IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Протестират. Може би щяха да се позамислят малко, ако бяха видяли репортажа по "АРТЕ", в който испански лекарки споделят как поради претоварване на болниците първоначално са приемали за лечение само по-млади от 75 години, а след няколко дни само по-млади от 65 години. ...
    Ако не бяха наложлил масова карантина, можеха да стигнат до 45 годишните
    Аз виждам, че Гърция вдигна карантината и чакат туристи скоро.
    Май Щабовете в БГ и Франция нещо все ги хапе кучето.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      " АНТИ КОРОНА ПРОТЕСТИ" 09. 05.2020
      Протестират. Може би щяха да се позамислят малко, ако бяха видяли репортажа по "АРТЕ", в който испански лекарки споделят как поради претоварване на болниците първоначално са приемали за лечение само по-млади от 75 години, а след няколко дни само по-млади от 65 години. ...
      Ако не бяха наложлил масова карантина, можеха да стигнат до 45 годишните

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Абе тоя Путин ми се струва послъгва здраво...само 0.9% смъртност от официално намерените дотук, нещо ми е съмнително.
        Това е пъти по добре от немците и ю.корейците дори.
        Иначе гледам доста тестове правят там, поне на ексела. Ако е вярно то и официалните данни трябва да са по добър % от реалните...не като при нас, я има 15% я не, по вероятно не.
        Russia 209,688 +11,012 1,915
        Все ми се чини, и там, е имало масово БЦЖ ваксиниране.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Абе тоя Путин ми се струва послъгва здраво...само 0.9% смъртност от официално намерените дотук, нещо ми е съмнително
          Нищо чудно Продължава Чернобилските традиции

          Коментар


          • " АНТИ КОРОНА ПРОТЕСТИ" 09. 05.2020
            в цяла Германия:
            БЕРЛИН , КЬОЛН, ЩУТГАРТ, МЮНХЕН
            „Тези хора не го ли разбраха.!Не издържаме повече "

            В няколко германски града в събота имаше демонстрации срещу ограниченията заради коронавирус . Мнозина не взеха предвид правилата за разстояние; полицията беше частично безсилна. Теоретиците на конспирациите, десните екстремисти и високопоставен членове на партия FDP се втурнаха с демонстрациите.

            В няколко германски града хиляди хора демонстрираха в събота срещу ограниченията за ограничаване на пандемията на коронавирус . Една от фокусните точки беше Щутгарт. Протести имаше и в Берлин, Мюнхен и Франкфурт.

            Въпреки облекчаването на ограниченията, многобройни хора демонстрираха срещу правилата за Коронавирус.
            БЕРЛИН :
            "Спонтаннен протест"

            Според полицията, около 1200 души спонтанно са се събрали на" Alexanderplatz" за нерегистрирана среща.

            Много от участниците скандираха "свобода", "съпротива", "предатели" и "всички сме хора". Някои изкачиха паметника" Völkerfreundschaft" на приятелството между народите. Според полицията, бутилки са били хвърлени върху служителите на реда от тълпата. Полицията използвала сълзотворен газ по наблюденията на журналистите . Имаше няколко ареста. Полицията не успя да предостави информация за точния брой на демонстрантите в събота следобед .
            На препълнения "Александърплац" полицаи показаха на демонстрантите и зрителите правилата за съдържане на коронарни инфекции. Сред демонстрантите - също пред Райхстага и на "Роза-Люксембург-Плац" при Фолксбюне - бяха конспиративни теоретици и десни популисти. Няколко участници носеха лентите с жълтата звезда на Давид, използвана за идентифициране на евреи в ерата на нацистите, за да се представят като ново потиснато малцинство.
            На демонстрацията пред сградата на Райхстага полицията арестува около 30 души следобед за неспазване на правилата за ограничаване на короната. Основният проблем беше да се определят личните данни, тъй като въпреки съобщението на полицията твърде много хора бяха на площада пред Райхстага или минималното разстояние не беше спазено

            КЬОЛН

            "Шефът на полицията е бесен на демонстрантите"

            В Кьолн няколкостотин души демонстрираха внезапно срещу защитните мерки за коронавирус - без да се поддържа минималното разстояние и без защита на устата. Полицията каза вечерта. „Голяма част от демонстрантите многократно са помолили всички да си свалят маските и да влязат в магазините без маска. Нямаме абсолютно никакво разбиране за това “, заяви шефът на полицията Уве Джейкъб. „За мен е неразбираемо как човек може да изисква нещо подобно в тези времена. Очевидно тези хора все още не са разбрали, че става въпрос не само за здравето им, но и за живота на други хора.Полицията е записала личните данни на предполагаемия лидер на демонстрацията и други спътници в платформата. Сега се разследват за нарушаването на Наредбата за защита срещу Коронавирус , Закона за събирането на обществени места и Закона за защита от инфекции.

