IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Хехе, ама Ви изместих фокуса от глупостите.

В този пост има и рационално зърно. Всеки сам си решава според камбанарията.
    Българите имаме склонност към самобичуване.И в наши дни медиите превръщат всяко по-сериозно престъпление във водеща новина и се почва с генерализациите.А в Западна Европа и САЩ престъпността е пъти по-висока,включително терористични актове ,масови убийства в училища и т.н.Но там просто се съобщава за тия престъпления и дотам. А тук всеки битов случай се обсъжда с месеци и разни мисирки като тая,която е написала тоя памфлет, пишат един куп глупости.
    Не виждам смисъл да се коментират подобни случаи.
    Мога да коментирам случай, при който пострада моето дете и който е реален проблем. В детските градини и в училищата заедно с нормалните деца се обучават и ненормалници,т.нар деца със СОП.И в групата на малката ми дъщеря има един такъв дебил, който редовно биел другите деца. И оня ден е ударил и дъщеря ми,за щастие без последици.Учителките не могат да го озаптят и въпроса е защо се допускат агресивни дебили заедно с нормалните деца. Не бил разбирал ,ама знае да бие.Казах на учителката, че като е такъв бияч другият път ще му дам възможност да се сбие с мъж, а не с момиче.
    Та се занимаваме с тъпотии,вместо с подобни реални проблеми.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

това е и моята хипотеза.
        фб привлича индивиди с определена нагласа и създава от тях абсолютни бройлери
        не мисля, че процеса е случаен или спонтанен
        някой повежда хорото и се почва едно обсъжданеее...
        и дълбокомислени разсъждения от сорта на селенкиния цитет са ми в графата
        фейсбушки мъдрости
        жена ми понякога се опитва да ми чете такива
        интелигентна е, но и тези дават жертви

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Това го е написала някоя мисирка, която и понятие си няма от криминология. Такива убийства са спонтанни и няма нищо общо с идеологията на Андрю Тейт.Най-вероятно нещо са се скарали, възможно е да я е натискал, а тя да го е заплашила, че ще се оплаче в полицията,че се опитва да я изнасили. И той от страх да не го издаде я е удушил. Действал е в състояние на голям стрес.
          Т.е такива убийства нито са предвидими , нито са предодвратими.Може да станат по всяко време и да се извършат от хора,които нямат престъпни наклонности.
          Тук не става въпрос за системен тормоз,където може да се реагира. Но в България е така-все някой друг трябва да е виновен, само не и извършителя. Като оня малоумен шофьор, който е карал тир с 85 км/ч на дъжд и утрепа момичето.Мен кола ме е страх да карам при дъжд с тая скорост, ама държавата била виновна.
          +1 ама обикновения човек не го разбира това. За съжаление и убийства и изнасилвания и побои и грабежи и каквото друго се сетите ги има от как свят светува още преди да има телевизия, интернет и т.н. разликата е само в това, че сега заради стотиците телевизии, социални мрежи, сайтове и т.н. не може да се скрие информацията за тях както се е правело преди. Въпросът е да има закони като хората и всеки който сбърка да си носи последствията.
          Last edited by mitko2848; Вчера, 23:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Вина носят самите социални мрежи. Заложеният алгоритъм в тях да предлагат все повече съдържание от това, върху което има определен фокус, води до такива събития. Всеки от нас знае, че ако потърси крем за бръснене, после ще бъде удавен в океан от предложения, свързани с крема за бръснене. Същото е и с насилието, което е породено от проявяване на внимание към него, като алгоритъмът не прави разлика между интереса към крема за бръснене и първоначалните и плахи приказки срещу момичета и жени. Алгоритъмът като лавина се сурва върху отгоре ви, за да задоволи вашия интерес. Факт е, че съвременните момчета изпитват очевидни затруднения в общуването с момичетата по ред понятни причини, които са имплицирани в съвременния социум. Така в социалните мрежи започват да се множат всякакви женомразки писания, които за алгоритъма са заложена бизнес стратегия. Единственият начин да приключи това е да изгасне токът не за един ден, а за години напред и да се върнем във времето на Белчо и Сивушка, като аз съм Белчо, а ти си Сивушка и отъркаме гърбини в цъфналата ръж.
            това е и моята хипотеза.
            фб привлича индивиди с определена нагласа и създава от тях абсолютни бройлери
            не мисля, че процеса е случаен или спонтанен
            някой повежда хорото и се почва едно обсъжданеее...
            и дълбокомислени разсъждения от сорта на селенкиния цитет са ми в графата
            фейсбушки мъдрости
            жена ми понякога се опитва да ми чете такива
            интелигентна е, но и тези дават жертви
            препоръка е

Коментар

Взето от статус във фейсбук:

Случаят с убитото момиче в Хасково не ми дава мира. В тази връзка има няколко неща, които искам да кажа, преди темата да бъде изместена от поредния ужас.

