IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • За България специално, а предполагам и за почти всички други страни, най-големия проблем ще дойде от неадекватното здравеопазване. Ако само 10% от разболелите се нуждаят от болнично лечение. Дори само 20% от населението да се разболеят това прави 70000 човека с нужда от болница. Тъй като лечението е дълго поне две седмици, а болестта се разпространява бързо, най-вероятно поне за половината ще трябва да има легла или екстра 35000 легла като абсолютен минимум. Но общо болничните легла в България са 50000. Всичките. И не виждам правителството ни да прави каквото и да било да се подготвя за евентуална епидемия.

    Коментар


    • Миналата година имаше статии, че свръх богати са наемали бункери в Швейцария, да устоят на бомби и зарази, с продоволствия за 2 месеца.
      Аз януари писах за консервите и оръжието и за къща в Балкана.
      Има и варианти за горещите острови на Гърция, Аржентина, Перу, Странджа Сакар, Панама, Доминика, Коми, Видинските села, Албанския север,.
      В Южна Америка е горещо, а и няма заразени.
      Иначе, мегалополисите са обречени, както и гари, спирки, магазини, щото е достатъчно само човек да издиша заразен въздух
      Остава и опасността за рецесия, банкрути, фалити, трилионите долари дълг.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
        Преди години попаднах на едно предвиждане на известната със своите пророчески дарби Слава Севрюкова. Там тя твърдеше, че около 2020-2025 година човечеството ще бъде изправено пред непреодолим проблем, който ще доведе живота до колапс. Съветваше всички българи, които са по света, да се върнат в този период, защото по-късно няма да имат възможност да сторят това. Единственото, което се налага като извод, е, че е вероятна пълна транспортна парализа, предшествана от някакъв друг глобален проблем. Твърдеше, че България ще бъде мястото за оцеляване на своите граждани. Наистина това е доста страховито пророчество, но в същото време не бива да се съмняваме във възможностите на може би най-ярката пророчица в нашата история. Тя има изумителни находки в областта на науката, които са надлежно доказани, и по-специално, което е най-странно - квантовата физика. Човек, абсолютно неграмотен в научно отношение, със завършен прогимназиален курс, говори за строежа на атома, кварките, макар да ги нарича по друг начин, торсионните полета и матрицата на Макс Планк, която е в основата на разумността на вселената. Нещото, което прави впечатление днес, е мащабите на превенция за този вид щам на грипа, които демонсътрира Китай. Те са безпрецедентни. Имаше ТОРС, имаше САРС, свински грип, грип от патица по пекински, бяха обявени за бича в ръцете на Дявола, но това, което наблюдаваме сега, е направо ужасяващо. А сме едва в началото. Може и да се размине, дано. Но винаги се сещам за това откровение на Слава Севрюкова, когато наближават тези години, та било то и без да има някаква видима причина за притеснение.
        Слава е най добрата.Издателството на СУ издава една книжка Психотронен нодел на атома.С нея работи Иво Лозенски от СУ.Предрекла ни е да си предупредим хората най късно до 2028г да се прибират щото после и да искат няма да могат.Чудех се дълго време ама как така няма да могат но след като стана аварията във Фукушима започнах да разбирам.А сега с корона вируса нямам никакви съмнения.Тя е казала че това дето сме свикнали да е земя няма все да е земя.Релефа ще се промени.А специално за САЩ е предрекла че от там идва злото по света и че умове бисери ще се разпръснат от там по целият свят.Бог няма да може да ги изтърпи.Времената наближават.Аз лично съм построил един апартамент и един съм купил.Направил съм и по един ама много як ремонт и на двата но не ги чувствам мои.Като си отида на село със земята и с кладенеца чувствувам някаква сила.Не знам защо е така но така усещам

        Коментар


        • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

          Не съм чул пчелите да отлитат на юг...Те да не са птици...Най-много да се натреса в друг кошер...
          Баш да отлита на юг ,
          обаче аз знам за едни хибридни пчели убийци които сериозно разширяват ареала си. Та да съм тон с настроението което обхванало всички.
          Last edited by Todor Sabev; 13.02.2020, 12:38.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 888 Разгледай мнение
            ... то това добре , ама да не ти се прийска да отлетиш на юг.

