IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В България няма пандемия !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Данни до 14.Aприл 2020
    Sweden Заразени 10,948 Починали 919

При пълна свобода починалите от коронавирус в Швеция са много по-малко.
    В тази всеобща парализа на планетарно ниво все повече специалисти и обикновени хора започват да следят какво точно става в Швеция. Там също има регистрирани заразени от коронавирус, има и починали.
    Но за разлика от повечето държави, които поставиха на “колене” и народите си, и стопанския живот, шведските власти постъпиха по коренно противоположен начин.
    Повече съмненията, споделени публично, че тези извънредни мерки – на затварянето на хората по домовете, на спирането на работа на цели икономически отрасли, са
    НЕСЪРАЗМЕРНИ с реалната опасност.
    В Швеция сега животът си тече по обичайния начин. Работят заведенията, училищата, търговските обекти, баровете, офисите. Единственото ограничение е в закрити зали да не се събират повече от 500 човека.
    Към настоящия момент в тази скандинавска държава от коронвирус са починали 33 човека на 1 милион души. Във Франция са 83, в Италия 230, в Великобритания 43, в Нидерландия 78 на милион. В САЩ починалите са 18 човека на милион души.Но там епидемията започна по-късно и вероятно случаите ще се увеличават. (Вижте първоизточника на този анализ ТУК.)
    Вече има и съмнения за коректността на статистиката на починалите от коронавирус, защото самата практика показва това. Например, ако човек е болен от рак в терминален стадий, но се зарази и от корона вирус и умре. От какво всъщност е починал – от коронавирус или от рак? В смъртните актове обаче се пише – коронавирус. Или пострадал тежко в пътнотранспортно произшествие мъж почива. Също има коронавирус, но от него ли си е отишъл или от несъвместимите с живота тежки травми? А в Северна Ирландия за жертви на коронавирус се броят и лица, починали 28 дни след като са дали първи положителен резултат, независимо дали вирусът е бил причина за смъртта. Варианти за изкривяване на тази статистика има много.
    Но не и в Швеция се раздува статистиката.
    Здравеопазването в страната изисква установяване на истинската причина за смъртта. Нека не забравяме, че преди още да се пръкне този нов коронавирус, всеки ден, всяка секунда някой някъде умира.
    А какво ще стане, ако Швеция се справи по-добре от държавите, поставили народа си под строга карантина? Ако накрая излезе, че и другите страни са могли да се справят с заразата без да разрушават цели сектори от икономиката си, без да наливат милиони във фондовете по безработица, без драконовските мерки, ограничаващи гражданските свободи?
    Вече има съмнения, че тази тъжна статистика е раздута. Но дори и раздута пак не е убедителен аргумент за императивно наложената всеобща парализа.
    В Швеция при почти обичайната свобода и начин на живот, броят на починалите от коронавирус спрямо броя на населението е по-малък, отколкото на други места по света.
    Роля в раздуването на тази невиждана планетарна истерия има и Световната здравна организация. В разпространената от нея на 25 март 2020 г.своя нова методика тя препоръчва да се счита за официална причина за смъртта КОВИД 19 дори, когато тестовете за наличие на вирус са отрицателни. Този подход наистина е удивителен.Иначе казано болниците дори без медицинско потвърждение могат да определят като причина за смъртта коронавируса.
    Така излиза, че истерията, свързана с коронавируса, се раздухва преднамерено. Може би е рано още за категорични изводи. Но отсега е ясно, че Швеция като лакмус ще ни покаже истината. Ако тази скандинавска страна покаже и докаже, че вирусното плашило е изфабрикувана лъжа, то правителствата, предприели строги мерки, да се стягат: чакат ги много по-големи неприятности, когато възмущението на народите изригне.

Коментар

• "Късметът" е, че въведохме карантина когато имахме 31 заразени. Две седмици след това имахме 300. Ако бяхме чакали да имаме 10 000, че да въведем карантина, две седмици след това щяхме да имаме 100 000. Скоростта на разпространение на вируса при липса на мерки е горе-долу една и съща навсякъде.

Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
      Пичове, грешно сте ме разбрали. Но въпреки това поднасям искрените си извинения. Съжалявам, че поста ми е довел темата към такива разсъждения.
      Идеята ми е, че просто имаме някакъв късмет да няма епидемия по нашите земи и че трябва да се възползваме от това, а не да си заравяме главите в пясъка и да мислим как ще преживеем. Реално ще похарчим едни пари без мисъл и ще докараме икономиката на кота нула, без да е необходимо.
      Last edited by Money; 13.04.2020, 21:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
        Ако дадеш някоя готина идея даже ще си я открадна,щото моя малък бизнес е с продукти от незнам коя си необходимост(накъде в края на необходимостите).
        Ма в момента баш там е килипира - в края на необходимостите. Ще се избият хората да се запасяват...

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
          Пичове, грешно сте ме разбрали. Но въпреки това поднасям искрените си извинения. Съжалявам, че поста ми е довел темата към такива разсъждения.
          Идеята ми е, че просто имаме някакъв късмет да няма епидемия по нашите земи и че трябва да се възползваме от това, а не да си заравяме главите в пясъка и да мислим как ще преживеем. Реално ще похарчим едни пари без мисъл и ще докараме икономиката на кота нула, без да е необходимо.
          Сори,Митак!Верно е ,че криво сме те разбрали,ама ние понякога само си търсим повод да се дръгнем....
          А иначе по твоя пост....Надяваме се,че и в бъдеще късметът да няма пандемия,ще бъде с нас....Махаме още утре всички мерки...И от там?!Какво правим,за да се въползваме от световното сгомнясване?!Ако дадеш някоя готина идея даже ще си я открадна,щото моя малък бизнес е с продукти от незнам коя си необходимост(накъде в края на необходимостите) и без да е в забранените бизнеси,няма да ти казвам за какво сриване на оборота иде реч....Изобщо не съм убеден,че след някой и друг месец изобщо ще съществвува...Та бих си краднал някоя идея,от тези ,които се надявам,че ще споделиш....

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Иронията ми хареса ........За жалост има неща заради които да го направят.Те и не го крият.Директно в прав текст го казват.Понякога.
            Язък!Значи няма да го правят за по-скъпи пури....За нещо друго,а...?!Пак съм пропуснал нещо ,ама то не ми е за първи път...Ти пък сподели истинските причини,що не ги казваш..?!.Егоист!

Коментар

• Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение
              Ето един дето иска да се възползва от създалата се ситуация.
              НИЕ НЕ БОЛЕДУВАМЕ. Каква е причината все тая, не е карантината щото имаме по 1,2 случая на всяка паланка.
              Трябват ни действия, а не заключване по домовете
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

Наборе, битката между тях в момента е жестока. Въпросът е кой ще я спечели - ТЕ или ДРУГИТЕ ?? Но който и да спечели ние, хората по света, от бедните до милиардерите ще бъдем роби. Ще кажеш ами как така милиардери пък роби. Да наборе те пак ще си бъдат много богати хора, но и роби и в известен смисъл дори и по-зле от най-бедните люде. Защото идеологията и на двете така да го кажа организации е еднаква - мракобесна и крайно жестока, фашизмът на Хитлер е бледо копие на тази идеология, а света на Оруел е лека препратка изразена в литерату.на форма.
                Дано да я спечелят Другите!Щом казваш,че милиардерите ще са по-зле от най-бедните хора...Нека им,да видят хубаво ли е лошото!

Коментар

• Пичове, грешно сте ме разбрали. Но въпреки това поднасям искрените си извинения. Съжалявам, че поста ми е довел темата към такива разсъждения.

Коментар

Мдааа....Чакай да си развихря и аз малко въобръжението....Обикновено пушещите пури по 1150 долара бройката,са с доста прошарени коси,сиреч са рискова група....Предполагам ,че са се залостили по именията си ,пуснали са вируса,който ще "окоси останалата сухата трева" и когато вирусът "окоси тревата" те ще пуснат ония големите самолети дето преди ни пръскаха там за нещо си...Не си спомням вече,за какво точно ни пръскаха,да ни замъгляват мозъците ли?!-е*еш ли му мамата....Та...., тия големите самолети сега ще напръскат цялата планета с един таен препарат,който ще изтрие вируса от лицето на земята....Тия дето са оцеляли ,ще се превърнат в роби на пушещите пури по 1150 долара бройката ......и тия пушещите скъпи пури(че ми омръзна да уточнявам ,колко точно струват),ще си гледат кефа,ще си правят партита и ще си пушат с кеф и на спокойствие пури от 1150 долара бройката....Само едно нещо ми се губи....Защо,по дяволите, им е нужно да правят всичко което изброих по-горе,като те и преди и сега си гледат кефа,правят си кавото си знаят и си пушат пури от 1150 долара бройката?!...Сетих се!След като свършат всичко ,което изброих по-горе ,най -вероятно ще могат да си позволят да пушат пури от 2300 долара парчето....Нещо такова ще да е.....
                    Иронията ми хареса ........За жалост има неща заради които да го направят.Те и не го крият.Директно в прав текст го казват.Понякога.

Коментар

Мдааа....Чакай да си развихря и аз малко въобръжението....Обикновено пушещите пури по 1150 долара бройката,са с доста прошарени коси,сиреч са рискова група....Предполагам ,че са се залостили по именията си ,пуснали са вируса,който ще "окоси останалата сухата трева" и когато вирусът "окоси тревата" те ще пуснат ония големите самолети дето преди ни пръскаха там за нещо си...Не си спомням вече,за какво точно ни пръскаха,да ни замъгляват мозъците ли?!-е*еш ли му мамата....Та...., тия големите самолети сега ще напръскат цялата планета с един таен препарат,който ще изтрие вируса от лицето на земята....Тия дето са оцеляли ,ще се превърнат в роби на пушещите пури по 1150 долара бройката ......и тия пушещите скъпи пури(че ми омръзна да уточнявам ,колко точно струват),ще си гледат кефа,ще си правят партита и ще си пушат с кеф и на спокойствие пури от 1150 долара бройката....Само едно нещо ми се губи....Защо,по дяволите, им е нужно да правят всичко което изброих по-горе,като те и преди и сега си гледат кефа,правят си кавото си знаят и си пушат пури от 1150 долара бройката?!...Сетих се!След като свършат всичко ,което изброих по-горе ,най -вероятно ще могат да си позволят да пушат пури от 2300 долара парчето....Нещо такова ще да е.....
                      Наборе, битката между тях в момента е жестока. Въпросът е кой ще я спечели - ТЕ или ДРУГИТЕ ?? Но който и да спечели ние, хората по света, от бедните до милиардерите ще бъдем роби. Ще кажеш ами как така милиардери пък роби. Да наборе те пак ще си бъдат много богати хора, но и роби и в известен смисъл дори и по-зле от най-бедните люде. Защото идеологията и на двете така да го кажа организации е еднаква - мракобесна и крайно жестока, фашизмът на Хитлер е бледо копие на тази идеология, а света на Оруел е лека препратка изразена в литерату.на форма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                        И-нет, разни сайтове, усилено мълчат за повдигнатото обвинение на професор ...., от аптечния съюз. Тя им казва истината, те ще я съдят, че внасяла смут.... Баси смеха....
                        Ей тука https://www.peticiq.com/ вървят две петиции в подкрепа на проф.Асена Стоименова. Аз ги подписах и двете.
                        Last edited by gigow; 13.04.2020, 18:41.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Сетих се!След като свършат всичко ,което изброих по-горе ,най -вероятно ще могат да си позволят да пушат пури от 2300 долара парчето....
                          Ще се сетиш я! Ама е друга хватката - ще си пушат същите пури, ама ще струват по $2300, поради създадения дефицит. Та всеки инвеститор с малко акъл в главата, ще се юрне да купува пури, преди да им се е удвоила цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                            Време е... да се запишеш в младежката-фашистка организация. Тук ще срещнеш доста съмишленици.
                            Молби за членство се подават чрез ЛС до оберщурмфюрер Ую.
                            бате, играй си играта на ендер, пиши си с другия профил с еднаквите букви
                            Last edited by X_Y; 13.04.2020, 18:37. Причина: Без обиди, моля.
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Определени кръгове пушеще пури от по 1150 долара бройката споделят мнението ти и работят по осъществяването му.

Коментар

• И-нет, разни сайтове, усилено мълчат за повдигнатото обвинение на професор ...., от аптечния съюз. Тя им казва истината, те ще я съдят, че внасяла смут.... Баси смеха....
                                И това ще мине ...

Коментар

Working...
                                X