IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

    Помниш ли как до неотдавна тази Калинка лаеше срещу правителството в предаването на Петър Волгин по Хоризонт?
    Сега пак толкова успешно лае ЗА същото правителство.

    Волгин и той същият: кога беше тъмносин и русофоб, кога после стана червен и русолюб...

    Долна пасмина са журналята, най-долната в България.
    Аз всичко помня и по тази причина ми се повръща!
    Едно е да изкажеш спокойно теза и да се обосновеш загрижено и човешки, друго е да се опиташ да стъпкаш безцеремонно и отвсякъде да ти личи, че изпълняваш поръчка или старателно практикуваш фелацио, въпреки видимата нехигиеничност.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Може би е Тойота, но не съм много сигурен.
      Tundra

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
        Надъхвате ли се! Спокойно, тренировката за световно управление чрез кризи се провежда успешно. Добре дошли в Новия световен ред!
        П.п. Само Унгария се съпротивлява. Щели да разпускат парламента и да управляват с укази. И тях ще ги гътнат.
        Бе бавно работят,
        САЩ още не съществуваха, кога Йелюменатите пуснаа "управлението чрез криза" - Черната Чума.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

          Твърдиш, че едва ли не конспирацията е на 100%. После казваш, че сме щяли да видим, дали това е така, за да се произнесем!
          Това са самоотричащи се неща! Или застъпваш тезата за конспирацията или не я лансираш, защото по тази логика, всичко принципно е възможно..... Трябва ли да го обсъждаме?
          Коментираме нещата предварително, защото постфактум и най-тъпия ще ги види! Реално обасъждаме, дали процесите са естествени или има някаквая скрита сила!

          Страха от тъмното, е преди всичко фантазията, какво е там, а не реалността! По същия начин, не си мисли, че псевдоелитите са толкова влики!
          Да те са там, в тъмното, но може да не са толкова възвисени, за колкото ти ги смяташ!
          Майк, винаги ми е било интересно да те чета!
          Със своите категорични тези по един настойчив начин разбутваш някакви закостенели и омързеливени мисловни структури и подбутваш към активен размисъл.

          Много вероятно е всичко е да въпрос на нагласа, на трептене. Последното го казвам доколкото се опитваш ярко и с чисто формално-логически доводи да обориш някакви предполагаеми тези на Пинокио. Съжалявам, не съм проследил спора ви и не знам точното съдържание на оспорваните тези, но на мен Пинокио ми е ясен, понятен, близък като гледна точка и непротиворечив по същество. Така го приемам субективно. Така г о усещам и ще опитам кратко да обоснова.

          Искам да взема конкретната дума "конспирация", която твърде вероятно поражда някакво напрежение в теб. Нарочно съм я сложил в кавички, доколкото зад това явление могат да се крият многолики прояви. Респективно това може да асистира сериозна промяна на спора.
          Аз самият тази сутрин ясно изтъкнах, че нямам категорично становище и продължавам да разглеждам голямо количество хипотези по повод на пандемията.

          Малко упражнения: Нека условно да приемем, че заразата би могла да има различен произход:
          Умишлено започвам от втората хипотеза.
          II. Изкуствен произход - тоест вирусът е резултат на лабораторна работа и висока генна технология. Някой е работил и стигнал нарочно и умишлено д о него. Самият акт н а неговото сътворяване конспирация ли е?
          Знаем, че в лабораториите отдавна има много химични и биологически агенти, които притежават огромна унищожителна сила.
          Кои страни имат потенциал за сътворяване н а такива, такъв продукт. Един ден опитах набързо да си отговоря на този въпрос и се уплаших - моного са! Проблемът е, че не става дума само за държави. Има още огромно количество субекти, които притежават потенциал да произведат и разпространят пакост - като се започне от огромни корпорации, та се стигне до откровени откачалки.
          Ако приемем, че сътворяването е условна "конспирация", то умишленото разпространение е една категорична и безусловна "конспирация". До тук вероятно нямаме различия!
          А случайното изпускане на вируса може ли да се класифицира като "конспирация"? Аз примерно бих казал, че всеки човек, който е с всичкия си и има достатъчно жизнен опит, не трябва да изключва подобно развитие. Тази теза особено добре щеше да ме ползва, при условие че исках да докажа теза, че самото притежание е конспирация.
          Дори не се наемам да разсъждавам върху мотивите - те биха могли д а бъдат една огромна и ярка палитра от "аргументи" - като се почне от откровена корист и интерес, та се стигне до завършения вид на едно безкрайно зло, изпълняващо незнайни повели.

          Този подход много хармонично се копулира със създаването и притежанието на ваксина/лекарство.
          Смислено е да предположим, че има разработени цели подробни програми за прилагане и използване на продукта.


