IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Олимпийско търпение притежавате мадам ... Чест и почитания ... Както казваше един мой колега мастит юрист, ... дайте ми инженери да се позабавлявам и аз ...
    Поздрави на твоят колега, Селена! А аз отивам да си посипя главата с пепел, щото едното ми вишу е инженерно
    Наздраве, момиче!

П.П. Надявам се нещата в Испания да започнат да се оправят. Племенницата ми е омъжена там и все още е доста притеснена. Преди малко я чух по телефона.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Чакай, чакай .....
      Хайде малко по-внимателно с терминологията, защото не сме на пазар да продаваме домати. В първия си постинг употребяваш думичките ИЗТОЩАВАНЕ НА ВИРУСА, каквото и да означава това. Такъв термин обаче никъде не съществува, освен в твоята глава.

Във втория постинг вече говориш за вирулентност и за намаляване на заразата като естествен отговор на човешкия организъм. Това пак е сглобка от думички, които нищо не означават, освен може би в твоята глава.

Хайде сега отвори учебника, намери това, което си мислиш че пише в него, и след това го цитирай тука с точните термини, сглобени в правилните изречения. Иначе сека нещо бъркаш компютри с компоти, които се използвали за мезе на ракията (абе май било кисели краставички, ама трябва да отворя учебника по напиване).
      Първият ми отговор беше до Арахната и затова съм използвала точно тази думичка, тъй като с него си имаме приказка.

Както и преди написах, изучавала съм доста науки свързани с биологията. Смятам, че когато човек е на "ти" с някаква материя, особено когато става въпрос за масово заразяване и заболяване, написаното от него трябва да клони към неутралност. По този начин, четящите го сами ще оформят свое мнение, поведение и начин на реакции. Именно поради това избягвам да задълбавам - какво имах да кажа, поместих го в началото на темата.

За да не се повтарям, ще използвам други думички - колибарският Ви начин на водене на виртуален диалог не ми допада. Това е последният ми коментар към Вас.
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Уважаеми господин Матеев, следете за начина си на изразяване. Другите от форума може да търпят, но аз не съм склонна да толерирам такова отношение.

Бъдете благодарен, че съм изключително мързелива и не ми се прелиства учебника по генетика. Но да не задълбавам, а да ви отговоря - вирусът както и бактериите имат вирулентност. Намаляване заразността на даден патоген е естественият отговор на човешкия организъм при борбата със заболяването.

Та, оставете малко настрана генетиката и обърнете биохимията, да речем ..., за да Ви стане ясно написаното от мен.
        Наздраве!
        Олимпийско търпение притежавате мадам ... Чест и почитания ... Както казваше един мой колега мастит юрист, ... дайте ми инженери да се позабавлявам и аз ...

Коментар

• Съгласно данните от днес и усреднено за 9 дни се получават по 37,7 новооткрити случая на ден. Закръглям на 38. Допускам, че се откриват не-повече от 10% от случаите. Така че те са вероятно 380 на ден. Да ги речем 400 за по-кръгло. За да се зарази цялото население на България ще са ни потребни 17 500 дни, около 48 години.
          Аммм доста ша почакате да ви вдигнат карантината май. Аз нема да ги чакам, със сигурност ще съм пукнал от нещо друго.

п.п. На тези дето чакат след 50-80 години да дойде Безмъртието искам да им кажа да събират пари, за предпочитане зелени. Щото нали са сещате, че безсмъртието ще е само за Богоизбраните, демек богатите. Та събирай парички Кашчей, инак няма безсмъртие....
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Уважаеми господин Матеев, следете за начина си на изразяване. Другите от форума може да търпят, но аз не съм склонна да толерирам такова отношение.

Бъдете благодарен, че съм изключително мързелива и не ми се прелиства учебника по генетика. Но да не задълбавам, а да ви отговоря - вирусът както и бактериите имат вирулентност. Намаляване заразността на даден патоген е естественият отговор на човешкия организъм при борбата със заболяването.

