IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

Превенция? Вчера официално София е била напусната от 70 000 мпс-та, средно по двама слагам вътре. 140 000 човека. Отделно влакове и автобуси!

Това ли е превенция - 2 хиляди върнати мпс-та, които сигурно после са минали през другия пост?
    Нали олигофрените не искат неспирно да вършеят?
    Нима не се радвате на възможоността?
    Насладете се!
    търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• И чумата съм чел..

Коментар

• Като сте тръгнали да четете, прочетете и "Чумата" на Албер Камю
        Така освен за вирусите, ще научите и нещо за периода 1944 - 2020 в България

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Аз ти казвам че няма лечение още, ти ми говориш че КПП-та не лекуват.

КПП-та са за превенция. Нарича се превенция.

Същото е като да ползваш презерватив по време на секс.
          Превенция? Вчера официално София е била напусната от 70 000 мпс-та, средно по двама слагам вътре. 140 000 човека. Отделно влакове и автобуси!

Това ли е превенция - 2 хиляди върнати мпс-та, които сигурно после са минали през другия пост?

Коментар

• Книгата я имам и съм я чел много отдавна, но има и много други книги.. Несравними са чумата, холерата и сегашният вирус.. Нито по заразност, нито по смъртност..

Коментар

• За сега

Даниел Дефо - Дневник на чумавата година - 1664

https://chitanka.info/text/25156-dne...umavata-godina

Може да прочетеш произведението да видиш как са мислели и какво са правили. Като цяло няма големи разлики спрямо сега.

И тогава в началото са си мислили - е кво голяма работа, нищо работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                Засега вируса проявява известно препочитание към тези меркантили, за които правилата не важат. ...
                Но добави към това и онези, които меркантилите ще заразят и някои от тях ще усмъртят.
                Те не мислят за теб, мен или за някой друг.
                Меркантилът мисли основно и единствено за себе си.
                Въпреки, че е човешко, не се поддавай на провокациите им
                Last edited by malkia Muk; 25.04.2020, 15:37.
                търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

нашите КПП-та са имаш ли презерватив, да ето ти хартишка и после лупкаш без.
                  Идеална превенция няма що.
                  Водят стотици хиляди ИЗЛЕКУВАНИ. Как защо питай докторите. И аз не знам
                  Last edited by bota156; 25.04.2020, 15:32.
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                    Засега вируса проявява известно препочитание към тези меркантили, за които правилата не важат. Трябва да призная, че моята "сянка" започна да одобрява нарушаването на мерките и това леко ме приближава към позицията на противния лагер, подкрепящ естествения подбор.
                    Изкушение си е и за мен, признавам си .

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Кой е казал да няма мерки?
                      Аз искам да има, ама ги НЯМА. Има доста глупави ограничения които вместо да помагат пречат.
                      БОЛНИ НЕ СЕ ЛЕКУВАТ С КПП-та.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                        Сестрите се обучават по 6 семестъра и дипломата е призната и ЕУ едно време е било полу више 3 години сега му казават продесионален-бакалавър и държат нещо като 30 изпита близо
                        Хората са свикнали да съдят по себе си, освен това образованието ни е неефективно. Мнозина в този форум, могат да станат мозъчни хирурзи за не повече от седмица.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Няма вероятност 70процента от населението да умре..По време на най- голямата чумна епидемия през средните векове са умрели близо 50 процента- без медицински познания и лекарства..Природата си знае работата..Пика на всяка епидемия естествено спада..При инфлуенцата след 2 години и 20 процента смъртност..
                          А, ако е по-страшно от чумата? На някой да му минава това през главата?

От аутопсиите на хора със съпътстващи заболявания не разбират от какво точно са умрели. Силно увредени кръвоносни съдове.

"При над две трети коронарните артерии са били увредени, а една трета е имала диабет"

За момента всичко е предположения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Благодаря. Между другото, четейки съседната “тема за какво искали жените” стигам до извода, че основната ни грешка през последните 25-30 години и то в глобален план бе да се позволи на войнстващата простотия да разполага с пари. Същата войнстваща простотия, която непризнава правила, камо ли правилата на пандемията, която арогантно раздава на публиката “ценностите” си.

Пандемия, която не се съобразява с парите им и простащината им. Епидемия, която не подбира между бедни и богати.
                            Засега вируса проявява известно препочитание към тези меркантили, за които правилата не важат. Трябва да призная, че моята "сянка" започна да одобрява нарушаването на мерките и това леко ме приближава към позицията на противния лагер, подкрепящ естествения подбор.

Коментар

Посочи ми една страна без мерки.

Всички имат мерки в някаква степен наложени. Без тях не знам какво щеше да стане.

Виж данните за епицентъра на огнището. Ухан в Китай и Бергамо в Италия. Там имаш съвсем други показатели спрямо периферията на пандемията.

Болниците и моргите в Бергамо препълнени. В същия момента болници в незасегнати региони - са празни. Във Франция транспортира болни от най-засегнатите райони към такива дето са по-малко засегнати.

Така че правилното е не да гледаш за страна, а за най-засегнатите райони. Там се съдържа отговора - "Какво би станало, ако нямаше мерки".

АЗ ТИ ДАВАМ ФАКТИ ТИ ПРАЗНИ ДУМИЧКИ.
                              Кой е казал да няма мерки?
                              Аз искам да има, ама ги НЯМА. Има доста глупави ограничения които вместо да помагат пречат.
                              БОЛНИ НЕ СЕ ЛЕКУВАТ С КПП-та.
                              нашите КПП-та не правят блокада - те се подиграват с хората. Събират хартишки ...
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                              X