IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
    Доколкото разбрах, цените на петрола ги стабилизираха. И свръхпотребление на какво?
    На спиртни напитки. Ма нещо неглижирате съответната тема, все тука се ръгате.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

проблема е свръхпотреблението. Както виждаме с петрола, като го няма ще се намали бързо и болезнено производството. При минусови цени и слънцето ще фалира .
      Имам лошото предчувствие че някои(шепа хора) знаят
      Доколкото разбрах, цените на петрола ги стабилизираха. И свръхпотребление на какво? На минерални ресурси ли, на растителни ли? Забавящото се потребление на стоки, според мен е проблема, докато икономическите мощности бълват. Разминаващи се потоци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Добре де, ама след две-три години това свръхпроизводство нали пак ще се надигне? Нов вирус ли ще пуснат? Трябва да имат някаква стратегия, а засега такава не се забелязва. Умрелите не са много, стопанското замръзване е яко и никой не знае какво следва.
        проблема е свръхпотреблението. Както виждаме с петрола, като го няма ще се намали бързо и болезнено производството. При минусови цени и слънцето ще фалира .
        Имам лошото предчувствие че някои(шепа хора) знаят
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
          Според вас какво би направил елита когато света е в положение на свръхпроизводство, задушаващи дългове, ниска инфлация и мащабно проникнала автоматизация и цифровизация, които допълнително водят до свръхпроизводство? Помислете после много от това което се случва ще стане по-ясно.
          Добре де, ама след две-три години това свръхпроизводство нали пак ще се надигне? Нов вирус ли ще пуснат? Трябва да имат някаква стратегия, а засега такава не се забелязва. Умрелите не са много, стопанското замръзване е яко и никой не знае какво следва.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
            От 2500 теста, 120 са се срещали с вируса!

300 000 са болни, или са го минали!

Жалко за колегите със статистиките, или както аз им казвам, така наречените статисти!

https://news.bg/health/nad-300-000-z...-mangarov.html

Всеки може да се изсмуква данни от пръстите и да ги размята както му харесват

Южна Корея тества доста усилено, прави сериозна превенция и има открити малко над 10 000 заразени за целия период при 50 мил население. И последните им тестове хващат по 7-8 заразени въпреки че правят със хиляди тестове дневно. Т.е. при тях сериозно затихва.

Верно че ние не сме толкова дисциплинирани като корейците (даже доста по разпасани сме), ама използвайки техните данни аз мога да сметна че ние имаме 2000-3000 заразени (1000 вече регистрирани) и ще е също толкова верно колкото разсъжденията в статията.

Коментар

Жалко за колегите със статистиките, или както аз им казвам, така наречените статисти!

Мангъров дори не си подбира качествено доводите... В частните лаборатории отиват за изследване предимно хора от рисковите групи - завърнали се от чужбина, контактували с доказано болни, работещи определени професии и т.н. Съответно, ако актуализираме бакалските му сметки, реалната цифра би трябвало да е доста по-малка от 300 000. А тия мантри за стадния имунитет са по-скоро неверни, изхождайки от откъслечната информация по въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                Швеция нали кара стаден в момента. ДА има 2-3 пъти по-висока смъртност на милион от съседна Дания, но тя смъртността си идва от вируса, не защото Швеция е отказала болнично лечение на някой гражданин.
                За себе си съм убеден, че след 1 година, като погледнем цифрите назад, ние не зависимо от мерките ще сме с повече загинали от короната от Швеция на милион население.
                Също си мисля, че и Дания ще изравни Швеция, просто фаталните изходи ще са проточени във времето.
                Освен останалото, ако фаталната борба е съсредоточена в къс времеви интервал, забелязва се и хората гледат нещо да направят.
                Но ако ефектът, даже и с 10 пъти повече жертви, е разлян на 3-5 години, никой нема да забележи и управляващите (Бойко, ЕССР, сащските педерастски демократи, китайските хитри маймуни) ше си свиркат, яхнали ни отсекъде.
                Last edited by R1a1; 23.04.2020, 17:33.

