IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

    Наистина този филм сме го гледали, но не само с комунистите, а и с всички други властимащи преди тях и след тях. Няма никакви изключения. Този филм го гледаме дори и сега, с всички властимащи по целия свят (пак без изключения).

    Явно това е някакъв политико-икономически закон, който обаче по неведоми причини не се описва в литературата. Имаш ли власт - започваш да ставаш потаен. Колкото повече става власта ти, толкова повече те обзема параноята да криеш информация от твоите подчинени.
    Излез от клишето! Психологическата деформация на индивидуално ниво в случая е последица. Ако написаното от теб беше вярно, щеше да е така и при системи, структурирани на хоризонтален (егалитарен) принцип, а това не отговаря на историческите факти. “Проблемът” не е в хората сега, а в “недалновидността” на хората, създали системата в миналото. Нормално е да се крие информация, когато структурата е базирана на първо място на субординация, вместо на кооперация; на зависимост, вместо на взаимозависимост. Противното би довело до разпад на съществуващата система и хаос. Дори да приемем, че съществува безкрайно честен човек, той също ще избере по-малкото зло и ще крие информация, веднъж поставен на ръководен пост, защото си дава сметка колко разрушителна би била истината в случая.

    Коментар


    • интересното е че обявиха по рано през седмицата,че моловете както и други мерки ще паднат накрая. отново страх от протести тресе управляващата шайка и вече е взето решение моловете да отварят врати. Та нали от вентилацията коронавируса се разнася много по лесно в затворени пространства отколкото на открито. Въпроса е каква е целта на това упражнение. Дали е параноята от протести или е опит за увеличаване на бройката и замазване на съмнителните бизнес отношения на горанката с черепа, на лидера с левски? ясно е че когато обществото е съсредоточено върху кризата ще се забравят много неща.

      Е какво стана с къщата в барцелона и мис бикини? нещо много бързо ги забравихме?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


        Какви вдовици е раждала, ражда и сега... Този необясним финал поставя целия анекдот под съмнение
        Не вярвам да е анекдот, защото ми беше разказана същата случка, преди две седмици. Писах тук преди.

        Коментар


        • Този път си много прав..Всички управляващи се стараят да крият задкулисието и корупцията, но затова в нормалните демокрации има свободни медии и журналисти, които се насърчават..Тук за съжаление днес не е така..

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            ....Матеев , този филм сме го гледали при бащите на сегашните комунисти..Тотална цензура и преследване на другомислещите.Криене от народа- Чернобил и концлагери за несъгласните..Това ли препоръчваш пак..
            Знам , че с комунистическа диктатура е по- лесно да се краде , но няма кой да Ви го позволи вече- в ЕС и НАТО сме..
            Наистина този филм сме го гледали, но не само с комунистите, а и с всички други властимащи преди тях и след тях. Няма никакви изключения. Този филм го гледаме дори и сега, с всички властимащи по целия свят (пак без изключения).

            Явно това е някакъв политико-икономически закон, който обаче по неведоми причини не се описва в литературата. Имаш ли власт - започваш да ставаш потаен. Колкото повече става власта ти, толкова повече те обзема параноята да криеш информация от твоите подчинени.

            До какво доведе всичко това?
            Ами вече никой на никого за нищо не вярва. Утре извънземните ще кацнат на поляната пред белия дом, и събитието ще го отразят всички световни медии, и знаеш ли какво - ние пак няма да повярваме. И пак ще почнем с обсъждането на световните конспирации, а лаещите кучета пак ще започнат да лаят в политически аспект срещу съществуващата власт.

            Коментар


            • Ами за това, че на народа не трябва да му се казва всичко. Причината за това са именно злобните лаещи кучета, които нямат цялата информация, но дори и да я имаха, пак щяха да лаят. Колкото до властимащите по целия свят - дори и да са добрички и честни, те бързо бързо стигат до извода, че колкото по-малко знае народа, толкова по-добре. Дори и опозицията стига до същия извод, и тя също започва да играе играта на криеница, наложена от съществуващите властимащи.

