IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде, герП включиха и многониковите, и тежката артилерия от нищонеказващите многоникови като 4Д, в зашита на генералгоджи и Партията с главно П. Усещам, че тук се говори против негово величество Султан БХ - аз излазям. Грую е идиот, от когото се дистанцирам, 4Д е най-убав и най-учен, след генералгоджи, естествено. Слава на герП, да живее нашата радост гешев

Свободата е робство.
    Войната е мир.
    Невежеството е сила.

Не мислете, подчинявайте се, на генерал майор, професор, доктор, шеф на НОЩ, директор на ВМА и т.н. генералгоджи и не се осмелявайте да оспорвате неговата божествена същност. Вие сте идиоти, сравнени с него, олигофрени, покайте се, докато е време!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Благодаря ти за уточнението, Драго!
      Аз като пиша нещо гледам да съм проучил нещата виж ми поста защо ще се надишаш с вируси ако не го прочетеш с филтър с активен въглен

За 3М няма значение на модела а типа ка картирджа филтъра

Затова ти написах че за бг противогаза незнам как е противопраховата част активния въглен не играе никакво значение и ти показах противопрахова маска
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Това не е бактерия а е вирус. Не можеш да ме убедиш, че си по-компетентен от шефа на щаба. Ако икономист управлява епидемия ще изпадна в див ужас. Сам виждаш че нищо не разбираш от медицина. Икономистите видимо са в други органи, които имат икономически а не здравни задачи.

Разбира се, че не разбирам и затова не съм там. Това сега не е военен проблем, но все пак имаме Генерал, който не е вирусолог. За сметка на това е колкото здравен, толкова и икономически проблем, но няма икономисти, а има много полицаи. Произтичащите от мерките допълнителни икономически проблеми лесно могат да преминат в много по-сериозни медицински и какви ли не други.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Не те разберам!До вчера припяваше,че вирусът не съществува и всичко е един театър с цел да ни ограничат правата и свободите....Днес вече говориш за заразата ,за която трябва да се подготвим....Пледираш да се въведат още по-строги и ограничителни мерки или какво?!
          Да повторя ли?
          АЗ СЪМ ПОД КАРАНТИНА ОТ 10 ФЕВРУАРИ.
          Няма нужда някой генерал да ми казва.
          Ама че имаме ПАРОДИЯ на карантина всеки го вижда. Ефекта ще видим колко е. Ако имаме над 3к случаи на 10 април - НИКАКЪВ ЕФЕКТ.
          Пледирам да почнат да работят и да ЛИЧИ че работят, а не да плещят глупости.
          КЪДЕ Е САЙТА ЗА АКТУАЛНАТА ОБСТАНОВКА?
          Имаме 3 числа - заразени, починали, оздравели - толкова нито дума повече.
          Това е което са свършили черно на бяло.
          Всеки ден по 10 часа са по телевизията а ИМАМЕ ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ !?!?

Коментар

Не е до мое превъзходство спрямо него, макар и да не ми е трудно да го допусна.

Просто политиците лъжат, това е една от функциите на управление, за съжаление, но не ми е ясно защо сега така яко лъжат при положение, че всички останали яко ще го отнесат заради това.
            Пак бъркаш. Преди малко уточнихме, че нямаш необходимата компетентност да прецениш дали те лъжат или не. Следователно не става въпрос за нищо друго освен предубеденост на невеж човек.

Коментар

След като си призна, че си некомпетентен на тема медицина, сега трябва да успееш да докажеш, че имаш повече логика от Професор Доктор Мутафчийски. Слушал съм го внимателно и съм ти чел постинги. Няма да ти е лесно. При това логическото ти превъзходство спрямо него трябва да е толкова титанично, че да изравни на везната, неговото образование, знания и опит с прочетените от теб няколко десетки статийки на тема медицина. Освен това ти нямаш достъп дори и до няколко процента от информацията която има той. Така, че трябва да търсиш други аргументи срещу поста ми. Тези не струват. Успех.
              Не е до мое превъзходство спрямо него, макар и да не ми е трудно да го допусна.

Просто политиците лъжат, това е една от функциите на управление, за съжаление, но не ми е ясно защо сега така яко лъжат при положение, че всички останали яко ще го отнесат заради това.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

разпространението на вирус не е коремна хирургия. Едва ли е по близо от краставичар и компютърджия.
                А това че има информация и само я КРИЕ никой няма да му прости в бъдеще.
                Хората имат нужда да знаят и да се подготвят за заразата.
                Засега погледнато отстрани се вижда само ХАОС.
                Едва ли всички се лъжем, още повече че сме им яли хаоса 30 години
                Не те разберам!До вчера припяваше,че вирусът не съществува и всичко е един театър с цел да ни ограничат правата и свободите....Днес вече говориш за заразата ,за която трябва да се подготвим....Пледираш да се въведат още по-строги и ограничителни мерки или какво?!

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Естествено!Не всеки от нас разполага с мощна, глобална и тотална контраразведка,каквото предполагам ,че имаш на подченение....

Коментар

• В заглавието се пита дали корона вируса ще стане пандемия. Тъй като тя вече стана, темата е изчерпана и сякаш е време някой да закрие седянката.

