IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Реално коронавирусът не може да бъде спрян, при 2 седмици инкубационен период без симптоми, също както и при атипично изкарване на болестта без симптоми но като заразоносител, това е невъзможно за спиране. Могат само да го забавят с пълни карантини. Китай реално бе поставил под карантина голяма част от населението си последните две седмици и това забави вируса. Този понелник се върнаха на работа, минималния инкубационен срок е 3 дена и болните скочиха с процента от преди карантината. Колкото повече стават толкова по-неможе да бъде спряно. И при 30% нови болни на ден за 60 дена ще обхване целия свят. Да кажем че параноята вече е ударила света - което в случая е добре и предаването се забави извън китай месец два. Отново за 4 месеца ще обхване целия свят. В момента въпроса е кога мерките които са в момента в Китай ще почнат да се случват в целия свят. Т.е. почти пълен блокаж на всичко и всеки. Дали ще се случи май месец или на есен. При всички случай това лято го пишете бегало. Вероятността всички да са затворени вкъщи и почти цялата икономическа активност да е спряла е доста висока
    А, здрасти! Ама много черноглед

    Най-добре да се заразим по-бързо тогава, докато има ресурс да ни лекуват. Който се зарази по-късно ще мре

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
      Интересното е, че испанският грип от 1918 г. също е приписван на китайците. 100 000 китайци били хванати да копаят окопите на франсетата и се предполага, че всичко е започнало от тях. На друго място се твърди, че неуспешна ваксина срещу тиф, която е била бич за войниците, е в основата на епидемията. Възможно е да е съчетание от двете. Възможно е и нито едното, нито другото да е вярно. Но има едно нещо, което е твърде любопитно. Това е афинитетът на китайците към употребата на широк спектър от животински видове в медицината и в кулинарията. Най-опасните от тях са прилепите, които са считани за голям деликатес, а вероятно си приготвят и лечебни отвари от ноктите и ушите им. Тази много тясна обвързаност между всякакви животни и човека е възможна следа към отговора на възможните причини за възникване на такива страшни чуми. Юстиниановата чума и тази от 16 век също е приписвана на китайците чрез търговците по пътя на коприната. Явно по този път има не само коприна, но и всякакви други работи, както и съвременната икономическа експанзия по същото това трасе. Прескачането на видовата бариера е най-страховитата възможност за едно заболяване. Нещо, което не мори хората, мори животните и обратно - което не мори животните, мори хората. Може да се появи и такава абсурдна връзка - хора, които ядат пчелен мед, да напускат семействата си в състояние на полуда, обхванати от синдрома на празния кошер. Никой няма представа за много от потенциалните възможности и хипотези да се случат едни или други странни и необясними събития.
      Стига и ти си внасял допълнителна паника...Малко са ни стряскащити данни за коронавируса ,ами дай сега ,като ям редовно пчелен мед ,да ме хване синдрома на празния кошер и да почна да се вея като изоглав по улиците....

      Коментар


      • Реално коронавирусът не може да бъде спрян, при 2 седмици инкубационен период без симптоми, също както и при атипично изкарване на болестта без симптоми но като заразоносител, това е невъзможно за спиране. Могат само да го забавят с пълни карантини. Китай реално бе поставил под карантина голяма част от населението си последните две седмици и това забави вируса. Този понелник се върнаха на работа, минималния инкубационен срок е 3 дена и болните скочиха с процента от преди карантината. Колкото повече стават толкова по-неможе да бъде спряно. И при 30% нови болни на ден за 60 дена ще обхване целия свят. Да кажем че параноята вече е ударила света - което в случая е добре и предаването се забави извън китай месец два. Отново за 4 месеца ще обхване целия свят. В момента въпроса е кога мерките които са в момента в Китай ще почнат да се случват в целия свят. Т.е. почти пълен блокаж на всичко и всеки. Дали ще се случи май месец или на есен. При всички случай това лято го пишете бегало. Вероятността всички да са затворени вкъщи и почти цялата икономическа активност да е спряла е доста висока

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

          За съжаление Китай е пред тази дилема. С карантина на 250 млн. души държавата ще фалира до 1 месец и умира от глад.
          Затова ще го удари през просото. Ще остави 2 до 5% от населението на планетата да загине, само и само да имат какво да ядат и да не фалират.