              Матеев , този филм сме го гледали при бащите на сегашните комунисти..Тотална цензура и преследване на другомислещите.Криене от народа- Чернобил и концлагери за несъгласните..Това ли препоръчваш пак..
              Знам , че с комунистическа диктатура е по- лесно да се краде , но няма кой да Ви го позволи вече- в ЕС и НАТО сме..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                БЦЖ е при раждането и още две реваксинации. Последната е на 11 год. възраст. Може, тетанус върви с дифтерия, тетанус, коклюш (магарешка кашлица)-тройна ваксина, после остава само дифтерия-тетанус и накрая само тетанус. И после при нараняване, особено дълбоки прободни рани, замърсени с ръжда, почва, пръст се прави антитететатичен токсоид. Опасни са тези замърсени рани, защото тетаничния бацил е анаероб и се развива в тъкани лишени от кръвоснабдвване и кислород. И спорите са му в почвата. Резервоар са му чревния тракт на коне и други животни.
                A, баш ДТК беше...помня че неприличната лекарка ме гони цяла година за тая ваксина.

                За интервюто на генерала - стори ми се, че е рязано и разместено - редуваха се спокойни разговори с изнервени, после рязко пак се сменяше настроението. Подозирам, че един и същи въпрос се е въртял накрая докато си изпусне нервите, но определено не ми се занимава да навързвам парчетата. Дано поне е прав, че нещата са проследяеми, иначе - лошо.
                Хубавото е, че тиквата отвори моловете. Сега ще изчезнат половината тролове, че трее 'са работи на сергията (която се оказа че е почти 10% от трудоспособното население ебаси)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                  То за мишката и 500 лв. са имане
                  Ами добре, щом така казваш ....
                  Щото само единия лъч на едната джанта на едната от колите ми, струва такива пари - ха-ха ......
                  Last edited by Mateev; 15.05.2020, 12:34.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                    Най-веселото беше, че аз съм бедна мишка .....
                    То за мишката и 500 лв. са имане

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Има една черта на всички властимащи без изключение, която народа не я харесва и непрекъснато я критикува, Аз обаче съм склонен да я разбирам тази черта, защото съм от същата страна на бариерата и защото правя същото.

                      За какво става въпрос?

                      Ами за това, че на народа не трябва да му се казва всичко. Причината за това са именно злобните лаещи кучета, които нямат цялата информация, но дори и да я имаха, пак щяха да лаят. Колкото до властимащите по целия свят - дори и да са добрички и честни, те бързо бързо стигат до извода, че колкото по-малко знае народа, толкова по-добре. Дори и опозицията стига до същия извод, и тя също започва да играе играта на криеница, наложена от съществуващите властимащи.

                      Същото го правят и бизнесмените, които също се явяват властимащи по отношение на техните служители. Същото го прави и всеки един друг човек по света, които има подчинен поне един човек - ами започва да крие от него. Така че това е естествен процес - колкото повече власт получава един човек, толкова повече информация започва да крие от подчинениете си.

                      И сега синтезирано най-важното:
                      1. Всички властимащи по света пазят в тайна голяма част от информацията, която получават.
                      2. Въпреки че информацията е тайна, те я използват при вземането на решения
                      3. Това прави тези решения качествени, защото се базират на голям обем информация
                      4. Народа няма цялата информация, и затова понякога решенията на властимащите му изглеждат неправилни
                      5. Има обаче една нискоинтелигентна част от народа, коато си е въобразила, че е по-умна от властимащите и може да взема по-правилни решения
                      6. Ефекта на Дънинг-Крюгер обяснява защо тази нискоинтелигентна част от обществото има такова поведение.

                      Това също е естествен процес - колкото по нискоинтелигентен е един човек, толкова по-високо мнение има за себе си и за собствените си познания и качества. И тука вече идва още един естествен процес:
                      1. Високоинтелигентните властимащи държат езика зад зъбите си и много пестеливо дават нищожно количество информация от целия обем, който го владеят.
                      2. Нискоинтелигентните лаещи се мислят за много умни, и се опитват да го докажат това с каруцарски език и кръчмарски обиди, а в действителност те нямат нито достатъчно информация, нито достатъчно интелект, за да я обработят.
                      Много ценно и вярно мнение!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                        Матеев, според мен не си прав, че повечето мислят като теб. Сутринта проведох минимално “социологическо” проучване. 18 от 21 смятат с известни вариации, че това е поведение на виновен човек, който започва да разбира, че ще му бъде търсена отговорност...

