IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
    Ако не бяха взети мерки и бяхме пламнали,като в Италия,въпросите по форумите щяха да бъдат :Какво правят нашите тиквеници?Защо не взеха никакви мерки?Не видяха ли какво се случва в Италия?
    Но тъй като са взети мерки и засега не пламваме,като Италия,въпросите по форумите са :Какво правят нашите тиквеници? Ама, какви са тези мерки?Ние да не сме в Италия?
    Параграф 22
    Разбирам,че на много, може би им се иска, ние да не взимаме никакви мерки и когато пламнем като в Италия,с някаква вълшебна пръчица да върнем времето назад и да вземем правилните мерки....Остава само да намерим вълшебната пръчица....Но дори и да имаме вълшебна пръчица ,и да можем да връщеме времето назад ,когато и както си поискаме,пак ще има недоволни ......
    +100

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

И много моля, отговори ти или някой от паникьорите с тоалетната хартия, като как аз ще ви заразя, ако не излизате от вкъщи?
      Виж сега аз не съм паникьор, но ще ти отговоря. Когато ти се размотаваш насам натам ще срещнеш друг безстрашен като теб и ще му залепиш вирусчето и двамата ще се тръшнете пред вратата ми болни. Тъй като сме в една екосистема аз нещастния пъзлю ще трябва да ви лекувам или да платя вашето лечение. Тъй като не съм много щастлив от това ще предпочета да ви изолирам/или погреба ако не оживеете.. И пак стигаме до превенцията която е в пъти по евтина. Нищо лично защото ми харесва характера ти.

Коментар

• Ако не бяха взети мерки и бяхме пламнали,като в Италия,въпросите по форумите щяха да бъдат :Какво правят нашите тиквеници?Защо не взеха никакви мерки?Не видяха ли какво се случва в Италия?
        Но тъй като са взети мерки и засега не пламваме,като Италия,въпросите по форумите са :Какво правят нашите тиквеници? Ама, какви са тези мерки?Ние да не сме в Италия?
        Параграф 22
        Разбирам,че на много, може би им се иска, ние да не взимаме никакви мерки и когато пламнем като в Италия,с някаква вълшебна пръчица да върнем времето назад и да вземем правилните мерки....Остава само да намерим вълшебната пръчица....Но дори и да имаме вълшебна пръчица ,и да можем да връщеме времето назад ,когато и както си поискаме,пак ще има недоволни ......

Коментар

• Днес ходих на зъболекар да си вадя зъб и не можах да намеря нито един който да работи.Всички са се изпокрили от страх с оправданието ,че
          нямат защитни средства срещу Ковид 19.

Коментар

• Смъртността на Принцесата е 11 / 712 = 0.015

Сиреч 1.5% по непълни данни. И както казваш при перфектно медицинско обслужване. Като се претовари здрваната система и току-виж станали доста над 3%. Но да приемем, че са само 3%.

Ако оставим заразата да се разпространява безпрепятствено в България ще се заразят между 50 и 70% от хората. Да приемем 4.2 милиона. Значи 126 000 умрели от КОВИД-19.

Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
            Ако говорим за "Принцесата", от 2600 човека, заразени бяха 700. Починали са 11, а 80 все още не са излекувании, като 15 от тях са в тежко състояние. За съжаление, не могат да се направят много полезни изводи. Когато се установи наличие на корона на лодката, всички бяха изолирани по каютите. А в последствие разполагаха с "неограничена" /предвид мащаба/ медицинска помощ и апаратура. На всичко това може да се гледа като на лабораторна постановка. В реални условия картинката е значително по-различна.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Какво общо има България?В България не в имало такова разпространение като в Италия.Все пак и грипът,който е заразен в някои държави има по-голямо разпространение,отколкото в други.А и в едни години е по-разпространен от други.
              В Италия просто не са изследвали всички заразени.Много хора изобщо не са ходили на лекар.И няма как да се знае реалният процент ма смъртност.
              Най-достоверно е изследването от един круизен кораб,при който почти всички на борда са били заразени и смъртността е била 0,2 процента.
              Смъртонатта на даимън принцес е около 1.5 процента (15 пъти по смъртностно от грип) за момента като още имаш 82 активни случая и 15 критични може да се вдига (може да е била 0.2 в някакъв момент ама трябва време да се боледува преди да почнат да се влошат умират хората - през това време също запушват болничната ) (също трябва да се има в предивд че по голямата част от хората го хванаха след катантината и са с ниска инфекциозна доза - което води по лека клинична картина както казват вирусолозите

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Тарантулчо, рано е да броим пилците. Мерките са изоставащи. имай го предвид. Дали са строги или не, няма как да знаем предварително, Пилците ще броим след ковида и тогава ще разбереш дали е трабвало да се доверяваш повече на хората които ползват както знанията, така и имат опита и мат-моделите срещу ковида. Става дума не за някакъв генерал а за много хора, чието мнение той просто консолидира и изразява. И това не се прави тарантулчо за да се очистят пенсионерите, а точно обратно - да не дадат фира. Може да звучи циничното 'фира", но всъщност харесвам пенсионерите като цяло и са ми мили, връзка с едни други времена. И нищо деморализиращо няма - като дойде великден ще има яснота и ще кажат колко още остава, не е много, не драматизирай Цяло лято ще се търкаляш из хамака и ще се чудим как да ти оправяме покрива да не капе
                Недей да така - Арахната трудолюбив! Ще посее и 10-тина корена домати, за да може после ще се оплаква, че са тревясали и добивите рязко са паднали.
                Наздраве!

У хабитатя сериозно са се взели проверяващите. Само ходят по магазините и разбутват опашките от хора - искат 2 метра отстояние.
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение

я кажи от колко време си се самокарантинирал заради "паниката" дето я всяват "капутите"?
                  Ама аз си работя по принцип от вкъщи.
                  Сега просто не ходя 1 път седмично до офиса.
                  Аз се пазя щото НИКОЙ НЯМА ДА МЕ ЛЕКУВА
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                    Ебем ти и короната.
                    https://offnews.bg/zdrave/zhena-s-pe...te-725589.html
                    Тази жена щеше да е жива и здрава ако не всяваха паника капутите
                    я кажи от колко време си се самокарантинирал заради "паниката" дето я всяват "капутите"?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Пропускаш един факт, че до сега са умрели 12 500 при драконовски мерки. А от грип са умрели без да е имало никакви мерки.

Сега махни драконовските мерки и се опитай да направиш някакви сметки колко са щели да починат без тези мерки.

Значи месечно в Италия почиват 60 000 човека (грубо). В най-засегнатите региони смъртността е 4-6 пъти по-висока от нормалната. Айде 5 за средно.

Значи без мерки за 1 месец са щели да починат 300 000. Което според мен е на долната граница. Най-вероятно това число е с пъти по-голямо и може и да стигне 3 милиона за месец жертви от корона вируса без мерки. Но 300 000 за месец е 10 пъти повече от обикновения грип за цяла година.
                      Ето как много гадно и долно не само лъжеш, а манипулираш, а уж си се кръстил математик - човек на точните науки. Още тогава ти отговорих - да, има, има огромно значение от какво са умрели, щото иначе няма как да ни страхувате и онова плешивото нещо няма да гледа тъпо и да чете пр фрази. Те затова има - то и сега цифрите са не смешни, ми скандално смешни - 10 умрели бабички и затворихме държавата! Ми то за един месец само на село са умрели повече бе!

И те попитах, но ти се скри като шушумига - а как точно ще те заразя, ако ти не излизаш? Как? Ще се телепортитам към вас ли? След това ти ми отгворои на въпроса с въпрос, аз отгворих на твоя въпрос и ти казах, че е крайно невъзпитано и издава низка или ниска, както ти е удобно, и двете са верни, култура да отговаряш на въпроса с въпрос.

