IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Освен икономическите щети от истерията Кови19, вече започнахме да плащаме и цена в животи. Поне така твърдят лекари.
    Проф. Иво Петров: Има смъртни случаи при тежки заболявания, неглижирани заради COVID-19

    Според националния консултант по кардиология заради страха от зараза пациенти пропускали дори задължителни прегледи

    Вече има смъртни случаи при тежки заболявания, неглижирани заради коронавируса. Това заяви националният консултант по кардиология проф. Иво Петров пред Нова телевизия.

    По думите му заради страха от зараза, много пациенти са пропуснали дори задължителните си прегледи. А кардиолозите у нас запълниха часовете за прегледи за близо месец напред.

    Оказва се, че в много голяма степен пациентите с кардиологични проблеми не са дошли до болницата заради карантината. Лекарите пък признаха, че много от случаите са били спешни, но ги е спрял страхът. В резултат часовете за преглед са запълнени за 20 дни напред.

    "Бомба със закъснител" - така описва ситуацията в момента проф. Иво Петров, който призна, че след като беше дадена зелена светлина за прием на пациенти с планови интервенции, работата е скочила двойно. Затова и го намираме на работа през уикенда, в почивния му ден.
    Това е в кардиологията, където последствията от истерията вече започват да се виждат, но има области от медицината, като онкологията, където щетите ще се проявят доста по-късно.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
      Гигов, да разбирам ли, че си благодарен на Щаба и ББ, за положителната демографска статистика? Според тезата ти (а и според моята), щяха да загинат повече хора, ако не бяха въведени мерки.
      НЕ! Мерките НЯМАТ НИЩО ОБЩО с демографската статистика. НИЩО. А къде беше този ЩАБ и ..... от Банкя през зимата на 2016/2017та?

      И въпросът ти показва ,че нищо не си разбрал.
      Last edited by RUBLA; 24.05.2020, 15:21. Причина: Спазвайте добрия тон.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Епидемии е имало и винаги ще има. Стари болести, които не лекуваме успешно, нови болести, които не знаем как се лекуват .... Това е животът. Ето например германците какво пишат пък за грипната вълна 2017/2018та година.
        Шефът на „Шпрингер": В Германия умряха 25 000 души от грип и нищо не последва. А днес?

        През 2017/2018 от грип в Германия починаха 25 000 души, но никой не затвори заведенията и училищата, нито спря производството. Всичко остана мирно и тихо. Защо сега реакциите бяха съвсем различни? Матиас Дьопфнер, шеф на издателство „Шпрингер", наскоро изрази недоволството си от официалните карантинни мерки срещу коронавируса в Германия. Той заяви, че не разбира „страха пред един вирус, който в световен мащаб е предизвикал по-малко смъртни случаи, отколкото грипната вълна в Германия през 2017/18 година, от която се предполага, че са починали 25 100 души".

        ....................................
        Може ние да сме били ударени през зимата на 2016/2017та , а германците да са ни последвали 2017/2018та. Редът пък на италианци, испанжи и британци да е сега?

        Въпросът обаче, който никой не смее да зададе е :
        Струва ли си заради смъртта , с няколко месеца или 1-2 години преждевременната смърт на няколко стотин болни и възрастни хора цялото общество да плати високата цена на спиране на нормалния живот? Струват ли тези няколко месеца и години на болни и стари хора, стотиците милиарди левове, долари и евра, които са загубени в тази световна истерия?

        Младите и здравите не смеят да го зададат, защото ще ги обвинат в безчовечност, ама аз съм вече над 60, имам и заболявания, които ме правят по-податлив на една истинска пандемия и аз мога да задам този въпрос.

        И другите въпроси са:
        Колко хора ПОВЕЧЕ ще загубят живота си преждевременно в следващите няколко години заради МЕРКИТЕ предприети сега? Колко инфаркти, инсулти, диабети ще бъдат утежнени, заради неработещите болници и заради страха на хората да ходят на прегледи? Колко ракови заболявания няма да бъдат открити навреме по същите причини? Колко психични заболявания ще се изострят вследстие на истерията Ковид19? Колко хора ще сложат край на живота си заради това и заради катастрофално влошеното им икономическо положение? Как ще се отрази на имунната ни система това затваряне и изолация и този СТРЕС?

        Въпроси....
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Гигов, да разбирам ли, че си благодарен на Щаба и ББ, за положителната демографска статистика? Според тезата ти (а и според моята), щяха да загинат повече хора, ако не бяха въведени мерки.
          Last edited by Ender; 23.05.2020, 23:32.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

            Селенка не ме разбра.Аз не отричам вируса..Отричам даването на пари срещу слушкане и съвсем нямах впредвид вируса а всичко което ни заобикаля.Не съм компетентен в тази сфера и затова не давам акъл.Аз си спазвам дистанция хигиена и дезинфекция другото е Божа работа.Напушва ме на смях като се замисля че ние българите сме погребали Римската империя Османската империя СССР комунизма ще се оправим и с вируса.не зная на какво се дължи на ген ли на добри доктори ли но нас наистина не ни засегна жестоко...Кръстниците ни са в Испания и всяка седмица си говорим братовчедката ми е мачалник на реанимация и анестезиология на голяма болница та ме ограмотява.Но все пак нека не приписваме всичко на вируса.Желанието ми е да се говори честно и почтено и да не са запушват устите на инакомислещите,
            Ами как да ни засегне бе Бате Пешо. То тия, които можеше да засегне тази година Ковида са умрели в България през зимата на 2016/2017та година. От какво са умрели-не знам.
            Ето броят на починалите през последните две седмици на 2016та. Седмицата преди Коледа 2016та са починали 2404 души. От Коледа до Нова година са починали 2780 човека. При положение, че средно на седмица през годината са почивали по 2031 човека. Сега умират над 300 души едната седмица и 750 човека ПОВЕЧЕ последната седмица на годината, ама на здравния министър и на умния, човеколюбив, загрижен, прекрасен премиер това не му прави впечатление. Не са предприети НИКАКВИ мерки. Боко си е бъркал в носа.
            През първата седмица на 2017та са починали 3140 човека. С над 50% ПОВЕЧЕ от нормалното. Бойко си секне носа. През втората седмица на януари 2017та умират още повече-3189 души. Не знам в каква дупка си е бъркал тогава Кирил Ананиев, ама никакви "мерки" не са предприети. Значи умират над 50% повече хора, ама герберастите нехаят.... Така продължава целият януари- 2782, 2601, 2501 починали. Ама премиерът се дуе и вика: Болгар, болгаар!
            А сега, когато умират по 2000 човека седмично и по-малко ни налагат идиотските си "мерки".

            п.п. Данните са от НСИ. Екселския файл. https://www.nsi.bg/bg/node/18121/
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

              Ти си бил там и си им светил, нели? Завидна самонадеяност. При този невъзпитан твой гаменски тон едва ли ще отговоря на твой пост за в бъдеще. И защо? Ти си информиран изцяло и всекомпетен по всички въпроси.
              Съществува Интернет, всеки средно статистически човек със желание и познания може да научи доста неща, какво се случва в момента.
              Не е нужно да съм никъде.
              "По делата ще ги познаете"

              Коментар


              • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

                Визирам африканците и българо/ръмънски роми.
                АКО имаше нормална превенция в Испания (както във Виетнам и Тайланд, КЪДЕТО ЖИТЕЛИТЕ СА около 100 МИЛИОНА) и са съседни на Китай, нямаше вируса да е тооолкова опасен, вникваш ли ми мисълта.
                Естествено, като нищо не си направил правилно, естествено следствие е вируса в Испания да взима няколко хиляди жертви на ден.
                Айде да видим дали и там ще искате отговори от правителството.
                Пак, повтарям, СЪЩИЯ вирус НЕ Е смъртоносен във Виетнам,
                и като ми отговаряш на пост,
                ми коментирай написаното във поста, не една отделна дума и раздухвана безсмислено сто пъти не в контекста.
                Ти си бил там и си им светил, нели? Завидна самонадеяност. При този невъзпитан твой гаменски тон едва ли ще отговоря на твой пост за в бъдеще. И защо? Ти си информиран изцяло и всекомпетен по всички въпроси.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                  Имам семейна приятелка хирургична медицинска сестра която от около десет години работи във водеща мадридска болница - там е ад.

                  Огнище си има и вирус си има. Колега счетоводител на 42 години го изкара заедно с жената и едното от децата. Два месеца не могат да се оправят.
                  .
                  Не взеха правилните мерки навреме в Испания, не ги спазваха.
                  Е, какво очакваш после, естествено, че ще измират хора.
                  Ухан затвори на 21 Януари целия град.
                  Вашето лумпенско правителство какво и кога го направи ?
                  Естествено е като оставиш една опасна заразна болест да се разпростре ще се получи това у Испания.
                  Схващаш ли разликата какво говоря ?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                    Безкрайно ти благодаря, че ме нарече сган и нарече така 350 000 работещи българи, чиито единствен грях е, че търсят поминък. Повечето са от северозападна България, където поминък няма.