Та, оставете малко настрана генетиката и обърнете биохимията, да речем ..., за да Ви стане ясно написаното от мен.
            Наздраве!
            Чакай, чакай .....
            Хайде малко по-внимателно с терминологията, защото не сме на пазар да продаваме домати. В първия си постинг употребяваш думичките ИЗТОЩАВАНЕ НА ВИРУСА, каквото и да означава това. Такъв термин обаче никъде не съществува, освен в твоята глава.

Във втория постинг вече говориш за вирулентност и за намаляване на заразата като естествен отговор на човешкия организъм. Това пък е сглобка от думички, които нищо не означават, освен може би в твоята глава.

Хайде сега отвори учебника, намери това, което си мислиш че пише в него, и след това го цитирай тука с точните термини, сглобени в правилните изречения. Иначе сега нещо бъркаш компютри с компоти, които се използвали за мезе на ракията (абе май било кисели краставички, ама трябва да отворя учебника по напиване).
            Last edited by Mateev; 22.04.2020, 13:09.

Коментар

• Аз искам да повдигна малко по-странична тема, но пак свързана с корона-вируса.

Все още е в зародиш, но до седмици или месец ще започне много да се говори за здравни паспорти.

В Европа има електронна здравна карта. Тя е унифицирана и четима в цяла Европа. Влиза французина Пешо в клиника в Мюнхен, доктора отваря картата и вижда заболяванията, история, лечения, текущи медикаменти.

За съжаление българина Гошо не може да направи това, защото целия търг за здравното досие беше спрян от калинките в здравното министерство. То целия търг беше писан като критерии за наши фирми, разбира се.

Но след 2 месеца, когато всички държави вече ще имат по 10-20-30% население с антитела, ще започнат много да говорят и работят в тази посока.

Най-общо казано, сканират ти личната карта на границата на четеца и пише ковид-прекарал и те пускат да минаваш. По същия начин и вътрешно държавно, сканират в киното, заповядай.

В момента в Азия поради липса на здравни досиета се работи с кю ар кодове. Като има инфо за карантинирани, преболедували, контактни и т.н.

Дано някой от пр-ите на властта да чете темите и дава насоки. Но това е нещо, което трябва спешно да се направи. Поне модул-че за ковид. Защото може да се окаже в един момент, че нацията е здрава/преболедувала вече дори и безсимптомно, пък никой да не ни допуска никъде, защото не ни признава документацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Тогава цялото човечество трябваше да е погинало от чума.
                Е не целото. само полвината от време на време.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                  Годжито може да си говори, но болеста се показа при шивачките в Плевен. Една се закашля и около нея 24 нейни колежки безсимтомни носителки. Толкова. Всяки ден във Варна влизат и излизат стотици строители от областа. В София сигурно са хиляди. И защо аз със семейството си не мога да отида до морската градина? Престъпници.
                  Това е СВЕТОВЕН проблем,а не някакъв наш БЪЛГАРСКИ проблем....
                  Ето ти една статия от вчера от BZ.... 39 Tote! Klinikum-Chefs sollen beurlaubt werden

https://www.bz-berlin.de/berlin/umla...urlaubt-werden

С две думи - В резултат на вътрешноболнична инфекция от Коронавирус в болницата са УМРЕЛИ 39 ДУШИ....Шефовете на болницата ще бъдат разледвани,дали са взели достатъчно адекватни мерки .....Това се случва в ГЕРМАНИЯ!

Коментар

Глупости на търкалета. Това да не ти е батерия, че да се изтощава.

Копирането на генетичния материал на вируса е 100% безпогрешно, и ако нямаше инцидентни мутации с нищожна вероятност, генетичния код на вируса ще се съхрани непроменен дори и след милиард копирания.

Така работи генетиката и безпогрешноста на копирането е ключова характеристика на живота, без която той нямаше да се съхрани милиардни години.

Наздраве!
                    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                      Защо да погине цялото човечество? Каква ти е логиката, че нещо не мога да разбера.

Причината, поради която при всяка една страшна епидемия някои хора оцеляват, е БИОРАЗНООБРАЗИЕТО. Гените на хората са различни, и от там са различни и способностите на всеки един човек (организъм) да се бори с една или друга инфекция.

