IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Къде няма карантина? В Сърбия има по-жестока карантина отколкото у нас. В Беларус само приказват, но реално сигурно е по-затегнато отколкото тука.

И второ за бройката починали. Виж колко правим ние дневно по 1-2 макс 3. Те правят дневно по 5-6. Сравни ги пак след 1 месец и ще видиш че и в тази бройка ще ни водят сериозно. Така че не ми говори за колко била бройката сега, а виж с колко нарастват те и с колко ние.

Всички ми говорят за Швеция какъв пример била спрямо съседите си. Да ама в съседите им в момента умират по 5-6, а при тях над 50-60 дневно.

Уж икономически форум, трябва да има някакви наченки на логика и разум - освен да гледаш текущото състояние да гледаш и потенциала както се казва.
    Айде кажи какъв е потенцияла. Беларус даже и мачове си играят, какви мерки викаш имало?
    2 месеца и НЯМА РЪСТ НА ПОЧИНАЛИТЕ. КОЛКО ГОДИНИ ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ тази силно заразна болест и смъртоносна при това да се прояви?
    Още март съм казал че края на май короната ще е само тъжен спомен.
    Дано си спомняме и на изборите догодина, какво ни причини този еднокнижен неграмотник
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Я си виж бройката починали в БГ и Сърбия.
      Да ни осведомиш разликата починали ДНЕВНО.
      Колко пъти е - 10, 100 пъти или ХИЧ.
      Я погледни сега в БЕЛАРУС. Каква е разликата с починалите на ДЕН - 10, 100 или 1000 пъти. ТАМ КАРАНТИНА НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.
      Къде няма карантина? В Сърбия има по-жестока карантина отколкото у нас. В Беларус само приказват, но реално сигурно е по-затегнато отколкото тука.

И второ за бройката починали. Виж колко правим ние дневно по 1-2 макс 3. Те правят дневно по 5-6. Сравни ги пак след 1 месец и ще видиш че и в тази бройка ще ни водят сериозно. Така че не ми говори за колко била бройката сега, а виж с колко нарастват те и с колко ние.

Всички ми говорят за Швеция какъв пример била спрямо съседите си. Да ама в съседите им в момента умират по 5-6, а при тях над 50-60 дневно.

Уж икономически форум, трябва да има някакви наченки на логика и разум - освен да гледаш текущото състояние да гледаш и потенциала както се казва.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Аз лично твърдя тия неща от самото начало на кампанията. Тази топла вода за мен е доста хладничка.
        Гледам сутринта някой се е събудил и е изпънал палатката.
        СЗО ти каза, че има пандемия, кое не разбра ?
        В Западна Европа има.
        Иди го обесни на роднините на умрелите, дето щяха да живееят още 1-2-3 години.

Докажи, че няма епидемия.
        Отиди до магазина в Бялата Пръст и си купи нещо.
        После поствай касовата бележка тук.
        Ама, дотогава ходи гледай птичките навън и спри това лаене.
        Дай да затворим СЗО и всички болници и ти и Чуков да ни лекувате
        А ?

Коментар

В този текст няма почти нищо вярно.

Нашите мерки се взеха с пъти по-рано от другите. Виж една съседна Сърбия където имат вече близо 10 000 заразени. Те откриха по-рано от нас първия си случай, но затвориха по-късно от нас. Имаше едни 5 дена разлика между първи случай и затваряне, които играят важна роля при разпространението на заразата.

А па Запада затвори след седмици на чесане по там дето не ги сърби и чудене дали да затваря или не. Накрая затвориха щото видяха че ще умират хора по улиците и икономиката им така или иначе щеше да отиде на кино като почнат да умират хора по улицата.

