IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Споделете лични срещи с грипа от трети вид Ковид-19

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Ето тук е официалната статистика по месеци и региони за УК

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulat...usualresidence

Тук много скоро ще видим истината - До момента има данни за Януари и Февруари тази година и въпреки леките разминавания по месеци спрямо предходната година сбора от Януари и Февруари тази година е по нисък с около 1% спрямо миналата година

Да видим какво ще се случи когато излезнат резултатите за Март и след това за Април

1% е в рамките на статистическата грешка. Тя е нормална - даже до 5-10% също не е кой знае каква болка.

Аз много добре знам какво ще показват статистките. Само че не-верващите пак ще си ги тълкувате както ви харесва.

Най-засегнатите региони ще са с висока смъртност 3-4-5 пъти по-висока от нормалната (имаме го случая в Италия вече). Да кажем ще са 10% от общото население.

Средно засегнатите региони ще има 20-50-70% по-висока смъртност. И те ще са някъде 10-30% от общото население.

Малко засегнатите региони няма да имат някакви сериозни изменения на смъртността. И те ще са може би половината или над половината като население.

Средно за месец ще имаш увеличение но няма да е драстично с пъти. А средно за годината и средно за цялата страна ще е още по-малко - 10% я има я няма.

И не-верващите пак ще сравняват круши с ябълки и ще викат ми то беше в рамките на статистическата грешка и ще се чудят как 10% повече са напълнили моргите и хладилните камиони и ще реват че всичко е било конспирация и измислица на медиите - "кви са тези морги дето да не могат да поемат 10% повече трупове - значи всичко е фейк"

Ми така ще е. Щото се взеха мерки. Щото всичко беше блокирано. Ако всичко беше оставено на самотек можеше за цялата страна да имаш 4-5 пъти по-висока смъртност. А можеше и 10 пъти да е по-висока. Не знаем. Не знам да има още такава страна оставила всичко на самотек. Освен в Африка ама там жегата и слънцето мори вируса. Та надеждата ми е тука с топлото време да спадне още. Е в Гърция спада последните дни, въпреки че онея спазваха в началото, ама после им писна и го подкараха през просото и те излизат на навън на слънце.

Коментар

• Първоначално изпратено от benassi Разгледай мнение

Ами докажи, че не си, няма да чакаме някой пубер да се събуди привечер и да оправи темата.
      Кажи за задната врата, да си влизаме там, сега.
      Не разбрахте ли, че 78-10 е акаунт на някой от модераторите на форума. Това обяснява защо има достъп до основната тема, както и обяснява защо безнаказано приказва простотии и никой не ги трие.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Ааа, пронто, пронто!
        После, ако успеят да преотворят генералната тема, пак ще сме там.

Ако засега ви е удобно това место – напред! Аз да не съм некой изедник, седнал с гъза си на устите на хората?
        Това – първо. Второто е, че темата е притежание на Инвестор, независимо кой я е почнал.
        А тъй като не съм копирастче, нека има свободен разговор.
        Данке!-дето му се вика на чист български....

Коментар

Ами докажи, че не си, няма да чакаме някой пубер да се събуди привечер и да оправи темата.
          Кажи за задната врата, да си влизаме там, сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
            78-10 ,налазихме ти темата с постове,които не са съвсем по темата...Ако имаш против,казвай, овреме да се спираме...
            Ааа, пронто, пронто!
            После, ако успеят да преотворят генералната тема, пак ще сме там.

Ако засега ви е удобно това место – напред! Аз да не съм некой изедник, седнал с гъза си на устите на хората?
            Това – първо. Второто е, че темата е притежание на Инвестор, независимо кой я е почнал.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Явно нищо не разбираш от статистика, гледаш числата и си фантазираш това дето ти отърва. А то няма нищо общо с реалността.

Като гледаш картинката не ти е ли ясно защо болниците и моргите са претоварени?

Имаш 5 пъти повече умрели за нормалното за месец. Много ясно че болници и морги ще се препълнят.

От друга страна ми говориш за някакъв грип от които умрели 17 000 ама в цялата страна пръснати равномерно и за цялата година (или събрани в 3-4 зимни месеци).

Е сега тези 17 000 ги имаш силно концентрирани в няколко региона и за един месец и затова сега имаш хладилни камиони.

За УК

1. При грип 17 000 равномерно разпръснати из цялата страна за 3-4 месеца
              2. При Ковид 10 000 ама концентрирани повече в Лондон и още 2-3 региона за 1 месец.

Няма как да сравняваш круши с ябълки и да отчетеш че едните са по-сини. Такива са твоите сметки.
              Ето тук е официалната статистика по месеци и региони за УК

https://www.ons.gov.uk/peoplepopulat...usualresidence

Тук много скоро ще видим истината - До момента има данни за Януари и Февруари тази година и въпреки леките разминавания по месеци спрямо предходната година сбора от Януари и Февруари тази година е по нисък с около 1% спрямо миналата година

Да видим какво ще се случи когато излезнат резултатите за Март и след това за Април

Коментар

• 78-10 ,налазихме ти темата с постове,които не са съвсем по темата...Ако имаш против,казвай, овреме да се спираме...

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Нарича се застраховка. Застраховката винаги е по-евтина от щетите и то с пъти (каското на колата е 20 пъти по-евтина от самата кола/щета).

И второ бързите и решителни мерки в кризисни ситуации обикновен се отплащат пак с пъти в дългосрочен план.

Видя другите как се побарваха и щетата е с пъти по-голяма.

