IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

    Аз съм юдофоб, може би бабата те е сбъркала в главокашата си.
    Айнщайн, здрасти, мислиш ли сериозно, че има някакво значение кой на колко години е в един диалог? И ти и аз знаем, че се пробваш, безуспешно с лични нападки, толкова си можеш, какво да се прави.

    Сега за по-сериозните неща, пандемията е реален проблем и от нея умират и ще продължават да умират хора. Всеки божи ден. Според мен на теб дори не ти плащат. Скучно ти е и търсиш някаква изява или някакъв тип общуване. Баннват те като станеш много досаден и ти си сменяш ника и продължаваш.

    Проблемът е, че в конкретната тема вредиш с повъхностното си отношение към сериозен проблем. От време на време влизам в темата, защото има участници, които дават много полезна информация. Специални благодарности за приноса на Маркетлевъл, Математика, тнм, Матеев (за здравият му разум, въпреки, че залита в емоции), Ендър, за който сме фигури на шахматна дъска и много други нормални участници с нормално отношение към ставащото, което за мен е ненормално, изваждащо ни от зоната на комфорт и изискващо от нас продължителна психическа устойчивост.

    Пандемия има. Слава Богу в България засега не се усеща така силно. Слава Богу. Това явно те води до сериозната заблуда, че някой те манипулира заради политически игри. Има го навсякъде и този момент, но следва да различаваш вече на тази възраст значителното от незначителното.

    Никъде няма абсолютно адекватна реакция на тази пандемия освен двете Кореи и Тайван. Навсякъде се дънят. Шведите се дънят, руснаците се дънят, англичаните и испанците и италианците, както и американците се дънят.

    А ти, най-вероятно удобно скрит в мижавото си апартаментче и най-вероятно не подаващ носа си навън, си седнал да заблуждаваш хората. Усещаш ли се колко си неадекватен спрямо ситуацията? Събитията ще те издухат, приятел. Самите събития ще те опровергаят.
    Last edited by Selena; 10.05.2020, 13:01.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

      Аха, мерси. Щото преди това коментират мен. Да не се надценявам, викаш.
      Аз съм юдофоб, може би бабата те е сбъркала в главокашата си.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

        Всеки божи ден във всеки средно голям Български град умират средно по 10 човека,така че умрелите от Ковид са наистина умрели от Ковид и никой
        никого не баламосва.
        Не разбрах от какво умират тези средно 10 човека?
        Откъде са ти числата, каде е вироза ти, или е просто детско пожелателно твърдение (wishful thinking) от типа "Една жена ми каза на пазара?"

        Ще ми се да бъдеш по-строг в логиката на изказванията си пред публика. Ако продължаваш така като горе, нема да си ми интерезен вупще.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

          Не е за теб това. За друг участник иде реч.
          Аха, мерси. Щото преди това коментират мен. Да не се надценявам, викаш.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

            Всеки си има лични драми, преодоляваш ги и продължаваш ….
            Или пък не ги преодоляваш...
            Както е казал един от любимите ми писатели:
            "В живота често има тежки положения, но никога безизходни. Което съвсем не означава, че изходът винаги е в желаната от теб посока и то непременно встрани от гробищата".
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

              За кого става дума? Щото аз антисемитски изказвания нямам. Понапъни се малко и потърси такива. Ама внимавай с напъването, да не ....таковаш гащите...
              Не е за теб това. За друг участник иде реч.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                Все още не се знае какво е "умрял от Ковид".
                Но юнашките политюги и журналя си пишат... щото за това им плащат, а те с друго, освен проституция (тук моля истинските проститутки на улицата за извинение), не могат да печелят хляб.
                ​​​​
                Всеки божи ден във всеки средно голям Български град умират средно по 10 човека,така че умрелите от Ковид са наистина умрели от Ковид и никой
                никого не баламосва.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Selena