Освен мерките, разбира се, изигра и важна роля населението че ги спазваше криво ляво, а не ги саботираше или игнорираше както беше в началото в Италия и Испания. Там откровено имаше хора дето игнорираха опасността и не спазваха мерките в началото и това доведе до още повече и по-сериозни мерки. Е накрая като видяха чувалите с трупове разбраха, че това не е майтап работа, но беше загубено ценно време и заразата се разпространи сериозно.
          Я си виж бройката починали в БГ и Сърбия.
          Да ни осведомиш разликата починали ДНЕВНО.
          Колко пъти е - 10, 100 пъти или ХИЧ.
          Я погледни сега в БЕЛАРУС. Каква е разликата с починалите на ДЕН - 10, 100 или 1000 пъти. ТАМ КАРАНТИНА НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Дори и да вляза вътре в театралната пиеса на абсурда "Ковид-19", има две възможни обяснения, несвързани с антикрокодилността на захарта на НОЩ. Първото е генетично и за него пряко казва Чорбанов, и се изпусна Кантарджиев на шоуто, а второто е това с БЦЖ. По генетичното мога да напиша по-подробно какво съм чул от двамата.
            Не твърдя, че няма и още други възможни обяснения извън качествата на захарта ни.

Но не ми се ще да влизам в театър на абсурда.
            БЦЖ-то трябва да го има в цяла Източна Европа уж.

Защо в Москва която като население е малко повече от България правят по 5000-6000 нови заразени на ден? Верно че в Москва са доста по-нагъсто от България. Но па имат ли или нямат ваксина и защо тази ваксина не действа навсякъде еднакво?

В региона, Сърбия е близо 10 000 заразени, Румъния и тя доста напред. Единствено Гърците са като нас - за тях не знам имат ли нямат ли БЦЖ, за другите уж трябва да имат. Но па данните се различават с пъти от нашите.

Така че БЦЖ-то може и да действа - това не го отричам. Но защо между страни с БЦЖ също има разлики?

Коментар

Не. Причината за ниската смъртност у нас не е ръсенето със захар, пардон ... противопандемичните мерки. Тези мерки не бяха нещо твърде различно от Германия, Австрия или други големи държави. И се взеха долу-горе по същото време. Причините може да са много, като една от тях е, че много малко се тества, респективно у много малко починали се открива вируса. Друга причина е методиката на отчитане. Ако Белгия например отчиташе по същия начин, само от това смъртността им щеше да е 2-3 пъти по-малка. Друга причина е, че у нас мъжете, пък и жените донякъде, умират средно 8-9 години по-рано отколкото в Западна Европа. Те не са доживели просто до тази слабост на организма, та да бъдат поразени от мижавото вирусче. Друга е миналогодишния грипен вирус, който отнесе само през януари 10 000 души в гроба повече от януари тази година.
              Ама тия анализи не са работа за форумни лаладжии като мен. Трябва сериозен научен анализ, макар да се съмнявам да бъде извършен обективен такъв.
              И да не забравя... Долу некадърното правителство начело с пожарникаря!
              В този текст няма почти нищо вярно.

Нашите мерки се взеха с пъти по-рано от другите. Виж една съседна Сърбия където имат вече близо 10 000 заразени. Те откриха по-рано от нас първия си случай, но затвориха по-късно от нас. Имаше едни 5 дена разлика между първи случай и затваряне, които играят важна роля при разпространението на заразата.

А па Запада затвори след седмици на чесане по там дето не ги сърби и чудене дали да затваря или не. Накрая затвориха щото видяха че ще умират хора по улиците и икономиката им така или иначе щеше да отиде на кино като почнат да умират хора по улицата.

Освен мерките, разбира се, изигра и важна роля населението че ги спазваше криво ляво, а не ги саботираше или игнорираше както беше в началото в Италия и Испания. Там откровено имаше хора дето игнорираха опасността и не спазваха мерките в началото и това доведе до още повече и по-сериозни мерки. Е накрая като видяха чувалите с трупове разбраха, че това не е майтап работа, но беше загубено ценно време и заразата се разпространи сериозно.

Коментар

Долу некадърното правителство начело с пожарникаря!
                Кога ше бутаме парламента?

