IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Знаеш ли - по отношение на КПП-тата аз имам едно предположение. Истината е, че нямаше нужда да има КПП-та в цялата страна. Достатъчно беше да има КПП-та и дори карантина само на най-големите огнища на заразата - двете села, София и Плевен.

Всъщност КПП-та се въведоха в цялата страна само и само да не се разсърдят шопите (софианци). То и сега виждаш, че проблематични отново са само и единствено Софианци. Явно те са най-разглезената част от нашето общество, и в същото време са и най-наглата и най-егоистичната част от нашето общество. Този проблем трябва да го разгледат психолозите и психиатрите - защо един нормален човек се озлобява и омаймунчва, когато се премести да живее в София.
    В Габрово колко процента са заразени ? ... направи сметка и тогава се изхвърляй с предложения...
    п.с. по мои сметки най-голям % заразени има в ... Парламента
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Знаеш ли - по отношение на КПП-тата аз имам едно предположение. Истината е, че нямаше нужда да има КПП-та в цялата страна. Достатъчно беше да има КПП-та и дори карантина само на най-големите огнища на заразата - двете села, София и Плевен.

Всъщност КПП-та се въведоха в цялата страна само и само да не се разсърдят шопите (софианци). То и сега виждаш, че проблематични отново са само и единствено Софианци. Явно те са най-разглезената част от нашето общество, и в същото време са и най-наглата и най-егоистичната част от нашето общество. Този проблем трябва да го разгледат психолозите и психиатрите - защо един нормален човек се озлобява и омаймунчва, когато се премести да живее в София.
      Темата за Софиянците и останалите простосмъртни хора от Провинцията е много дъвкана и е безкрайна като темата за жените например
      Софиянец това звучи гордо

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

2 е вярно.
        Мисля, че би требвало да се рече, че не си добре със здравето. Жал ми е, ако е така, искал бих да дам, да бих помогнал с оргнизма си, прияелю, за теб или твои хора.

Дано не ти трябва, но съм насреща, човек, ако може да помогна теб или твоите хора.

Моите хора са добре.
        Last edited by 78-10; 01.05.2020, 16:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

Матеев, съгласен съм с теб, може да ме смяташ за чудовище, но маските и дистанцията от 2 метра бяха и си остават най-надеждните мерки. Лично аз маска винаги си слагам особено сред хора, смятам обаче за космическа простотия КПП-та

Last edited by Mateev; 01.05.2020, 16:01.

Коментар

• Еххх, жалко за маските. Всички жени бяха хубави забулени, сега като сложат поли на тресливите телца зарад топлото и като открият муцуните и ....
            Я по-добре зима и с маски.

Коментар

Интересно. Според мене трябваше всичко друго да падне, а маските да останат последни, и да ги носим докато не се излекува и последния човек. Интересно какви са доводите за това решение.
              Матеев, съгласен съм с теб, може да ме смяташ за чудовище, но маските и дистанцията от 2 метра бяха и си остават най-надеждните мерки. Лично аз маска винаги си слагам особено сред хора, смятам обаче за космическа простотия КПП-та

Коментар

Интересно. Според мене трябваше всичко друго да падне, а маските да останат последни, и да ги носим докато не се излекува и последния човек. Интересно какви са доводите за това решение.

ПП: Прочетох заповедта. Всъщност маските не са отменени. Човек трябва да си носи маската, може и в джоба, и ако се приближи до някой друг, за да пита нещо, трябва да си я слага. Всъщност отменят носенето на маска само ако човек е сам самичаък и около него няма никой.
                ЗА ТЕБ НЕ СЕ ОТНАСЯ. ТИ МОЖЕ ДА СИ Я НОСИШ ДОРИ У ВАС.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
                  Маските паднаха официално , който иска може пак да си ги носи

ПП: Прочетох заповедта. Всъщност маските не са отменени. Човек трябва да си носи маската, може и в джоба, и ако се приближи до някой друг, за да пита нещо, трябва да си я слага. Всъщност отменят носенето на маска само ако човек е сам самичък на публично място и около него няма никой.

Това предполагам означава, че маската винаги трябва да е на врата, и при приближаване до някого да се вдига пред устата и носа. То и досега така се правеше, но сега просто се узаконява.
                  Last edited by Mateev; 01.05.2020, 15:53.

Коментар

• Маските паднаха официално , който иска може пак да си ги носи

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
                      И така имаме два лозунга за овцете (овцете сте вие)
                      1. Бегом се прибирайте в мишите ви дупки, защото Големият Котарак идва да ви прибере!
                      2. Светът никога няма да е същият (вече).

Двата тръгнаха по тъпите ви глави заедно, като тогава, в началото на паниката, предизвикана целенасочено от китайските власти през суцялниге ви мрежи, първото страшилище беше на мода ("мода" означава "средно") и китайците се възползваха, изкупувайки сега за жълти стотинки това, което хората (предишните хора) са построили с кръв, пот и сълзи. Продължават да го изкупуват, подклаждайки вълната на страха у вас, овцете, че имало още заразени в цинтъра на пропагандата Ухан. За сериозни хора – вижте вътрешнополиническата борба в Китай, спечелиха националистичните сили и взеха главите ва 30-на китайски ком-со-мол-чета, дръзнали да се правят на велики с Демократичната партия в блатото на САЩ.