            Не съм чул пчелите да отлитат на юг...Те да не са птици...Най-много да се натреса в друг кошер...

            Коментар


            • Това добре, обаче скокът на умрелите от вируса за вчера е 2.5х в сравнение със завчера.

              Методологията за установяване на смъртта смятам, че е непроменена

              Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

              Meтодологията на отчитане е променена.

              "China revised the total case numbers in Hubei province by an additional 15,000 — and the death tally higher by 242 — after it took into account cases in which doctors are allowed to diagnose patients based on clinical methods."

              Коментар


              • Притеснителното е, че май не се изгражда траен имунитет и това, че си бил коронясан веднъж, не значи, че не може да повтори))).. Другото, което доста ме притеснява е, че по оценки на китайците вирусът протича по-тежко при мъжете и заразените мъже са близо 2/3 от всички заразени... Тук вече нещата започват да понамирисват.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                  Равновесието требва да смениш ника примерно .
                  Зомби - равновесие.
                  стискам палци да не съм прав. Но например когато в Мексико преди десетина години тръгна свинския грип, пак започнаха с карантини, проверки по летища и така нат. Два месеца по-късно вилнееше и в България. Той се оказа доста по-малко смъртоносен за щастие. Пак по досегашните оценки заразен от грип заразява средно 1,3 човека. Коронавируса не е още изяснено какъв му е коефициента но средното предположение е за 2,5 човека. При грипа човек е заразен чак след развитие на симптоми, това е заразно и преди това. И още по-зле и след това. Вече в Германия има случай на човек който на пръв поглед се е излекувал, но вирусите остават в тялото му и продалжъва да е заразен. Само си представи как се спира грип. това нещо се спира много по-трудно

                  Коментар


                  • Преди години попаднах на едно предвиждане на известната със своите пророчески дарби Слава Севрюкова. Там тя твърдеше, че около 2020-2025 година човечеството ще бъде изправено пред непреодолим проблем, който ще доведе живота до колапс. Съветваше всички българи, които са по света, да се върнат в този период, защото по-късно няма да имат възможност да сторят това. Единственото, което се налага като извод, е, че е вероятна пълна транспортна парализа, предшествана от някакъв друг глобален проблем. Твърдеше, че България ще бъде мястото за оцеляване на своите граждани. Наистина това е доста страховито пророчество, но в същото време не бива да се съмняваме във възможностите на може би най-ярката пророчица в нашата история. Тя има изумителни находки в областта на науката, които са надлежно доказани, и по-специално, което е най-странно - квантовата физика. Човек, абсолютно неграмотен в научно отношение, със завършен прогимназиален курс, говори за строежа на атома, кварките, макар да ги нарича по друг начин, торсионните полета и матрицата на Макс Планк, която е в основата на разумността на вселената. Нещото, което прави впечатление днес, е мащабите на превенция за този вид щам на грипа, които демонсътрира Китай. Те са безпрецедентни. Имаше ТОРС, имаше САРС, свински грип, грип от патица по пекински, бяха обявени за бича в ръцете на Дявола, но това, което наблюдаваме сега, е направо ужасяващо. А сме едва в началото. Може и да се размине, дано. Но винаги се сещам за това откровение на Слава Севрюкова, когато наближават тези години, та било то и без да има някаква видима причина за притеснение.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                      Стига и ти си внасял допълнителна паника...Малко са ни стряскащити данни за коронавируса ,ами дай сега ,като ям редовно пчелен мед ,да ме хване синдрома на празния кошер и да почна да се вея като изоглав по улиците....
                      ... то това добре , ама да не ти се прийска да отлетиш на юг.


                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Реално коронавирусът не може да бъде спрян, при 2 седмици инкубационен период без симптоми, също както и при атипично изкарване на болестта без симптоми но като заразоносител, това е невъзможно за спиране. Могат само да го забавят с пълни карантини. Китай реално бе поставил под карантина голяма част от населението си последните две седмици и това забави вируса. Този понелник се върнаха на работа, минималния инкубационен срок е 3 дена и болните скочиха с процента от преди карантината. Колкото повече стават толкова по-неможе да бъде спряно. И при 30% нови болни на ден за 60 дена ще обхване целия свят. Да кажем че параноята вече е ударила света - което в случая е добре и предаването се забави извън китай месец два. Отново за 4 месеца ще обхване целия свят. В момента въпроса е кога мерките които са в момента в Китай ще почнат да се случват в целия свят. Т.е. почти пълен блокаж на всичко и всеки. Дали ще се случи май месец или на есен. При всички случай това лято го пишете бегало. Вероятността всички да са затворени вкъщи и почти цялата икономическа активност да е спряла е доста висока
                        Равновесие требва да смениш ника примерно .
                        Зомби - равновесие.

                        Коментар


                        • Има и друг проблем, в Китай средната възраст на населението е под 35 години. В Европа е 43 години. Така че реално смърстността в Европа, а и в останалия развит свят е възможно да е доста по-висока. Просто този вирус непропорционално убива по-възрастни хора.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                            А, здрасти! Ама много черноглед
                            Към момента разправят как това било малко по-опасно от грип. И това успокоява пазарите. Но реалността е съвсем различна. В САЩ например не водят статистика на всички болни от грип. Отчитат се само децата болни от грип. За грипния сезон 2019-2020 има към 70 деца починали от грип. Ако това се разположи във всички възрастови групи това прави към 500 починали от грип за цялата държава. Те дават по-големи цифри като потенциални жертви от рода на 0,01%, но реално това са някакви оценки без яснота как се получават. В България например до момента мисля че само двама души са починали от усложнения от грип. По принцип при грипна епидемия се разболяват между 10 и 20% от населението. Доста хора имат имунитет. За този коронавирус никой няма имунитет. Към момента оценките за тези които потенциално може да се разболеят от коронавирус се колебаят между 50 и 60% от населението. Като се отчитат математическите модели за разпространение и потенцилано заразяване заразените към момента може да се 4 пъти повече от реалните - просто една част не развиват симптоми. Което прави смъртност от около 1%. За САЩ при 150 милиона разболели се прави 1,5 милиона жертви. Къде са 500 човека от грип къде са 1,5 милиона. И стои въпросът кое правителство ще е готово да обрече 0,5% от населението си, за да си спаси икономиката, като не налага карантина. Не мисля че ще има такова. За България например това прави към 35000 жертви. А смъртността в България по принцип е към 100000 души на година.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                              А, здрасти! Ама много черноглед

                              Най-добре да се заразим по-бързо тогава, докато има ресурс да ни лекуват. Който се зарази по-късно ще мре
                              няма нужда от лекарства, който какво му е писано....
                              да поразредим малко народа, че много тежи на земята, ще й изкриви орбитата....

                              ужас

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Реално коронавирусът не може да бъде спрян, при 2 седмици инкубационен период без симптоми, също както и при атипично изкарване на болестта без симптоми но като заразоносител, това е невъзможно за спиране. Могат само да го забавят с пълни карантини. Китай реално бе поставил под карантина голяма част от населението си последните две седмици и това забави вируса. Този понелник се върнаха на работа, минималния инкубационен срок е 3 дена и болните скочиха с процента от преди карантината. Колкото повече стават толкова по-неможе да бъде спряно. И при 30% нови болни на ден за 60 дена ще обхване целия свят. Да кажем че параноята вече е ударила света - което в случая е добре и предаването се забави извън китай месец два. Отново за 4 месеца ще обхване целия свят. В момента въпроса е кога мерките които са в момента в Китай ще почнат да се случват в целия свят. Т.е. почти пълен блокаж на всичко и всеки. Дали ще се случи май месец или на есен. При всички случай това лято го пишете бегало. Вероятността всички да са затворени вкъщи и почти цялата икономическа активност да е спряла е доста висока
                                И след още 60 дни ще ги повтори....
                                И след още 20 дни ще запалят кладите, щот не могат да ги погребат.....
                                Милиони и милиони ще измрат, а останалите ще ходят като живите мъртви и който е по едричък, ще бъде изяден....

                                Нооо, все пак ще има и здравомислещи, дето ще си гледат телевизия и ще си пият питието....


                                Коментар

                                Working...
                                X