IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Вълчо, Асена Стоименова се казва каката.
    ....
    Да се знае, че е имало такава случка, че проблемът с нея не е от вчера и за какво иде реч:
    .................
    Благодаря! Сигурно си има трески за дялане, ама на фона на другите "специалисти" тя да внася смут?!?! Че то само говоренето за заразени, а не за установени положителни, вече е достатъчно да засилва нещата. Променливите разпореждания и заповеди от днес за утре, не са ли по-страшни от критика за генерици?!?! Смех....
    И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

90% от хората с кръвно са на валсартан.
      Има китайски, български, американски, френски и не знам си какъв още.
      И евтините определено ги НЯМА. Аз пия от най-скъпото и само като имаше истерия с китайските че имало примеси и ги забраниха 2-3 месеца имах проблеми. За останалите и досега ги няма. Все има по някой заместител но най-евтините ги няма. А като си с рецепта не може ей така да го смениш.
      Айде до личния, после пак до аптеката, и него го няма, айде до личния за 3 път - кому е нужно такава простотия.
      Лесничко - държавна аптека към болницата и всички лекарства ТАМ те чакат след рецептата. Избираш си какво искаш при ГП (ЛЛ на БГ)- скъпо, евтино, китайско, френско и т.н.
      Като ходиш на частно си ходиш и на частна аптека.

За генериците и аз съм чувал че примесите са проблема (ако го има). Активната съставка си е същата
      По принцип мисля фармацефта има право да сменя лекарството както и да регулира дозата спрямо това което е изписал лекаря (само че незнам каква е е точната процедура за БГ - що ли няма да ме учуди да сме затънали в бюрокрация) за това фармация се учи 5 години като в началото учат едни и същи неща като докторите (а не е месечен курс за продавач консултатни на който учат да разчитат какво са писали лекарите на рецептата и някой основни лечения с лекарства без рецепта)

Да за примесите трябва да вярваш на завода производител че не прави някакви шашми да постигне по ниска цена и че е в страна със съответните регулации
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

От една страна не е права да говори така щото си е за паника при хората който не разбират сега като теб си мислят леле каво е по аптеките (може да го (да някой бранд лекарства - щото пройзводителя зарежда активни фармацевтични съставки от китай и може и да ги няма за известно време ама това не е толкова страшно) а и тя има финансво интерс да ги говори

От друга страна има доктори който са боклуци и дори на изнемогващи с парите пациенти изписват брандове само щото имат отношения с дадена компания ....

Аз лично нямам нищо против генериците стига да вярвам на завода производител (да не е някоя измислена фабрика в индия или китай) ...

Какво е генерик? - след разработката на дадено лекарство компанията държи патента 15 години и може да иска таква цена че да си избие разходите по разработването + печалба и то много печалба ако иска, след падането на този патент други фармацефтични заводи може да почнат да го правят същия продукт като той трябва да е 100% химично идентичен с бранда -това е генерик (второто име на даден продукт под бранда на опаквката е активната съставка) и след това може да се пордава под разлини имена от различните компании....

Ако мислим за финансовото състояние на пациента и за олекотяване бюжета на касата генериците са правилната посока... от друга страна при тях го има въпроса с доверието на завода производител (не е добре да се цели най ниската възможна цена защото такива заводи са мотивирани да мръднат в качеството)
        90% от хората с кръвно са на валсартан.
        Има китайски, български, американски, френски и не знам си какъв още.
        И евтините определено ги НЯМА. Аз пия от най-скъпото и само като имаше истерия с китайските че имало примеси и ги забраниха 2-3 месеца имах проблеми. За останалите и досега ги няма. Все има по някой заместител но най-евтините ги няма. А като си с рецепта не може ей така да го смениш.
        Айде до личния, после пак до аптеката, и него го няма, айде до личния за 3 път - кому е нужно такава простотия.
        Лесничко - държавна аптека към болницата и всички лекарства ТАМ те чакат след рецептата. Избираш си какво искаш при ГП (ЛЛ на БГ)- скъпо, евтино, китайско, френско и т.н.
        Като ходиш на частно си ходиш и на частна аптека.

За генериците и аз съм чувал че примесите са проблема (ако го има). Активната съставка си е същата
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

От една страна не е права да говори така щото си е за паника при хората който не разбират сега като теб си мислят леле каво е по аптеките (може да го (да някой бранд лекарства - щото пройзводителя зарежда активни фармацевтични съставки от китай и може и да ги няма за известно време ама това не е толкова страшно) а и тя има финансво интерс да ги говори

От друга страна има доктори който са боклуци и дори на изнемогващи с парите пациенти изписват брандове само щото имат отношения с дадена компания ....

Аз лично нямам нищо против генериците стига да вярвам на завода производител (да не е някоя измислена фабрика в индия или китай) ...