          Много опасна дилема. И нямат полезен изход. Защото лятото, което ще потуши вируса е далече, още 2-3 месеца.
          Що да е дилема.
          Ако си смъртно болен и има лекарство което ти дава 50% шанс да живееш дали няма да го пробваш.
          И 5% да е ще се хвърлиш смело с главата напред.
          И другите страни трябва да си понесат лептата.
          Да спрат полетите от Китай - ама никой не смее
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Интересното е, че испанският грип от 1918 г. също е приписван на китайците. 100 000 китайци били хванати да копаят окопите на франсетата и се предполага, че всичко е започнало от тях. На друго място се твърди, че неуспешна ваксина срещу тиф, която е била бич за войниците, е в основата на епидемията. Възможно е да е съчетание от двете. Възможно е и нито едното, нито другото да е вярно. Но има едно нещо, което е твърде любопитно. Това е афинитетът на китайците към употребата на широк спектър от животински видове в медицината и в кулинарията. Най-опасните от тях са прилепите, които са считани за голям деликатес, а вероятно си приготвят и лечебни отвари от ноктите и ушите им. Тази много тясна обвързаност между всякакви животни и човека е възможна следа към отговора на възможните причини за възникване на такива страшни чуми. Юстиниановата чума и тази от 16 век също е приписвана на китайците чрез търговците по пътя на коприната. Явно по този път има не само коприна, но и всякакви други работи, както и съвременната икономическа експанзия по същото това трасе. Прескачането на видовата бариера е най-страховитата възможност за едно заболяване. Нещо, което не мори хората, мори животните и обратно - което не мори животните, мори хората. Може да се появи и такава абсурдна връзка - хора, които ядат пчелен мед, да напускат семействата си в състояние на полуда, обхванати от синдрома на празния кошер. Никой няма представа за много от потенциалните възможности и хипотези да се случат едни или други странни и необясними събития.

            Коментар


            • Китай се съгласи да позволи на американски здравни експерти да пристигнат в страната като част от мисия на Световната здравна организация за проучване и борба срещу разпространението на вируса, предаде Ройтерс.

              https://financebg.com/%d0%b7%d0%b0%d...0%d0%b2%d0%b8/
              Заразени с коронавируса в 23 държави

              Коментар


              • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                Рязък скок нагоре в заразени и кремирани от 12-ти. Променили са начина на отчитане, или мерките в Китай не дават очаквания резултат?
                Meтодологията на отчитане е променена.

                "China revised the total case numbers in Hubei province by an additional 15,000 — and the death tally higher by 242 — after it took into account cases in which doctors are allowed to diagnose patients based on clinical methods."

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                  Ами така де - ще работи 24/7 до смърт. Стоките вирус не ги хваща.
                  Ще ми лежат вкъщи и да чакат смъртта мързелувайки
                  За съжаление Китай е пред тази дилема. С карантина на 250 млн. души държавата ще фалира до 1 месец и умира от глад.
                  Затова ще го удари през просото. Ще остави 2 до 5% от населението на планетата да загине, само и само да имат какво да ядат и да не фалират.

                  Много опасна дилема. И нямат полезен изход. Защото лятото, което ще потуши вируса е далече, още 2-3 месеца.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                    Ако е така първият заразен би трябвало да е служител на тая лаборатория,да се е заразил по невнимание и после да го е разнесал из Ухан.
                    Може да не е ясно как са го изпуснали. Само си знаят, че е тяхна работа, тяхна разработка. Не трябва да се изключва и диверсия.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