И да, виждал съм мъртви, виждал съм и камионик, военни камиони, виждал съм и убит жандармерист на японското посолство, за да му откраднат автомата. та хайде да не ни страхувате и манипулирате излишно, а?

И много моля, отговори ти или някой от паникьорите с тоалетната хартия, като как аз ще ви заразя, ако не излизате от вкъщи? Или се вълувате за моето здраве/ Алтруисти? Ще ви препълним болниците ли, какво? То и сега са недостъпни, щото за един ага блокират цяла болница!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Айде да направим сметките за грипа в Италия по региони - "Фактите са 25 хиляди починали от грип"

Италия - 60 000 000
                        гред Бергамо - 200 000 - разлика 300 пъти

25 000 / 300 = 83 човека починали в град Бергамо от грип за цяла година (цял сезон)

Починали в Бергамо от корона вируса 1000 за 1 месец.

Да кажем 83 / 3 месеца - за цял сезон = 27 човека за месец почиват от грип в град Бергамо.

1000 / 30 дни = 33 човека на ден почиват от корона вируса в Бергамо

За 1 ден в епицентъра на епидемията Бергамо почиват повече отколкото за цял месец от грип.

За 2-3 дена в Бергамо почиват повече хора от корона вируса отколкото от грип за цяла година пак в Бергамо.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Че парковете си бяха отворени и беше съвсем ясно казано да не се събират на групи.... но ....се събираха
                          Сещаш се тарантулчо, че на приказки е едно, на практика е друго, като при малките деца
                          Колкото по не се спазват мерките толкова повече трябва да затягат за да знаят че при даден процент не спазване от по затегнатите мерки получваш все едноче по леки мерки се спазват напълно

(затова каролев даде много лош пример )

Италианците бяха шампиони средата на март с 40% не спазващи мерките в ломбардия по данни от тените мобилни оператори
                          Last edited by marketleverage; 02.04.2020, 14:48.
                          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Китай понесе огромни щети. И пак не го е спрял. Първо закъсняха да действат, после въведоха концлагер, междувременно го изпуснаха към останалия свят и сега пак се връща при тях. Това не е много удачна реакция. Сега светът тях обвинява.
                            В това няма нищо вярно, вместо думата Китай сложи коя да е друга страна в Европа и ще пасне.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

И защо съзнателно лъжеш?

Спада на чии акции чакаш да хванеш на най-нисък минимум?

Оптимист!
                              Бъди реалист, момче!
                              За какви акции говориш, бе пенкилер!? КОй мисли за акции, я си признай !
                              ps. Ако пуйча за акции ... как мислиш ще ти кажа ли кога очаквам пика!? При положение че спрягате месеци за това понятие и не знаете на кой свят се намираме !? Тая песен за акциите не е моя
                              Last edited by precakanoto; 02.04.2020, 14:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Имаше една таблица кой какви мерки прилага. При нас са пет строги забрани, при други подобни на нас по развитие на вируса бяха три или четири. Значи сме прекалили и попресолили. А това е деморализиращо. Затова го наричам фатмашка реакция. Карал съм казарма, та знам кво е да спориш с фатмак. Нямаш право да спориш. Нещо като "не излизате".
                                Тарантулчо, рано е да броим пилците. Мерките са изоставащи. имай го предвид. Дали са строги или не, няма как да знаем предварително, Пилците ще броим след ковида и тогава ще разбереш дали е трабвало да се доверяваш повече на хората които ползват както знанията, така и имат опита и мат-моделите срещу ковида. Става дума не за някакъв генерал а за много хора, чието мнение той просто консолидира и изразява. И това не се прави тарантулчо за да се очистят пенсионерите, а точно обратно - да не дадат фира. Може да звучи циничното 'фира", но всъщност харесвам пенсионерите като цяло и са ми мили, връзка с едни други времена. И нищо деморализиращо няма - като дойде великден ще има яснота и ще кажат колко още остава, не е много, не драматизирай Цяло лято ще се търкаляш из хамака и ще се чудим как да ти оправяме покрива да не капе

Коментар

Working...
                                X