Добра новина е че засега поне незадължават хората да се тестват.Лично аз нямам намерение нито да се тествам нито да се ваксинирам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Много добре го разбрах, няма нужда да се впрягате. По-скоро вие не ме разбрахте, защото се изказах накратко. В България смъртността наистина е много голяма, поради по-възрастното население. В Ню-Йорк са по-млади, според мен поради механичната миграция. Средната им продължителност на живота, обаче, е над 81 години, което е с около 6 години над нашата и е съизмерима с всички места по света, които се водят "огнища на заразата".
Обратно, хипереактивни с неадекватно силен имунен отговор предизвикват медиаторна буря. Медиаторите са субстанции отделяни от клетките на възпалението - макрофаги - Интерлевкини, от лимфоцити (IF, TNF, NK -kb...много други), от неутрофили, еозинофили - бавно реагираща субстанция на анафилаксията...всички тези цитокини увреждат съдовия пермеабилитет, съдовата пропускливост се увеличава, микроциркулацията се затормозява, микронекрози, плазмени протеини и липиди се натрупват...така една пневмония е с тежък субстрат, страдат бъбреци, миокард, мозък...от тези неща зависи изхода. Тези неща колкото са, толкова и не са свързани с възрастта. Те обаче определят прогнозата и изхода. Отделно придружаващите заболявания утежняват изхода.
Тези неща никой не ги отчита, няма и как. Но затова е различна смъртността.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Волен също го подгонили, че призовал народа да се стече на Великден да се моли по черквите. Весела държава!
Та си рекох - дай да Земеме и да заровим и ние една колона, като отразим актуалните политически събития от Ерата на Ковида, че и да се ожалим, как това били времена на гонения!
Като я намерят в бъдеще - да знаят хората, какво е било, как сме поминували.
Може небрежно да си споменем и имената долу
Я, глей кого са подгонили:
Публикувано във факти.бг: Адвокат Гунчева подаде сигнал срещу Борисов, Ананиев и Мутафчийски за всяване на паника
От известно време не мога да заспивам - се ме гони некЪв яростен звяр
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
и в гимназията имало гражданска отбрана ли се е казвал предмета ? (моето поколение и надолу сме най неподготвени от всички - изцяло на самообучение)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
оо има и друга простотия. Като не си го взел едно хапче по рецепта после не ти го изписват. Имаш го в книжката ама нямаш рецепта за него и не можеш да си вземеш. Ако имаш една рецепта за 3-4 хапчета в нея. Наново по доктори, специалисти да доказваш че ти трябва хапчето.
Пълно малоумие
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Не, по-скоро е лобизъм за лекарството, което е изписано, що и докторите си имат зависимости. А също, за да спрат аптечния лобизъм, що е най-лесно аптекарите да кажат това го нема, земи онова. Лошото е, че понякога търсения лек го няма и складовете, та си взимаш за собствена сметка аналога.
Пълно малоумие
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Явно силно докторски лоби - тогава защот се учи фармация в тази държава трябват само продавач консултанти по аптеките
Коментар
-
Явно силно докторски лоби - тогава защот се учи фармация в тази държава трябват само продавач консултанти по аптекитеИ това ще мине ...
Коментар
-
Електронни са рецептите. Разликата е че се печатат на принтер а не се пишат на ръка.
И се въвеждат на компота да мое чиновника да проверява и глобява.
Улеснение на хората и лекарите е химера !?!?!
За жалост не е само там така. И в международни хипер компании се стига само до секюритито и репорт на високо ниво. Пчеличките ебал съм гиИ това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеНе, отказват, защото не им го признават.
Коментар
-
Австрия отваря магазини и паркове
В първия работен ден след католическия Великден - 14 април, Австрия отваря магазините с площ до 400 квадратни метра, парковете и градините. Засега хората ще се движат с маски.
https://19min.bg/news/8/132055.html?...-iIicymBi2l23U
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеНе съм специалист, ама колко хардуери софтуер трябва за да се направи инфото за здравето на хората електронно. Още оня запъртък се фалеше, че ще прави елправителство, а това колко е - 8М потребители.
И се въвеждат на компота да мое чиновника да проверява и глобява.
Улеснение на хората и лекарите е химера !?!?!
За жалост не е само там така. И в международни хипер компании се стига само до секюритито и репорт на високо ниво. Пчеличките ебал съм гиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
По принцип мисля фармацефта има право да сменя лекарството както и да регулира дозата спрямо това което е изписал лекаря (само че незнам каква е е точната процедура за БГ - що ли няма да ме учуди да сме затънали в бюрокрация) за това фармация се учи 5 години като в началото учат едни и същи неща като докторите (а не е месечен курс за продавач консултатни на който учат да разчитат какво са писали лекарите на рецептата и някой основни лечения с лекарства без рецепта)
Да за примесите трябва да вярваш на завода производител че не прави някакви шашми да постигне по ниска цена и че е в страна със съответните регулации
- 1 like
Коментар
-
................................................. А като си с рецепта не може ей така да го смениш.
Айде до личния, после пак до аптеката, и него го няма, айде до личния за 3 път - кому е нужно такава простотия.
.................................................. ....Като ходиш на частно си ходиш и на частна аптека.
За генериците и аз съм чувал че примесите са проблема (ако го има). Активната съставка си е същата
И това ще мине ...
Коментар
Коментар