина, ако децата ти познаят спокойния и уреден живот - какъв е шанса според теб да се върнат, че и да заживеят пак в бащината къща? Изключвам идеята, че три поколения под 1 покрив невинаги е добра. Изключвам факта и какви опции за развитие ще им предложи областния град, в който си в момента. Защото не става дума само за пари, както писах по-долу Живял ли си поне за малко в някоя наистина уредена страна, някоя бяла държава, за да имаш база за сравнение?

п.п. Тая тъжна гледка за съжаление никак не е рядкост - палати на по 3-4-5 етажа в по-малките градове, строени за по няколко поколения - горните етажи тъй пустеят. Дано си сред късметлиите и не те споходи.
                            Има една основна причина, поради която ни заобикалят фирми и тя е демографският срив.Сигурно си спомняш,че Фолксваген се чудеха дали да построят завод в България за автомобили или в Турция. Е аз имам приятел, който е на ръководен пост в представителството им в България. И като дошли представители на централата в България, за да проучат условията и българските им представители им казали,че трудно намират квалифицирани монтьори за фирмените сервизи какво остава да се намерят 5000 човека за завод.
                            Иначе си прав за уредените държави, ама не включваш в картината това,че все повече се увеличават имигрантите от Азия и Африка в тези държави, което води до бум на престъпността. Та България може и да не е толкова уредена,ама я няма тая висока престъпност.
                            Иначе моята къща е със самостоятелни жилища на етаж,отделни електромери,така че по-скоро е като кооперация. И много по-добре съседи да са ти най-близките хора, отколкото чужди хора.
                            Друг въпрос е дали децата ми ще останат да живеят тук,още повече са и момичета. А и да ти кажа не ми пука къде ще живеят стига да са здрави и щастливи.
                            Last edited by mirodes; 21.10.2022, 16:30.

Коментар

• Имаше един лаф, че Форд не се развалят, направо умират. При мангалите е същата история. Изобщо не са чак такъв фактор, както някой се опитва да ги изкара. Да, имат голям прираст откъм новородени, но и мрат като мухи и рядко доживяват до старини. Ген и лоша кръв, кво да правят хайваните.

Коментар

Ако всички българи имаха по две деца като менромите нямаше да се увеличават драстично процентно спрямо населението. Да щяха да увеличават броя си, но и броят на българите щеше да се запази и подмяната населението да става с векове, не с десетилетия.
                                И това, че циганите се размножават успешно, не означава, че трябва да са ни пример за подражание. Не е нужно българките да раждат по на 13 години,за да има прираст на населението. От 22 до 30 годишна възраст спокойно могат да родят по 3 деца.За пример трябва да са ни нашите предци, които са имали по много деца.

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X