                    Постът ми към бай Пешо е свързан с преден пост за фалшификации в бройката на мъртвите и имплицитно сублиминално съобщение, че самият вирус не е опасен.

                    Вирусът е опасен. От него се умира. Постът ми не е насочен към теб, а към четящите тази тема. Лека вечер от мен.
                    Визирам африканците и българо/ръмънски роми.
                    АКО имаше нормална превенция в Испания (както във Виетнам и Тайланд, КЪДЕТО ЖИТЕЛИТЕ СА около 100 МИЛИОНА) и са съседни на Китай, нямаше вируса да е тооолкова опасен, вникваш ли ми мисълта.
                    Естествено, като нищо не си направил правилно, естествено следствие е вируса в Испания да взима няколко хиляди жертви на ден.
                    Айде да видим дали и там ще искате отговори от правителството.
                    Пак, повтарям, СЪЩИЯ вирус НЕ Е смъртоносен във Виетнам,
                    и като ми отговаряш на пост,
                    ми коментирай написаното във поста, не една отделна дума и раздухвана безсмислено сто пъти не в контекста.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                      Бай Пешо, знаеш, че много те уважавам. Естествено, че ситуацията може да се използва за грантове. Около мен умряха хора, бай Пешо, и близките не можеха да се доредят до свободен крематориум. Имам семейна приятелка хирургична медицинска сестра която от около десет години работи във водеща мадридска болница - там е ад.

                      Огнище си има и вирус си има. Колега счетоводител на 42 години го изкара заедно с жената и едното от децата. Два месеца не могат да се оправят.

                      Това че България този път мина метър не значи, че всичко е голяма лъжа. Радвай се, но всичко не се е разминало още.
                      Селенка не ме разбра.Аз не отричам вируса..Отричам даването на пари срещу слушкане и съвсем нямах впредвид вируса а всичко което ни заобикаля.Не съм компетентен в тази сфера и затова не давам акъл.Аз си спазвам дистанция хигиена и дезинфекция другото е Божа работа.Напушва ме на смях като се замисля че ние българите сме погребали Римската империя Османската империя СССР комунизма ще се оправим и с вируса.не зная на какво се дължи на ген ли на добри доктори ли но нас наистина не ни засегма жестоко...Кръстниците ни са в Испания и всяка седмица си говорим братовчедката ми е мачалник на реанимация и анестезиология на голяма болница та ме ограмотява.Но все пак нека не приписваме всичко на вируса.Желанието ми е да се говори честно и почтено и да не са запушват устите на инакомислещите,
                      Last edited by power grid; 23.05.2020, 21:49.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

                        Той не казва обратното.
                        Просто Испания нарочно закъсня със мерките.
                        Защо не изолираха само градове и села със голям процент заразени (риторичен въпрос), Китай никога не е затварял целия,
                        какъв е ефекта да затвориш едно обезлюдено високопланинско Баско село в Пиринеите ???
                        Испанците, особено в градовете са разглезени и нестриктни.
                        Има и поне 10% емигрантска сган от Африка, Северна Америка, Румъния и БГ.
                        Ефекта е налице.
                        Ако помниш 2009 как имаше 25% безработица за три-четири години, е сега ще е същото.
                        При младите до 30 год. е било 50%.
                        Ама няма да е причина вируса.
                        Безкрайно ти благодаря, че ме нарече сган и нарече така 350 000 работещи българи, чиито единствен грях е, че търсят поминък. Повечето са от северозападна България, където поминък няма.

                        Постът ми към бай Пешо е свързан с преден пост за фалшификации в бройката на мъртвите и имплицитно сублиминално съобщение, че самият вирус не е опасен.

                        Вирусът е опасен. От него се умира. Постът ми не е насочен към теб, а към четящите тази тема. Лека вечер от мен.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                          Бай Пешо, знаеш, че много те уважавам. Естествено, че ситуацията може да се използва за грантове. Около мен умряха хора, бай Пешо, и близките не можеха да се доредят до свободен крематориум. Имам семейна приятелка хирургична медицинска сестра която от около десет години работи във водеща мадридска болница - там е ад.

