Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеЕй, Човеко, ти ми обърна душата, бе!
Баба ми ме будеше сутрин като ме целуваше по челото и се усмихваше!
Хайде, сине, ставай, че Ваньо е дошъл! Забрави ли, че днес ще ходите на реката?!
Само, моля те, да ми обещаеш, че ще се пазите!
На масата ме чакаха пресна дъхава чушка, натъпкана с ароматно овче сирене, топло яйце, запазило топлината на кокошката и огромен, почти нереален домат, по чиято повърхност още имаше дребни капчици влага.
Обичах да разчупвам домата и да поемам дълбоко сладко-сипчивия му дъх и свеж аромат, докато с възхита изучавах огромните клетки от разчупената повърхност!
Обикновено нямах търпение да довърша закуската и хуквах, а баба кротко ме кореше отзад:
Сине, пак си забрави малинките, да ги изядеш после!
Ех, Бате!
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Сложни?
1. Избухнала епидемия. Както са избухвали през цялата човешка история, уви, много по-кратка от тази на вирусите.
2. Прерастнала в пандемия. Тук може и да има умисъл. Пандемията можеше да се блокира от Китай, СЗО и САЩ стига някой да имаше желание.
3. В краен резултат ще има предимно губещи и непланирано преразпределение на богатство. Някои обаче ще добият огромни ползи от ситуацията - тези, които благодарение на случайност са добре позиционирани, както и тези, които са умни, предвидливи и способни да оценяват правилно риска.
4. Когато всичко приключи голяма част от зяпалите с отворена уста ще продължава да вижда конспирации на илюминати - тая идея се кльопа къде повече пред ужасяващата възможност някои хора да са просто много, ама много по-умни
Примерно, Забелязваш някаква слабост при колега, но не е задължително да му вадиш нож.
Не ми придиряй, аз също се правя на Хубавата Снежанка, щото е такава темата и нещата са сериозни, иначе хич не съм неукорим.
Насочваш ме да изведа няколко линии на разделение:
1. Ние и Те. Моля те, на ме питай за дефинирането на тези множества! Да, Те са обезсърчително умни, силни и са решени да действат. Системата е затлачена с боклук и промените са задължителни. Иначе рискуват далеч повече.
2. Ние-Семплите и Ние-Умните. Аз съм от първата категория. Не го казвам заради лукавост, флирт или други нехигиенични подбуди. Знам, че ще загубя. Не успявам да формулирам, Не изнамирам ясен, непротиворечив и смислен проект. Дефанзивната ми позиция просто отлага края.
Групата на Ние-Умните ще се доберат до някакви трохи, за повече не съм сигурен.Last edited by nachev; 23.03.2020, 17:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Аз съм и препоръчал да ги държат на границата в ничията зона между Цариброд и Калотина.Защото тия тарикати изоставиха Родината си в най трудният момент присмиваха ни се на останалите тука.Са да си стоят там на убавото на големите заплати и отличното здравеопазване....Да спрат всякакви полети на авиацията фалит за повечето авиокомпании та да си седне тоя народ на задника и да запре безцелното скитане...Тоя сняг съсипа дръвчетата в цялата страна...Дано поне не вали повече от оня гадния дъжд и природата да си отдъхне и реколтата да е добра..Сега тарикатите ще разберат какво е Родината щото като им казвах че е като майката не вярваха добра лоша друга нямат.Сега всички дето сме остамали тука ще разберем че сме направили правилният избор.А тия ако ги пуснат с тях трябва да се отнасяме с презрение никой да не им дава работа и да ги пъдят отсекъдеLast edited by Grosss; 23.03.2020, 17:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
1920 г. - 1860 млн. души. От тогава сме нараснали над 4 пъти. Средата е много по възпиемчива към епидемии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Е, то нали на база на тези лайна смятаме какво е възможно сега - не са адекватни мерките, защото продължават да пускат емигрантите да се завръщат. Ако те не бъдат спрени, всякакви карантини на тукашните българи са безсмислени, защото това е вносен вирус, не е ендемичен (нали така беше думичката). То малко като булката не е девствена, ма ние купуваме червени чаршафи за сватбата, щото с японското знаме няма да стане работата - да ме прощавате за цинизма.
Иначе и Враца нямат инфекциозно, а е голям град, реално най-големият в целия Северозапад (Плевен не го броя), та болните ги пращат в Бяла Слатина - какво да ти кажа. Превенция, бате, превенция, а не лекуване на последиците, а превенция не значи стоене вкъщи, за д аутрепем икономиката, а палаткови лагери на всички емигранти. Ма както и да е, чакаме новите карантини - дали ще ги обявят по традиция в петък, или ще е по-рано?