            Децата също бяха сред участниците. „Мога да разбера, че настоящата изключителна ситуация не е лесна за справяне с всички жители на Кьолн“, каза шефът на полицията. "Но умишлено застрашаването на здравето му, здравето на децата му и здравето на неангажираните хора не го прави по-добър"
            Всеки, който излага на риск новите облекчения срещу коронавирус е неоснователно,това предполага за благоприятното обновяване и бързо увеличаване на инфекциите. "

            ЩУТГАРТ :
            "Демонстранти с неправилно мислене"

            В Щутгарт няколко хиляди души последваха друг призив за демонстрация срещу коронавирусните ограничения. Полицията видя бърз наплив от хора готови за демонстрации, заяви говорител на полицията. Стана доста претъпкано. Първоначално полицията не може да даде точен брой на участниците. Полицията се увери, че е спазена защитата от инфекция и необходимото разстояние. Нямаше големи проблеми. Изискванията бяха изпълнени предимно, остана мирно.

            МЮНХЕН И ФРАНКФУРТ :
            "Полицията беше безсилна"

            Около 3000 души демонстрираха срещу правилата за коронавирус на" Мариенплац" в Мюнхен, понякога пренебрегвайки правилата за разстояние. Те протестираха срещу това, което считаха за строги разпоредби за контрол на инфекции в Бавария и Германия. Демонстрацията беше регистрирана, но само за 80 участници, заяви говорител на полицията в Мюнхен.
            Демонстрантите бяха загрижени за защитата на основните права. Според очевидци демонстрантите във връзка с пандемията, обвиниха политици и медици, че са изпаднали в паника и ограничаване на основните права на населението. Противниците на ваксинацията също бяха сред демонстрантите.
            Полицията се опита да използва съобщенията на високоговорителя, за да настоява за спазване на изискванията, заяви говорителят на полицията . По „причини за пропорционалност“ служителите на реда щяха да пуснат демонстрацията и да не я осуетяват. Всички участници се държаха мирно. Отделна демонстрация на десни хора с около 25 души, която се проведе по същото време, беше разпусната.

            ФРАНКФУРТ :
            "Засрамте се"

            Повече от 500 демонстранти протестираха във Франкфурт. Те минаха през центъра на града с транспаранти и викаха: „Присъединете се“ и „Съпротива“. Според полицията митингът не е регистриран. В някои случаи минималното разстояние беше по-малко от 1,5 метра. Полицията не се намеси в шествието..

            НЮРНБЕРГ :
            "Агресивни демонстранти"

            В Нюрнберг бяха проведени и няколко срещи, съобщиха от полицията. Следобед пред "Лоренцкирхе" имаше до 2000 души, включително минувачи. Това събрание е регистрирано под името "За свободата, основните права и за медицината без принудителни мерки", съобщиха от полицията.

            Служителите прекратиха срещата, тъй като вече не беше възможно да се поддържа предписаното минимално разстояние. 34-годишен, който се е идентифицирал като инициатор на срещата, не спазил заповедта за отстраняване и е бил арестуван . Имаше агресивно настроение. „По тази причина служителите при спешни случаи принудиха агресивната група хора да прекратят своята дейност:се казва в съобщението на говорителя на полицията. След това ситуацията отново се успокои..