Какво е генерик? - след разработката на дадено лекарство компанията държи патента 15 години и може да иска таква цена че да си избие разходите по разработването + печалба и то много печалба ако иска, след падането на този патент други фармацефтични заводи може да почнат да го правят същия продукт като той трябва да е 100% химично идентичен с бранда -това е генерик (второто име на даден продукт под бранда на опаквката е активната съставка) и след това може да се пордава под разлини имена от различните компании....

Ако мислим за финансовото състояние на пациента и за олекотяване бюжета на касата генериците са правилната посока... от друга страна при тях го има въпроса с доверието на завода производител (не е добре да се цели най ниската възможна цена защото такива заводи са мотивирани да мръднат в качеството)
          Има твърдения, че генериците не били толкова пречистени като оригинала и увреждали дробчето. Не ми се вижда да е достоверно това напълно, но в някои случаи при подбиване на цената е възможно.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Това лесно се намира, ама за какво са приятелите?!

Всъщност, включвам се по друга причина. Настоящите развития си имат предистория. Стоименова се срита с герп още преди две години, но ми се губеха подробности. Търсих някакъв по-силен и подробен материал, не намерих нищо удовлетворително.
            Нещо такова, което да е кАт за мен, поне десетина страници.
            Да се знае, че е имало такава случка, че проблемът с нея не е от вчера и за какво иде реч:

Шефката на Българския фармацевтичен съюз с обвинение за всяване на тревога
            Волен също го подгонили, че призовал народа да се стече на Великден да се моли по черквите. Весела държава!

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
              Чудя се, на какво ще бъде осъдена професор, ... убягва ми името, за това, че им каза, че положението с лекарства и консумативи в аптеките е олеле. Гаранцията и е 20К. А пък приказките на оня с чувалите са съвсем коректни....

Това лесно се намира, ама за какво са приятелите?!

Всъщност, включвам се по друга причина. Настоящите развития си имат предистория. Стоименова се срита с герп още преди две години, но ми се губеха подробности. Търсих някакъв по-силен и подробен материал, не намерих нищо удовлетворително.
              Нещо такова, което да е кАт за мен, поне десетина страници.

Шефката на Българския фармацевтичен съюз с обвинение за всяване на тревога

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                Чудя се, на какво ще бъде осъдена професор, ... убягва ми името, за това, че им каза, че положението с лекарства и консумативи в аптеките е олеле. Гаранцията и е 20К. А пък приказките на оня с чувалите са съвсем коректни....

mWPCloud.com

Коментар

• Чудя се, на какво ще бъде осъдена професор, ... убягва ми името, за това, че им каза, че положението с лекарства и консумативи в аптеките е олеле. Гаранцията и е 20К. А пък приказките на оня с чувалите са съвсем коректни....
                  И това ще мине ...

Коментар

• Какво пазене? То ако човек почне да се пази от всичко никога няма да отворим живота отново.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Човек, ако се увие в целофан и нахлупи плик на глава, може и да не поеме болест-доза. Но пък ще посинее. На мен ми пробутаха обикновена текстилна с три филтъра двойно сгънати за смяна. Гледам, някои носят еднократни на поне седмица. Така за парлама ги носят. А бабките у Родопите пак ще се забулват, като ще мърморят "Всевишния ги наказа!"

Тези с маските на седмица носят за да пазят другите явно - ако вложат старание ще ги пази и тях до 91% шанс комплексни мерки да сработят да се опази човек дори и в силно заразна среда

Аз да си пусна моето редовно за някой непрочел за вероятността дадени мерки / интервенции да сработят

Относно филтирте - Може да си вземеш торбички за прахосмучкачка и да си нарежеш на филтърчета ако не ти харсват тези дето имаш или не тив вдъхват доверие....за 5 лв ще станат поне 30-50

Бабките в родопите надявам сте ги тренирали добре едно време като млади в тютюневата фабрика или ткзс-то за нещо като олекотена версия газ чорапи наметало, като "злите" империалисти нападнат Народната Република или в гимназията имало гражданска отбрана ли се е казвал предмета ? (моето поколение и надолу сме най неподготвени от всички - изцяло на самообучение)

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                        Няма лошо да има карантина, да има мега яки мерки, но излез като човек и кажи:
                        Пипахме си топките, крадохме с гъза си, държавното здравеопазване е под вода и само 1000 тежко болни ще ни гътнат жестоко. Имаме нужда от 1 месец да внесем лекарства, да организираме каквото има и дано Господ е българин. Да мине кризата ще си подадем оставките и никога повече няма да ни видите.
                        А те ми/ни се подиграват всеки ден от екрана. Слагат безумни половинчати мерки. Абе кажи на ви 2 дни да напазарувате и после всички дома 10-14 дни плътно и да се изчистваме. Аз седя с 2 малки деца като затворник цял месец, оная хуйня слънцето от екрана ми добавя по нещо ново всеки ден, по-точно добави две, махне едно, после нови и нови. Добави месец, вчера изтърва, че и пазарите ще са затворени до 26и май, което значи, че са решили пак да увеличават извънредното.
                        Нали обеща 3 дена да сме надолу с болните и щял да маха мерки. Имаме някакви си 1% ръст и вчера и днес.

