IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Todor Subev е прав.
    Ако нямаше карантина.
    - някои фирми пак нямаше да работят поради липса на части и материали от света, нали сме глобално свързани
    - други, нямаше да изнасят, защото няма търсене сега навън,
    - малкото останали здраво мислещи ХОРА в БГ, сами щяха да се самоизолират за 2-3 седмици, гледайки Италия/Испания
    - Италия и Испания ПАК си сложиха карантина , но след като прецакаха вече здравната система, позволявайки на МНОГО инфектирани да влизат в малките болници, образно казано

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

      Пепе, понеже си ми приятел, няма да играя на дребно и да се правя, че не съм забелязал постинга ти, а ще говоря направо.

      В известен грозен, абсурден, уродлив смисъл Ковида прави услуга на човечеството като разкрива и демаскира очевидно съществуващите бездни и разломи по различини линии на разделение вътре в обществото.

      Ето, съвсем ясно съм изтъкнал, че при споменатата статия става дума за един много ценен и обобщен исторически преглед, който разкрива дискретните, скрити обществени механизми, които водят до значими обществени промени и тласкат обективно развитието на обществото на следваща орбита. И това се е случвало вече много пъти в продължение на векове и хилядолетия.
      Това е необозримо от позиция на отделен и кратък човешки живот, който при това е доминиран от битка с ежедневните реалии.

      В момента също сме в навечерието на някакви значими промени. Говорим за исторически период и преход - визирайки промяна, това не значи, че промяната е на дневен ред УТРЕ. Може да дойде бързо, може да се случи след години, десетилетия. Ще дойде, защото ОЧЕВИДНО СИСТЕМАТА Е ПРЕЦАКАНА. И прецаканата система не се състои само в обстоятелството, че е натрупан планини от дълг, непоправими изкривявания и диспропорции, а измислиха нов начин да счупят човека като го излъгаха, че той живее сам и само за себе си.

      Казал съм го съвсем ясно и досадно - в сайта списват неполиткоректни автори - визията им за бъдещето е тяхна частна, субективна визия. Защо не прочетохте това, което съм казал и забележките, които съм направил, а забодохте пръст в нечии частни възгледи.
      Не сте карани силово да вярвате в каквото и да е!
      Това действа на колеги като Маркета и Мъни като показване на червен парцал пред очите на бика. И подскачат и започват да изтребват комунисти (но и консерватори), да ги хвърлят от хеликоптерите. Осъзнайте се, това не е компютърна игра! Знате ли какво значи истинска болка и реални обществени проблеми с невъобразим мащаб?!
      Разберете бе, няма комунисти - умряха, никой не си въобразява, че ще се заличи собствеността и вървящата по петите и власт.
      Ама и другата няма да стане - достойните наследници на Лев Давидович, събрани бодро под знамето на глобализма да си редят картите както на тях им изнася, а покрай тях да подтичкват с угоднически физиономии удобни момчета, които още не са се превърнали в "Уморени коне". Времето върви изненадващо бързо! Вие сте следващите Кандидат-Уморени коне! Усещате ли как вече напират отдолу?! Не знаете за какво говоря, не ви и трябва!

      Тук вече се присъединяваш и ти започвате да ме гледате с подозрение лично мен.
      Ами, гледайте ме както искате, но това не променя истината.
      Съвременните либерали прецакаха системата през последните 30 години. А сега Ковида ще я доубие! Още не знаем откъде дойде той, дали е пратен от Бога или Мамона, може пък да има наивници, които си въобразяват, че плюнка, лепило, пирони и Ковид ще позакърпят разкъсаното, оркестърът пак ще свири, а те ще продължат да работят тъпите гои?! Нека си въобразяват! Ама няма да стане!