                          Огнище си има и вирус си има. Колега счетоводител на 42 години го изкара заедно с жената и едното от децата. Два месеца не могат да се оправят.

                          Това че България този път мина метър не значи, че всичко е голяма лъжа. Радвай се, но всичко не се е разминало още.
                          Той не казва обратното.
                          Просто Испания нарочно закъсня със мерките.
                          Защо не изолираха само градове и села със голям процент заразени (риторичен въпрос), Китай никога не е затварял целия,
                          какъв е ефекта да затвориш едно обезлюдено високопланинско Баско село в Пиринеите ???
                          Испанците, особено в градовете са разглезени и нестриктни.
                          Има и поне 10% емигрантска сган от Африка, Северна Америка, Румъния и БГ.
                          Ефекта е налице.
                          Ако помниш 2009 как имаше 25% безработица за три-четири години, е сега ще е същото.
                          При младите до 30 год. е било 50%.
                          Ама няма да е причина вируса.

                          Коментар


                          • Не се надявай.

                            Коментар


                            • Ето едно проучване
                              https://judithcurry.com/2020/05/10/w...-than-thought/
                              Допреди два месеца широко разпространено бе предположение, че колективният имунитет срещу COVID-19 няма да бъде постигнат, докато около 60% (дори 70%) от населението не бъде заразено. За тези държави, които искаха да провеждат политиката на "стаден имунитет" би довела до смъртта на 250 000 души във Великобритания например.

                              Тази цифра е оспорена от много учени, а сега и от ново проучване на екип, ръководен от Габриела Гомес (Gabriela Gomes) от Школата по тропическа медицина в Ливърпул. Според тях е по-вероятно истинската цифра да е между 10 и 20 на сто.

                              „Прагът на колективния имунитет“ (HIT - herd immunity threshold) от 60 % се основава на идеята, че всички имаме еднаква вероятност да се заразим с вируса. Всъщност има голямо разнообразие в чувствителността на отделния човек към заразяване. Хората, които са уязвими или имат се излагат на вируса по-интензивно - например ако работят в интензивно отделение - на практика е много по-вероятно да се заразят с болестта. С напредването на епидемията контингентът от лесно заразими индивиди се изчерпва и вирусът трябва да "търси" нови жертви, които обаче се заразяват по-трудно.

                              Моделирането от екипа на Гомес има за цел да изчисли „коефициента на вариация“ (CV), който количествено определя разликите в чувствителността на хората към вируса - като нула обозначава никаква променливост (т.е. с еднаква вероятност може да бъдем заразени). Ако този коефициент наистина е нула, казват учените, тогава колективният имунитет ще бъде постигнат едва когато над 60% от населението бъде заразено. Ако коефициентът е 4, от друга страна, това ще бъде постигнато, когато 10% от нас се заразят. След това екипът разгледа данните от реалния живот, за да се опита да установи какъв е коефициентът на вариация в действителност и заключава, че той е в диапазона от малко под 2 до малко над 3. Това би означавало, че колективният имунитет може да бъде постигнат, когато се заразят между 10 и 20 %.

                              Тук трябва да се направят обичайните предупреждения към този вид изследвания. Работата на Гомес е теоретично моделиране и, както и много други материали за COVID-19, които сe публикуват сега, тя не е подложена на т.нар. партньорска проверка (peer review).

                              Интересно е обаче, че нейната оценка за колективния имунитет между 10 и 20 % се подкрепя от данните за реалното развитие на епидемията. Най-близкият до контролиран експеримент за разпространението на COVID-19 бе круизният кораб Diamond Princess, при който болестта се разпространи неконтролирано през януари и почти всички по-късно са тествани за болестта. От 3711 пътници и екипаж, 712 - или 19 на сто - са били заразени.

                              Ако колективният имунитет наистина се постига между 10 и 20 на сто, това може да означава, че много части от света се приближават към него - или вече го имат. Проучване на 1000 жители в северозападния германски град Гангелт в началото на април показа, че 14% вече са били заразени (мнозина без дори да знаят това). Проучване на 1300 нюйоркчани в края на април показа, че 21% са били заразени.

                              Коментар.
                              60% са теоретичния максимум за да е сигурно че го има имунитета. Той ще е сигурно че се е случил само тогава, дали ще е с 3-4 или 10 вълни няма значение. Единствения шанс да намалим 60% или Р0 е да сменим глобално поведението си, както го бяхме направили за 2 месеца. Ограничени контакти, висока хигиена ...
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар

                              Working...
                              X