Факт е, че полицията не си е свършила работата и оставките са абсолютно заслужени. Но дори и да беше реагирала по-бързо, вероятно отново щеше да е твърде късно. Истинският проблем е другаде и е много по-дълбок. А докато не започнем да говорим открито за него, ще продължаваме да повтаряме всеки месец „Нито една повече“ и ще гледаме безпомощно как случаите на пребити, осакатени и убити жени се трупат.

В повечето случаи момчетата не се раждат убийци. Предположението, че човек може свободно да разполага с чужд живот и тяло, се формира от средата, в която расте – както в реалността, така и онлайн.

За първото е казано и написано много от хора далеч по-компетентни от мен. Аз искам да обърна внимание на второто – ужасяващия бум на женомразко съдържание онлайн, насочено към най-младите момчета.

През последните месеци ми се наложи да проуча тези онлайн общности в детайл – отвъд Андрю Тейт и обичайните представи за „инсел“. Причината беше дипломната ми работа. Това, което видях, ме ужаси – не просто като човек и жена, а най-вече като сестра на 14-годишно момиче.

Много от съдържанието, на което попаднах, не мога да опиша тук, защото нарушава правилата на Фейсбук. Постове с десетки хиляди харесвания описват жените като „подчовеци“, говорят за мечти за военно положение, при което да нахлуят в домовете на съседки, съученички, братовчедки и да правят с телата им каквото си поискат. Тези общности имат собствен речник, благодарение на който често остават незабелязани при родителски проверки – може вие да не знаете какво е „f*id“, но най-вероятно поне едно дете около вас знае.

В по-смилаемата си форма това съдържание се разпространява чрез подкасти, шортове и „гидове“ за манипулиране на жени, с разкази за разликите между „жени с висока стойност“ (high value women) и останалите. То използва несигурностите, които неминуемо идват с пубертета, за да привлече нови членове. Често се използва подигравателен, унизителен тон към самите момчета, за да ги убеди, че насилието е единственият начин да получат романтична или физическа връзка. Учат ги, че жените им дължат телата и вниманието си.

Не знам дали Иван, който уби Магдалена и я натъпка в бидон, е бил част от такива общности. Но съм почти сигурна, че като хиляди други момчета на неговата възраст, е попадал на такива видеа – и дори да не е взаимодействал с тях, поне донякъде ги е запомнил.

Не можем да изтрием всеки подобен профил. Не можем да забраним достъпа до интернет. Не можем да избием тези идеи от главите им с „родителски шамар“.

Мисля, че единственото, което можем да направим, е да градим достатъчно силни реални общности, така че децата да не търсят принадлежност в подобни онлайн пространства . И да говорим открито за това. Това не е въпрос на ляво или дясно, либерализъм или консерватизъм. Това е въпрос на базов морал и ценности – християнски, общочовешки, както искате ги наречете.

Преди да започнем да проповядваме религия в училище и да очакваме децата да компенсират за липсата на добродетели в обществото, трябва много сериозно да говорим с тях за това, което гледат онлайн. Иначе си губим времето.

Бог да прости Магдалена. Дано семейството ѝ намери поне малко утеха.
              Това го е написала някоя мисирка, която и понятие си няма от криминология. Такива убийства са спонтанни и няма нищо общо с идеологията на Андрю Тейт.Най-вероятно нещо са се скарали, възможно е да я е натискал, а тя да го е заплашила, че ще се оплаче в полицията,че се опитва да я изнасили. И той от страх да не го издаде я е удушил. Действал е в състояние на голям стрес.
              Т.е такива убийства нито са предвидими , нито са предодвратими.Може да станат по всяко време и да се извършат от хора,които нямат престъпни наклонности.
              Тук не става въпрос за системен тормоз,където може да се реагира. Но в България е така-все някой друг трябва да е виновен, само не и извършителя. Като оня малоумен шофьор, който е карал тир с 85 км/ч на дъжд и утрепа момичето.Мен кола ме е страх да карам при дъжд с тая скорост, ама държавата била виновна.
              Last edited by mirodes; Вчера, 20:41.