      Съжалявам, сега вие - 35 - 4о годишните сте на върха на силата си и искате всичко да продължи до безкрайност, защото така ви е изгодно - вие сте с видимо добри гени, интелигентни, силни, здрави, умни, добре образовани, с добра кариера, чудесни изгледи, прекрасни доходи, неспирни воаяжи, децата ви са още малки (малки проблеми), родителите не са стари (пак малки проблеми), има засукани и атрактивни обекти, които ви гледат преценяващо и с интерес и викат: качете се, господине, направете едно пробно кръгче, и т.н.
      Това е чудесно, всеки ще се отнесе с разбиране към понятния човешки мерак това да продължи максимално дълго.
      Имам лоша новина за вас - животът и обществото са и много други неща, които изискват поставяне в служба, смачкване на егото, ограничения, болка, грижа, солидарност, болести и още безброй други неприятни неща. Сега на този етап от живота си, вие щедро сте предоставили тази негова страна някому другиму!
      Вие не желаете никой да ви занимава с другите грозни неща и смущаващите такива, които за съжаление са незаобиколима и неотменима част от живота. Отбутвате го, не искате да знаете, че това го има!

      Ей-сега ще видите как всичко е крехко, взаимозависимо и колко лесно може да падне къщичката. Не сте го преживявали и разбираемо не ви се вярва, че е възможно.
      Къщичката на т.н. комунизъм падна като на шега, а нямаше човек на света, който да вярва, че ще стане толкова лесно и бързо.
      Отделно от това, представа си нямате като ни подхванат дизайнерите, които няма да питат - кой и бил либерал и е пял в хора на Хилъри и Сорос, кой е вярвал в консервативното и Божествено начало.

      С добри и приятелски чувства!
      Начев само имай впредвид кой е главния дизайнер и не забравяй че е любов...Всичко което идва е за наше добро.Аз никога не съм харесвал света който беше до вчера.Не може да не се работи не може да изкараме една година така щото ще мрем от глад..Хубаво това върши някаква работа месец два после какво правим?Като свърши кинтата като се изпразнят магазините и дойде негово величество гладът в цялата му прелест и величие???Като ти ревне детето че е гладно а ти нямаш пари вече кво правиш???Никой не е против разумните мерки но няма как да подкрепям безумия...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
        Напълно е възможно и приемливо като обяснение. Аз винаги съм имал резерви към ваксините, като в същото време не отричам постиженията им. Просто, когато се появи търговският елемент, нещата винаги отиват в кривия и кален коловоз, където засядат. Така е и с лекарствата. Такава е системата, в която живеем - подклаждано съревнование за печалба, а не за взаимна помощ и споделената риза с ближния. Неслучайно навремето, предвид че социализмът проповядваше други ценности, международната икономическа система се наричаше СИВ - Съвет за Икономическа Взаимопомощ. Това не беше само друг понятиен апарат - такъв беше идеологическият фундамент. Не, че не беше злоупотребено чисто по човешки и с това. Но, човекът е Творец - създава и убива своите Творения.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

          А бе Груец ти не разбра ли че си маргинал???Колко още да ти го повтаря властта?Вчера ти пратих клип за да видиш правилната позиция.Един прост циганин схвана нещата...През май ще се изсипят минимум полвин милион безработни минимум....На тях народната власт предлага услужливо и състрадателно кредити.Ако тая шайка спечели и следващите избори ще му кажа на тоя народ лично какво мисля за него в очите па ако ще Гешев да ме обеси на Паметника Левски.Избрах мястото не заради Апостола да се свети името му а заради факта че там съм учил.Мене там некъде странично до сградата дето ни отнеха...После иде глада черната борса обири кражби нападения над хора банки магазини....Гледам сега тоя шТаб наперени нафукани повярвали са си че са спасители...Това ще се обърне срещу тях като свършат парите въпрос на макс два месеца....Нас ни управляват прости и зли хора изключително зли.не им пука за нас и семействата ни....важното е да са на власт.А оня главния той за нищо не е виновен утре ще уволни шТаба и ше каже подведоха ни....щото той за нищо не е виновен за нищо.Тая простотия вече просто ме измъчва...
          А да и пропусна, че те го правят за да спечелят изборите и да държат народа в страх и подчинение.
          Но сериозно ли мислиш, че някоя партия ще се радва особено да взема власт в съсипана държава. Виж например колко често се сменяха правителства, когато бяхме в съсипано положение в началото на демокрацията- т.е. правителства за няколко месеца. Затова и народа не припозна понастоящем нито сини, нито червени, нито оранжеви, за които да си признаем гласуваше с огромни мнозинства на времето

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
            Нещата са прости - ако други държави прилагат "нашите" мерки, значи сме на прав път. Но ако следваме мерките на други страни, значи сме закъснели. За съжаление, още не съм чул какво предлагаш ти.
            Аз не съм бил в Барселона 20г следователно нямам къща.Омаскариха ме и това е.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              Ти прочете ли статията, или се задоволяваш само с популисткото заглавие?

