Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Поздрави на твоят колега, Селена! А аз отивам да си посипя главата с пепел, щото едното ми вишу е инженерно
Наздраве, момиче!
П.П. Надявам се нещата в Испания да започнат да се оправят. Племенницата ми е омъжена там и все още е доста притеснена. Преди малко я чух по телефона.
Мил пърдон за инженерите. Беше незлоблив пример. И аз не обичам простащината във всичките й форми.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеИнтересно твърдение
Може ли поне един линк къде науката твърди, че вирусът се изтощава и отслабва.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Кой предложи генералгоджи да е шеф на щаба и КОЙ се облагодетелства от кризата.
Значи генералгоджи си чете имеилите от някакви граждани с разни шегички за разжданя на бебета и прочие. Преди няколко дни Годжи каза как получил имейл и как някой хвалел мерките.
Абе Годжи що не си прочете ИМЕЙЛИТЕ където се предлага в България да бъдат доставени необходими неща за щаба?
Годжи на твоята съвест да тежи всеки един случай. След като чакате правилните доставчици. Ясно ни е че си една калинка. Ако си ВОЙНИК се оттегли че ставаш за смешен. Радев е повече мъж от това леке, колкото и да не харесвам Нинова и крадливата и олигархична патия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеСега на Матеев няма да седна да му обяснявам нито че това с милиардите копирания е вярно че остава непроменено, нито какво означават точкови мутации.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеТази болест скъсява малко човешкия живот. Един месец, една, две години. Има болести, които отнемат десетилетия - инфаркти, инсулти, грипове. Свикнали сме с тях и никой не ни навира безмислени статистики под носовете всеки ден. Моля ви се.
Някои казват че някои народи от там са развили гени за разграждане на алкохола, вместо вода пиели алкохол. А другите просто преварявали водата като предпазна мярка. И сега едните могат да носят много на алкохол, другите не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениевирусът се изтощава чрез предаване от човек на човека. Колкото повече се отдалечава от първия заразен, толкова повече отслабва. Все пак трябва да се вземе предвид и мутирането му, но засега поне науката това твърди.
Може ли поне един линк къде науката твърди, че вирусът се изтощава и отслабва.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеНе съществува в твоята глава. Нарича се атенюиране.
Вирулентност също е термин, но не е за твоята глава.
Да си неграмотен по някои въпроси не е беда, нито заслужава критика, но да изказваш становища и даже да влизаш в спорове значи че си и безкритичен и объл като гъба.
Друг е въпросът кога се случва атенюирането и защо.
Откога атенюиране и отслабване на вируса означават едно и също нещо?
Откога естествения отговор на човешкия организъм е атенюиране?
Откога това се случва с коронавируса?
Хубаво ти е да обиждаш, а после се сърдиш и ако тебе започнат да те обиждат.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Сега на Матеев няма да седна да му обяснявам нито че това с милиардите копирания е вярно че остава непроменено, нито какво означават точкови мутации.
Наздраве!Last edited by tnm; 22.04.2020, 18:23.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеПредполагам ,че заразата е пренесена във фабриката от с. Буковлък а не обратно ,но кой му пука .Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Уважаеми господин Матеев, следете за начина си на изразяване. Другите от форума може да търпят, но аз не съм склонна да толерирам такова отношение.
Бъдете благодарен, че съм изключително мързелива и не ми се прелиства учебника по генетика. Но да не задълбавам, а да ви отговоря - вирусът както и бактериите имат вирулентност. Намаляване заразността на даден патоген е естественият отговор на човешкия организъм при борбата със заболяването.
Та, оставете малко настрана генетиката и обърнете биохимията, да речем ..., за да Ви стане ясно написаното от мен.
Наздраве!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеСъгласно данните от днес и усреднено за 9 дни се получават по 37,7 новооткрити случая на ден. Закръглям на 38. Допускам, че се откриват не-повече от 10% от случаите. Така че те са вероятно 380 на ден. Да ги речем 400 за по-кръгло. За да се зарази цялото население на България ще са ни потребни 17 500 дни, около 48 години.
Аммм доста ша почакате да ви вдигнат карантината май. Аз нема да ги чакам, със сигурност ще съм пукнал от нещо друго.
п.п. На тези дето чакат след 50-80 години да дойде Безмъртието искам да им кажа да събират пари, за предпочитане зелени. Щото нали са сещате, че безсмъртието ще е само за Богоизбраните, демек богатите. Та събирай парички Кашчей, инак няма безсмъртие....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Чакай, чакай .....
Хайде малко по-внимателно с терминологията, защото не сме на пазар да продаваме домати. В първия си постинг употребяваш думичките ИЗТОЩАВАНЕ НА ВИРУСА, каквото и да означава това. Такъв термин обаче никъде не съществува, освен в твоята глава.
Във втория постинг вече говориш за вирулентност и за намаляване на заразата като естествен отговор на човешкия организъм. Това пък е сглобка от думички, които нищо не означават, освен може би в твоята глава.
Хайде сега отвори учебника, намери това, което си мислиш че пише в него, и след това го цитирай тука с точните термини, сглобени в правилните изречения. Иначе сега нещо бъркаш компютри с компоти, които се използвали за мезе на ракията (абе май било кисели краставички, ама трябва да отворя учебника по напиване).
Вирулентност също е термин, но не е за твоята глава.
Да си неграмотен по някои въпроси не е беда, нито заслужава критика, но да изказваш становища и даже да влизаш в спорове значи че си и безкритичен и объл като гъба.
Друг е въпросът кога се случва атенюирането и защо.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар