IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Съжалявам, Барби, но линк не мога да ти дам, защото съм рядко мързелива и не обичам да ровичкам из нетя. Знанията ми, така да се каже, не са интернетски
    Наздраве!
    Тогава друг път недей да се изхвърляш във форума с измислена или с непотвърдена информация, защото просто звучиш несериозно.

Коментар

• Аз да попипам ако ми излезе късмета с некоя 22 годишна . Туй как ще се нарече изтощение .вирулентност или атенюране И точно по кои точки ще стане. за дасе подготвим.

Коментар

Поздрави на твоят колега, Селена! А аз отивам да си посипя главата с пепел, щото едното ми вишу е инженерно
        Наздраве, момиче!

П.П. Надявам се нещата в Испания да започнат да се оправят. Племенницата ми е омъжена там и все още е доста притеснена. Преди малко я чух по телефона.
        Не ги виждам скоро на оправяне. Дълбока тема. Да я пази Господ племенничката и всички нас. Вече се чувствам като расово морско свинче заедно с още 45 милиона свинчета .

Мил пърдон за инженерите. Беше незлоблив пример. И аз не обичам простащината във всичките й форми.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Интересно твърдение
          Може ли поне един линк къде науката твърди, че вирусът се изтощава и отслабва.
          Съжалявам, Барби, но линк не мога да ти дам, защото съм рядко мързелива и не обичам да ровичкам из нетя. Знанията ми, така да се каже, не са интернетски
          Наздраве!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Кой предложи генералгоджи да е шеф на щаба и КОЙ се облагодетелства от кризата.
            Значи генералгоджи си чете имеилите от някакви граждани с разни шегички за разжданя на бебета и прочие. Преди няколко дни Годжи каза как получил имейл и как някой хвалел мерките.

Абе Годжи що не си прочете ИМЕЙЛИТЕ където се предлага в България да бъдат доставени необходими неща за щаба?
            Годжи на твоята съвест да тежи всеки един случай. След като чакате правилните доставчици. Ясно ни е че си една калинка. Ако си ВОЙНИК се оттегли че ставаш за смешен. Радев е повече мъж от това леке, колкото и да не харесвам Нинова и крадливата и олигархична патия

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
              Сега на Матеев няма да седна да му обяснявам нито че това с милиардите копирания е вярно че остава непроменено, нито какво означават точкови мутации.
              Напротив - хайде, обясни, защото не съм много сигурен, че го разбираш. Аз обаче с това си вадя хляба, така че хайде да поспорим малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                Тази болест скъсява малко човешкия живот. Един месец, една, две години. Има болести, които отнемат десетилетия - инфаркти, инсулти, грипове. Свикнали сме с тях и никой не ни навира безмислени статистики под носовете всеки ден. Моля ви се.
                Те и навремето са били свикнали с тея болести дето ги споменаваш, ама като е дошла чумата нещо не им е харесало и много са се пазели от нея.

Някои казват че някои народи от там са развили гени за разграждане на алкохола, вместо вода пиели алкохол. А другите просто преварявали водата като предпазна мярка. И сега едните могат да носят много на алкохол, другите не.

Коментар

вирусът се изтощава чрез предаване от човек на човека. Колкото повече се отдалечава от първия заразен, толкова повече отслабва. Все пак трябва да се вземе предвид и мутирането му, но засега поне науката това твърди.
                  Интересно твърдение
                  Може ли поне един линк къде науката твърди, че вирусът се изтощава и отслабва.

Коментар

• Тази болест скъсява малко човешкия живот. Един месец, една, две години. Има болести, които отнемат десетилетия - инфаркти, инсулти, грипове. Свикнали сме с тях и никой не ни навира безмислени статистики под носовете всеки ден. Моля ви се.

Коментар

Не съществува в твоята глава. Нарича се атенюиране.
                      Вирулентност също е термин, но не е за твоята глава.
                      Да си неграмотен по някои въпроси не е беда, нито заслужава критика, но да изказваш становища и даже да влизаш в спорове значи че си и безкритичен и объл като гъба.
                      Друг е въпросът кога се случва атенюирането и защо.
                      Моля, моля ....
                      Откога атенюиране и отслабване на вируса означават едно и също нещо?
                      Откога естествения отговор на човешкия организъм е атенюиране?
                      Откога това се случва с коронавируса?

Хубаво ти е да обиждаш, а после се сърдиш и ако тебе започнат да те обиждат.

Коментар

Сега на Матеев няма да седна да му обяснявам нито че това с милиардите копирания е вярно че остава непроменено, нито какво означават точкови мутации.
                        Саба /по Хенрик Сенкевич/, мисля, че е време за обедното питие.
                        Наздраве!
                        Last edited by tnm; 22.04.2020, 18:23.
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                          Предполагам ,че заразата е пренесена във фабриката от с. Буковлък а не обратно ,но кой му пука .
                          Да, там живеят шивачките. Повечето де. Преди в същата шивашка фабрика имаше епидемия от Хепатит Е. Жена ми има проучване и публикации по въпроса. Спомням си го времето. Хепатит Е се открива рядко.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Уважаеми господин Матеев, следете за начина си на изразяване. Другите от форума може да търпят, но аз не съм склонна да толерирам такова отношение.

Бъдете благодарен, че съм изключително мързелива и не ми се прелиства учебника по генетика. Но да не задълбавам, а да ви отговоря - вирусът както и бактериите имат вирулентност. Намаляване заразността на даден патоген е естественият отговор на човешкия организъм при борбата със заболяването.

Та, оставете малко настрана генетиката и обърнете биохимията, да речем ..., за да Ви стане ясно написаното от мен.
                            Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Съгласно данните от днес и усреднено за 9 дни се получават по 37,7 новооткрити случая на ден. Закръглям на 38. Допускам, че се откриват не-повече от 10% от случаите. Така че те са вероятно 380 на ден. Да ги речем 400 за по-кръгло. За да се зарази цялото население на България ще са ни потребни 17 500 дни, около 48 години.
                              Аммм доста ша почакате да ви вдигнат карантината май. Аз нема да ги чакам, със сигурност ще съм пукнал от нещо друго.

п.п. На тези дето чакат след 50-80 години да дойде Безмъртието искам да им кажа да събират пари, за предпочитане зелени. Щото нали са сещате, че безсмъртието ще е само за Богоизбраните, демек богатите. Та събирай парички Кашчей, инак няма безсмъртие....
                              Грешката ти е, че си представяш процеса като линеен, а той не е такъв. По-скоро е геометрична прогресия, при която не трябва да добавяш по 38 на ден, а да умножаваш по някакъв коефициент (напр. 1.05).

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Чакай, чакай .....
                                Хайде малко по-внимателно с терминологията, защото не сме на пазар да продаваме домати. В първия си постинг употребяваш думичките ИЗТОЩАВАНЕ НА ВИРУСА, каквото и да означава това. Такъв термин обаче никъде не съществува, освен в твоята глава.

Във втория постинг вече говориш за вирулентност и за намаляване на заразата като естествен отговор на човешкия организъм. Това пък е сглобка от думички, които нищо не означават, освен може би в твоята глава.

Хайде сега отвори учебника, намери това, което си мислиш че пише в него, и след това го цитирай тука с точните термини, сглобени в правилните изречения. Иначе сега нещо бъркаш компютри с компоти, които се използвали за мезе на ракията (абе май било кисели краставички, ама трябва да отворя учебника по напиване).
                                Не съществува в твоята глава. Нарича се атенюиране.
                                Вирулентност също е термин, но не е за твоята глава.
                                Да си неграмотен по някои въпроси не е беда, нито заслужава критика, но да изказваш становища и даже да влизаш в спорове значи че си и безкритичен и объл като гъба.
                                Друг е въпросът кога се случва атенюирането и защо.

Коментар

Working...
                                X