IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Ще те изненадам ли ако ти кажа, че това което се случва утре е точно функция на това което се случва днес, (мат, модел амиго)
    Ти някога чувал ли си и влизал ли си в в система интегро-диференциални уравнения с начални условия. Началните условия могат да гарантират хаос в бъдеще, но може и да го избегнат! На тебе началните условия сякаш нищо не ти говорят. Земи се кротни малко с психясването. Хвърлял ли си топка като ученик, я си припомни и си отговори, защо онези с по-голяма маса и с по-голяма височина пращат топката по-далече от тебе
    Ей ама сте калпазани, как да не ви се радва човек, като тинейджърчета кой по-по да си покаже адреналина Кажете нещо убаво бе, кажете нещо мотивиращо, мигар ботев и лески за туй са си дали душите на ветъро
    Преци, остави го тоя паникьор.
    Днес гледам че венцеслави бибитко... бил си карал сам "собствената кола"...?!?
    Матейко, тия жипки са платени с едни откраднати пари от едни ловни стопанства

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Прав бях. Няма как да то го обясня и ти няма как да го разбереш. Въпроса за мене приключи, търси си друг за диалог.
      За мен цифрите говорят сами, на тях вярвам повече, отколкото на многословия.

Коментар

Ще те изненадам ли ако ти кажа, че това което се случва утре е точно функция на това което се случва днес, (мат, модел амиго)
        Ти някога чувал ли си и влизал ли си в в система интегро-диференциални уравнения с начални условия. Началните условия могат да гарантират хаос в бъдеще, но може и да го избегнат! На тебе началните условия сякаш нищо не ти говорят. Земи се кротни малко с психясването. Хвърлял ли си топка като ученик, я си припомни и си отговори, защо онези с по-голяма маса и с по-голяма височина пращат топката по-далече от тебе
        Ей ама сте калпазани, как да не ви се радва човек, като тинейджърчета кой по-по да си покаже адреналина Кажете нещо убаво бе, кажете нещо мотивиращо, мигар ботев и лески за туй са си дали душите на ветъро
        Прав бях. Няма как да ти го обясня с думи и ти няма как да го разбереш. Въпроса за мене приключи, търси си друг за диалог.

Коментар

Пирамиде и Матеев, а и други в сферата на песимистичните представи, ... нека е по-кратко - Моля вижте цифрите и да си припомним отговора на лафа - какво правят боговете срещу фактите!?,
          Просто вижте цифрите с които нарастват заразените у нас. Не ви ли прави впечатление разликата с останалите държави?! Уж сте технически лица, а сякаш губите почва под краката. Каква е "кривата" на нарастване при нас, ами тя в последните дни е линейна (слава на бога)!! а не експоненциална като в другите пишман държави
          ps. Нека оставим хората които разбират повече от нас, да си свършат работата
          100+
          Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• https://www.investor.bg/evropa/334/a...atelna-300988/

Mи как да не е атеист човек, няма господ...
            Дано не го е хванал алцхаймера, че като забавя поне да не забравя.

Абе тоя адаш на синковеца изненадващо адекватен тия дни, първо вето наложи на простотиите на бсп, сега и за това е прав.

https://www.investor.bg/ikonomika-i-...rizata-300981/
            Last edited by pipbel; 23.03.2020, 19:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ти не разбра ли, че някои хора гледат не това, което се случва днес, а това, което ще се случи след няколко седмици, и дори това, което няма да се случи, но следващия път може и да се случи.?

Коментар

Пирамиде и Матеев, а и други в сферата на песимистичните представи, ... нека е по-кратко - Моля вижте цифрите и да си припомним отговора на лафа - какво правят боговете срещу фактите!?,
                Просто вижте цифрите с които нарастват заразените у нас. Не ви ли прави впечатление разликата с останалите държави?! Уж сте технически лица, а сякаш губите почва под краката. Каква е "кривата" на нарастване при нас, ами тя в последните дни е линейна (слава на бога)!! а не експоненциална като в другите пишман държави, нали така или греша. !? Това в случая е като шестицата на матурите Погледнете спрямо останалите тотално закъсали държави ( като база). Не е добре, когато се говори само в черни краски.
                Ти не разбра ли, че някои хора гледат не това, което се случва днес, а това, което ще се случи след няколко седмици, и дори това, което няма да се случи, но следващия път може и да се случи. Може да ни наречеш параноици, но точно параноиците в Пентакона (и не само там) правят планове и харчат милиарди за неща, които никога не са се случвали, но за които има реална вероятност да се случат.

