IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
    От 2500 теста, 120 са се срещали с вируса!

300 000 са болни, или са го минали!

Жалко за колегите със статистиките, или както аз им казвам, така наречените статисти!

https://news.bg/health/nad-300-000-z...-mangarov.html
    Е, хайде, математиците,
    изчислете кога от 300 К ще станат 4 М.

Коментар

• Жално за нас.
      Щото така нареченото спечелено време с карантината и извънредното положение се превърна в ИЗГУБЕНО ВРЕМЕ.
      За 2 месеца НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО В БГ.
      Няма никаква разлика в подготвеността ни с борба с вируса.
      Хич не личи да имаме изготвена стратегия, план за действие, разчети за нужни ДОПЪЛНИТЕЛНИ пари за лечение.
      Ние едни тестове не успяхме да внесем, че се налага Шиши да ни дарява
      да изградим лаборатории, как не са ни дарили още Шиши и компания
      да мобилизираме лекари и помощен персонал, и тука ли на шиши разчитаме …

Да се свети името на ШИШИ, без него сме загинали.
      Само тиквата мислят че ще ни спаси, аз само мисля
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• От 2500 теста, 120 са се срещали с вируса!

300 000 са болни, или са го минали!

Жалко за колегите със статистиките, или както аз им казвам, така наречените статисти!

https://news.bg/health/nad-300-000-z...-mangarov.html

Коментар

• Ангела Меркел предупреди, че страната все още е в началото на борбата си с Коронавирусa, а не в края, тъй като тя каза,
          че някои държави вече са отишли твърде далеч в облекчаването на ограниченията за блокиране,
          тъй като несъществените бизнеси и училища започнаха да се отварят тази седмица.
          Меркел предупреди, че „не можем да се върнем към живота преди да победим Коронавирусa и каза,
          че германците ще трябва да свикнат да живеят с вируса „дълго време“. DailyMail
          Макрон спомена преди седмица, че през Септември вероятно ще отслаби доста карантината и ще отворят Шенген Зоната.

Та, значи, след 30 дни строга карантина Германия, Франция, Испания, Италия, Швейцария, Австрия (вчера само 52 новозаразени),
          успяха поне наполовина да свалят новозаразените.
          Изглежда, че засега да се запази успеха, не се очертава поне за месец-два разхлабване на движението и икономиката.
          Същото гарантирано се отнася и за БГ, в предвид липсата на драконови карантини за гетата и пълен скрийнинг там.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Уж умен историк, пък дал 5 безсмислени числа.
            Би трябвало да се замисли над тези числа:
            • Германия: брой тествани на 1М от населението: 20 629
            • България: брой тествани на 1М от населението: 3 886
            Уж умен бърборко, пък се връзва на тестовете. Също както германците. Най-вероятно проникването на вируса в Германия е далеч над установеното. Докато при нас все още сме в начална фаза поради забавяне на проникването и ранната плътна карантина. Още преди месец предположих, че германците са по-устойчива нация от италианците. Твърде много от тях го карат леко и небрежно.
            Last edited by Trakatrak; 23.04.2020, 13:19.

Коментар

• Вируса тръгна и по добитъка - лъвове, тигри, сутринта някъде четох и за 2 котки заразени пак В Ню Йорк

https://m.24chasa.bg/novini/article/8491544

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                И хайде всеки да се квалифицира сам от кои е

Класификация на хората според отношението им към епидемията:

1.Егоисти (не ми пука, аз не съм на 60)
                2.Разтревожени (Всичко е много по-лошо отколкото си мислите)
                3.Паникьори (Всички ще умрем!!Края на света настъпи!!Купувайте маски, храна и тоалетна хартия)
                4.Антипаникьори (Окола нас е пълно с паникьори)
                5.Математици (Вирусът се размножава по експонента!!vs Заразените са 0 цяло 0000 част от някакво население)
                6.Вирусолози (Този вирус е по смъртоносен от вируса на грипа vs Този вирус е по малко опасен от вируса на грипа)
                7.Расисти (Вирусът убива само китайци/За всичко са виновни китайците)
                8. Опозиционери (Правителството действа прекалено бавно/Правителството ни отнема правата)
                9. Лоялисти (Мерките на правителството са навременни и заслужават аплодисменти)
                10. Икономисти (Основният удар ще понесе икономиката)
                11.Параноици (Това е заговор на масоните/релиптоидите/производителите на тоалетна хартия/евреите и т.н.)

Аз съм 4, ма според 3 съм 1, докато прикрито съм бил 2, общо 10
                Наздраве!
                Да пробвам да се вместя и аз в десетобалната ти система.
                Наполовина точка 4 и наполовина т. 10, дотук (4/2 + 10/2) = 7
                И по единица от точки 5, 6 (вариант "бе") и 11, ето ти общо 10

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

Баси, аз отговарям на всичките 11 точки
                  Хааа... без т.3 и аз съм позахапал от останалите. Което само показва колко шарен е светът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    И хайде всеки да се квалифицира сам от кои е

3.Паникьори (Всички ще умрем!!Края на света настъпи!!Купувайте маски, храна и тоалетна хартия)
                    5.Математици (Вирусът се размножава по експонента!!vs Заразените са 0 цяло 0000 част от някакво население)
                    6.Вирусолози (Този вирус е по смъртоносен от вируса на грипа vs Този вирус е по малко опасен от вируса на грипа)
                    8. Опозиционери (Правителството действа прекалено бавно/Правителството ни отнема правата)
                    11.Параноици (Това е заговор на масоните/релиптоидите/производителите на тоалетна хартия/евреите и т.н.)

Наздраве!
                    Баси, аз отговарям на всичките 11 точки

Коментар

• Още малко спекулации.
                      Сгъстявал кръвта и запушвал съдове = инфракти и инсулти
                      https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04...mments-wrapper

Да не изкупите аспирина ми сега? Ползвам си протекта на байер, че фраксипарина скъпо идва (3,5лв инжекцията)
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Минала година на Тасос, тая на Терасос...

Make the Depression Great Again

Коментар

• И хайде всеки да се квалифицира сам от кои е

Наздраве!
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

Заповядай. Номер на заповедта № Р-37/26.02.2020

Дано оправят сайта на парламента, че по времето на писането на поста не работи,

Мерси. Аз номера на заповедта го открих, ама нарочно не го пуснах, за да не заблудя някого. Не можах да открия самата заповед. Няма я в нета.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Мисля, че това изчерпва темата:

Абе, има културни народи: като им кажеш "Има епидемия!", и те се съобразяват, разболяват се. Като им кажеш "Има страшна епидемия!', и те почват и да умират. А тука тъпите и прости българи, като им кажеш "Има епидемия!", и те "Ами добре, хубаво". И не се сещат да се разболеят. А ако пък някой благоволи да се разболее, после пък отказва да мре. Никаква дисциплина! Простаци!

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Ще, ще, все чакаме, ще, ще и Ада и т.н. - генералгоджи, сър!

Коментар

Working...
                                X