п.С. матеев, БХ кара Тойота в такива моменти - харесва я марката, не ме питай откъде знам
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Е, то нали на база на тези лайна смятаме какво е възможно сега - не са адекватни мерките, защото продължават да пускат емигрантите да се завръщат. Ако те не бъдат спрени, всякакви карантини на тукашните българи са безсмислени, защото това е вносен вирус, не е ендемичен (нали така беше думичката). То малко като булката не е девствена, ма ние купуваме червени чаршафи за сватбата, щото с японското знаме няма да стане работата - да ме прощавате за цинизма.
Иначе и Враца нямат инфекциозно, а е голям град, реално най-големият в целия Северозапад (Плевен не го броя), та болните ги пращат в Бяла Слатина - какво да ти кажа. Превенция, бате, превенция, а не лекуване на последиците, а превенция не значи стоене вкъщи, за д аутрепем икономиката, а палаткови лагери на всички емигранти. Ма както и да е, чакаме новите карантини - дали ще ги обявят по традиция в петък, или ще е по-рано?
п.С. матеев, БХ кара Тойота в такива моменти - харесва я марката, не ме питай откъде знам
от тях си идват с над 1000 евро,което ще им стигне хотелът да ги храни.Last edited by Grosss; 23.03.2020, 17:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Хер Начев ма стресира с дългите си коментари, а ти ще ма довършиш с едно изречение. Бъди по-ларж, щото в противен вместо у форума, ще си "убивам" времето около казаня.
Искам украшение, имам потребност и от муза!
Обещавам да прекратя безчинствата!
Вацев: Ще има нов световен ред, но този път не след война
Коментар
-
Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение
Секвоя не е ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Така е Тракащ...Аз не разисквам,кой какви лайна е изсрал за последните 30 години...Аз разисквам на база изсраните лайна ,дали се предприемат адекватни мерки...Нормално е да имаме и различни виждания.....
п.С. матеев, БХ кара Тойота в такива моменти - харесва я марката, не ме питай откъде знамNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Майки, само вдве изречения ти проявяваш явно противоречие. Казваш, че не знаеш, дали вирусът е пуснат преднамерено или е изпуснат случайно от лаборатория. Това са два различни варианта с многомилионни разклонения като следствие. Следва по-нататък в следващото изречение, че смяташ, че няма никаква умисъл. В първия случай имаме неизбежен умисъл, а във втория - нямаме. Така че не става ясно хипотезите накъде хващат гората.
Вируса може да е бил целенасочен удар към Китай, но не смятам, че има сценарий, на глобално ниво, чрез него хората да се поробят, каквато теза се лансира! Това само при положение, че е пуснат преднамерено! Аз обаче не казвам, че вярвам в това! За мен най-логичното е, да е продукт на природата или самите китайци да са го изпуснали, защото инциденти неминуемо с времето навсякъде се случват!
Аз застъпвам тезата, че вируса няма да доведе до поробване в глобален мащаб, освен това, което си върви и без вирус!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
И никога не подценявайте опонента, не демонстрирайте арогантно превъзходство над него, защото картината и играта са сложни.
1. Избухнала епидемия. Както са избухвали през цялата човешка история, уви, много по-кратка от тази на вирусите.
2. Прерастнала в пандемия. Тук може и да има умисъл. Пандемията можеше да се блокира от Китай, СЗО и САЩ стига някой да имаше желание.
3. В краен резултат ще има предимно губещи и непланирано преразпределение на богатство. Някои обаче ще добият огромни ползи от ситуацията - тези, които благодарение на случайност са добре позиционирани, както и тези, които са умни, предвидливи и способни да оценяват правилно риска.
4. Когато всичко приключи голяма част от зяпалите с отворена уста ще продължава да вижда конспирации на илюминати - тая идея се кльопа къде повече пред ужасяващата възможност някои хора да са просто много, ама много по-умни
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Добре си го нагласил. Сякаш си ме чел. Но забравяш, че има настоящи конвенционални истини без да са чак фундаментални теории, които съвсем реално и рационално санкционират. Много внимателно трябва да им се изпречваш. Да те не прегазят.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Аз не знам дали вируса е продукт на природата, без човешка намеса! Дали е пуснат срещу някой като Китай, преднамерено или пък, чисто случайно, е изпуснат от лаборатория!
Просто не смятам, че има някаква генерална скрита умисъл, през него да се поробят хората или икономиката да бъде скапана, за да се ограбят същите!
Както поробването, така и ограбването си вървят в пълна степен и без вируса!
Коментар
Коментар