                        Хората трудно се адаптират към ситуация, която противоречи на всичко познато. Резултатът, в комбинация с разнопосочните медийни внушения, е когнитивен дисонанс. Както вече уточнихме, това може и да е за добро. Процесът на осъзнаване ще е доста интересен, а бъдещето ще покаже кой е прав и кой греши.
                        Матеев освен психология на тълпите е чел и други книжки. Не го мислете, че само "виси" по форумите. Отличен похват когато зад гърба ти няма никой е да изобразяваш множество когато то липсва. Особенно когато никой не е в състояние да провери има ли го това множество или не. Така се дава тежест на теза която оставена сама на себе си е много слаба. Този похват го има в няколко варианта.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                          Какво да ти се изходя?Каквото съм го казал един колега всеки ден ме цитира .Пуснаха короната свободно да циркулира и предстои да видим
                          докъде ще стигне,всякакви алабалистики са вече безсмислени.
                          Цитирам те понеже ти единствен даде прогноза с конкретен времеви срок! Моята позиция се мени с времето. В началото и аз бях поизплашен, после премислих пък и фактите вече натежаха много. Сега в зависимост от обстановката и моето мнение ще се изменя. Ти даде прогноза. Ако се изпълни добре, сбъркал съм. Ако не се случи излиза, че не съм сбъркал в своята преценка. Въпроса е ти как ще реагираш на 01.06.2020 г.?

                          В началото наистина бях поизплашен, признавам. Тогава мислех точно като тези от вас които очакват НЕЩО СТРАШНО да се случи поради COVID-19.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                            Матеев ти ако си мислиш, че на някой му дреме за теб, дали си жив изобщо жестоко се лъжеш.. не очаквах, че това време ще дойде в този ми живот, но дойде.. ще ви ..... майките.. това ще стане.. но ти си и бедна мишка.. така, че още по-зле.. ние поне имаме пари.. и ще мигрираме към някое все още свободно място на тази планета..
                            Най-веселото беше, че аз съм бедна мишка .....

                            Коментар


                            • Матеев, това не е характерна черта на властимащите, а особеност на всяка сложна йерархична система, чиито роби са И политиците. В едно егалитарно общество нещата стоят доста по-иначе и това идва от характера на структурата, а не на хората. Старая се да съм кратък, но се надявам, че се разбира.

                              Пирамид, два твои коментара тази сутрин ме разсмяха от сърце. Найс!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Аз не знам защо всичко това се политизира както във форума, така и в цялата държава. Имаме здравен и медицински проблем, имаме дори проблем на цялото общество заради неподготвеноста за това, което се случи. Нямаме обаче никакъв политически проблем, но някои платени тролове от форума се опитват да го изкарат такъв. Същото е и при медиите - използват нещастието на хората, за да политизират един неполитически проблем.

                                Моето лично отношение към тези, които политизират коронавируса, е ДЪЛБОКО ПРЕЗРЕНИЕ И ОТВРАЩЕНИЕ.

                                Аз продължавам да настоявам, че в кризисните мерки нямаше нищо политическо. Просто който се случи на власт в различните държави, той и поема огроворноста да управлява кризата. Така е правилно и така е нормално. Злобните лаещи кучета обаче използваха ситуацията за постигането на някакви неясни политически цели. Това обаче, което постигнаха, е ОТВРАЩЕНИЕ от методите им, и затвърждаване на съществуващата власт, която според мене се справяше прекрасно до момента, до който започна да охлабва мерките пак заради същите лаещи кучета.
                                Матеев ти ако си мислиш, че на някой му дреме за теб, дали си жив изобщо жестоко се лъжеш.. не очаквах, че това време ще дойде в този ми живот, но дойде.. ще ви ..... майките.. това ще стане.. но ти си и бедна мишка.. така, че още по-зле.. ние поне имаме пари.. и ще мигрираме към някое все още свободно място на тази планета..

                                Коментар

                                Working...
                                X