          I. Естествен произход - тоест вирусът е продукт, който е сътворен от Майката Природа по силата на физически и биохимично процеси, без никаква асистенция от човека при сътворяването, под каквато и да е форма. Човешкото "сътрудничесто" и участие тук се явява като един съпътстващ ефект, доколкото първоначалното заразяване (пациант "0") и последващото разпространение се дължат или могат да с е обяснят с някаква човешка дейност или практики, включително социални.

          Ето ти една много специфична хипотеза. Да - вирусът е естествен продукт, но някой го е намерил, открил и със свои последващи действие или бездействия, пряко или косвено се е превърнал в причина за прескачането му в човека. Междувременно е работил върху прогнози и/или модели и/или ваксина/лекарство и се е готвил.
          Това конспирация ли е?!

          Имаме и още една доста специфична хипотеза - никой не знае конкретно за това кой точно вирус и кога точно ще дойде, но има определени кръгове, които убедено знаят, че един ден той ще дойде задължително, има сериозни основания да вярваме, че този ден не е далеч и си струва д ас еподготвим целево за него. Въпреки непознаването на конкретните параметри!
          Разработваме конкретни прогнози, модели и се готвим.
          За какво?!
          Очевидно е - да се предпазим и да извлечем полза!

          А това конспирация ли е?!

          Искам основно да демонстрирам колко богато могат да бъдат конотирани дълбоко различни по същността си явления.

          Известна противоречивост и ограниченост при възприемане на тези явления е върховна проява на нашата човешка същност. Съдя по себе си също - днес съм склонн да дам тежест на една от хипотезите, а утре някаква информация, идея, картина ме засилва в друга посока!

          Има още много, но време няма, дори не мога да редактирам, сорри!

          Поздрави!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

            Груев,ето това е новина от вчера...
            https://www.24chasa.bg/region/article/8342096
            Малко разсъждения по текст,като в час по литература....В тоя текст пише ,че болната е преместена в инфекционното отделение на областната болница,защото в пещерската болница липсват възможности за реанимация в случай на нужда....Слава Богу - жената вече се чувства по-добре....
            Дай да видим сега, какво пише за Пещера като град....Общински център...20 000 население.....Икономика :
            • Биовет Пещера“ – завод за антибиотици и лекарства
            • „Винпром Пещера“ – завод за алкохолни напитки, известен най-вече с ракията си „Пещерска гроздова“ и с „Мастика Пещера“
            И още куп обувни фирмички.....

            И в тоя град с 20 000 население,с видно - доста силна местна икономика,липсват възможности за реанимация даже на един пациент.....
            Почвай ги град по град ,ама не се занимавай с по-незначителни градове, дето никаква икономика нямат....
            И на база тези възможности,които имат тези градове,трябва да решиш,колко крути трябва да са мерките....И без нюанси от рода - ама ако бяхме дали двата милиарди- не за хвърчила, а за медицинско оборудване ,нещата щяха да изглеждат друго яче...Да бяхме,ама не бяхме ...Решения се взимат на база реалности,а не на база пожелателности и ако бяхме....

            Такава ни е структурата на болничната система. Какво странно има? Нали това ппавеха десните - съкращаваха болници, рационализираха разходите. Пещера е до Пловдив. Там ще се лекуват.

            Коментар


            • Бойко Борисов сам си кара колата по пътя за Перник, за да инспектира новия водопровод. Предполагам, че това е личната му кола, защото не беше Мерцедес или Ауди. Не можах да разпозная по интериора каква е марката. Може би е Тойота, но не съм много сигурен.

              https://nova.bg/news/view/2020/03/23...8%D0%B2%D0%BE/
              Last edited by Mateev; 23.03.2020, 15:01.

              Коментар


              • Надъхвате ли се! Спокойно, тренировката за световно управление чрез кризи се провежда успешно. Добре дошли в Новия световен ред!
                П.п. Само Унгария се съпротивлява. Щели да разпускат парламента и да управляват с укази. И тях ще ги гътнат.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                  Помниш ли как до неотдавна тази Калинка лаеше срещу правителството в предаването на Петър Волгин по Хоризонт?
                  Сега пак толкова успешно лае ЗА същото правителство.

                  Волгин и той същият: кога беше тъмносин и русофоб, кога после стана червен и русолюб...

                  Долна пасмина са журналята, най-долната в България.