Вторият лозунг дойде след издишането на първия страх за вас, Котаракът-ковидакът, и той е целта на мижавите управляващи хора на западния свят. Сега вече, разбира се, първият лозунг издиша като детско балонче, но напират на втория – нищо вече нямало да бъде като преди.

Момченца детски – светът е преживял много епидемии, пандемии, войни, даже и захлаждане на климата. Хората (хора, а не вия пидирасчита) са се стягали, борили, готови да умрат – и са умирали, а светът остана същият, педерасчета.

Но сега, овчици, за малко време ще се облажат жълтите маймуни, а за повече мреме – евреите. Но с това те самите ще предизвикат ново колене на евреите (нямат никакво чувство за мярка), след което пак ще искат компенсация във вид "Требва да ви управляваме ние, богоизбраните", ах Холокоста еврейски.
                      Съжалявам, еврейчета, но сами си търсите (щото сте душевно нечовеци) да ви убиеме – и ще ви.

Да речем за втория лозунг.
                      Това го искате вия, овцете, за да ви пази Овчерина. Е, бъдете си овчици. Ще ви стрижат и чипират за ваше спокойствие и удоволствие.
                      Аз не съм овца, обаче, и много ме е яд, че искате да ме направите овца като вас. Е, ще ме вкарате във вашия затвор... и кво, ще се възрадвате? Най-вероятно ще да.

Но аз знам, че сте по-тъпи от уважаваните от мен животни, и съм доволен, че по възраст требва да умра сравнително скоро и ми е кеф, че нема да се занимавам с вас, офцете, недостойни даже и за овце.

Аве Цезар, поздравяват те обречените на смърг!
                      2 е вярно.
                      Падали са доста империи заради пандемии - чумни, вирусни, бактериялни
                      С голямата депресия се роди НОВА ИКОНОМИЧЕСКА ПАРАДИГМА.
                      С WW2 - още една парадигма (монетаризма).
                      Сега ще се роди НОВА ПАРАДИГМА
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• И така имаме два лозунга за овцете (овцете сте вие)
                        1. Бегом се прибирайте в мишите ви дупки, защото Големият Котарак идва да ви прибере!
                        2. Светът никога няма да е същият (вече).

Двата тръгнаха по тъпите ви глави заедно, като тогава, в началото на паниката, предизвикана целенасочено от китайските власти през суцялниге ви мрежи, първото страшилище беше на мода ("мода" означава "средно") и китайците се възползваха, изкупувайки сега за жълти стотинки това, което хората (предишните хора) са построили с кръв, пот и сълзи. Продължават да го изкупуват, подклаждайки вълната на страха у вас, овцете, че имало още заразени в цинтъра на пропагандата Ухан. За сериозни хора – вижте вътрешнополиническата борба в Китай, спечелиха националистичните сили и взеха главите ва 30-на китайски ком-со-мол-чета, дръзнали да се правят на велики с Демократичната партия в блатото на САЩ.

Вторият лозунг дойде след издишането на първия страх за вас, Котаракът-ковидакът, и той е целта на мижавите управляващи хора на западния свят. Сега вече, разбира се, първият лозунг издиша като детско балонче, но напират на втория – нищо вече нямало да бъде като преди.

Момченца детски – светът е преживял много епидемии, пандемии, войни, даже и захлаждане на климата. Хората (хора, а не вия пидирасчита) са се стягали, борили, готови да умрат – и са умирали, а светът остана същият, педерасчета.

Но сега, овчици, за малко време ще се облажат жълтите маймуни, а за повече мреме – евреите. Но с това те самите ще предизвикат ново колене на евреите (нямат никакво чувство за мярка), след което пак ще искат компенсация във вид "Требва да ви управляваме ние, богоизбраните", ах Холокоста еврейски.
                        Съжалявам, еврейчета, но сами си търсите (щото сте душевно нечовеци) да ви убиеме – и ще ви.

Да речем за втория лозунг.
                        Това го искате вия, овцете, за да ви пази Овчерина. Е, бъдете си овчици. Ще ви стрижат и чипират за ваше спокойствие и удоволствие.
                        Аз не съм овца, обаче, и много ме е яд, че искате да ме направите овца като вас. Е, ще ме вкарате във вашия затвор... и кво, ще се възрадвате? Най-вероятно ще да.

Но аз знам, че сте по-тъпи от уважаваните от мен животни, и съм доволен, че по възраст требва да умра сравнително скоро и ми е кеф, че нема да се занимавам с вас, офцете, недостойни даже и за овце.

Аве Цезар, поздравяват те обречените на смърг!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Пише се ЩАБ, не ШТАБ
                          +1
                          Трагично е, но това са реалностите.
                          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

Те и тока могат да ни спрат, и така само за 1-2 седмици ще ни върнат в средновековието.