              В статията не пише нищо ново. Автора на статията само се опитва да убеди хората, че ако са имали някакво предишно заболяване, виновно е то, а не коронавируса. Един вид никой не умира от коронавирус, защото всеки си има някакво предишно заболяване.

              Автора не отрича, че коронавируса директно е допринесъл за смърта, само твърди, че тези хора така или иначе са щели някога да умрат със или без коронавирус. Такива твърдения граничат с ФАШИЗЪМ и за наше най-голямо съжаление имат поддръжници дори и в този форум.
              Ако питаш за някоя от двете, които съм пуснал - да, разбира се, прочел съм ги, не е дълго.

              От първата взех процента на възрастните умрели и това, че Италия е втора по възрастни след Япония.
              Втората е ясна, говори сама по себе си.

              И на двете заглавията на ОК според мен.
              Не мога да разбера критиката ти, изглежда несвързана със статиите и тезата ми. Вероятно ти самият не си ги чел по-натам от заглавието.

              Коментар


              • https://klaus-buchner.eu/5g-schwaech...-corona-krise/

                5G als Brandbeschleuniger der Pandemie:
                5G schwächt das Immunsystem in Zeiten der Corona- Krise



                Die Corona-Pandemie ging von der chinesischen Stadt Wuhan aus, die als eine der ersten Städte weltweit mit allen drei Frequenzbändern für 5G ausgestattet wurde und daher einer sehr starken Strahlung ausgesetzt ist.

                Dazu Prof. Dr. Klaus Buchner, Mitglied des Europäischen Parlaments für die Ökologisch-Demokratische Partei (ÖDP): „Man kann zwar mit Sicherheit ausschließen, dass das Corona-Virus durch den Funk entstanden ist. Aber es ist erwiesen, dass die Verbreitung von Viren durch Funkstrahlung gefördert wird. Besonders 5G ist ein Brandbeschleuniger der Pandemie.

                Denn schon vor der Corona-Krise wurde die Wirkung von Funkstrahlung auf das Immunsystem untersucht.[1] Die Ergebnisse schienen zunächst widersprüchlich zu sein. Man fand aber bald heraus, dass sich die Widersprüche leicht erklären ließen: Kurzzeitige Bestrahlung stimuliert die Immunabwehr, längere hemmt sie dagegen. Speziell für Viren ist der Mechanismus bekannt, wie Funkstrahlung ihre Ausbreitung fördert und damit die Wirkung des Immunsystems abschwächt: Funk öffnet die Kalzium-Kanäle; dadurch wird die Replikation der Viren begünstigt. Dies wurde sogar für einen anderen Corona-Virus, einen nahen Verwandten des aktuellen Corona-Virus, experimentell bestätigt.[2] Dadurch ergibt sich sogar eine Therapiemöglichkeit durch Medikamente, die diese Kalzium-Kanäle blockieren. Speziell bei Lungenentzündungen wurden klinische Studien durchgeführt, die mit dieser Methode im frühen Stadium Heilerfolge nachweisen.[3]

                Prof. Buchner empfiehlt, die Belastung durch diese Strahlung so weit wie möglich zu verringern, also auf Schnurlostelefone, WLAN, Bluetooth sowie Smart Meter zu verzichten und Smartphones in den Flugmodus zu schalten.




                [1] Siehe z.B. El-Gohary OA, Said MA: Effect of electromagnetic waves from mobile phone on immune status of male rats: Possible protective role of vitamin D. Can J Physiol Pharmacol 2017, 95, 151-156. doi:10.1139/cjpp-2016-0218. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27901344

                Früher Überblicksartikel: Szmigielski S.: Reaction of the immune system to low-level RF/MW exposures. Science of the Total Environment 2013; 454-455:393-400. doi: 10.1016/j.scitotenv.2013.03.034

                [2] Siehe z.B. Bai D, Fang L, Xia S, Ke W, Wang J, Wu X, Fang P, Xiao S: Porcine deltacoronavirus (PDCoV) modulates calcium influx to favour viral replication. Virology 2020, 539, 38-48. doi: 10.1016/j.virol.10.011.

                www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31670218

                Übersichtsartikel: Xingjuan Chen, Ruiyuan Cao, und Wu Zhong: Host calcium channels and pumps in viral infections. Cells 2020, 9, 94. doi:10.3390/cells9010094

                [3] Siehe z.B. Zheng L, Hunter K, Gaughan J, Poddar S: Preadmission Use of calcium channel blockers and outcomes after hospitalization with Pneumonia: A Retrospective Propensity-Matched Cohort Study. Am J Ther. 2017, 24(1):e30-e38. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26280292

                Eine sehr gute und umfassende Zusammenfassung ist M. Pall: 5G als ernste globale Herausforderung – gesundheitliche Gefährdungen des Mobilfunks. Heft 12 der Broschürenreihe der Kompetenzinitiative ISBN 978-3-9820686-0-2, kostenlos herunterladbar unter https://kompetenzinitiative.com/broschuerenreihe/
                Професор доктор Клаус Брюкнер член на EU парламента, позовава се на научни изследвания. За по стар корона вирус е експериментално доказано, че вълните усковряват развитието на вируса, намалявайки защитните сили на имунната система и посредством отварянето на калциеви канали, които способстват за разрастването и репликацията на вируса. По дълго излагане на действието на 2,3,4,5G, Wi-Fi, Bluetooth и разни там смарт устройства е като да наливаш масло в огъня за вирусите по принцип и в частност за короната.

                Предлага терапия за лечение на короната, чрез блокиране на калциевите канали. Според проведени клинични изследвания, лечение с блокирането на кациевите канали при белодробни възпаления води до доказано оздавяване.
                Last edited by pepe1234; 28.03.2020, 11:13.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                  А ние даже не си и бием противогрипни ваксини. 5% само го правели това.
                  И най-вероятно това ни спасява до момента да имаме такава ниска смъртност.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                    Тука е заровено кучето, но материята е мнооого сложна ( даже и за мене...)
                    Хората, които са преболедували от грип Б, може да са спокойни - сигурно имат изграден имунитет....
                    А ние даже не си и бием противогрипни ваксини. 5% само го правели това.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

                      Тотално ги изопачи думите ми.или може би не се изразих ясно.Накратко-това е болест от която ще има починали,като всяка друга болест.Но ще са много по-малко от много други заболявания за които НЕсе вдига такъв шум.Цялата тази психоза която се съсдаде води да притеснение на много хора-за здравето им и на близките им,от липсата на доходи/ако си държавен служител трудно ще ме разбереш,но ако си взел кредити развиваш бизнес,или плащаш наеми,заплати....залежала стока. това води до сериозни притеснения/,за финасовото им бъдеще-как да си платя ипотеката,деца студенти.......Всичко това води до отслабване на имунната система и отключване на много болести и от там и смърт при някой.И аз това искам да ти кажа/за боднатото/,че по този начин броят на починалите ще е по-голям от жертвите на коронавируса,но ще ги броят за рак,инсулт.....Мислиш ли ,че оня дето ни спасява от коронавируса случайно излиза на брифинги по сто пъти на ден с генералска униформа/той е толкова генерал,колкото аз лекар/ ,а не с бяла престилка/той е доктор/,или костюм?
                      И преди стана дума, съвсем ясно казахме, че нямаме съмнение, че ще има отрицателни ефекти в много посоки, Търси се в задачата разделителната линия за избор на по-малкото зло. Когато е казано кратко се надявам, че е по ясно.
                      И точно по Такава стратегия за динамично разпредление на риска в системата имунитет-икономика се изпълнява в момента, заедно с лекари, математици, учени инженери и прочие - български собствен иновативен и динамичен модел. НАдеждата е, че бизнесът може да оцелее поне месец - два на половин обороти и със запас от половината работници в отпуска, защото ако титуляритесе натръшкат точно този запас ще продължи на тяхно място. Бизнесът би трябвало да е достатъчно развит и умен, за да разбере тези неща и дори да ги усъвършенства, защото не може да се каже какви последици ще има, дори ако тутакси се развърже всичката карантина.
                      Ако оставите бизнесът сам да реши какво да прави, ще видите, че ще избере по-правилната посока, стига разбира се, да е наясно, какво представлява опасността в действителност. Виждаме, как дори великият мажоритар на Биовет взе че се смири леко, като заболя, че дори и подари някакви помощи срещу епидемията
                      Last edited by precakanoto; 28.03.2020, 10:39.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                        Тука е заровено кучето, но материята е мнооого сложна ( даже и за мене...)
                        Хората, които са преболедували от грип Б, може да са спокойни - сигурно имат изграден имунитет....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                          Аз пък ще си позволя да копирам статията тук във форума, защото някои хора въобще няма да си направят труда да прочетат линка:

                          Сензационно откритие на учени и софтуерни инженери разкри потенциална връзка между миналогодишните ваксинации срещу щамовете на грип и изходът от COVID-19. Документът, базиран върху данни от Империал Колидж в Лондон, НСИ на Италия и Националната медицинска библиотека в Тоскана, доказва, че ползването на по-евтината - тривалентна ваксина срещу инфлуенца може да е причина за т.нар. цитокинна буря при огромен брой от починалите пациенти на Ботуша.

                          При това състояние септичният шок е почти сигурен и се овладява изключително трудно, дори ако бъде подобрено състоянието на засегнатите бели дробове при пациентите с коронавирусна инфекция.

                          И в китайската провинция Хубей, и в Италия, и в Испания процентът ваксинирани с трите щама на възраст над 65 години е висок - около и над 55 на сто. В същото време държави като Германия и Норвегия вече втори сезон използват адювантната четиривалентна ваксина, която включва и щам "Ямагата" (щам на грип тип "Б" - б.р.). При нея имунният отговор не бил толкова бурен и вероятността от развитие на цитокинна буря при средно тежко и тежко прекарване на COVID-19 не се смятала за толкова висока.

                          Според анализаторите това може да е един от ключовете към отговора на въпроса защо смъртността от коронавируса в Италия и Испания е значително по-висока, отколкото в страни като Германия и Норвегия, където броят на заразените също вече надмина петцифрено число.

                          Ето го оригиналния линк:
                          https://www.researchgate.net/publica..._with_COVID-19

                          ПП: Сега разбрахте ли какво се случва?
                          Ваксина за едни видове грип спомага да те убие друг вид грип (коронавируса).
                          Ха сега как да вярваме на ваксините?
                          Last edited by Mateev; 28.03.2020, 10:36.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Да,да това е един много грозен въпрос, - защо пишман бизнесмените не са инвестирали в катафалки и крематориуми Ще се въздържа да ползвам нарицателното, което Матеев ползва с голяма доза основание но и за да няма двусмислие, би трябвало и да уточня, че става дума за понятието "малоумници" Просто спукани латерни бранещи позиция, а ако бяхме като Италия и испания и ако някои радетели за собствената и велика "икономика" седяха в дома си с мъртвите си родители(защото не могат да ги погребат, разбира се това са възрастни хора имащи и съпътстващи заболяания, защото кой възрастен ги няма) -, то просто досега въпросните "икономисти" отдавна щяха да плачат пред камерите - "съжаляваме и защо бяхме такива, че не разбрахме какво се случва" - която между впрочем изповед могат да видят повсеместно от камерите на италианците. И то защото са супер малка и невзрачна икономика спрямо нас та никак не ги боли за нея. а ние като по-католици от дядо Папа взехме че се "разболяхме" за "икономиката"....
                            На грозното пожелание че като свършили парите щели да гледат сеир, мога само да се посмея Просто не познават оцеляващата сила на собствения си народ.
                            Не казвам нищо друго освен, че всичко случващо се има един много ясно изразен и мощен антиутопичен отенък. Всички ние, заключеници, знаем какво се случва единствено от малкия екран. Тези, които разказват за трагедиите си - нищо не пречи да са разказвачи. Разбира се, не споделям това. Само давам простор на мислите си.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                              +1, това сме го говорили милиард пъти, но "състрадателните" не вдяват. Освен това са безкрайни лицемери в по-малка или по-голяма степен. Ето ти го прецаканото - уж интелигентно говори, а едно объркано, объркано, както винаги е било. Та прецаканото се навряло на село и вика - боли ме, аз ще си изляза в градината, евало съм ви и толкова. Ма иначе рев ние да спазваме правилата. Некъв друг пък вика, че го боли гъза за дечурлигата и че не можели да излизат и щели да се побъркат, важното било, че можело малоумните кучкари да си разхождат помиярите, щото те били по-важни от хората и можело да се изпикаят на килима. Ей за такива лицемери става въпрос, сър!