Коментар

А не е ли?
                  Дори и да вляза вътре в театралната пиеса на абсурда "Ковид-19", има две възможни обяснения, несвързани с антикрокодилността на захарта на НОЩ. Първото е генетично и за него пряко казва Чорбанов, и се изпусна Кантарджиев на шоуто, а второто е това с БЦЖ. По генетичното мога да напиша по-подробно какво съм чул от двамата.
                  Не твърдя, че няма и още други възможни обяснения извън качествата на захарта ни.

Но не ми се ще да влизам в театър на абсурда.

Коментар

А не е ли?
                    Не. Причината за ниската смъртност у нас не е ръсенето със захар, пардон ... противопандемичните мерки. Тези мерки не бяха нещо твърде различно от Германия, Австрия или други големи държави. И се взеха долу-горе по същото време. Причините може да са много, като една от тях е, че много малко се тества, респективно у много малко починали се открива вируса. Друга причина е методиката на отчитане. Ако Белгия например отчиташе по същия начин, само от това смъртността им щеше да е 2-3 пъти по-малка. Друга причина е, че у нас мъжете, пък и жените донякъде, умират средно 8-9 години по-рано отколкото в Западна Европа. Те не са доживели просто до тази слабост на организма, та да бъдат поразени от мижавото вирусче. Друга е миналогодишния грипен вирус, който отнесе само през януари 10 000 души в гроба повече от януари тази година.
                    Ама тия анализи не са работа за форумни лаладжии като мен. Трябва сериозен научен анализ, макар да се съмнявам да бъде извършен обективен такъв.
                    И да не забравя... Долу некадърното правителство начело с пожарникаря!
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• https://www.bnt.bg/bg/a/svett-i-goly...uyJGUk9YVH5bo8

Боян чуков говори за короната и света след короната

Коментар

• Математик , ти да не изкара , че тъпия щаб ни спаси ..Много смешно и глупаво твърдение..

А защо да не питам- ИЗРАЕЛ, ВИЕТНАМ, СИНГАПУР И ТАЙВАН..

И до края не спря потока на ромеи със самолети и автобуси БЕЗ карантина..
                        Последно знаеш ли колко е смъртността средно..

ТИ НАЛИ ТВЪРДЕШЕ , ЧЕ ЩЕ Е 70 ПРОЦЕНТА..НЕЩО СИ СКАРАН С РЕАЛНИТЕ ПРОЦЕНТИ, А УЖ МАТЕМАТИК..
                        Last edited by Kiro; 02.05.2020, 11:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Живеем във времената на демокрация където изборите решават кой ще ни управлява.Да не се окаже като предният път ,че алтернатива няма
                          и същите пак дойдат на власт.
                          Ами възможно е. Като гледам на колко хора се харесва простотията на банкянския....

Коментар

Не си спомням да съм писал такова нещо за Ухан. Иначе съм се позовавал за други неща на Боян Чуков, а ма за точно това не си спомням.
                            Може и от възрастта да е....
                            А, може и от моята възраст да е, наборе.
                            Може друг да е пускал това, може и в друг форум.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Да, помня твой пост, пак позоваващ се на Б. Чуков, в който той доста основателно твърди, че "карантината" в Ухан всъщност е била борба между две фракции на функционери на ККП, между управляващите най-горе и т.н. комсомолци, чиято крепост е в Ухан, желаещи сближаване с ДемПа на хилариту и сандърсчиту. Комсомолчетата готвели цветна революция [ДП на САЩ(ТМ)]. Срещата завършила с нокаут в полза на върхушката.

Не знам дали сред тая патаклама със "страшни числа" обърнахте внимание, че преди две три седмици в Ухан имаше масово рязане на глави на местни функционери като "несправили се със задачата"? С един куршум два заека, хем "врага с партиен билет", [Сталин(ТМ)] е повален, хем да посмекчат обвиненията на световната прогресивна упщественост за разнасяне на вироза.
                              Не си спомням да съм писал такова нещо за Ухан. Иначе съм се позовавал за други неща на Боян Чуков, а ма за точно това не си спомням.
                              Може и от възрастта да е....

Коментар

Working...
                              X