Коментар

Взето от статус във фейсбук:

Случаят с убитото момиче в Хасково не ми дава мира. В тази връзка има няколко неща, които искам да кажа, преди темата да бъде изместена от поредния ужас.

Факт е, че полицията не си е свършила работата и оставките са абсолютно заслужени. Но дори и да беше реагирала по-бързо, вероятно отново щеше да е твърде късно. Истинският проблем е другаде и е много по-дълбок. А докато не започнем да говорим открито за него, ще продължаваме да повтаряме всеки месец „Нито една повече“ и ще гледаме безпомощно как случаите на пребити, осакатени и убити жени се трупат.

В повечето случаи момчетата не се раждат убийци. Предположението, че човек може свободно да разполага с чужд живот и тяло, се формира от средата, в която расте – както в реалността, така и онлайн.

За първото е казано и написано много от хора далеч по-компетентни от мен. Аз искам да обърна внимание на второто – ужасяващия бум на женомразко съдържание онлайн, насочено към най-младите момчета.

През последните месеци ми се наложи да проуча тези онлайн общности в детайл – отвъд Андрю Тейт и обичайните представи за „инсел“. Причината беше дипломната ми работа. Това, което видях, ме ужаси – не просто като човек и жена, а най-вече като сестра на 14-годишно момиче.

Много от съдържанието, на което попаднах, не мога да опиша тук, защото нарушава правилата на Фейсбук. Постове с десетки хиляди харесвания описват жените като „подчовеци“, говорят за мечти за военно положение, при което да нахлуят в домовете на съседки, съученички, братовчедки и да правят с телата им каквото си поискат. Тези общности имат собствен речник, благодарение на който често остават незабелязани при родителски проверки – може вие да не знаете какво е „f*id“, но най-вероятно поне едно дете около вас знае.

В по-смилаемата си форма това съдържание се разпространява чрез подкасти, шортове и „гидове“ за манипулиране на жени, с разкази за разликите между „жени с висока стойност“ (high value women) и останалите. То използва несигурностите, които неминуемо идват с пубертета, за да привлече нови членове. Често се използва подигравателен, унизителен тон към самите момчета, за да ги убеди, че насилието е единственият начин да получат романтична или физическа връзка. Учат ги, че жените им дължат телата и вниманието си.

Не знам дали Иван, който уби Магдалена и я натъпка в бидон, е бил част от такива общности. Но съм почти сигурна, че като хиляди други момчета на неговата възраст, е попадал на такива видеа – и дори да не е взаимодействал с тях, поне донякъде ги е запомнил.

Не можем да изтрием всеки подобен профил. Не можем да забраним достъпа до интернет. Не можем да избием тези идеи от главите им с „родителски шамар“.

Мисля, че единственото, което можем да направим, е да градим достатъчно силни реални общности, така че децата да не търсят принадлежност в подобни онлайн пространства . И да говорим открито за това. Това не е въпрос на ляво или дясно, либерализъм или консерватизъм. Това е въпрос на базов морал и ценности – християнски, общочовешки, както искате ги наречете.

Преди да започнем да проповядваме религия в училище и да очакваме децата да компенсират за липсата на добродетели в обществото, трябва много сериозно да говорим с тях за това, което гледат онлайн. Иначе си губим времето.

Вина носят самите социални мрежи. Заложеният алгоритъм в тях да предлагат все повече съдържание от това, върху което има определен фокус, води до такива събития. Всеки от нас знае, че ако потърси крем за бръснене, после ще бъде удавен в океан от предложения, свързани с крема за бръснене. Същото е и с насилието, което е породено от проявяване на внимание към него, като алгоритъмът не прави разлика между интереса към крема за бръснене и първоначалните и плахи приказки срещу момичета и жени. Алгоритъмът като лавина се сурва върху отгоре ви, за да задоволи вашия интерес. Факт е, че съвременните момчета изпитват очевидни затруднения в общуването с момичетата по ред понятни причини, които са имплицирани в съвременния социум. Така в социалните мрежи започват да се множат всякакви женомразки писания, които за алгоритъма са заложена бизнес стратегия. Единственият начин да приключи това е да изгасне токът не за един ден, а за години напред и да се върнем във времето на Белчо и Сивушка, като аз съм Белчо, а ти си Сивушка и отъркаме гърбини в цъфналата ръж.

