Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение...... И е най-голямата глупост да си събрал ресурси и да ги раздаваш на чужди хора. Но разни хора,разни идеали.....
Ти ли ще им пишеш на 'глупаците' Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Блумбърг, Дж. Лукас, Стинг, Джеки Чан, Даниел Крейг....или аз да им предам?
(и не се хващай за това, че те са милиардери или мултимилионери, защото има и доста по-скромни богаташи, но със същото мислене, просто не са чак толкова известни)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
До какво негативно води концентрацията на богатство?Вероятността някое дете да стане престъпник, наркоман, алкохолик е много по-висока сред деца,израснали в мизерия. И сред богатите има такива, но са по-редки.
И е най-голямата глупост да си събрал ресурси и да ги раздаваш на чужди хора. Но разни хора,разни идеали.
Едната случка е наскоро. Били гаджета с жената, били много влюбени, той я водил и в чужбина на екскурсия, обаче след 9 месеца на нея й писнало и решила да си ходи. И му откраднала 1000 лв от портфейла или чекмеджето.
Другата случка е от преди 20г. Били млади, той я мушкал доста и имало страст, но тя решила да си тръгне и му откраднала 200 лв (една заплата по онова време).
Така че опичайте си акъла, мъже,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЧудесно, само дето и много хубавото невинаги е на хубаво.И свръх-осигуряването не гарантира най-добрите резултати.
Неслучайно много от богатите на запад не завещават цялото богатство на децата си, а оставят за благотворителност и др. дейности, защото знаят до какво води концентрацията на многото пари. Особено пък ако са лесни и 'немъчени'.
И е най-голямата глупост да си събрал ресурси и да ги раздаваш на чужди хора. Но разни хора,разни идеали.
А и какво означава-най-добрите резултари.Ако някой мултимилионер има едно дете, което направи кариера в някоя сфера, но няма деца,а друг с подобно богатство има едно дете, което не е постигнало някакви постижения в дадена област, но има 4 деца,кой ще е по-добрият резултат?За мен определено вторият.
В наши дни професионалната реализация се поставя на първо място, затова и раждаемостта е катастрофална. Ако една жена на 20 години роди дете, вместо да учи висше образование, я смятат за лузърка.Last edited by mirodes; 01.11.2022, 17:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеРичард Доусън е написал една книга по въпроса 'Себичният ген". Напълно отговаря на разбиранията ми.А и подобно нещо е заложено във всеки човек, защото ако предците ни не се грижеха основно за собствените си деца,то и нас нямаше да ни има.И свръх-осигуряването не гарантира най-добрите резултати.
Неслучайно много от богатите на запад не завещават цялото богатство на децата си, а оставят за благотворителност и др. дейности, защото знаят до какво води концентрацията на многото пари. Особено пък ако са лесни и 'немъчени'.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеОк, трябва да има и хора като теб.
Лошо няма.
Не съдя никого и не очаквам да мисли по друг начин.
Но от друга страна е хубаво, че хора като Евлоги/Христо Георгиеви не са мислели по тоя начин.
Съмнявам се да са го правили заради зависимост от чуждото мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеИзобщо не ми пука кой как ще ме запомни.Не живея за мнението на другите хора.
Лошо няма.
Не съдя никого и не очаквам да мисли по друг начин.
Но от друга страна е хубаво, че хора като Евлоги/Христо Георгиеви не са мислели по тоя начин.
Съмнявам се да са го правили заради зависимост от чуждото мнение.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНищо подобно!
В най-добрия случай гените са като в математиката - необходимо, но НЕДОСТАТЪЧНО условие!
п.п.
Умишлено ли не правиш разграничение между физически и ментални постижения?
Ясно е, че кенийците и занапред ще обират медалите в маратоните... ама те откога станаха "гении"?
Или Ицата и той е "гений"
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Нямам високо мнение за Бареков. Но от природна гледна точка е успешен, защото се е размножил с 4 деца.А Слави като умре и гените му умират с него.За природата е неуспешен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
И безславно отече в канала подобно на слави. А се беше взел на сериозно в политиката. Поредният прост палячо шоумен.
Не е зле да проследяваш траекторията на подобни индивиди докрай.
Следват една и съща крива - франко бунището без нищо стойностно зад гърба си. Яли, пили, срали.
Само след поколение никой няма дори да ги помни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеГений не се става, а се ражда.Естествено трябва да имаш и подходяща среда,образувание и така нататък, ама нямаш ли си го заложено нищо няма да стане.Да не мислиш,че китайските и японските лекоатлети тренират по-малко от ямайските?Ама състезанията ги печелят все ямайците и други чернокожи. Заради гените си.
В най-добрия случай гените са като в математиката - необходимо, но НЕДОСТАТЪЧНО условие!
п.п.
Умишлено ли не правиш разграничение между физически и ментални постижения?
Ясно е, че кенийците и занапред ще обират медалите в маратоните... ама те откога станаха "гении"?
Или Ицата и той е "гений"
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение(сега видях, че си си дописал поста)
Ето тук се различаваме - в което разбира се няма лошо! Но аз по принцип не виждам проблем да осигурявам както собствено, така и чуждо дете, ако видя желание и потенциал за развитие в него. Още повече ако човек има финансовата възможност - даже си е да не казвам направо задължително!
Защото човек е богат не с това, което е взел, а с това, което е дал!
То е с това, с което ще го запомнят.
За мен са важни основно природните закони.А те са такива, че най-успешни са хората,които са предали най-много гените си.
Чуждо дете няма да има нищо общо с мен,така че не бих хабил време и ресурси за него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
@Evgo направих каквото можах за отвличане на вниманието. Ако пак почнат да ти се качват на главата, разсей ги с история как си катурнал някоя мома
+1
Ако имаш нужда от помощ, може да се запознаем на живо и да ти помогна да боядисаме апартаментите. Имам опит,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАко има човешки род - ще се възползват от постиженията на Леонардо, ако няма човешки род - няма. Но независимо дали останат хора на тая планета или не - постиженията на Леонардо за времето си никой не ги оспорва!
По-интересният въпрос е 'геният' на Леонардо на какво се дължи:
а) дали на гените на баща си - нотариуса?
б) или на средата, в която е отрасъл и е получил образование, осигурена от втория му баща?
п.п.
Защото според мен гените са повече отговорни за това кога ще му окапе косата / брадата!Last edited by mirodes; 01.11.2022, 16:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
@Evgo направих каквото можах за отвличане на вниманието. Ако пак почнат да ти се качват на главата, разсей ги с история как си катурнал някоя мома
- 1 like
Коментар
Коментар