                  Коментар


                  • Преди малко в парламента се скараха и без малко не се сбиха. Всички наскачака и започнаха да викат и да свирят, и хукнаха към изказващия се сигурно да го бият - знам ли. Огромно шоу в продължение на 5 минути. Причината - изказващия намекна на БСП какви издънки е правила тяхната партия в исторически план, те пък с викове и свирене го обявиха за фашист и без малко да стане истинско меле. Довечера ще го видим в новините.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                      Много си лют, бе, бай Пеше. Няма страшно, сега Меркел като кихне и ЕС ще се разпадне и ние пак ще се върнем, където сме били.
                      Лют съм защото ми отнеха оня свят на пълни с хора и животни села на щастливи и безгрижни деца.Села с трудолюбиви хора с висок морал...и добри добри хора.Села в които имаше какво ли не във всяка къща овце кокошки пуйки гъски патици крави градини плодове зеленчуци....Няма ги баба и дядо да им кажа колко много ги обичам..Не се заблуждавайте това не е тъга по детството или младежките години това е тъга за днешните деца които не знаят какво е да играеш на фунийки какво е да се наядеш с кайсии праскови пъпеши ягоди малини дини...до пръсване.Какво е по цял ден на реката да играеш на гоненка да ловиш риба.Какво е да ходиш цяло лято по едни къси гащи и да ядеш само сирене домати и чушки и а играеш до среднощ на улицата в парка.Днешният свят не струва пет пари пред оня дето загубихме.Днешният свят е на мръсници непочтени и алчни хора озверели от лакомия и загубили душите си...Днес имаме всякаква техника и сме все по лоши зли и недоволни....Мамицата им капиталистическа съсипахме си държавата заради лъскавите дрънкулки на Запада...А как им се подигравахме каъо ни говореха за капитализма и не им вярвахме заслепени от дънките и тоблероните в Кореком.Оказа се че всичко което са ни говорили за капитализма е вярно вярно до последната дума.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                        Явно ти всичко знаеш. Горкият Сократ с неговото тъжно заключение.
                        Май знам А ти спомени още някой философ, може и в очите на овцете да излезеш по-малко невеж

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                          Вярвай в каквото искаш, тия неща отдавана да доказани, има разсекретени доклади на ЦРУ на страницата им, на воени и т.н.. следващия свят е с характеристиките на съня ... а какво ли се хабя с теб.. като пиша,че масата сте овце верно си го мисля.. Пич всичко се знае, но трябва сам да си го намериш, щото няма кой да се губи времето с такива нато теб..
                          Явно ти всичко знаеш. Горкият Сократ с неговото тъжно заключение.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                            Eх, колко хубаво ми го рече, направо ме затапи - нищо де, аз съм свикнал да споря с всеки, особено когато го считам за неправ. Ся, понеже си готин, а и сме имали лаф с теб, пък що да не ти отговоря, нали съм сред малкото врагове в темата с още 2-3-ма олигофрена, всички други са в правата вяра и славославят годжитата. Тъй, аз продължавам да смятам, че нямаме придошла река - оттук ни тръгва първата принципна разлика. Ще се пробвам да го обясня и аз в картинки, щом такава е идеята в произведението, ма не щото считам, че си глупав и т.н. (а ти не си, достатъчно сме драскали из форуми, за да се знаем, просто си уплашен за близките си, което е разбираемо, само дето паниката е лош съветник - псоред мен). Ти очакваш потоп от скъсана язовирна стена минимум с обема на язовир Искър или поне трите язовира на Арда, а аз смятам, че това е стандартно пролетно топене на реките и дори и да скъсано някъде си нещо, то е някое микроязовирче, при което най-много да имаме повторение като онова в село Бисер и толкова (не че и то не е трагедия, ма не е пък апокалипсис). Оттук нататък тръгват все по-големи различия и мерки, в които не мисля да задълбавам. Иначе и двамата сме наясно, че нашата система на аварии (в случая здравеопазването като такова) е неподготвено и каквато и да е авария ще го хване по бели гащи, дори и да е дребно язовирче, особено ако за всеки пострадал отцепват по една болница, като за редник Киро. Тук на заден план идва въпросът защо сме неподготвени и защо като мсе неподготвени се дават 2 милиарда долара за самолетчета, вместо за здраве, но такива въпроси сега не се задават, слагаме по един хаштаг стейхоум и подкрепа за медиците, и всичко е точно.

