IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Отричаш фактите.Почти всички починали в Италия и в целият свят са хора на "възраст да починат".Много от тях са имали сериозни заболявания,много от починалите уж от коранавирус са починали от друго/както казват-прекарал 3 инсулта и инфаркта,болен от спин и рак,а починал от коранавирус/.И най-важното-тази психоза която се създаде,поболява много хора.А е доказано,че около 90% от заболяванията са на психическа основа,Смятай колко хора в последствие ще развият заболявания и ще починат от уплахата която се съсздава,от претеснението за доходите си,за собственото си здравет и на близките им.На колко хора ще им се отслаби имунитета,че не са на въздух,че не спортуват,че се хранят нездравословно.Това също ще удари здраво здравната система,бизнеса след време.
    +1, това сме го говорили милиард пъти, но "състрадателните" не вдяват. Освен това са безкрайни лицемери в по-малка или по-голяма степен. Ето ти го прецаканото - уж интелигентно говори, а едно объркано, объркано, както винаги е било. Та прецаканото се навряло на село и вика - боли ме, аз ще си изляза в градината, евало съм ви и толкова. Ма иначе рев ние да спазваме правилата. Некъв друг пък вика, че го боли гъза за дечурлигата и че не можели да излизат и щели да се побъркат, важното било, че можело малоумните кучкари да си разхождат помиярите, щото те били по-важни от хората и можело да се изпикаят на килима. Ей за такива лицемери става въпрос, сър!

Иначе хубав пост на Начев, ама Начев, интелигентен човек си, обаче как зазвуча като недоевана 50 годишна феминистка. Ма как пък все ние, 40 годишните сме виновни бе, мааму стара, как пък все ние? Е, да се представя за тези, дето не ме знаят - на 41 години съм, имам 2 деца на 4 години и възрастни родители на по почти 70 години. Работя достатъчно, за да мога да си позволя много неща - нямам роднини в ДС, на ръководни позиции в БКП или която и да е от производните им днес, осигурявам се на максимума, плащам си абсолютно всички данъци и задължения в срок и т.н. И за какво съм ви виновен аз, бе? За какво? Затова че издържам всички социално слаби, маргинали, пенсионери и всякакви тарикати, дето са заебали родители си в БГ и са заминали да "си търсят късмета, щото са граждани на света".

Ми ай сиктир бе, какво повече искате от мен - да се затворя у нас като рецидивист, да си огранича децата до ходене на балкона и да си сложа намордник, като едновременно с това ми убивате бизнеса, щото всички по веригата сме свързани? И в замяна какво ще получа? какво? Ми айде да престанете само да искате от мен и да помислите и какво може да ми дадете, щото иначе балансът не излиза, а като се появят дисбаланси, те избиват. И то избиват лошо!

Разбира се, това ще го разберете, като останете гладни, което е неминуемо при подобен абсолютно малоумен локдаун и затваряне на икономиката. За психическите проблеми вече го казахме многократно. И не ми излизайте с фалшивите новини как без ръсенето със захар и шекер сега сме щели да сме 10 милиона разболели се само у нас и поне 1,5 милиона умрели, щото нали смъртността била 15%. Толкоза, айде, че имам деца да гледам, а те си искат своето, и нямам къща, в която мога да ги заведа, щото генералгоджи ми е забранил да излизам от София.

Разбира се, това горното не са мои мисли, а предадени такива на някакъв маоумник от нета. Гешев е радост, генералгоджи е слънце, ръсенето със захар и шекер пречи да не бъдем изядени от крокодилите!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
      .....
      Аз като ви казвам, че талянците и испанците приписват всичко на ковида, за да лапнат повече помощи, а медиите ви правят на мъймуни, вие не вярвате...
      Къмйони извозват трупове по нощите, крематориите затрупани с тела до комините, ледените пързалки — морги на кака ви Селена "Окото на бурята"...
      Патки!!!

Предполагам, че и в Китай е било същото с техните вътрешнополитически борбички.

Очаквам и от САЩ да изскочи нещо такова, зер сичкото световни медии са си плюли в устите да свалят Тръмпа, президента голяма. Нали, Money?
      Ти прочете ли статията, или се задоволяваш само с популисткото заглавие?

В статията не пише нищо ново. Автора на статията само се опитва да убеди хората, че ако са имали някакво предишно заболяване, виновно е то, а не коронавируса. Един вид никой не умира от коронавирус, защото всеки си има някакво предишно заболяване.

Автора не отрича, че коронавируса директно е допринесъл за смърта, само твърди, че тези хора така или иначе са щели някога да умрат със или без коронавирус. Такива твърдения граничат с ФАШИЗЪМ и за наше най-голямо съжаление имат поддръжници дори и в този форум.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
        Wow наморника станал 10 Кинта у БГ
        Зависи каква маска тези винаги са си били по 4 -7 лева и сега няма наличност никъде https://bauhaus.bg/polumaska-zashtit...arch_id=110148
        mWPCloud.com

Коментар

Направи ли ви впечатление широкото медийно освещаване на събитията в Ухан, нещо много много нехарактерно за ККП и традициите на държавата им при подобни случаи? Сигурно не, защото го възприемаме за нормално тук на запад. Но за там не е нормално.