            ДОРТМУНД "
            " Десни екстремисти атакуваха журналистите"

            Според полицията десен екстремист нападна екип от пресата в Дортмунд. Мъжът каза, че е счупил камерата на журналистите и леко е ранил един човек, съобщиха от полицията. 23-годишният е настанен в полицейския арест. Преди това мъжът обидил представител на медията.
            Забрани за демонстрациите срещу ограничения за коронавирус в събота следобед поради причини за защита от инфекцията. Според полицията обаче се появили 150 души, включително група от десни екстремисти с опит да предизвикат протест. Журналисти са били на място

            БРЕМЕН:
            "Демонстрантите спряха автомобилният парад, който течеше в същият ден"

            Бремен: Контра демонстрантите предотвратяват автомобилния парад
            Според полицията противниците на мерките срещу коронавирус искали да задържат конвой с около 45 коли в Бремен. Според доклади от мястото, това е било предотвратено от контрадемонстрантите на велосипеди. Около 100 души също протестираха срещу ограниченията. До 300 контрадемонстранти се събраха наблизо и мирно скандирали своите изисквания..

            Източник eutsche Presse

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Абе тоя Путин ми се струва послъгва здраво...само 0.9% смъртност от официално намерените дотук, нещо ми е съмнително.
              Това е пъти по добре от немците и ю.корейците дори.
              Дори и да допуснем, че данните не са реални, пак можем да се замислим дали ... Дали по един фин и интелигентен начин не искат да кажат на останалия свят: "Ние знаем (имаме) нещо, което вие не знаете (нямате), и това ни прави по-силни от вас" .

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Абе тоя Путин ми се струва послъгва здраво...само 0.9% смъртност от официално намерените дотук, нещо ми е съмнително.
                Moже би е твърде рано, погледни след 2 седмици.

                Коментар


                • Абе тоя Путин ми се струва послъгва здраво...само 0.9% смъртност от официално намерените дотук, нещо ми е съмнително.
                  Това е пъти по добре от немците и ю.корейците дори.
                  Иначе гледам доста тестове правят там, поне на ексела. Ако е вярно то и официалните данни трябва да са по добър % от реалните...не като при нас, я има 15% я не, по вероятно не.
                  Russia 209,688 +11,012 1,915

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Като рече за ръкостисканетобюри договорка, се сетих за епизод от „Шогун” на Дж.Клавел:
                    „- Ела, анджин-сан, да препикаем договора си!” ( И деамата, вадят ... там, каквото, и препикават.) Никой никому не стиска ръка но, договорът е тържествено препикан.
                    Представям си как Тръмп и Си Дзинпин застанали на висок хълм най-отгоре препикават договора за Вечен мир и приятелство слагащ край на всички търговски войни и санкции

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                      Твърде вероятно е с този вирус да си имаме проблеми не само година-две, ами от сега нататък. Само дето проблемът не е такъв, че да затворим населението да си седи по къщите с месеци. Не съм сигурен и в това, че ще се изгради някакъв "стаден" имунитет. Много грубо звучи. Да го кажем просто имунитет. И ваксините са проблемни при вируси, които бързо мутират. Просто ще си променим начина на общуване и някои хигиенни привички.
                      Аз например много мразя като се срещнат две жени и почват да се мляскат, "ах миличка", мляс-мляс. Не ми изглежа естествена тази обмяна на телесни течности. И мъже и жени, не съпрузи и любовници, да се целуват едни други при среща, за да покажат колко много са си близки и са си приятни. И не го правех и до сега. Има кого да целувам, ако желая.
                      Също постоянното ръкуване с всеки срещнат. Не обичам да се ръкувам. Едно "Здравейте" и кимване е достатъчно. Ръкуването да е при постигане на някаква договореност, нещо като подпис под документ.

                      Обаче не мога да одобря такива мерки, като затваряне на парковете И ПЛАНИНИТЕ за разходки. Що за идиотия? Ама събирали се! Ами забранете събирането и глобявайте, а не разходките и седене на пейките. Считам, че това е посегателство на моите лични свободи и винаги ще съм против.

                      Като установите огнище на зараза, карантинирайте само огнището, не може да се затварят всички областни градове, щото на някой пожарникар му хрумнало!
                      Като рече за ръкостисканетобюри договорка, се сетих за епизод от „Шогун” на Дж.Клавел:
                      „- Ела, анджин-сан, да препикаем договора си!” ( И деамата, вадят ... там, каквото, и препикават.) Никой никому не стиска ръка но, договорът е тържествено препикан.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                        Проблем е, че омаловажава епидемията.

                        Епидемията или пандемията си е факт, както вече казах.