                  Само Бог решава кой да живее и кой да умре. Хитлер също си е мислел, че може да му изземе функциите. Навлизаме в трънлива зона за дискусия, а и когато не е твой близък е лесно да се разсъждава. Уви от около месец аз съм участник, а не наблюдател по темата. Уверявам те, гледната точка се изменя бързо. Не искам да давам подробности, не му е тук мястото, но човек много трябва да внимава какво казва или пише ...
                  точно така е. С мен ЛИЧНО господ беше благосклонен. Даде ми 2-ри шанс или пък аз си го извоювах. Може пък да съм му любимец. Майка ми умря от ХОББ и последната и година беше ад. Всеки си има лични драми, преодоляваш ги и продължаваш ….
                  Last edited by bota156; 10.05.2020, 11:56.
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bota156
                    .
                    Никой не може да се откаже от близките си (или поне 99%) ама това не значи, че те не са бреме когато са неизлечимо болни, на това отгоре и с нужда от постоянни грижи. За много от тях смъртта е избавление
                    Баща ми, болен от рак и залежал се на легло, парализиран от кръста надолу, искаше да умре, защото положението е недостойно за мъж, за човек.
                    ​​​​​​Помоли ме да му потърся начин на умиране, безопасен от към обвинение за убийство - и аз търсих. Забавих се, той ме гледаше малко с досада, и накрая издъхна в прегръдката ми от невъзможност за дишане.
                    И двамата знаехме, къде е зареденият "Парабелум", но не е искал да му го дам, искал го е от един-двама негови приятели, дошли да го видят.
                    След като умря от рака, намерихме негово писмо, оневиняващо който и да е от семейството, ако се е самоубил.
                    Не беше изследван за вирус на грип. Умря си от рак.
                    Last edited by 78-10; 10.05.2020, 11:49.

                    Коментар


                    • Южна Корея затвори над 2100 нощни клубове, заведения, барове и ресторанти, след като от един от тях избухна ново огнище на коронавирусната инфекция. Заведенията бяха отворени миналия уикенд като стъпка в разхлабването на мерките за борба с коронавируса, предаде Дейли мейл.

                      Дни наред властите в страната призоваваха заведенията за развлечение в цялата страна да затворят или приложат по друг начин санитарни мерки, включително такива за дистанциране, проверка на температурата, водене на списъци с клиенти и изискване от служителите да носят маски.

                      Забраните за посещение на заведенията ще останат в сила докато властите се уверят, че рисковете от инфекция са видимо намалени. Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Южна Корея съобщи, че в рамките на денонощието са били регистрирани 18 нови случая на коронавирус, всички освен един, свързани с 29-годишен мъж, посетил три клуба в Сеулският квартал Itaewon миналата събота.

                      Ден по-късно той е дал положителна проба за вируса. В следващите часове са потвърдени още 16 случая само в Сеул. Така общият брой на заразените, свързани с посещение в клубове, стана 40 – 27 в Сеул, 12 в съседни Инчхон и Кьонги и един в южния пристанищен град Бусан. Властите се се притесняват, че заразените в клуба вече са разнесли инфекцията по домовете си.

                      Здравните работници вече работят усърдно да проследят контактите на клубните посетители, като се издирват около 1 940 души, които са били посочени като посетители на трите клуб и други заведения наблизо, но досега са успели да открият само 637 от тях.


                      Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/razkhlabeni-m...ews744807.html
                      Ето такива новини не са добре - ето какво може да направи един безсимптомен решил да се мотае нагоре на долу

                      На Банско затова се притесниха за охранителя на местната дискотека дето се оказа с пневмония в началото - добре че се оказа че нее от китайска чума
                      Last edited by marketleverage; 10.05.2020, 11:49.
                      mWPCloud.com

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                        С бездействието си форумната управа става съпричастна с възгледите на потребителя и очевидно подкрепя крайния му антисемитизъм. За култура и образование в контекста на този потребител е абсурдно да се говори.
                        За кого става дума? Щото аз антисемитски изказвания нямам. Понапъни се малко и потърси такива. Ама внимавай с напъването, да не ....таковаш гащите...
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