                      И двете са верни.
                      Нито на тези занижени данни вярвам.
                      Гледах три различни видеота, в едното изсипват 3 кубика пръст пред входната врата на заразени, друго - заковават платно шперплат, а в третото - заваряват желязната входна врата.
                      Е, сега остава и да ги застрелват.
                      Дилетанците-китайци изгубиха ценно време от седмица в началото да строят болница за 1000 души, а можеха да използват местата от училища, зали, хамбари, да оборудват лазарети за един ден за 10000-15000 души и да узаптят болестта.
                      Ама, не е лесно като си тъп и будала, ама и алчен.
                      Тези нови 14 840 за вчера, ще са нищо, защото сега пускат работниците по фирмите, че две седмици отпуска за икономиката е проблем.
                      Тъпи, та дрънка.
                      Един се оказал заразен в една отворена фирма и айде 200 човека в карантина, във фирмата, без излизане навън.
                      Засега Q1 2020 на Китай е -0.5%, годишно ще е макс +3.9%
                      Още две седмици отпуска трябват на икономиката в Китай да декларира нулев прираст за тази година, ама май ще минават през трупове, за да не случи това.
                      Толкова и за повишените нива на серен диоксид.
                      Айде най-накрая страните да приемат 5-то ниво на заплаха и да не пускат китайци, че болестта по Европа се придава и от други азиатци..
                      Баси, няма да ползвам летища тази година и никаква почивка навън.
                      Ами така де - ще работи 24/7 до смърт. Стоките вирус не ги хваща.
                      Ще ми лежат вкъщи и да чакат смъртта мързелувайки
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                        Рязък скок нагоре в заразени и кремирани от 12-ти. Променили са начина на отчитане, или мерките в Китай не дават очаквания резултат?
                        Ако е вярно това което говори китайският милиардер Го Вънуей за 1.5 мил заразени и 50 хил починали предстои да видим още по-шокиращи
                        данни,изтървана работа.

                        Коментар


                        • БФБ-то от много години е с коронавирус

                          Коментар


                          • Град Юхан е точно в центъра на развития Западен Китай, където се произвежда поне 90% от БВП.
                            САЩ са назад от 5G мрежата със поне две години.
                            Китай бяха планирали до края на годината да пуснат WiFi спътници които да обхванат цялата Земя и да ги свържат със тяхната завършена 5G мрежа.
                            Геолокации, автономни автомобили, интернет на нещата, 10х използване на данните … и САЩ щяха да зяпат отстрани.
                            Да, ама - не.
                            Това са факти, не - конспирации.

                            П.П.САЩ наскоро казала на ЕС да намали бързината на пускане на 5G Мрежата, че видиш ли, те не били готови още.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                              Рязък скок нагоре в заразени и кремирани от 12-ти. Променили са начина на отчитане, или мерките в Китай не дават очаквания резултат?
                              И двете са верни.
                              Нито на тези занижени данни вярвам.
                              Гледах три различни видеота, в едното изсипват 3 кубика пръст пред входната врата на заразени, друго - заковават платно шперплат, а в третото - заваряват желязната входна врата.
                              Е, сега остава и да ги застрелват.
                              Дилетанците-китайци изгубиха ценно време от седмица в началото да строят болница за 1000 души, а можеха да използват местата от училища, зали, хамбари, да оборудват лазарети за един ден за 10000-15000 души и да узаптят болестта.
                              Ама, не е лесно като си тъп и будала, ама и алчен.
                              Тези нови 14 840 за вчера, ще са нищо, защото сега пускат работниците по фирмите, че две седмици отпуска за икономиката е проблем.
                              Тъпи, та дрънка.
                              Един се оказал заразен в една отворена фирма и айде 200 човека в карантина, във фирмата, без излизане навън.
                              Засега Q1 2020 на Китай е -0.5%, годишно ще е макс +3.9%
                              Още две седмици отпуска трябват на икономиката в Китай да декларира нулев прираст за тази година, ама май ще минават през трупове, за да не случи това.
                              Толкова и за повишените нива на серен диоксид.
                              Айде най-накрая страните да приемат 5-то ниво на заплаха и да не пускат китайци, че болестта по Европа се придава и от други азиатци..
                              Баси, няма да ползвам летища тази година и никаква почивка навън.

                              Коментар


                              • Играта загрубява. В ХК има съмнения че вирусът се разпространява през климатичната система. Не разбрах как са елиминирали асансьора.

                                Hong Kong authorities have evacuated some residents at a Tsing Yi housing estate after two were diagnosed with the novel coronavirus despite living floors apart. A 62-year-old woman who resided in Cheung Hong Estate Hong Mei House in Tsing Yi was diagnosed with the novel virus on Monday – making her the 42nd confirmed case …

                                Коментар

                                Working...
                                X