                            дали щях да се справя по добре като шеф на шаба - не знам, но и ти не знаеш, така че такива изкази ад хоминем, т.е. да обсъждаш личността на противника, когато нямаш какво да кажеш по същество, съм ги учил в първи курс - умен си, ще ме разбереш (казвам го без ирония). Иначе аз казвам, че ако идва голяма вода (а аз смятам, че не идва), на първо място следва да отбиеш притоците на тази голяма вода, ако нямаш достатъчно чували, фадроми и т.н., за да направиш бент, за да не стане още по-голяма водата, с която да се справяш. сега ще речеш, че точно това уж правили прокситата на БХ в униформа, като ни пращат да си седим вкъщи, а аз ще ти кажа, че не правят това, а изпускат още язовири по притоците на тази голяма вода, като пускат емигрантите на юнашко доверие. Апропо, понеже съм виждал голяма вода и как приижда и мъкне със себе си какво ли не, то съм виждал и как селяните точно тогава си изхвърлят боклука, щото водата ще го отнесе и друг ще му бере гайлето - е, това правят западните държави с нашите мигранти - аналогията не е случайна Та в този ред на мисли, шреди да почнат да строят бентове и да преграждат с чували, да спрат и да отбият притоците (мигрантите), щото инач е работата ще е тройно по-невероятно да се случи, хеле пък с наличните ресурси. Та затова ги псувам прокситата на БХ

                            матеев, този път съм съгласен с теб, най-малкото щото и аз съм участвал в такива дискусии - тежко е и е трудно да се направи закон, в който да няма вратички, но това е друга тема. А това, че всички досега били така, не слдва да значи, че и оттук насетне следва да е така - който иска от мен полагане на лични саможертви, нека пръв даде пример, а аз пример не виждам

                            математик, дорук сме съгласни, че нямаме точна информация нито за настоящия грип (вирус, чумата на 21 век или както там искаш да го наричаме), нито за предишния, но пък смело залагаме и екстраполираме и от единия, и от другия лагер. Засега апокалипсиса като брой жертви се отлага, а вече трябваше да е настъпил, но икономическият апокалипсис чука и ще се усети много повече от разни хаштагове и 5-10-100 починали с по 15 аритмии и инфаркти, на които не е много ясно от какво точно са починали (нарочно профанирам). Обаче разбирам и БХ - когато всички около теб правят едно и също и изпадат в паника, няма как и ти да не изпаднеш в такава, особено като си знаеш здравеопазването и най-вече, като знаеш, че това може да е краят на политическата ти кариера, а без нея става много лошо и лъсват разни неща. Но няма да политизирам темата, макар този грип (вирус, чумата на 21 век) да е пос-коро политически и икономически, отколкото здравен проблем. Ще говорим по-сериозно след месец или два - тогава ще се разбере кой е заел правилната позиция и кой е бил олигофренът.

                            наздраве и бъдете здрави!
                            Груев,ето това е новина от вчера...
                            https://www.24chasa.bg/region/article/8342096
                            Малко разсъждения по текст,като в час по литература....В тоя текст пише ,че болната е преместена в инфекционното отделение на областната болница,защото в пещерската болница липсват възможности за реанимация в случай на нужда....Слава Богу - жената вече се чувства по-добре....
                            Дай да видим сега, какво пише за Пещера като град....Общински център...20 000 население.....Икономика :
                            • Биовет Пещера“ – завод за антибиотици и лекарства
                            • „Винпром Пещера“ – завод за алкохолни напитки, известен най-вече с ракията си „Пещерска гроздова“ и с „Мастика Пещера“
                            И още куп обувни фирмички.....

                            И в тоя град с 20 000 население,с видно - доста силна местна икономика,липсват възможности за реанимация даже на един пациент.....
                            Почвай ги град по град ,ама не се занимавай с по-незначителни градове, дето никаква икономика нямат....
                            И на база тези възможности,които имат тези градове,трябва да решиш,колко крути трябва да са мерките....И без нюанси от рода - ама ако бяхме дали двата милиарди- не за хвърчила, а за медицинско оборудване ,нещата щяха да изглеждат друго яче...Да бяхме,ама не бяхме ...Решения се взимат на база реалности,а не на база пожелателности и ако бяхме....


                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                              Че тя била много проста работата. Направо ми олекна. Бях се набил в бездната на размишленията. Разлиствах даже Ницше, за да видя, дали Бог е мъртъв. Но ти ми потвърди и сега се чувствам освободен от бремето на този екзистенциален въпрос.
                              Вярвай в каквото искаш, тия неща отдавана да доказани, има разсекретени доклади на ЦРУ на страницата им, на воени и т.н.. следващия свят е с характеристиките на съня ... а какво ли се хабя с теб.. като пиша,че масата сте овце верно си го мисля.. Пич всичко се знае, но трябва сам да си го намериш, щото няма кой да се губи времето с такива нато теб..

                              Коментар


                              • 30 годишния медик в Тръново се е влошил https://trud.bg/%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d...0%d0%b8%d0%b5/



                                В първо Хиругичното отделение понеже инфекциозното няма интензивно - тази болница спира операциите в това отделение
                                mWPCloud.com

                                Коментар

                                Working...
                                X