Пример - СЗО януари казва "Няма смисъл да спирате полетите". Два месеца по-късно освен полетите и икономиките са спрели напълно.
                  о, я стига, българина сравнява света само със познанията които вече има, друго не съществува,
                  както и със минали модели или варианти които са се случили, това е т.н. сравнителен модел на познание.
                  Тва е , бяло или черно, други цветове няма, отваряме широко или затваряме всичко.
                  ЧЕ ТАЯ ЗАСТРАХОВКА СТРУВА ТРИ ПЪТИ КОЛКОТО КОЛАТА, АЛОУ,
                  ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ВОЗЯ НА ТАКСИ !!!

Не, бе, не, има и други цветове на дъгата.
                  Слагаш тези на карантина, както и тези с които са контактували посл 7-14 дена.
                  Превенции извън дома, маски, дезинфектанти, дистанция.
                  И никакво затваряне на фирмите.
                  Затваряне на сборища със хора повече от 10 души.
                  Виж Южна Корея, Сингапур, Тайван, ВИЕТНАМ.
                  А и предполагам там медиите не са толкова обсебени относно този вирус.

Коментар

Удебеленото от мен е лъжа.
                    Говорим за това, а не по принцип. Следвай контекста.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Човекът в пряк израз казва, че някои от мерките са прекомерни, дори вредни.
                      В още по-пряк текст казва, че вземането на навремени мерки в България е един от редките случаи ,в които не догонваме света...И пак в пряк текст казва ,че е за носенето на маски...И да,никой не казал,че в такава ситуация е възможно да се вземат перфектните мерки....Някои мерки трябва да се преосмислят в движение...Няма лошо хората да се разхождат в паркове и градинки ,но проблема е, че се получават струпвания на хора...Може би трябва да се въведе пропускателен режим ,знам ли и аз...Ние в дълбоката провинция сме привилегировани в това отношени ....Можем да си се разхождаме на всевъзможни красиви места, без да нарушаваме нищо....Ето един случай ,в който в малките населени места сме по-добре от вас в големите населени места ...Винаги съм знаел,че има баланс в природата....
                      Когато се случва една ситуация,аз винаги се поставям в "кожата" на тоя дето трябва да я "разрешева" тая ситуация и дали ще съм достатъчно компетентен за това ....Ами ,в случая, не се чувствам достатъчно компетентен....
                      Завиждам на самочувствието на някои форумни участници(не визирам специално теб),дето са убедени,че ще вземат идиалните мерки,които да са съобразени с всичко и с всеки,и ще действат перфектно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Ясно, Бота, ти бачкаш за Бил Гейтс. Не те ли е срам да участваш в подобен заговор!

ТАТО, разбра ли сега каква е конспирацията
                        Просто е предмет на индивидуално любопитство и малко индивидуален акъл, за да направиш като мен.
                        Струва ми се, обаче, че и двете ги нямате – вие, медийните папагали.

Смешни сте и за децата. https://www.youtube.com/watch?v=Rsv4lMJQvpY

Коментар

• Първоначално изпратено от benassi Разгледай мнение
                          Защо, след като заразени с коронавирус има в цялата страна, 4 области повече от месец остават незасегнати - Търговище, Разград, Ямбол и Софийска?
                          Значи области със общо поне 300к без нито един заразен са затворени без стопанска дейност ???
                          Не споменавам Силистра, дето имаше трима заразени, ама двамата били от Банско.
                          Ами сложете ги в инфекциозно, както за болни от Хипатит Б и да оставят народа там да работи и живее.
                          Нарича се застраховка. Застраховката винаги е по-евтина от щетите и то с пъти (каското на колата е 20 пъти по-евтина от самата кола/щета).

И второ бързите и решителни мерки в кризисни ситуации обикновен се отплащат пак с пъти в дългосрочен план.

Видя другите как се побарваха и щетата е с пъти по-голяма.

Пример - СЗО януари казва "Няма смисъл да спирате полетите". Два месеца по-късно освен полетите и икономиките са спрели напълно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                            Има и още нещо.Тук във форума пишат а и влизат стотици хора всеки ден.Досега никой не се е разболял от вируса.Поне не е писал за себе си или член на семейството си.
                            Аз имам познат вероятно болен, ама случая е толкова куриозен че не го разправям че няма кой да ти повярва, а е изключително показателен за цялата пародия

Мой приятел и баща му живеят в УК - Баща му е на 65г с диабет и прекаран инфаркт
                            Баща му получава симптоми на грип и се обаждат на личният лекар да си прави тест - Той му казва да си седи вкъщи и да пие парацетамол

След една седмица се влошава и го карат в спешно отделение - Правят му снимка на белите дробове и виждат петно като за пневмония и му правят тест за корона вирус

Теста за корона не може да потвърди за короната, но те го обявяват за корона и го вкарват в отделението за болни от корона защото нямало къде

Моят приятел и майка му искат да им направят тест за корона и им отказват

След около седмица го изписаха в момента е ок

Коментар

• Вирусът е започнал да се разпространява от един човек...

Първоначално изпратено от benassi Разгледай мнение
                              Защо, след като заразени с коронавирус има в цялата страна, 4 области повече от месец остават незасегнати - Търговище, Разград, Ямбол и Софийска?
                              Значи области със общо поне 300к без нито един заразен са затворени без стопанска дейност ???
                              Ами сложете ги в инфекциозно, както за болни от Хипатит Б и да оставят народа там да работи и живее.

Коментар

• Защо, след като заразени с коронавирус има в цялата страна, 4 области повече от месец остават незасегнати - Търговище, Разград, Ямбол и Софийска?

Коментар

Working...
                                X