Mateev, добре а как се получава така че от една и съща клетка чрез копиране да се създадат различните видове тъкани и органите съставени от тях. Грешиш ако мислиш че копирането дори и с обратна проверка - днк е безпогрешно, ако беше безпогрешно нямаше да го има крайния резултат - как ще се развие и ще се създадат първоначално различни видове клетки и организми освен чрез верни грешки които за следващ прочит вече не са грешки.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеХомо Еректус….
Матеев с един замах зачеркна еволюцията... евала левче за обяснението. Сега трябва да му обясниш, защо няма смисъл той да си прави PCRОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Не се обиждай, остави егото настрани. Това което ти пиша е факт, опитай се да го осъзнаеш. И не ми говори за дискове. Сравненията ти са повече от неуместни.
Говориш несвързано правейки аналогия. В спорове не влизам. Чети и се съгласявай или не. Твое право.
Нека да припомня - аз твърдя, че процеса на ДНК копирането е с много висока надеждност, близка до 100%. Давам сравнение и с копирането на файлове, което също е с такава огромна надеждност, осигуряваща милиарди копия без нито една грешка.
Ти започна да ми говориш за потенциалните грешки (мутациите) и от мухата направи слон само и само да докажеш, че аз греша. Да, ама аз казвам ИСТИНАТА, а ти се излагаш като кифладжия. Не казвам че не си компетентен, казвам само, че използваш компетентноста си за доказване на една губеща кауза.
Само да ти припомня, че в човешкия организъм има 30-40 трильона клетки, и във всяка една от тях има копие от ДНК-то на една единствена клетка - оплодената яйцеклетка. И всичките тези клетки след трильони копирания имат перфектни ДНК копия, идентични с оригинала. Ха сега ми кажи ако грешките в копирането бяха толкова огромни, както ти ОТКРОВЕНО ЛЪЖЕШ, как щеше да изглежда човек със милиарди сбъркани клетки?
Знаеш ли къде ти е проблема?
Ти просто искаше да се заядеш с мене и си търсеше повод, в резултат на което се натресе в една измислена от тебе лъжа, и сега се чудиш как да се измъкнеш чист от лайното, което сам изсра. Моите съболезнования ....... Иначе ако беше човек на честа, можеше просто да си признаеш, че си сгрешил, и с това случая да приключи. Да, ама ти продължаваш да ровиш в лайното, като с това го караш да мирише все повече и повече.Last edited by Mateev; 24.04.2020, 08:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнениеГоспода и дами, има толкова официално заразени, колкото тестове се правят. Никакви цифри не могат да се анализират. Ако вдигнем тестовете по 10, вече ще можем и то ако се тества 20-30 дни поред.
Сега заработиха 10на пъти повече лаборатории, че и 20тина, та се вдигнаха тестовете.
Пак да питам, някой знае ли дали теоритично е възможно пср да се направи за 6 часа примерно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеЛошо гледащият, сърдит и каращ ни се чичко каза на извънредния брифинг:- Ми кажете едно "благодаря" бе- Още не съм видял от ролс ройсите някой да си го продаде или заложи
- Ма леле майко, някой щял да ги подслушва, да ги проследява
- Печатницата за еврото е в България, ние си ги печатаме. Няма да ходиме да си ги взимаме, те са тука
- Кристалина ми каза: "Бойко тази вечер на мека пухена възглавничка ще спиш."
- Осигуряваме конюшни, коне, за да може да се джурка ваксината
- Ние не подслушваме, не проследяваме като БСП
- Абе като тиловак съм станал с тез облекла
- Тука можете да ходите по 46 пъти до магазина на ден
- Депутатите нито са безсмъртни, нито извънземни
- Системата ИСУН е най-добрата в Европа
- Като знам българите как обичат да пътуват, не можем да ги свалим от самолетите
- Давайте по-бързо с въпросите, хората искат да си гледат филмите
- Аз искам да ви опазя. После си изберете който искате. Те пак ще се изложат и после пак ще се върнете (при мен)
- Брюксел се поучи от нас
- Българина ще издържи карантината
- Аз имам принцип в живота - всичко си правя сам. Затова сами си правим облеклата
- Десетки милиони даваме за молекули, ама не работят
Аз нямам думи
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеХомо Сапиенс.
Матеев с един замах зачеркна еволюцията... евала левче за обяснението. Сега трябва да му обясниш, защо няма смисъл той да си прави PCR
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Е те това е свещена истина. Човечеството никога няма да може да предвиди всичко, което ще го постигне, никога няма да може да излекува всички болести. Кризи ще има ВИНАГИ. Затопляне, захлаждане, наводнения, бури, измиране на животни, унищожена реколта от нови болести, астероиди ще падат, земетресения ще има, войни, революции, диктатури, демокрации. Едни империи се въздигат, после следва упадък и разпад. Било е време, когато гърците са владеели познатия свят, после римляните, нашествия на хуни, монголи. После Испанската и Португалската империи, Британската, която пък беше унищожена от САЩ. КПСС-БКП и тях ги няма. И американската и руската империя ще отстъпят на заден план някога....