                              Иначе хубав пост на Начев, ама Начев, интелигентен човек си, обаче как зазвуча като недоевана 50 годишна феминистка. Ма как пък все ние, 40 годишните сме виновни бе, мааму стара, как пък все ние? Е, да се представя за тези, дето не ме знаят - на 41 години съм, имам 2 деца на 4 години и възрастни родители на по почти 70 години. Работя достатъчно, за да мога да си позволя много неща - нямам роднини в ДС, на ръководни позиции в БКП или която и да е от производните им днес, осигурявам се на максимума, плащам си абсолютно всички данъци и задължения в срок и т.н. И за какво съм ви виновен аз, бе? За какво? Затова че издържам всички социално слаби, маргинали, пенсионери и всякакви тарикати, дето са заебали родители си в БГ и са заминали да "си търсят късмета, щото са граждани на света".

                              Ми ай сиктир бе, какво повече искате от мен - да се затворя у нас като рецидивист, да си огранича децата до ходене на балкона и да си сложа намордник, като едновременно с това ми убивате бизнеса, щото всички по веригата сме свързани? И в замяна какво ще получа? какво? Ми айде да престанете само да искате от мен и да помислите и какво може да ми дадете, щото иначе балансът не излиза, а като се появят дисбаланси, те избиват. И то избиват лошо!

                              Разбира се, това ще го разберете, като останете гладни, което е неминуемо при подобен абсолютно малоумен локдаун и затваряне на икономиката. За психическите проблеми вече го казахме многократно. И не ми излизайте с фалшивите новини как без ръсенето със захар и шекер сега сме щели да сме 10 милиона разболели се само у нас и поне 1,5 милиона умрели, щото нали смъртността била 15%. Толкоза, айде, че имам деца да гледам, а те си искат своето, и нямам къща, в която мога да ги заведа, щото генералгоджи ми е забранил да излизам от София.

                              Разбира се, това горното не са мои мисли, а предадени такива на някакъв маоумник от нета. Гешев е радост, генералгоджи е слънце, ръсенето със захар и шекер пречи да не бъдем изядени от крокодилите!
                              И точно коя икономика затворили с карантината. Икономика основно от този вид ,

                              Да не могат сп..рмите да си пазаруват парцалки в Мола.
                              Или да се подрусва на на общо основание гюбеци по чалготеки и клубове.
                              Или да се плюскат ,,изтънени,, специалитети у Хепи и Фреди.

                              А ишлеметата и подизпълнителите пак щеха да хлопнат капеници като им спрат поръчките от Европа. Същото се и отнася и за туризма никой западняк нема да се засили да идва на почивка у никое време по време на короната. Особено след случая алпийските курорти.

                              А балона при имотите и с вирус и без вирус щеше да се спука.

                              Голяма чат от производството както и логистиката си бачкат разбира се на по малки темпове. Както и селскостопанския сектор.



                              Така че не виждам що толкова се пънеш и да не беше вируса при следващото гърмене на кредитните пазари това пак ще се да се случи .
                              Last edited by Todor Sabev; 28.03.2020, 10:34.

                              Коментар


                              • добавена е нова графа с дата на първи случай. Много е интересна особено за т. нар. демократични страни.
                                https://www.worldometers.info/coronavirus/

                                Коментар

                                Working...
                                X