IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Що да ме обиждаш, аз да не съм те обидил?
    Ако си прав ще те почерпя даже.
    Ти разбираш ли че не познава никой срещу какво се е изправил? Кво да си гледам имотите, тук даже е по-очевидно какво става.
    Прогноза няма да давам, не съм синоптичка, още повече пък за смърт. За мен е вде тая дали са 40 хил или 20 хил.. няма да са толкова, но помисли колко могат да се гътнат и какво се случва после. Смяташ ли че ще върви нещо в страната при голям брой заразени и то с години? С вълни, отслабване, пак покачване...с тотална липса на лекари и сестри.
    По сериозно, Груйчи, дали ще ме обиждаш ми е все тая, от букви и редове по мониторите не се обиждам. А и не от всеки.
    засягаш болен въпрос за здравеопазването или поне това което е останало от него.
    За това най-голяма вина имат ЛЕКАРИТЕ.
    Политиците са малоумни продажници ама вие умните лекари сте се съгласили да им марширувате по свирката.
    Жалко но факт.
    За образованието е същото. И още преди 20 години спорех на тази тема с родителите си че и 2-мата бяха учители, тогава с 30г стаж.
    Преди очите ни разрушават родината ни и НИЩО НЕ НАПРАВИХМЕ. И аз също. Какво като сме ходили 90-те по митинги - нищо не създадохме.
    Спасихме се поединично кой как може
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Най-вероятните бъдещи жертви са измежду тези пациенти, които са на командно дишане.
      А техният брой всъщност не е особено голям.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Лаишки подход към много сериозна тема. В моето тяло може да има стотици вируси, но към тях останалите граждани около мен имат относителен имунитет. Имунитет към короната в останалите граждани засега няма.

За чайчето и пчелния мед вече спорих с един просветлен ум по-долу в темата.

Изходът е масово тестване, изолиране на заразените, максимална работа с технологиите от вкъщи, маски и социална дистанция докато бурята отмине.
        Имунитет засега още не се знае, дали ще се изгражда след преболедуване, а и колко ще е ефективен.
        Според мнението на млад наш учен по генетика в Станфорд, публикувано в economy.bg na 22.04 -
        ..." Към обикновените коронавируси, причиняващи настинки, доживотен имунитет не се развива, но от друга страна, COVID-19 е много по-тежко заболяване. Има много варианти – развитие на траен имунитет, развитие на временен имунитет (примерно година-две, може би три), развитие на имунитет, което да е функция на тежестта на прекарване на заболяването, т.е. само тежките случаи развиват имунитет, и то не доживотен (ако това е така, това би било много неприятно, тъй като тогава смъртността в дългосрочен план ще скочи страшно много) и т.н. Към момента е твърде рано да се отговори на тези въпроси."

Също и принципно за антитела при вирусите като цяло:
        "... има антитела, които разпознават вирусите, но не го неутрализират и такива, които са неутрализиращи, което е и огромен концептуален проблем със схемите за използване на серологични тестове, на базата на които да се издават "иммунизационни паспорти" - наличието на антитела само по себе си не означава имунитет (така например хората имат антитела към ХИВ вируса, което е и дефиницията на "серопозитивен", но това не им помага по никакъв начин)."

ps. A относно фактите и отношението на хората към тях споделя:
        ".... аз лично не виждам как каквато и да било презентация на факти сама по себе си може да убеди хората, че положението е наистина сериозно, ако към момента вече не го възприемат като такова. Единственото, което ще има такъв ефект, е ako дойде моментът да се копаят масови гробове, но това не е повод за успокоение, все пак точно това се опитваме да предотвратим."
        Last edited by precakanoto; 26.04.2020, 11:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Извинявай, не искам да те обиждам, все пак си лекар по твои думи, но апокслипсисът пак се отлага. Може би, не те знам какъв лекар си, си видял много смърт и това обърква възприятията ти, но наскоро имах бас с дете на двама от иважаваните лекари у нас - той твърди, че до края на годината от корината ще умрат поне 40 000 души - смях в залата, ама и той е наплашен явно и хилядите за нищо ги няма. Нищи, ще му пийна дъмпъла за нова година с кеф

а ти си гледай имотите - препоръкЪ е оф, лак мразя да пиша от телефона, но бе се стърпях

апропо, дай прогноза за броя на жертвите у нас до края на годината, че сано апокалипсис, апокалипсис - ми много ми идва. Дисега само аз, поправи ме, ако греша, съм дал прогноза преди два месеца, че до 30.06.2020 жертвите от чумата ма 21 век у нас ще са под 200. Ма ни един апокалиптик не ми се вързана предложения бас - явно и апокалиптиците ни са просто лаладжии
          Еее Грую ти си на път да сгрешиш с прогнозата .До юли белким ги докарат до 100-120 човека...Умрели от диабет...сърдечносъдови проблеми....рак......и носители и на вируса.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Най-големите потърпвши ще бъдат "личната свобода" на гражданите, правото на избор и свободата на словото.
            Спокойно могат да се именуват не граждани, а крепостни селяни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