Нямам обяснение, но ми е много странно.

Същевременно в мюсюлманската им провинция Уйгур, където отдавна има множество големи "лагери за превъзпитание" (привет, Сандърс!) на мюсюлманите, и пиле не може да прехвръкне. И западните медии тож услужливо "не го забелязват".
          Хората крещят че справянето със ситуацията е фейк докато вицепремиерката на китай е на посещени (източник Гардиън да не каже някой че е конспиративен канал) (вероятно изкарват новини защото хората не са в концлагер с отнети телефона и могат да ползват VPN да минават през Great Firewall и да виждат блокирните западни сайтове и да ъплоудват видеа по тях) едно време само шпионите са носели такава технология в джоба си

Last edited by marketleverage; 28.03.2020, 10:40.
          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Отричаш фактите.Почти всички починали в Италия и в целият свят са хора на "възраст да починат".Много от тях са имали сериозни заболявания,много от починалите уж от коранавирус са починали от друго/както казват-прекарал 3 инсулта и инфаркта,болен от спин и рак,а починал от коранавирус/.....
            Добре, че освен рак, спин, инсулт инфаркт, горкият потърпевш е бил пожален от туберкулоза и едра шарка. А труповете в испания и италия все със спин и рак няма кой да ги събере и извози. Мигар допреди месец спинът и ракът се държаха прилично и правеха график на катафалките. Ей опасни сте в демагогията си, да знаете. И какъв бизнес ви гони изобщо в тази ситуация. Направилите някакви милиони и сакън страх да не изгубите един от тях. Владко горанов добре ви го каза, че не може да разбере, как до вчера суперпечеливши бизнеси плачат че нямат работна ръка, а сега не искат да направят нищо за нея, за да я опазят и да я ползват след няколко месеца. Пишман бизнесмени сте - да го знаете. Ако не сте разбрали - човекът е най-висшия бизнес капитал а не само милионите. Пожелавам ви да го разберете, въпреки че това пожелание може да е опасно, защото може да ви се наложи да запонете от нула и със съвсем друг бизнес от досегашния. А и се надяваме, че и разбирате от бизнес

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

проблемът става, когато вирусът стигне до възрастното население и много зависи от спецификата на отношенияте между поколенията в дадено общество.

Германия тестват яко и вероятно при тях общия брой заразени е доста по-малък от други съседни държави и като успеят да обхванат по-леките случаи сред младите им пада % смъртност. Също така там поколенията са доста по-дистанцирани от южняците и вероятно възрастните хора са по-защитени от вируса от колкото възрастните италианци и испанци.

със загрубяването на играта очаквам все повече гневни помисли към Китай, защото ще се окаже, че тяхното 'овладяване' всъщност изигра много лоша шега на западните лидери, които си казаха абе тия с 1,5 милиарда успяха...ние дето сме топ няма да успемм... грипче к'во толкова... да ама не...

или всички са решили да използват вируса, че да пооправят дълговете или ще е голямо дърво дългосрочно...
              Аз имам една идея че просто трябва да преболедуваш известно време преди да почнат да умират пациент 1 в италия е седял 18 дни на вентилатор (life support) преди да го разкачат (38 годишен) това след като са го докарали критичен в болницата с линеика и няколко пъти са го връщали обратно като имащ грип евентуално преди да открият че е с корона вирус (немците с масовото тестване са хванали много случай в ранен стадии и просто не са стигнали до този момент с парзалката - https://www.thesun.co.uk/news/111393...s-struck-down/
              mWPCloud.com

Коментар

Направи ли ви впечатление широкото медийно освещаване на събитията в Ухан, нещо много много нехарактерно за ККП и традициите на държавата им при подобни случаи? Сигурно не, защото го възприемаме за нормално тук на запад. Но за там не е нормално.

Нямам обяснение, но ми е много странно.

Същевременно в мюсюлманската им провинция Уйгур, където отдавна има множество големи "лагери за превъзпитание" (привет, Сандърс!) на мюсюлманите, и пиле не може да прехвръкне. И западните медии тож услужливо "не го забелязват".

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

А Макрон защо лъже ? Те са там където беше Италия преди 10 дни по смъртност .. Испания предни седмица

Немците също качват с + 75 вчера днес или утре ще имат трицифрени мъртви и почват да катерят
                  проблемът става, когато вирусът стигне до възрастното население и много зависи от спецификата на отношенияте между поколенията в дадено общество.

Германия тестват яко и вероятно при тях общия брой заразени е доста по-малък от други съседни държави и като успеят да обхванат по-леките случаи сред младите им пада % смъртност. Също така там поколенията са доста по-дистанцирани от южняците и вероятно възрастните хора са по-защитени от вируса от колкото възрастните италианци и испанци.

със загрубяването на играта очаквам все повече гневни помисли към Китай, защото ще се окаже, че тяхното 'овладяване' всъщност изигра много лоша шега на западните лидери, които си казаха абе тия с 1,5 милиарда успяха...ние дето сме топ няма да успемм... грипче к'во толкова... да ама не...

или всички са решили да използват вируса, че да пооправят дълговете или ще е голямо дърво дългосрочно...

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Коронавирус, в Палермо опит за нападение над супермаркета ЛИДЛ: "Нямаме пари". Служителите на реда наблюдават търговските центрове
                    В четвъртък някои хора се опитаха да разграбят супермаркет: след попълването на количките се опитаха да не плащат на касите, като се оплакаха, че нямат пари.
                    Следователно от днес основните търговски центрове се патрулират от полицията и карабинерите.
                    Междувременно бедността се увеличава в града: повече от хиляда семейства са поискали достъп до хранителна помощ.

Мечката играела в съседа ....

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

А Макрон защо лъже ? Те са там където беше Италия преди 10 дни по смъртност .. Испания предни седмица

Немците също качват с + 75 вчера днес или утре ще имат трицифрени мъртви и почват да катерят
                      Не отричам въобще новия грип, концентрирам се, както виждаш, върху вирусната роля на медиите, раздуващи нещата.
                      Вредите от мерките срещу този медийно раздут вирус ще са стотици пъти по-големи от тези на самото вирусче.

Коментар

89% са над 70 години.
                        https://money.bg/economics/zashto-v-...o-v-kitay.html

https://petel.bg/m/index.php?action=...57593&opinion=
                        Само дето момиченцето е написало обратното, трябва да е "по-голям" според смисъла на текста.

Аз като ви казвам, че талянците и испанците приписват всичко на ковида, за да лапнат повече помощи, а медиите ви правят на мъймуни, вие не вярвате...
                        Къмйони извозват трупове по нощите, крематориите затрупани с тела до комините, ледените пързалки — морги на кака ви Селена "Окото на бурята"...
                        Патки!!!

Очаквам и от САЩ да изскочи нещо такова, зер сичкото световни медии са си плюли в устите да свалят Тръмпа, президента голяма. Нали, Money?

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

То тази седмица нямаше много слънце и без друго.
                          Но Съни, не е ли по-добре да са затворени за месец в апартамент отколкото извозени към крематориума след 2-3 седмици? В случая не казваме, че няма губещи, а че избираме по-малкото зло. Това разбира се също може да бъде и в различна степен отчетено от всеки индивидуално. Погледни какво разправят италианците, всички си признават - защо го пренебрегнахме, защо не се спряхме навреме, защо проявихме свободни съчинения и т.н. Просто не сме изпатили като тях и дано не става разбира се, но знаеш лафа - не питай старИло, питай патИло
                          Отричаш фактите.Почти всички починали в Италия и в целият свят са хора на "възраст да починат".Много от тях са имали сериозни заболявания,много от починалите уж от коранавирус са починали от друго/както казват-прекарал 3 инсулта и инфаркта,болен от спин и рак,а починал от коранавирус/.И най-важното-тази психоза която се създаде,поболява много хора.А е доказано,че около 90% от заболяванията са на психическа основа,Смятай колко хора в последствие ще развият заболявания и ще починат от уплахата която се съсздава,от претеснението за доходите си,за собственото си здравет и на близките им.На колко хора ще им се отслаби имунитета,че не са на въздух,че не спортуват,че се хранят нездравословно.Това също ще удари здраво здравната система,бизнеса след време.
                          Last edited by 0; 28.03.2020, 09:43.

Коментар

• B Итaлия, ĸoятo имa нaй-cтapoтo нaceлeниe в cвeтa cлeд Япoния, 58% oт зaгинaлитe ca били нaд 80-гoдишнa възpacт. Дpyги 31% ca били нa нaд 70-гoдишнa, cпopeд пpaвитeлcтвeни дaнни.
                            89% са над 70 години.
                            https://money.bg/economics/zashto-v-...o-v-kitay.html

Разумът се завръща. Проф. Рикарди от СЗО: Само 12 % от починалите в Италия показват като причина Ковид19. Има преоценка на данните

Британският вестник "Телеграф" започна да публикува серия от материали и нови научни доклади, които показват, че тиражирания брой на стотици починали "от коранавирус", всъщност може да се окаже в пъти по-малък от реалния

​​​​​​... вместо 600 - 700, реалният брой на починалите от Ковид19 ще бъде 70-80
                            https://petel.bg/m/index.php?action=...57593&opinion=
                            Само дето момиченцето е написало обратното, трябва да е "по-голям" според смисъла на текста.

Патки!!!

Last edited by 78-10; 28.03.2020, 09:07.

Коментар

• Wow наморника станал 10 Кинта у БГ
                              Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажба в столична аптека на предпазни маски за лице на цена от 10 лева за брой, съобщиха от държавното обвинение.
                              Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Италия регистрира рекордните 969 смъртни случая от коронавируса за 24 часа, предаде БТА, позовавайки се на съобщение на италианската Служба за гражданска защита.

https://nova.bg/news/view/2020/03/27...3%D1%81%D0%B0/
                                Благодарим, че ни информира. Много си мил.

Коментар

Working...
                                X