                        Всеки ще се опита да я яхне и политически. Правят го навсякъде.

                        Опасното е, някой наистина да си повярва, че този вирус е безобиден. Не е. Ще си имаме ядове с него поне още година две.
                        Твърде вероятно е с този вирус да си имаме проблеми не само година-две, ами от сега нататък. Само дето проблемът не е такъв, че да затворим населението да си седи по къщите с месеци. Не съм сигурен и в това, че ще се изгради някакъв "стаден" имунитет. Много грубо звучи. Да го кажем просто имунитет. И ваксините са проблемни при вируси, които бързо мутират. Просто ще си променим начина на общуване и някои хигиенни привички.
                        Аз например много мразя като се срещнат две жени и почват да се мляскат, "ах миличка", мляс-мляс. Не ми изглежа естествена тази обмяна на телесни течности. И мъже и жени, не съпрузи и любовници, да се целуват едни други при среща, за да покажат колко много са си близки и са си приятни. И не го правех и до сега. Има кого да целувам, ако желая.
                        Също постоянното ръкуване с всеки срещнат. Не обичам да се ръкувам. Едно "Здравейте" и кимване е достатъчно. Ръкуването да е при постигане на някаква договореност, нещо като подпис под документ.

                        Обаче не мога да одобря такива мерки, като затваряне на парковете И ПЛАНИНИТЕ за разходки. Що за идиотия? Ама събирали се! Ами забранете събирането и глобявайте, а не разходките и седене на пейките. Считам, че това е посегателство на моите лични свободи и винаги ще съм против.

                        Като установите огнище на зараза, карантинирайте само огнището, не може да се затварят всички областни градове, щото на някой пожарникар му хрумнало!
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                          Не знам кого имаш превид с "баба ти", ама потребителят "аналог" приказва за някакви крайно антисемитски писания по форума и понеже предните 5-6 поста плюеха по мен, помислих че и това е по мой адрес.
                          Не бе, не. Аз съм “бабата” преди бях от “среден пол”. Демек на нашият приятел дето сега се е кръстил 78-19 когато не му харесва някоя форумна личност, предимно от женски род, почва с разни лични нападки. Как можеш (според него де) да обидиш жена (той жените много не ги долюбва принципно по негови си причини), ами или я наричаш “стара” (според него това е вид обида) или я “лишаваш от пол” и казваш, че е “джендър”.

                          Не обича и евреите пак по негови си там някакви причини.

                          Всичко това са общо взето големи глупости и нямат никакво значение. Проблем е, че омаловажава епидемията.

                          Епидемията или пандемията си е факт, както вече казах.

                          Всеки ще се опита да я яхне и политически. Правят го навсякъде.

                          Опасното е, някой наистина да си повярва, че този вирус е безобиден. Не е. Ще си имаме ядове с него поне още година две.
                          Last edited by Selena; 10.05.2020, 14:37.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                            Аз съм юдофоб, може би бабата те е сбъркала в главокашата си.
                            Не знам кого имаш превид с "баба ти", ама потребителят "аналог" приказва за някакви крайно антисемитски писания по форума и понеже предните 5-6 поста плюеха по мен, помислих че и това е по мой адрес.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                              Да, по себе си виждам, че деградира творческото мислене, па камо ли при 70 годишните, които наблюдавам с егоистично съчувствие – току виж и аз на 70 съм деградирал като вас, ако доживея така. Помисли, кака – като мен – още от сега да си създадеш вратичка за излизане от недостойния живот на деградиралата старост.
                              Yes! Аз съм супер баба само дето имаме един общ приятел, дето ме познава и нещо няма да ти потвърди версията за възрастта ми - ооще по-дърта съм, имам нямам около илядо лазарника. Смешен ставаш

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                                Айнщайн, здрасти, мислиш ли сериозно, че има някакво значение кой на колко години е в един диалог?
                                Да, по себе си виждам, че деградира творческото мислене, па камо ли при 70 годишните, които наблюдавам с егоистично съчувствие – току виж и аз на 70 съм деградирал като вас, ако доживея така. Помисли, кака – като мен – още от сега да си създадеш вратичка за излизане от недостойния живот на деградиралата старост.
                                Last edited by 78-10; 10.05.2020, 13:09.

                                Коментар

                                Working...
                                X