Въобще цялата кула на съвременната цивилизация се крепи на няколко много нестабилни опори, всяка една от които сама по себе си е достатъчна да разруши всичко и да ни върне в средновековието или дори в каменната ера.

На практика с коронавируса дори не беше нужно да разрушават каквото и да било. Само ни казаха БАУ и после ни гледат сеира вече 3-ти месец.
                            Единия от прадядовците ми е убит съвсем млад през войнишкото въстание, случвало ми се е да се опитам да си представя, как са живели тогава без ток, радио, телевизия, телефони, автомобили и разходките из набедените за романтики места в италия и франция и алабала. Все едно, че ако средната класа не иде на ексурзия няма да ги считат за хора, все едно бабите и дядовците им, които са имали много по-смислен и човечен живот не са били хора, като не знаели и къде е морето.
                            Разлигави се много това човечество, забрави откъде е тръгнало и какво е изобщо човечност.
                            За антиваксърството и тем подобни дивотии, от типа че земята е плоска, изобщо да не говорим. Парапитеци със смартфони, но 1000г назад в знанието за обкръжаващата действителност.
                            Last edited by Vola.X; 01.05.2020, 15:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
                              .....
                              Едва ли можем, да си представим, ако ни дръпнат шалтерите на мрежата и започнат да ни управляват с вой на сирени, как аджеба разните му там фатмаци, номенклатурчици, апаратчици и всякаква партийна гмеж ще намерят трибуна. Най-вероятно щяха да сервилничат на военните или да се снишават като лалугери и ще се молят държавата да не ги забрави с пенсиите,.... Диванната армия...
                              Те и тока могат да ни спрат, и така само за 1-2 седмици ще ни върнат в средновековието.

Въобще цялата кула на съвременната цивилизация се крепи на няколко много нестабилни опори, всяка една от които сама по себе си е достатъчна да разруши всичко и да ни върне в средновековието или дори в каменната ера.

На практика с коронавируса дори не беше нужно да разрушават каквото и да било. Само ни казаха БАУ и после ни гледат сеира вече 3-ти месец.
                              Last edited by Mateev; 01.05.2020, 15:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И аз мисля така. Както и комантара на Трак за САЩ-Китай- Русия и лошата шега на глобализацията.
                                Аз съм сигурен че Пандемията се използва умело за пренастройка и какво да кажа...аз лично не се тревожа че някой ще ме следи със съвременните средства. То си ми бешецвсно докъде ще доведе фейс-мейс, социални мрежи, смартфони, приложения, регистрация навсякъде за всяко нещо. Като на книга виждат всеки. Но мен това не ме тревожи. Нека следят, има бая хора които се самозабравят, а просташкия либерализъм и слибодия направи тероризма и наркокартелите като нещо много лесно и достъпно. Ако е затова, нека следят. Лошото е че има и недпбронаметени действия към обикновени хора. Но така не може да продължава. Национална сигурност и преди всичко опазване на ценности, религия, обичаи, нраво и култура. Никакви човешки права, погазени са също такива. Тук трябва безапелационен подход, нещо като диктатура с демокрацията. И никакво движение на хора. Визи за страните извън ЕС, за нас също, за всички. И малко повече полицейщина - на всеки комп да излиза инфо за всеки особено по граничния контрол. Единна система, криминалите да са под око във всеки един момент. И като ги приберат има начини никой да не чуе повече за тях, щом няма съд, да няма. Избегал и толкоз. А той така да е избегал, че повече никога да го не открият.
                                Да видим другите къде ще се денат. Такъв голям брой и % боклуци се плевят, не превъзпитават. Имал права, а къде са моите и твоите права.
                                Умните политици се усещат, дали ги водят за носа, дори да е със закъснение, В китай се извършва огромен експеримент с изкуствения интелект, а американците наблюдаваха внимателно, за да видят, докъде и доколко може да го ползват.
                                Путин обаче се усети навреме и още преди 2-3 години издаде заказ, да се изхвърлят всички важни виндовси и съмнителни операционни системи от администрацията, да се направи незавсима и защитена руска ос, предполагаемо на базата на фрии ос, и дори да се създаде вътрешнодържавна свързаност по мрежа различна и независима от интернет.
                                Преди половин година правеха някакви сухи тренировки, симулирайки тотално пропадане на интернета, Изключително разумно решение, за което се появи бегла информация още щом им лепнаха санкциите, Ще стане така, че в опита да им извадят очите, ще им изпишат вежди.
                                Едва ли можем, да си представим, ако ни дръпнат шалтерите на мрежата и започнат да ни управляват с вой на сирени, как аджеба разните му там фатмаци, номенклатурчици, апаратчици и всякаква партийна гмеж ще намерят трибуна. Най-вероятно щяха да сервилничат на военните или да се снишават като лалугери и ще се молят държавата да не ги забрави с пенсиите,.... Диванната армия...
                                Last edited by Vola.X; 01.05.2020, 14:58.

Коментар

Working...
                                X