                          Да, точно както им изнася, с 14 дни инкубационен период, здрав си, но не знаеш, че си болен, хитро измислено за да затворят и здравите наравно с болните - димек всичко. Уж нов вирус, а всичко дето им изнася вече се знае? Как измислиха само това да карантинират здрави и прави, хитро
                          Имаше репортаж по Он еър преди няколко дни, американски доктор разправяше, че се плащало бая, ако изкараш някой за болен от Ковид и тройно, ако пишеш умрял за коронясан. Явно фармацевтиката, пък и други разни корпорации си разиграха картите и отиграха световна пандемия с кризисна икономическа пързалка. Умно, но цинично. По-точно умно цинично. Такъв е световният елит. А ние ше си смучем пръстчетата. После и други работи ще смучем.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Нови 44
                            Не е ли време да се спре тази тъпа статистика и да се отчита за умрял от Ковид само онзи умрял от Ковид, .
                            Все още не се знае какво е "умрял от Ковид".
                            Но юнашките политюги и журналя си пишат... щото за това им плащат, а те с друго, освен проституция (тук моля истинските проститутки на улицата за извинение), не могат да печелят хляб.
                            ​​​​

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение


                              То и от катастрофа се мре, ама не умираме от страх да се качим на кола, да се разхождаме по улицата. Превъзмогнали сме го, както превъзмогваме страха да се изправим като деца. Някои страхове не успяваме никога - змия, акула. има и по простички от тъмно, вода, мишка, високо.
                              "Грешката" е прекаленото фокусиране в короната.
                              Тя е част от живота не края на живота
                              Много ми хареса тази част, съвсем по човешки разказано/обяснено.

                              Бих добавил, че по местата, където змиите или акулите са много, са ежедневие, страхът от тях не е толкова голям.
                              Ако плюеща кобра (или мамба беше) уцели в окото бушмена, другите го свалят веднага на земята насила и пикаят в окото му, и всичко е наред, човекът е жив.
                              По океанските острови не са редки случаите на спасяване на местните от акула, особено ако плувецът носи нож.
                              Когато лъвовете бяха още в добро количество, масайските младежи са встъпвали в раздел "мъже", след като групово, най-много десетина, са убивали здрав мъжки лъв, "защитени" само с набедрено парцалче и дълго копие в ръце. Най-големи ръкопляскания получавал младежът, дръпнал лъва за опашката, от което нахалство той се стъписвал за две-три секунди и другите нападали.

                              Описаните горе неща са свидетелства на европейци-очевидци, живеещи дълги години с местните. Сега, обаче, европейците дупетата ин ги станаха твърде големи, твърде бледи и твърде страхливи.

                              Коментар


                              • Нови 44 Установени с Ковид. Общ брой 1955.
                                Тук е моментът да се поправя за онзи колега, дето твърдеше, че бройката бързо ще стане 10 000. Той беше казал че щом минем 1000 за ДВЕ седмици ще станем 10 000 заразени. Аз твърдях, че е казал за една, ама сега се поправям, каза ДВЕ. Извинявам се за грешката си.
                                Обаче на 22 април сме имали 1015 заразени, а днес , 10 май, 18 дни по-късно още нямаме 2000 заразени, та какво остава за 10 000. Толкоз за прогнозите на апокалиптосите. Ще се сбъднат, когато се сбъдне прогнозата на сикаджията за камарите трупове по детските площадки и извозването им с хладилни камиони. Е, не може да се иска от един бизнес съдружник на Маджо кой знае каква управленска проницателност.

                                И нови двама починали С Ковид 19. Единият с онкологично заболяване, другият на 80г с множество (неуточнени) заболявания. Жертви на Ковида....
                                Междувременно вчера в България са починали между 250 и 300 други човека. От всякакви заболявания. И от старост и от катастрофи, и самоубийства, и от Ковид (неустановен) вероятно.
                                Не е ли време да се спре тази тъпа статистика и да се отчита за умрял от Ковид само онзи умрял от Ковид, който не е имал рак, нито сериозна белодробна болест, нито други тежки заболявания от които и без това е щяк да си замине?
                                Ама тогаз бройката ще се окаже за България само 1 човек за два месеца и то защото не са му направили аутопсия.
                                Ще се окаже, че май никой не умира от това, а всички западни нации лъжат като за световно.
                                Друго заболяване трябва да измислите драги, за да редуцирате бройката на человеците до 1 милиард, както твърди Матвеев, че има такава световна конспирация. С това няма да стане.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X