В момента 5 държави в Европа отчитат над 100 000 жертви за няма и месец,което прави по 20 хил жертви.Дай да видим какво ще говориш
              когато жертвите/умрелите/ май месец в България скочат над 10 000 а това е напълно вероятно щото циганските гета са пламнали?
              Ще скочат бе! Как няма да "скочат".
              Ами то в България умират 200 души всеки ден. Как не сте се сетили всичките да ги пишете на Ковида. И Милен Цветков там го пишете, катастрофата е само придружаващо обстоятелство.
              Днес отчитат още един умрял. Мъж на 81 години с хронична обструктивна белодробна болест (смъртоносна сама по себе си), с хронична сърдечна недостатъчност, която сама по себе си на тази възраст води до смърт. За артериалната хипертония не говорим. Тя сама по себе си не е смъртоносна, ама отслабва сърцето и от нея следват предните две.
              Та какво викаш? И тоя го уби вируса. Ако не беше той, мъжът щеше да доживее до 100-120 години.
              Що не се сещам за един умрял, който да е бил без смъртоносни заболявания? Сигурно има двама-трима. Щото не са им открили заболяванията.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Извинявай, не искам да те обиждам, все пак си лекар по твои думи, но апокслипсисът пак се отлага. Може би, не те знам какъв лекар си, си видял много смърт и това обърква възприятията ти, но наскоро имах бас с дете на двама от иважаваните лекари у нас - той твърди, че до края на годината от корината ще умрат поне 40 000 души - смях в залата, ама и той е наплашен явно и хилядите за нищо ги няма. Нищи, ще му пийна дъмпъла за нова година с кеф

а ти си гледай имотите - препоръкЪ е оф, лак мразя да пиша от телефона, но бе се стърпях

апропо, дай прогноза за броя на жертвите у нас до края на годината, че сано апокалипсис, апокалипсис - ми много ми идва. Дисега само аз, поправи ме, ако греша, съм дал прогноза преди два месеца, че до 30.06.2020 жертвите от чумата ма 21 век у нас ще са под 200. Ма ни един апокалиптик не ми се вързана предложения бас - явно и апокалиптиците ни са просто лаладжии
                Що да ме обиждаш, аз да не съм те обидил?
                Ако си прав ще те почерпя даже.
                Ти разбираш ли че не познава никой срещу какво се е изправил? Кво да си гледам имотите, тук даже е по-очевидно какво става.
                Прогноза няма да давам, не съм синоптичка, още повече пък за смърт. За мен е вде тая дали са 40 хил или 20 хил.. няма да са толкова, но помисли колко могат да се гътнат и какво се случва после. Смяташ ли че ще върви нещо в страната при голям брой заразени и то с години? С вълни, отслабване, пак покачване...с тотална липса на лекари и сестри.
                По сериозно, Груйчи, дали ще ме обиждаш ми е все тая, от букви и редове по мониторите не се обиждам. А и не от всеки.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

Заради такива като теб с добри намерения ще стане като в Москва! Ще искате позволение да излезете от дома(килията) си!
                  Глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Имай още малко търпение. Ще се убедиш за какво става дума. А и все ще видиш някой болен.
                    Мисля, че драмата е неизбежна. Дано поне е в по-мек вариант.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

Асимптомните са асимптомни точно понеже ТЕ НЯМАТ СИМПТОМИ. Те не кихат, не кашлят. Асимптомни в скоро време ще станем над 70% от населението. Всички ще преболедуват все някога. Най-доброто което можем да направим за асимптомните, и за симптомните е да им ПОДАРИМ БУРКАНЧЕ С ИСТИНСКИ ПЧЕЛЕН МЕД.

Selena в твоето тяло в момента има стотици хиляди различни вируси от различни семейства. Всеки от тези вируси е в неимоверни количества. Бактериите са също огромен брой. Телата на всички нас са с повече вируси и бактерии от броя на собствените ни клетки. Е ти всъщност вече осъзнаваш, че си безсимптомна за милиони болести. Вируса си го има в теб, бактерията си я има в теб но на теб ти няма нищо.

Би ли била така добра да излизаш от вас в специален скафандър каквито носят в лабораториите? Едва ли ще си съгласна. Да но ти си безсимптомна и може някога някой вирус да се прехвърли върху друг човек нали?
                      Лаишки подход към много сериозна тема. В моето тяло може да има стотици вируси, но към тях останалите граждани около мен имат относителен имунитет. Имунитет към короната в останалите граждани засега няма.