Та така...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
Моля те, обясни малко повече. Най-вече в частта с надеждност/време.
В зависимост от видовете (но мисля че използват RT - PCR) и технологичните стъпки до крайния резултат отнема време, което не може да бъде съкратено.
При търсене на ДНК в кръв, сперма, слюнка, косъм и пр. също малки количества от ДНК се разделят от двойната верига, накъсват се на фрагменти с ензими, добавя се примера от известната и търсена днк и след това се получава двойната верига отново след поредица от стъпки. При съвпадение и двойна верига имаме положителен резултат, при негативен резултат няма комплементарност и ивицата е само на праймера.
Надявам се да съм бил полезен, Абсферш.Last edited by bulgarian lev; 24.04.2020, 00:26.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Лошо гледащият, сърдит и каращ ни се чичко каза на извънредния брифинг:- Ми кажете едно "благодаря" бе- Още не съм видял от ролс ройсите някой да си го продаде или заложи
- Ма леле майко, някой щял да ги подслушва, да ги проследява
- Печатницата за еврото е в България, ние си ги печатаме. Няма да ходиме да си ги взимаме, те са тука
- Кристалина ми каза: "Бойко тази вечер на мека пухена възглавничка ще спиш."
- Осигуряваме конюшни, коне, за да може да се джурка ваксината
- Ние не подслушваме, не проследяваме като БСП
- Абе като тиловак съм станал с тез облекла
- Тука можете да ходите по 46 пъти до магазина на ден
- Депутатите нито са безсмъртни, нито извънземни
- Системата ИСУН е най-добрата в Европа
- Като знам българите как обичат да пътуват, не можем да ги свалим от самолетите
- Давайте по-бързо с въпросите, хората искат да си гледат филмите
- Аз искам да ви опазя. После си изберете който искате. Те пак ще се изложат и после пак ще се върнете (при мен)
- Брюксел се поучи от нас
- Българина ще издържи карантината
- Аз имам принцип в живота - всичко си правя сам. Затова сами си правим облеклата
- Десетки милиони даваме за молекули, ама не работят
Аз нямам думиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Е те това е свещена истина. Човечеството никога няма да може да предвиди всичко, което ще го постигне, никога няма да може да излекува всички болести. Кризи ще има ВИНАГИ. Затопляне, захлаждане, наводнения, бури, измиране на животни, унищожена реколта от нови болести, астероиди ще падат, земетресения ще има, войни, революции, диктатури, демокрации. Едни империи се въздигат, после следва упадък и разпад. Било е време, когато гърците са владеели познатия свят, после римляните, нашествия на хуни, монголи. После Испанската и Португалската империи, Британската, която пък беше унищожена от САЩ. КПСС-БКП и тях ги няма. И американската и руската империя ще отстъпят на заден план някога....
Та така...
Едни се въздигат..., после се разпадат..., други ги заменят..., после - надолу, в киреча... /отрицание на отрицанието/
Някой би трябвало да остава вечен!...
Големият въпрос: КОЙ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Усещаш ли, че ставаш смешен в един спор, който не можеш да спечелиш, защото поначало зае губеща позиция. Но за да разберат всички за какво всъщност спорим, ще дам аналогичен пример с нещо, което всички го разбират:
1. Аз твърдя, че копирането на файлове при съвременните компютри е операция с много висока надеждност, и могат да се направят милиарди копия, които да са напълно идентични. Цялата ИТ революция и съвременния начин на живот се крепи на тази свръх-висока надеждност на копирането и съхранението на данните.
2. Ти веднага отсече, че това не е вярно, и след това в 3-4 реда изреди поне 10 незаслужени и непредизвикани с нищо обиди. След това започна да говориш за бад сектори, които се появяват с вероятност 0.0000000000000000000000000000001%, и как диска също може да се повреди, ако пикаеш върху него или ако го изхвърлиш от 20-тия етаж на някой блок. И с това се опитваш да докажеш, че компютърната революция не съществува. Смешни и тъпи словоблудствия за да оправдаеш изказаната в предишния постинг ЛЪЖА и нанесените ОБИДИ..
Като цяло не ти прави чест да лъжеш, и да се извърташ като фурнаджийска лопата, вадейки вода от 1000 кладенеца в нещастния ти опит да се изкараш прав и да оправдаеш незрялото ти поведение и обидния ти постинг.
Говориш несвързано правейки аналогия. В спорове не влизам. Чети и се съгласявай или не. Твое право.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнениеВсичко минава на онлайн обучение.Last edited by analog; 23.04.2020, 23:45.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар