IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
    Не мога да разбера какво му е лошото СПЕЦИАЛИСТИ да дават СЪВЕТИ. Медицинските им познания дали са по-лоши от тези на PR Генерала ?
    Съвета си изпълни предназначението, което беше - да изготви необходимите препоръки за превенция и лечение на заболяването. Написаха доклад от 400стр. и с това мандата им приключва.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение

      Що така, да не ви сурнаха от банката по едни 40/60 на минималка?
      Не те разбрах, изказването ми беше свързано с вярването че е редно да сме човеци не кампанийно и/или по заповед на партията/модата и т.н., а по-принцип!

      Що касае 40/60 и други хазартни игри с необявени истински параметри на залога се въздържам Аз лично се водя от желанието да постигна най-доброто средносрочно положение за хората за които имам ангажимент и ако ще взимат повече на борсата ги съкращавам. Ако има работещ вариант за помощ ще го приветствам и отразя

      П.С Нямам банки на главата, но не желая да влизам в ненужен дълг към държавата и предполагам не съм само аз.
      Last edited by prodigal; 05.04.2020, 18:10.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


        Гледаме Китай и Южна Корея, те са пред нас, каквото правят те, това ще правим и ние.


        Медицинския съвет го разпуснаха, защото доцент Мангъров настояваше да се заразява населението за да се прави "стаден имунитет", което е против всичко което се въвежда и се прави до тук, по този начин внася разнобой в позицията на правителството, а един такъв "разнобой" е много опасен в момента, затова разпуснаха съвета.
        Нали затова беше направен този СЪВЕТ - за да дава Съвети !
        (дали ще ги приемат или няма да ги приемат, вече е въпрос на решение на властимащите...).

        Не мога да разбера какво му е лошото СПЕЦИАЛИСТИ да дават СЪВЕТИ. Медицинските им познания дали са по-лоши от тези на PR Генерала ?

        Може ли цялата стратегия да се основава единствено на затваряне на държавата и чакане на ... и аз не знам какво...
        Стратегията му е все едно за да намалим загианлите катастрофите по пътищата да (1.) спрем цялото движение на автомобили и (2.) ако някъде все пак го има го ограничаваме до 20 км./ч.... След 1 година ще констатираме ГИГА-УСПЕХ че няма нито един загинал в катастрофа.... Но това постижение ли би било наистина? И аз мога да взема "мерски" с тотална забрана на всичко, какво му е управленското.

        Ако ще се затваряме - ОК. Но трябва ли да бездействаме докато сме затворени ?!? Навсякъде където чета, стратегията е тестове, тестове и ПАК тестове.... и в Южна Корея, и в Германия, и в Щатите (колкото и късно да приеха мерки, поне пътят за решение им е ясен - тестуване до дупка....).

        Какви решения вземаш, като НЕ знаеш епидемичната картина ?!?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
          А какво правим ако следващия вирус е модифициран да убива от 0 до 30 годишните?
          Търсим кой пуска вирусите и го тепем.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
            Днес чух, че от началото на епидемията сме направили около 16'000 теста.... (вероятно броя тествани е надолу, тъй като вероятно на някои хора са правени повече от 1 тест: double-check, проверки как върви лечението, прословутите 2 теста в края, които трябва да са отрицателни)....

            (Поне) толкова трябваше да правим на ден....

            В момента наистина имаме (засечена) ниска смъртност и регистрирани случаи, но при масово затваряне на икономиката.... И докато си седим вкъщи и вероятно много от нас карат вируса безсимтомно и НЕ използваме времето за да сеТЕСТВАМЕ какво реално става, какво ще стане като се върнем към нормалността както доц.Мангъров казва ?!?!?

            Не знам защо разпуснаха този Медицински съвет? Май щото професионалното му мнение беше в разрез с идеите на Генералите ?!?

            Междудругото този доц.Петров от ВМА ми направи впечатление не само като изключително добър медик, но и с впечатляващи човешки качества - обясняваше на прост език, знаейки че аудоторията не е веща по темата. Доста подробно и изчерпателно, добронамерен, скромен.

            Защо не назначиха него да ръководи Щаба, вместо този надут и все по надуващ се PR Генерал ?!?
            Щото този съвет са боклуци които прецакаха България да НЕ отвори по-рано (с маски щяхме да имаме еденични цифри по рано) само и само Мангъров да е конрта и да го дават по медиите


            Мангъров ("гении" от медицинския съвет) за маските -

            Не вършат никаква работа
            https://www.24chasa.bg/novini/article/8323131



            Японците за маските





            СЗО за маските - Шефа им за извънредни ситуации пред блумбърг има и видео как го казва



            https://www.bloomberg.com/news/video...bad-idea-video

            CDC за маските

            CDC continues to study the spread and effects of the novel coronavirus across the United States. We now know from


            recent studies
            that a significant portion of individuals with coronavirus lack symptoms (“asymptomatic”) and that even those who eventually develop symptoms (“pre-symptomatic”) can transmit the virus to others before showing symptoms. This means that the virus can spread between people interacting in close proximity—for example, speaking, coughing, or sneezing—even if those people are not exhibiting symptoms. In light of this new evidence, CDC recommends wearing cloth face coverings in public settings where other social distancing measures are difficult to maintain (e.g., grocery stores and pharmacies)


            especially
            in areas of significant community-based transmission.

            Най долу в линка на CDC има и видео как да си направиш сам маска

            https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ace-cover.html


            Изслеване върху 6 други изслвания за ефикасноста на зашитите мерки - вкл. маските (обикновенни хирургични) при SARS1

            91% ефективност при наслагване мерките (най долу )



            https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2190272/


            ПП Ако мислиш че си го карал ходи се тествай казаха ми цени от 27 лв че имало (тест за анти тела) не казва точно дали си болен (преди 8 мия ден някъде - асимптоматичен (4 тия от симптомите ) ) но ако ги имаш си го изкарал и може да си спокоен

            Last edited by marketleverage; 05.04.2020, 17:58.
            mWPCloud.com

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


              А как отиват на пазар хляб да си купят... и така важните им лекарства?! Да ги изпратим до аптеката ще е като смъртна присъда за тях. Дори да има доброволци които да им носят храна, нали и тези доброволци рано или късно ще се заразят и ще им занесат заразата.

              Как си го представяш това "отделяне" на старите хора на практика?! Аз много време съм го мислил и не успях да го измисля.

              Да не говорим ако на някой от тези стари хора му се наложи да отиде на доктор или до болницата за нещо... тогава COVID 19 му е 100% гарантиран, при масова зараза.
              В момента има график от 8.30 до 10.30 само за тях. Освен това има патронаж за най-старите и болните. Доставя се топла храна, но може и други услуги като почистване например. Още преди десетилетие се изработи някаква стратегия за застаряващото ни общество, ма май не успя да влезе в действие. Правеха я чиновници и тя не успя практически да се реализира. Но никога не е късно. Освен това съвсем не е задължително всички да се натръшкат от Ковида. Има много, които го преодоляват. Човешкият организъм е издръжлив дзвер. Ще има спад на преживяемостта първоначално, но аз мисля, че през този век ще достигнем до столетието като обичайна възраст на живот. Може би към 2099 г. Да поживеем, пък ще видим.

              Коментар


              • А какво правим ако следващия вирус е модифициран да убива от 0 до 30 годишните?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                  Не мисля, че короната ще бъде унищожена напълно в която и да било държава. Тя ще си остане да съществува и повечето от хората дълго време след това доброволно ще носят маски и ще пазят разстояние един от друг.

                  Ще се случи обаче нещо друго - на всички ще им омръзнат новините за коронавируса и така той постепенно ще потъне в забвение първо от страна на медиите, а след това и от страна на хората. Мренето на възрастни хора вече няма да е новина, пък и те постепенно ще се свършат. Ще останат някакви пенсионери, но само тези със желязно здраве и без съпътстващи заболявания. Болнавите ще измрат за година-две, и обществото ще го преглътне този факт.

                  Просто в един момент всички ще свикнат (и млади и стари), че след 50-тия рожден ден вече е време да се мре, а след 60 години вече ще е неприлично човек да остава жив и да натоварва обществото с проблемите си. Пенсионната система ще отпадне като такава - всеки ще работи докато е жив и докато може да мърда.
                  Оооооо...............ти си се предал , бе човек.............

                  Какво стана със 100 те милиона мъртви от Ковида............. До 2 седмици те виждам в лагера на ''олигофрените''


                  пп В Перник на вируса му викат COVID 1,9 TDI

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение

                    ...
                    От друга страна, може би е добър повод да се замислим колко членове на обществото губим когато няма масово отразяване в медиите на дадено заболяване, и ги губим именно по финансови причини!
                    Що така, да не ви сурнаха от банката по едни 40/60 на минималка?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                      Затова им казваме, стойте си вкъщи и не се мешайте с по-младите поне три месеца. Но да се затварят и младите, които трябва да изградят имунитет, може да се окаже неудачна стратегия. Сега един вирусолог каза по Нова, че другата надежда е да се разпространят нашироко не толкова вирулентни щамове, а другите, смъртоносните, да бъдат изолирани като тежко болните се приберат зад похлупак на контактите.

                      А как отиват на пазар хляб да си купят... и така важните им лекарства?! Да ги изпратим до аптеката ще е като смъртна присъда за тях. Дори да има доброволци които да им носят храна, нали и тези доброволци рано или късно ще се заразят и ще им занесат заразата.

                      Как си го представяш това "отделяне" на старите хора на практика?! Аз много време съм го мислил и не успях да го измисля.

                      Да не говорим ако на някой от тези стари хора му се наложи да отиде на доктор или до болницата за нещо... тогава COVID 19 му е 100% гарантиран, при масова зараза.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                        Средната им възраст е 15 години. А тази възрастова няма и 0,0001% смъртност. Че там мрът %-ти от глад. Никой няма да разбере че има изобщо вирус
                        Всъщност, сега като се замислям , ще проличат държавите в които са имунизирани за туберколоза, малария, ебола и т.н. Може това да помогне....
                        И това ще мине ...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

                          Това не важи само за този вирус и само за тази болест. Нормално е старите хора да загиват повече, но от нас и нашия морал зависи дали ще ги спасим.

                          Разбира се спасяването на тези стари хора не е самоцел, а е много важно, иначе не сме общество и цивилизация и всичко се обезмисля. Абсолютно всичко става безмислено, технологии, цивилизация, всичко, можем директно да се връщаме в първобитния строй. Ако не го осъзнаваш това, значи не познаваш устоите на цивилизацията. Има една база върху която стъпва всичко и ако тази база бъде разрушена, всичко губи смисъл и настава пълен хаос.

                          Интересно е че същите тия стари хора са готови да се пожертват, за да живеем ние младите, те са готови да умрат, защото медиите до такава степен ги "облъчиха" и им втълпиха, че са ненужни, че те са готови да се "пожертват" заради нас и заради икономиката. Истината за съжаление е, че ние сме тези които трябва да ги спасим, ако искаме да запазим себе си.

                          Всъщност този вирус ни извади на показ като що за хора сме и какво сме готови да пожертваме за да спасим старите и болните, тези държави които успеят да спасят своите стари и болни, след това ще бъдат много по-силни, от тези които са ги оставили да измрат.
                          Абсолютно си прав, според мен, и е повод за радост че обществата в по-голямата част от света са на същия акъл. Дори да е проект/измама/експеримент или да е обикновен грип водещ до повече пневмония и краткосрочно задръстване в специализирани болници, реакцията на обществото показва ясно че никой член от това общество няма да бъде жертван с лека ръка заради финансови причини.
                          От друга страна, може би е добър повод да се замислим колко членове на обществото губим когато няма масово отразяване в медиите на дадено заболяване, и ги губим именно по финансови причини!
                          Все пак, не може да сме хора само когато от водещите медии ни „призоват“…. Предимно по коледа и при популярен вирус, примерно.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                            Не мисля, че короната ще бъде унищожена напълно в която и да било държава. Тя ще си остане да съществува и повечето от хората дълго време след това доброволно ще носят маски и ще пазят разстояние един от друг.

                            Ще се случи обаче нещо друго - на всички ще им омръзнат новините за коронавируса и така той постепенно ще потъне в забвение първо от страна на медиите, а след това и от страна на хората. Мренето на възрастни хора вече няма да е новина, пък и те постепенно ще се свършат. Ще останат някакви пенсионери, но само тези със желязно здраве и без съпътстващи заболявания. Болнавите ще измрат за година-две, и обществото ще го преглътне този факт.

                            Просто в един момент всички ще свикнат (и млади и стари), че след 50-тия рожден ден вече е време да се мре, а след 60 години вече ще е неприлично човек да остава жив и да натоварва обществото с проблемите си. Пенсионната система ще отпадне като такава - всеки ще работи докато е жив и докато може да мърда.
                            Възможно е да се стигне и до такава антиутопия. Но по възможно е, както е предсказал Нострадамус, всички да почнем да носим маски с висока степен на защита и да заприличаме на прасета. Досега се смяташе, че е познал това за военните летци, ама май всички ще се накичим с такива маски през следващите години. Ние сме само в началото. Тепърва ще се издигат стени по границите и някои слабо развити райони ще бъдат изолирани напълно, та да мрат докато си изградят имунитет. Иначе и аз се опасявам, че ще си стане сезонна зараза като грипа и ще му се изменят щамовете.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                              Перфектно, Ман! Три плюса. Ако позволиш на мястото на точките - първо "физически" и после "емоционално". Предполагам, че това имаш предвид.
                              Двете неща са свързани... като героя на 104 години, който някога е преживял Испанския Грип и сега COVID 19. Нищо не може да прекърши здравия дух, но за да го има този здрав дух, трябва да сме единни и в добро и зло. Не може в добрите години старците да ни помагат, а в лошите да ги хвърлим на "лъвовете". Така нашият собствен дух ще се разруши... и после... при следващия вирус, всички ще ни "окоси" наред.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Не мисля, че короната ще бъде унищожена напълно в която и да било държава. Тя ще си остане да съществува и повечето от хората дълго време след това доброволно ще носят маски и ще пазят разстояние един от друг.

                                Ще се случи обаче нещо друго - на всички ще им омръзнат новините за коронавируса и така той постепенно ще потъне в забвение първо от страна на медиите, а след това и от страна на хората. Мренето на възрастни хора вече няма да е новина, пък и те постепенно ще се свършат. Ще останат някакви пенсионери, но само тези със желязно здраве и без съпътстващи заболявания. Болнавите ще измрат за година-две, и обществото ще го преглътне този факт.

                                Просто в един момент всички ще свикнат (и млади и стари), че след 50-тия рожден ден вече е време да се мре, а след 60 години вече ще е неприлично човек да остава жив и да натоварва обществото с проблемите си. Пенсионната система ще отпадне като такава - всеки ще работи докато е жив и докато може да мърда.
                                Една част от малоумниците също ще останат

                                Коментар

                                Working...
                                X