За чайчето и пчелния мед вече спорих с един просветлен ум по-долу в темата.

Изходът е масово тестване, изолиране на заразените, максимална работа с технологиите от вкъщи, маски и социална дистанция докато бурята отмине.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Това е тактиката за определяне на врага за в бъдеще. Всеки може във всеки момент да бъде нарочен за престъпник и убиец. Всеки мооже да бъде карантиниран и следен с телефона независимо дали е болен или е друго.
                        Най-големите потърпвши ще бъдат "личната свобода" на гражданите, правото на избор и свободата на словото.

Коментар

• Това е тактиката за определяне на врага за в бъдеще. Всеки може във всеки момент да бъде нарочен за престъпник и убиец. Всеки мооже да бъде карантиниран и следен с телефона независимо дали е болен или е друго.

Коментар

• https://www.msn.com/en-nz/news/world...19/ar-BB11YhSx

Coronavirus testing kits heading to the UK found to be contaminated with Covid-19

Testing kits which were headed to the UK have been found to be contaminated with coronavirus.

The Government has said that it aims to boost the rate of tests to 25,000 every day by the end of April at the latest and has asked private companies to help drive up test production.

But one production firm, Luxembourg-based manufacturer Eurofins, told UK labs on Monday that deliveries would be delayed as core parts had been contaminated with coronavirus, the Telegraph reported.

This shouldn't significantly affect the UK's testing efforts, Government sources told the paper.

Установено е, че тестовите комплекти, насочени към Обединеното кралство, са замърсени с коронавирус.

Правителството заяви, че има за цел да увеличи процента на тестовете до 25 000 всеки ден най-късно до края на април и помоли частните компании да помогнат за увеличаване на тестовото производство.

Но една производствена фирма, базираната в Люксембург производител Eurofins, заяви в лабораторията на Обединеното кралство в понеделник, че доставките ще се забавят, тъй като основните части са замърсени с коронавирус, съобщава Telegraph.

Това не би трябвало да повлияе значително на усилията за тестване на Обединеното кралство, заявиха източници от правителството.

Коментар

• Тестовете за COVID-19 са зарезени с COVID-19!

https://www.telegraph.co.uk/news/202...ey-components/

30 March 2020 • 9:00pm

Coronavirus testing effort hampered by kits contaminated with Covid-19

Traces of the virus were detected in parts due for delivery from overseas in the coming days

Britain’s attempt to ramp up mass coronavirus testing has been dealt a blow after key components ordered from overseas were discovered to be contaminated with coronavirus, the Telegraph can disclose.

Laboratories across the country were on Monday warned to expect a delay after traces of the virus were detected in parts due for delivery in the coming days.

It comes as ministers and public health chiefs face growing questions over why Britain’s testing capacity appears to be lagging far behind other major nations including the US and South Korea.

Коронавирусното тестване е възпрепятствано от комплекти, замърсени с Covid-19

Следи от вируса бяха открити на части, дължими за доставка от чужбина през следващите дни

Опитът на Великобритания да засили масовите коронавирусни изследвания е нанесен удар, след като ключовите компоненти, поръчани от чужбина, са открити, че са замърсени с коронавирус, може да разкрие „Телеграф“.

В понеделник лабораториите в цялата страна бяха предупредени да очакват забавяне след откриването на следи от вируса на части, които трябва да бъдат доставени през следващите дни.

Един от доставчиците - базираната в Люксембург компания Eurofins - изпрати имейл в понеделник сутринта до правителствените лаборатории в Обединеното кралство, предупреждавайки, че доставката на ключови компоненти, наречени „проби и грундове“, е замърсена с коронавирус и ще бъде забавена.

Фирмата призна, че е имало „проблем“ и настоя, че други частни доставчици са претърпели същия проблем.

Как точно се е случило заразяването не е ясно, а висшите здравни източници настояват, че забавянето няма да повлияе значително на програмата за тестване на Обединеното кралство.

Говорител на Eurofins заяви: „В редки случаи може да се стигне до забавяне на някои поръчки, ако въз основа на строгите процедури за контрол на качеството и околната среда на Eurofins Genomics, производството на продукт може да не отговаря на критериите за качество или чистота, определени от Eurofins Genomics.

„Ние знаем, че замърсяванията на споменатото от вас естество са били наблюдавани от няколко производители на грундове и сонди по целия свят, след като са произвели положителни контроли на SARS-COV2. Тези първоначални проблеми могат лесно да бъдат разрешени чрез подходящи процедури за почистване и сегрегация на производството. "
                              Last edited by alex1001111; 26.04.2020, 06:17.

Коментар

Working...
                              X