Не ми се сърди, но мисленето на някои хора в темата ми изглежда много плитко, първосигнално и детско. В същото време аз и Пирамид, и още 2-3 човека в темата имаме мислене на иноватори и изобретатели, което е многомерно, многовариантно, с много сценарии далече в бъдещето, в комплект с вероятноста за тяхното възникване. Няма как да го разбереш това, и няма как да ти го обясня с думи, но такива хора движат прогреса на човечеството, а не хората с ограничено мислене.

Хайде опитай се с думи да обясниш как изглеждат многомерните характеристики на някаква фигура в многомерното пространство, която освен всичко друго се променя и във времето. Представяш ли си го това, виждаш ли го картинно или графично в мозъка си?

Коментар

Просто вижте цифрите с които нарастват заразените у нас. Не ви ли прави впечатление разликата с останалите държави?! Уж сте технически лица, а сякаш губите почва под краката. Каква е "кривата" на нарастване при нас, ами тя в последните дни е линейна (слава на бога)!! а не експоненциална като в другите пишман държави, нали така или греша. !? Това в случая е като шестицата на матурите Погледнете спрямо останалите тотално закъсали държави ( като база). Не е добре, когато се говори само в черни краски.

Ние ги изпреварихме с мерките, при по-малко заразени хора. Това би трябвало да даде резултат, виж другите области в Китай, само в Ухан стана тежко, на другите места се отърваха с по-леки мерки и много по-малко заразени.

Ако ние успеем да се отървем от масово заразяване, ще станем отличниците на Европа и на Света, но нека не се радваме предварително, не сме победили още.

Също така аз смятам, че като по-малка държава имаме по-големи шансове, ако задържим строгите мерки, виж Сингапур. Там се справят добре, а са много по-гъсто населени от нас.
                  Last edited by Xman1; 23.03.2020, 18:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Преди време, се сетих за заплаха №3 (или 4), свързах се с отговорните, започнах да ги информирам за проблема и...знаеш ли, какво получих? ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ. Да не съм „плашел хората”.
                    Просто вижте цифрите с които нарастват заразените у нас. Не ви ли прави впечатление разликата с останалите държави?! Уж сте технически лица, а сякаш губите почва под краката. Каква е "кривата" на нарастване при нас, ами тя в последните дни е линейна (слава на бога)!! а не експоненциална като в другите пишман държави
                    ps. Нека оставим хората които разбират повече от нас, да си свършат работата
                    Last edited by precakanoto; 23.03.2020, 18:52.

Коментар

• Заразените в България вече са 201 човека от вече 16 области.

https://esribulgaria.maps.arcgis.com...4311295dce390f

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Аз не съм лекар нито фармацевт ама и там некой далавераджия в комбина с гнусни и продажни политици е издействал забраната на аналгин хинина за да наложи неговото производство....както тука мафията направи скъпи неколко пътеки.Преди време бях залудял от бълхи на село.Нищо не помага ужас ви казвам.Кученцето сиромашкото като ме видеше с машината за пръскане идваше самичко при мене....Ликвидирах ги с едно ръсене с един японски селскостопански препарат падан.Е забраниха го.Всичко което вършеше работа го забраниха.Целта е да трупат кинта да пием бонбони вместо лекарства и да трупат пари като не ни минава.Аз и затова не пия лекарства и не ходя по доктори.Чувствам се в отлично здраве и знам че съм в Божийте ръце.Реши ли мога и здрав да си замина...

Целта на западняците е за всяко нещо да тичаш в болница да те "лекуват" за хиляди евро/долари. Лошото е че като ходиш по болници се заразяваш от знайни и незнайни болести. Аз също повече от 10 години не съм ходил на доктор, не искам да имам досег изобщо с тия търгаши.

Още повече сега с този вирус отиването в болница е много лоша идея.

Според мен трябва да се възобнови производството на аналгин-хинин, западняците да умират, след като смятат че е вреден, аз не познавам някой да е умрял от това лекарство, но беше много ефективно за грип някога.