Коментар

• Взето от статус във фейсбук:

Коментар

• Темата е какво иска Евго?

Коментар

• Евго след почивните дни да каже с колко жени от таргет групата му е срещнал и общувал, ако е 0 положението не е добре. Като развеждам песа по градинките какви мамита и запазени лелита срещам и направо ти се облизват насреща да те излапат има и млади девойки, и а една с един голям мъжки доберман, там не знам дали става дума за звероездачество ама го гали с мерак...

Коментар

• Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• като говорим за коли

https://www.facebook.com/share/r/18hSP8B6qP/
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Да ти кажа, че съм гледал доста документални филми и анализи за живота преди промените.

Хората са били неинициативни. И като им кажате "Не може", "Нямате право" и те се примиряват, не се борят и не търсят начини. Всичките ми предци са работили и са имали доходи.
                            "Гледах филми и разбрах живота!" - това е отново една много голяма илюзия, щом тати ти е бил купил вече апарт в София, вила на морето и други къщи, които сега те мързи да възстановиш и ги продаваш - според твоята терминология "осребряваш" - без да може да се похвалиш - къде инвестираш получените средства (от продажби на недвижимости, от заплати на човек с две виШи, от наеми)... А, забравих, извинявай: ти инвестираш в "маркови костюми, маркови боксерки и др. подобни! Тати ще се преобърне..., където е сега..., ако можеше да научи, че си му продал колекцията от 450 бутилки вина.... и се хвалиш с това..., "инвеститор"...

Не съм мислил да оспорвам факта, че ВСИЧКИ ТВОИ ПРЕДЦИ СА РАБОТИЛИ. Оспорих факта, че ти не приличаш на твоите предци, които са събирали. Сега ти береш плодовете на работохолиците (и инвеститорите) във фамилията - на принципа: "След мен - и потоп!"

Кой съм аз да те "виня"? Продавай нещата на воля: нямаш принос в тяхното създаване и никакви скрупули не те възпират. Имаш - продаваш. Ако нямаше - какво щеше да продаваш?

Така че - всичко е ОК.

Да ти кажа - на ония фантасмагории, дето дядо ти живеел 40 години под наем, но "помагал" на хората да вземат жилище - не вярвай. Няма как да се е случвало при системата за картотекиране по групи, защото - ако бяха хванали в подобно нарушение някого - Белене е щяло да му се види рай... Представи си - гледаш "документален филм, в който крайно нуждаещи се - с малки деца чакат години наред за жилище, което отива - чрез твоя "могъщ" дядо - вместо в 1 група - в 5-та група... ще го линчуват... Този "документален филм" ли си гледал, или пак мама нещо ти нашепва?

Абе, Евго - тя, мама има още по-развинтена фантазия от теб, но ти имаш абсолютните основания да й вярваш: паричките са у нея! Мърдане няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аз вече почвам да губя интерес
                              все едни и същи бабешки приказки за едно време
                              Къвто опита такива и приказките.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Разбира се, че от неговата гледна точка (на дядото) е било въпрос на оцеляване и ти изобщо не може да кажеш какво се е случвало тогава. Единствено "верен" критерий за теб са разказите на мама - последната останала в семейството от ония години.

Нейните думи са толкова "достоверни", колкото и твоите - колко много си обичал да работиш... на две места!

Истината е - разбира се различна: ТАТИ - ИНВЕСТИТОРЪТ - е купувал имоти, вино, пестил е в ДСК...

На теб ти е казал: "Бачкай, защото - докато харча за апартаменти и къщи, за твоето образование "безплатно" и да има къде да живееш и какво да ядеш в къщи - от мен джобни няма да видиш!"

И - вероятно - ако не бачкаш - ще те лиша от наследство...

Е, да - сега (най-после има мир и за Евго) - ако можеше да излезе отнякъде - Евго дори не би си помислил, че е "изморен след "работа"", не би погледнал чужди бицепси... и нищо лошо нямаше да се сети да каже за жените...

Не забравяй да палиш свещ всяка сутрин пред снимката на твоя благодетел! Апартаменти, къщи, пари, колекция 450 бутилки вино....
                                Да ти кажа, че съм гледал доста документални филми и анализи за живота преди промените.

Хората са били неинициативни. И като им кажате "Не може", "Нямате право" и те се примиряват, не се борят и не търсят начини. Всичките ми предци са работили и са имали доходи.

Коментар

Working...
                                X