Коментар

• Швеция нали кара стаден в момента. ДА има 2-3 пъти по-висока смъртност на милион от съседна Дания, но тя смъртността си идва от вируса, не защото Швеция е отказала болнично лечение на някой гражданин.
                  За себе си съм убеден, че след 1 година, като погледнем цифрите назад, ние не зависимо от мерките ще сме с повече загинали от короната от Швеция на милион население.
                  Също си мисля, че и Дания ще изравни Швеция, просто фаталните изходи ще са проточени във времето.

Коментар

Жално за нас.
                    Свалям ти шапка, че казваш "нас", макар личната ти съдба да е зависима само от твоето ти здраве, и горещо се моля, макар и да не знам кому, да се подобриш.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

А Мангъров вече зарази ли се да изгради имунитет или пак не е успял при 300 000 заразени да го срещне вируса (пу, а той човека толкова иска имунитет ) Най-добрата стратегия за 30% които искат да ги спази стадния имунитет на другите 70% е да тласкат тези 70% да се заразяват бързо пък който ритне камбаната ритне
                      Не бих се учудил да го е прекарал, като се има предвид колко деца му минават през ръцете.

Междудругото преди 3 години лекува единия ми син от бая тежко заболяване и ни преведе за 45 дена през болестта като на шега. От тогава имам пълно доверие в думите и съветите му.

Коментар

• Според вас какво би направил елита когато света е в положение на свръхпроизводство, задушаващи дългове, ниска инфлация и мащабно проникнала автоматизация и цифровизация, които допълнително водят до свръхпроизводство? Помислете после много от това което се случва ще стане по-ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение

Е, хайде, математиците,
                          изчислете кога от 300 К ще станат 4 М.
                          Ако приемем, че най-тежкото болнично натоварване на тези 300к е било да кажем кръгло 300 болни в болница в един момент, а ние като здравна система можем да понесем дори 3000 без проблем, но нека не рискуваме и да са 1500, то трябва да вдигнем индекса на заразяване на 1.1 за определен период, не за ден.
                          Да кажем ако един тежко болен е 5 дена в критично състояние, то ще ни трябват около 27-28 пет дневни периода за да го прекараме.
                          Спокойно можем лятото да решим проблема.

За целта трябва да се отворят детски площадки, паркове, фитнеси, игрища и да се направят зелени коридори за възрастни и хронично болни, като се оставят сами да се пазят и да разполагат с определни часови зони за пазар и разходки. Да кажем сутрин до 11. Държавата трябва интензивно да помага на възрастните и хронично болните, другите трябва да започнат заразяване. Но то трябва да стане лятото, навън, с малки дози вирус, а не зимата по стаите, училища, градини, офиси и климатици с огромни дози.

Коментар

А Мангъров вече зарази ли се да изгради имунитет или пак не е успял при 300 000 заразени да го срещне вируса (пу, а той човека толкова иска имунитет ) Най-добрата стратегия за 30% които искат да ги спази стадния имунитет на другите 70% е да тласкат тези 70% да се заразяват бързо пък който ритне камбаната ритне
                            Last edited by marketleverage; 23.04.2020, 16:59.
                            mWPCloud.com

Коментар

Жално за нас.
                              Щото така нареченото спечелено време с карантината и извънредното положение се превърна в ИЗГУБЕНО ВРЕМЕ.
                              За 2 месеца НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО В БГ.
                              Няма никаква разлика в подготвеността ни с борба с вируса.
                              Хич не личи да имаме изготвена стратегия, план за действие, разчети за нужни ДОПЪЛНИТЕЛНИ пари за лечение.
                              Не е учудващо.
                              Ние сме научени да управляваме обществените отношения и процеси със забрани и ограничения.
                              Наследство, какво да се прави?
                              Last edited by марин; 23.04.2020, 16:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение

Е, хайде, математиците,
                                изчислете кога от 300 К ще станат 4 М.
                                ако кажеш как да изчислиш 2 измислени числа съм навит.
                                Спекулативно ей така от въздуха - догодина по това време след 2-ра доста по голяма вълна зимата.

Причината за повечето хваната заразени е … изненадаааа ПОВЕЧЕ ТЕСТВАНИ.
                                https://debati.bg/svobodna-evropa-sm...vBOQHw1YJBq7nQ

Предвидих такава измислена вълна(ПИК) точно поради тази причина.
                                Не се гордея - кауните от шТаба са толкова лесно предвидими
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X