Коментар

Копирането на генетичния материал на вируса е 100% безпогрешно, и ако нямаше инцидентни мутации с нищожна вероятност, генетичния код на вируса ще се съхрани непроменен дори и след милиард копирания.

Така работи генетиката и безпогрешноста на копирането е ключова характеристика на живота, без която той нямаше да се съхрани милиардни години.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Маските помагат. В градовете нещата са под контрол. Повечето нови случаи са из селата където някой се върнал от чужбина - яли, пили и се веселили и заразил 10 човека. Плевенска област изпреварва София.

Из големите градове почти нямаш нови случаи, което е много добре, щото те са потенциални места за огнища и това се дължи на маските.

Сега след няколко дни ще се види ефектът от голямата екскурзия по Великден. Според мен няма да е много голям, но ще има заразени из селата където са имали гости в същата къща от града да ядат и да пият (при баба и дядо като си ходил).

И тъкмо ще се разбере дали ще вървим нагоре или надоле и ще дойде 1-ви май и Гергьовден и пак ще почне всичко отначало.

И така ще отидем до края на май.

Просто новите случаи се местят от градовете към селата. А в селата би трябвало по-лесно да се контролират нещата.
                          Имаме 5 града с над 30 случая.

Коментар

Мрънкало, вирусът се изтощава чрез предаване от човек на човека. Колкото повече се отдалечава от първия заразен, толкова повече отслабва........

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Именно затова ограниченията трябваше да са поносими, за да се задържат по-дълго. Повечето заразени щяха да са предупреждение за останалите.
                              Или ... въобще да ги няма, да закъснеят с 45 дена и после да ринем с лопата 21 000 покойници, както стана тук. Вчера влязох в новото време пост и във Ковид - електронни семинари и комуникация.

Знаеш ли какво си мисля, ще ни се наложи да се научим да търпим повече от това, на което разглезено сме свикнали. Две три години хаос не му мърда на това бацилче.

Ще ти напиша нещо на лична поща, защото те уважавам.

Критиките към всяко едно правителство в момента са унищожителни. На фона на общата посредственост и тотална некадърност на ръководствата на много държави, повярвай ми, нашето не изглежда толкова зле.

Лидерите се учат в движение, не са свикнали на истинска отговорност, малко се знае все още за механиката на бацила и решенията са трудни.

Който и да беше начело щеше неминуемо да допуска грешки и да бъде зверски критикуван.
                              Last edited by Selena; 22.04.2020, 12:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                                И един въпрос към защитниците на PR генерала ?

Какво стана с ефекта на маските ?!? - днес стават 2 седмици откакто ни принудиха да наденем скафандрите (дори когато си вървим сами на улицата....).
                                В седмицата 06-12 април имахме средно по 20 случая дневно и те бяха базата на която PR генерала стъпи като обосновка....

Според marketvalue точно маските оправили Чехия. Айде едва ли някой е очаквал да станат 0 случая, но предполагам трябваше да ги свалим в пъти.... поне 2 пъти ?

Та колко са дневните случаи 2 седмици след като надянахме наморниците ?

Маските помагат. В градовете нещата са под контрол. Повечето нови случаи са из селата където някой се върнал от чужбина - яли, пили и се веселили и заразил 10 човека. Плевенска област изпреварва София.

Из големите градове почти нямаш нови случаи, което е много добре, щото те са потенциални места за огнища и това се дължи на маските.

Сега след няколко дни ще се види ефектът от голямата екскурзия по Великден. Според мен няма да е много голям, но ще има заразени из селата където са имали гости в същата къща от града да ядат и да пият (при баба и дядо като си ходил).

И тъкмо ще се разбере дали ще вървим нагоре или надоле и ще дойде 1-ви май и Гергьовден и пак ще почне всичко отначало.

И така ще отидем до края на май.

Просто новите случаи се местят от градовете към селата. А в селата би трябвало по-лесно да се контролират нещата.

Коментар

Working...
                                X