Направо не знам, крият ли болни, вероятно за стотици/хиляди хора се знае, че са болни, но не се тестват поради управленска импотентност и недъгавост. Остави някакви стотици хиляди хора, дето си дойдоха от чужбина да отравят средата, а тия дето си живеем тука, плащаме си данъците, гледаме си децата тука все едно не сме хора.
                        Хвали ми се с някакви парцаливи маски, абе хора, човечеството шие от 4-5к години, ушили 3 парцала и сме яко хай тек.
                        Нали са взели да тесват банско вчера бяха намерили 5 изкарали и двама май са болни ще видим като изкарат всички данни ....

Иначе ако знаем процента на хопситализации даден от Макрон 15% едва ли подава фалшиви данни вместо какво са му казали неговите експерти и китайците 20% (макар че не им вярвам за всички цифри) и знаем за 230 хостпитализирани можем да съдим че имаме около 1000 заразени и 300 не ги знаем къде са може да гледаме и процента сериозни /критични даван като 5% ( и излизащ 5% на немците който тестват масово) или мъртвите близо 2.2% при немците

В болница има 230 човека, от които 36 са в интензивно. Най-голямото струпване на болни е в София - 401 случая, 134 са в болница, 27 са интубирани. Следващи по брой болни са от Пловдив - 16, от които 4 са интубирани.

https://dariknews.bg/novini/bylgarii...irogov-2221502
                        Last edited by marketleverage; 13.04.2020, 17:32.
                        mWPCloud.com

Коментар

Надявам се ме рабрахте за маските !
                          Човек, ако се увие в целофан и нахлупи плик на глава, може и да не поеме болест-доза. Но пък ще посинее. На мен ми пробутаха обикновена текстилна с три филтъра двойно сгънати за смяна. Гледам, някои носят еднократни на поне седмица. Така за парлама ги носят. А бабките у Родопите пак ще се забулват, като ще мърморят "Всевишния ги наказа!"

Коментар

• Няма лошо да има карантина, да има мега яки мерки, но излез като човек и кажи:
                            Пипахме си топките, крадохме с гъза си, държавното здравеопазване е под вода и само 1000 тежко болни ще ни гътнат жестоко. Имаме нужда от 1 месец да внесем лекарства, да организираме каквото има и дано Господ е българин. Да мине кризата ще си подадем оставките и никога повече няма да ни видите.
                            А те ми/ни се подиграват всеки ден от екрана. Слагат безумни половинчати мерки. Абе кажи на ви 2 дни да напазарувате и после всички дома 10-14 дни плътно и да се изчистваме. Аз седя с 2 малки деца като затворник цял месец, оная хуйня слънцето от екрана ми добавя по нещо ново всеки ден, по-точно добави две, махне едно, после нови и нови. Добави месец, вчера изтърва, че и пазарите ще са затворени до 26и май, което значи, че са решили пак да увеличават извънредното.
                            Нали обеща 3 дена да сме надолу с болните и щял да маха мерки. Имаме някакви си 1% ръст и вчера и днес.

Направо не знам, крият ли болни, вероятно за стотици/хиляди хора се знае, че са болни, но не се тестват поради управленска импотентност и недъгавост. Остави някакви стотици хиляди хора, дето си дойдоха от чужбина да отравят средата, а тия дето си живеем тука, плащаме си данъците, гледаме си децата тука все едно не сме хора.
                            Хвали ми се с някакви парцаливи маски, абе хора, човечеството шие от 4-5к години, ушили 3 парцала и сме яко хай тек.
                            Last edited by absfresh; 13.04.2020, 17:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              Ето я пандемията. Лекарската ИЗКУСТВЕНО създадена пандемия
                              https://novinite.eu/три-болници-отка...8E39qfLsSanhJE

И аз съм потърпевш. И добре че съм в прилично здраве и нямам усложнения
                              Мислиш че ако лекарите си мислеха че е фалшива пандемия и няма нищо страшно (прост грип) щяха да окажат да приемат някой и да го лекуват по дадена пътека или по две три пътеки амо може и да лапат парички ?
                              mWPCloud.com

Коментар

• Приели са решение българските продукти в магазините да са обособени на специални щандове. Най-после едно разумно решение. Част от зеленчука и плодовете най-добри са, ако са родно производство.

Коментар

Working...
                                X