Коментар

След като си призна, че си некомпетентен на тема медицина, сега трябва да успееш да докажеш, че имаш повече логика от Професор Доктор Мутафчийски. Слушал съм го внимателно и съм ти чел постинги. Няма да ти е лесно. При това логическото ти превъзходство спрямо него трябва да е толкова титанично, че да изравни на везната, неговото образование, знания и опит с прочетените от теб няколко десетки статийки на тема медицина. Освен това ти нямаш достъп дори и до няколко процента от информацията която има той. Така, че трябва да търсиш други аргументи срещу поста ми. Тези не струват. Успех.
                      разпространението на вирус не е коремна хирургия. Едва ли е по близо от краставичар и компютърджия.
                      А това че има информация и само я КРИЕ никой няма да му прости в бъдеще.
                      Хората имат нужда да знаят и да се подготвят за заразата.
                      Засега погледнато отстрани се вижда само ХАОС.
                      Едва ли всички се лъжем, още повече че сме им яли хаоса 30 години

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Генералът е хирург, което не е много близо до бактериолог, но за сметка на това се намират бактериолози, които смятат мерките за прекалени и в някои отношения неадекватни. Освен това проблемът не е само медицински, а е в много голяма степен и икономически, но не виждам да има икономисти по щабовете.
                        Това не е бактерия а е вирус. Не можеш да ме убедиш, че си по-компетентен от шефа на щаба. Ако икономист управлява епидемия ще изпадна в див ужас. Сам виждаш че нищо не разбираш от медицина. Икономистите видимо са в други органи, които имат икономически а не здравни задачи.

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Генералът е хирург, което не е много близо до бактериолог, но за сметка на това се намират бактериолози, които смятат мерките за прекалени и в някои отношения неадекватни. Освен това проблемът не е само медицински, а е в много голяма степен и икономически, но не виждам да има икономисти по щабовете.
                          всъщност до средата на април ще сме наясно този вирус по-страшен ли е от сезонния грип или не..
                          не трябва да се попуска фактът, че по това време на годината по нашите ширини грипът е отшумял....а това чудо тепърва навлиза.. лази и в топлите страни..

моят познат от северна италия ми писа,че дали е като грип или не ..не е в час (той е здрав), но казва, че болниците са тотал препълнени и нямат възможност да поемат нови случаи...това не е точно като в сезонен грип...
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Да.
                            Но всичкото това при положение, че опасността е такава, каквато ви я описват медиите. А това не е така.
                            Естествено!Не всеки от нас разполага с мощна, глобална и тотална контраразведка,каквото предполагам ,че имаш на подченение....

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

Това е респиратор/ противопрахова ПРОМИШЛЕНА/ маска МР-70! Филтриращите му елементи /два броя/ НЕ СА с активен въглен! Като цяло е неадекватна за защита от коронавирус, но явно такива са останали от стари складови наличности в ДА ДРВВЗ. Все пак, по добре със стара МР-70, вместо с незащитена устна кухина, нос и дихателни пътища. Пак е някаква механична преграда. Като малък съм си играл с такава полумаска, намерена в един изоставен и разграбен склад на ликвидирано държавно предприятие за глухи.. Освен, че ми беше интересно да нося МР-70, защото приличах на Дарт Вейдър, си докарах обрив от гумения обтуратор, а и и миризмата на гума беше доста неприятна. Това е полумаска за защита при някакви промишлени аварии, причиняващи високо съдържание на прахови частици във въздуха, но иначе за защита от вируси, надали стават. В това отношение, най-високо ниво на защита обезпечават полумаските на ЗМ, от серията 7500. Но са скъпи /за българския стандарт/, консумативи им също са скъпи, а в момента не откривам наличности по специализираните автобояджийски магазини и строителни хипермаркети!
                              Вчера съм прекарал няколко часа да се образовам за разлините филтри

точно такава ти трябва противо прахова маска (само незнам как е сертифицирана) - филтрите са два вида с активен въглен газови, и прахови които стават и за вируси (има и комбинирани)

Ето официалната инструкция за филтри дергер газови и прахови (вирусите са при праховите)

https://www.draeger.com/Library/Cont...9046529-en.pdf

пример за само газов филтър има в практикер в момента обаче модела не ти гарантира защита P3 ( последната част от ффпp3 но за маска)

ABEK1 газов практикер (с активен въглен пази от 4 вида газове виж пдфа) https://praktiker.bg/bg/Ohrana-na-tr...ABEK1/p/120773

Филтър от практикер висок клас ама само газов

Същи филтър + P3 противопрахов модел има допълнителна няколко сантиметра пластмаса и филтър за да има защита и от вируси и прашинки

за 3 м няма значение от модела маска, трябва ти P3 филтър (картридж) или филтър който е +P3 за тях (в бг има само газови филтирi за 3М (а1 - органични газове с температура на кипене над 65) който отново не стават за вируси ) или ти трябва P100 го водеха в сащ защото p3 99.95 филтрация на прах
                              Last edited by marketleverage; 28.03.2020, 16:11.
                              mWPCloud.com

Коментар

Не съм, нямам.

Това не ми пречи, обаче, да ползвам логиката си, която, признай, не е на първо място в решенията на политиците.

Коментар

Working...
                                X