Също амидофена и него го забраниха, той беше най-доброто лекарство за смъкване на температура.
                        Last edited by Xman1; 23.03.2020, 18:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Как такъв вирус е успял да задръсти всички болници като имаме 190 заразени и повечето от тях са пратени под домашна карантина, защото нямат никакви симптоми?

Не Е запълни всички болници ама ще успее бързо да ги запълним ако го оставим да в вилнее - махнем карантината (скоро и болницата до вас ) Китайската чума има около 15% хоспитализация (до 5% на респиратори) Сезонния грип има около 1% хоспитализация

На брифинга в 17:00 часа

на 16:15 -16 минути и 15 секудни е въпроса - във видеото го питат за ВМА и Пирогов
                          Отговор - На пълен капациет са хоспитализираните пациенти!

https://www.facebook.com/mma.vma/vid...1190252597346/

Във връзка с увеличаване на случаите и изчерпване н акапацитета на ВМА и на „Пирогов” от Националния оперативен щаб ще направят предложение на министъра на здравеопазването да издаде заповед всяка една болница, независимо от вида на собствеността й, в тридневен срок да представи обособени отделения (оборудвани и с реанимационни легла), които да работят с COVID-19, поясни още проф. Мутафчийски.

(кой се уредил там уредил, почват да пълнят по другите болници) аз така го разбирам

вероятно не всички крила са за инфекциозни а имаш и други случай
                          Last edited by marketleverage; 23.03.2020, 18:56.
                          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Според мен знаят за математическия модел, според който излиза, че ако се заразят 60% от населението ще загинат 200 000 души в България. Това разбира се може и да не се сбъдне, но трябва да спазваме мерките и да се въведат по-строги ако е необходимо. Просто хората максимално трябва да ограничат движението си и срещите си с други хора. Може да звучи невероятно, но един човек ако си остане в къщи днес, може да спаси живота на десетки хора утре. Има голямо значение, че изпреварихме някои държави от Европа с няколко дни (за извънредното положение), няколко дни означава 2 пъти по-малко болни, една седмица, означава 4 пъти по-малко болни.

Освен това нека не забравяме БЦЖ ваксината, според доста източници тази ваксина омекотява COVID 19.

Също така данните от Русия са обнадеждаващи, там аналгин хинина не е забранен и се използват масово антибиотици. Западняците са прекалено стриктни с лекарствата и затова сега ще страдат много повече.

Освен това според мен парацетамола е вреден, защото разрушава черния дроб, а той е на първа бойна линия при болестите, на запад абсолютно масово се използва парацетамол и дори го предозират, като по този начин си унищожават всички шансове. Едно много по-безвредно и добро лекарство като аналгин-хинина, беше забранено, а опасния парацетамол го пият на запад като захарчета.
                            Аз не съм лекар нито фармацевт ама и там некой далавераджия в комбина с гнусни и продажни политици е издействал забраната на аналгин хинина за да наложи неговото производство....както тука мафията направи скъпи неколко пътеки.Преди време бях залудял от бълхи на село.Нищо не помага ужас ви казвам.Кученцето сиромашкото като ме видеше с машината за пръскане идваше самичко при мене....Ликвидирах ги с едно ръсене с един японски селскостопански препарат падан.Е забраниха го.Всичко което вършеше работа го забраниха.Целта е да трупат кинта да пием бонбони вместо лекарства и да трупат пари като не ни минава.Аз и затова не пия лекарства и не ходя по доктори.Чувствам се в отлично здраве и знам че съм в Божийте ръце.Реши ли мога и здрав да си замина...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Преди време, се сетих за заплаха №3 (или 4), свързах се с отговорните, започнах да ги информирам за проблема и...знаеш ли, какво получих? ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ. Да не съм „плашел хората”.
                              Прав си. Сега ще си изтрия постингите и ще помоля всеки, който ги е копирал, също да ги изтрие. По добре е никой да не знае и никой да не се досеща.

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Да, и съмртните случаи са на хора над средната продължителност на живота в страната. И аз през цялото време смятах частичната карантина за максималния вариант.
                                А тия първите двама май са си чистокръвни индийци

Коментар

Working...
                                X